Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מבלבל את המושגים. הרעיון של ניטרליות הרשת הוא בין השאר שגוגל לא תוכל לשלם ל-ISP כלשהו שיקדם את התכנים שלה.

ושיהיה ברור (כי אולי לא הבנתי) - אתה מצדיק את ביטול הרגולציה על ניטרליות הרשת?

אני חושב שיש יתרונות יישומיים וכלכליים ליכולת לאפשר לצרכן להגדיר אילו שירותים הוא רוצה שיעבדו מהר יותר אצל ספק השירות שלו, צריך לזכור שלפני 2015 לא היתה חקיקה כזו, ואני לא זוכר שארה"ב התנהלה אחרת.

השאלה פה, האם תפקיד המדינה להתערב בשירות הזה, באופן שקובע לספק השירות איך הוא מספק אותו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
שטויות.

דרוזים הם מינוּת שהתפצלה מהשיעה האסמאעלית,,,,,,

כך שהיסטורית ואקטואלית, אין שום דבר אינהרנטי בדת הדרוזית שהופך אותם לידודתיים ליהודים דווקא.

כרגיל... אני מביא דברים בשם אומרם (ולא מהרהורי לבי) - כך הם נכתבו במאה ה - 12

מביירות המשיך בנימין מטודלה דרומה לאורך החוף והגיע לצידון. מביקורו בצידון הותיר בנימין תיאור סטראוטיפי

של הדרוזים: "וקרוב מהם כמו עשרה מילין אומה אחת נלחמים עם אנשי צידון, היא האומה הנקראת דרוזיאין,

והם פגנוש ואין להם דת, ויושבים בהרים ובנקיקי הסלעים, ואין מלך או שר שולט עליהם כי בעצמם הם יושבם

בין ההרים, ועד הר חרמון גבולם מהלך שלושה ימים.

ויש להם חג אחד בשנה ובאים כלם אנשים ונשים לאכול ולשתות ביחד. ואומרים שהנפש בעת יציאתה

מגוף אדם טוב תכנס בגוף ילד קטן הנולד באותה שעה ואם אדם רע הוא תכנס נשמתו בגוף הכלב או בגוף הבהמה,

וזה דרכם .

ואין דרים ביניהם יהודים כי אם באים אליהם בעלי אומנות וצובעים ויושבים ביניהם באומנות ובסחורה וחוזרים לבתיהם.

והם אוהבים ליהודים, והם קלים ברגליהם לרוץ על ההרים ועל הגבעות ואין אדם יכול להלחם עמהם".

מצידון המשיך במסעו דרומה ועבר בסרפנד אותה זיהה כצרפת המקראית, והגיע לצור, וממנה לעכו.

ולא נחרץ :wink:בפועל שטויות כלפי אחרים

https://www.youtube.com/watch?v=CfPaGY47xyk

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני חושב שיש יתרונות יישומיים וכלכליים ליכולת לאפשר לצרכן להגדיר אילו שירותים הוא רוצה שיעבדו מהר יותר אצל ספק השירות שלו, צריך לזכור שלפני 2015 לא היתה חקיקה כזו, ואני לא זוכר שארה"ב התנהלה אחרת.

השאלה פה, האם תפקיד המדינה להתערב בשירות הזה, באופן שקובע לספק השירות איך הוא מספק אותו.

יש קו דק מאוד בין "לאפשר לצרכן להגדיר" לבין "להגדיר בשביל הצרכן". מעבר לכך, במרבית בעולם המערבי כבר אין הרבה משמעות לבעיית המהירות. הבעיה, אגב, היא לא רק המהירות אלא גם הנגישות.

לפני 2015 בהחלט היו תנאים (חפש תקנות מ-2010 למשל, וגם קודם לכן) והתקנות של 2015 רק חיזקו אותן. כשספקי שירות עברו עליהם הם חטפו תביעות (ולא בהכרח הפסידו כמובן).

תפקיד המדינה להתערב כאשר ספק השירות פוגע באינטרנט החופשי. אחרת אנחנו במערב פרוע. צריך לזכור שבימינו יש הרבה פחות תחרות בין ספקי רשת. קראתי למשל ששני שליש מהאמריקאים גרים במקום שבו יש רק ספק שירות אינטרנט מהיר אחד - כלומר הם לגמרי שבויים שלו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש קו דק מאוד בין "לאפשר לצרכן להגדיר" לבין "להגדיר בשביל הצרכן".

ואיך אתה יודע איפה הוא יעבור?

ולמה המדינה צריכה לקבוע?

תפקיד המדינה להתערב כאשר ספק השירות פוגע באינטרנט החופשי. אחרת אנחנו במערב פרוע. צריך לזכור שבימינו יש הרבה פחות תחרות בין ספקי רשת. קראתי למשל ששני שליש מהאמריקאים גרים במקום שבו יש רק ספק שירות אינטרנט מהיר אחד - כלומר הם לגמרי שבויים שלו.

1. איך אתה קורא להתערבות המדינה ומדבר על חופש בו זמנית?

2. גם קראת על זה שספקי השירות הנ"ל ממומנים ע"י הטבות מהממשל הפדראלי?

פורסם (נערך)
כרגיל, אני מביא דברים בשם אומרם (ולא מהרהורי לבי) - כך הם נכתבו במאה ה-12.

אז במאה ה-12 היו יחסים שפירים בין יהודים לדרוזים. אז? אתה מדבר על הדרוזים (ובעשותך כך משקף דעה רווחת בציבור הישראלי) כאילו יש בדת שלהם משהו שהופך אותם לאינהרנטית ידידותיים דווקא ליהודים.

נכון, הם יצאו מתוך האסלאם השיעי שבאופן כללי הוא סובלני יותר כלפי בני מיעוטים (למעט דיני טומאה וטהרה) אך כיום, הדרוזים במרחב הסורי מצדדים באיראן השיעית, יריבתה של ישראל, בדיוק מהסיבה הזו: הם קרובים לאסלאם השיעי.1 ושוב, האל שלהם הוא אולי השליט הכי אנטי-יהודי (ואנטי-נוצרי) בתולדות העולם המוסלמי.

זה שהיחסים בינם לבין היהודים כאן הם ידידותיים מכוחו של ריאל פוליטיק לא אומר חלילה שהם לא טובים, אבל אל תעשה מהם משהו שהם לא.

ואתה לא רוצה שאני אתחיל לדבר על צ'רקסים...

1.
טכנית, הדרוזים והעלווים נולדו מתוך האסלאם השיעי האסמאעלי ולא מתוך הזרם התריסרי שבו מאמינים האיראנים. אבל השיעים, בהיותם מיעוט, מוכנים לעשות יד אחת עם זרמים אחרים בשיעה (אסמאעלים במרחב הסורי, זיידים בתימן, ניזארים) ועם כתות שפרשו מן השיעה כמו דרוזים ועלווים (ולא, אני לא אפרט על עלווים) כדי לשרוד. זו משמעותו של המושג "פאן שיעה."

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ואיך אתה יודע איפה הוא יעבור?

ולמה המדינה צריכה לקבוע?

1. איך אתה קורא להתערבות המדינה ומדבר על חופש בו זמנית?

2. גם קראת על זה שספקי השירות הנ"ל ממומנים ע"י הטבות מהממשל הפדראלי?

המדינה צריכה להגן על התושבים. אם היא מורידה הגנות בשם "הורדת רגולציה" היא לא עושה עבודתה נאמנה. אם תתן לארגונים לקבוע, חוסר השיוויון וההזדמנויות רק יגדל. ולא שמצבנו טוב במיוחד כרגע, עם ארגוני ענק כמו פייסבוק, גוגל ואמזון.

1. התערבות המדינה וחופש הם לא מנוגדים.

2. לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
המדינה צריכה להגן על התושבים.

התבלבלת עם הטרור.

אם היא מורידה הגנות בשם "הורדת רגולציה" היא לא עושה עבודתה נאמנה.

הגנות ממה?

הרגולטור החליט עכשיו, תחת הממשל החדש, לשנות את כללי הרגולציה באופן כזה שיאפשר שוק יותר חופשי בכל הקשור לצרכנות ואספקה של שירותי גישה לאינטרנט. יש לזה גם יתרונות לצרכנים, שכרגע המדינה כופה עליהם לקבל מוצר אחיד.

מה ייקרה תחת הרגולציה החדשה, נחיה ונראה.

פורסם
המדינה צריכה להגן על התושבים.

התבלבלת עם הטרור.

אם היא מורידה הגנות בשם "הורדת רגולציה" היא לא עושה עבודתה נאמנה.

הגנות ממה?

הרגולטור החליט עכשיו, תחת הממשל החדש, לשנות את כללי הרגולציה באופן כזה שיאפשר שוק יותר חופשי בכל הקשור לצרכנות ואספקה של שירותי גישה לאינטרנט. יש לזה גם יתרונות לצרכנים, שכרגע המדינה כופה עליהם לקבל מוצר אחיד.

מה ייקרה תחת הרגולציה החדשה, נחיה ונראה.

העובדה שאתה לא יודע איך הממשל מסבסד הקמה של תשתיות אינטרנט מראה כמה מהר אתה קובע דיעה על נושא שאינך בקיא בו בכלל, על סמך מידע שאתה מקבל "במעמד צד אחד בלבד".

במקרה אני מכיר מישהו שהיה בעלים של חברת תשתיות קטנה כזו, בטקסס, ויודע כמה כסף הוא קיבל מהממשל, כדי להקים תשתיות במקומות נידחים. הממשל הנוכחי, לתפיסתו, לא רוצה לסבסד הקמת תשתיות, הוא רוצה שחברות התשתית יוכלו לכסות את העלות שלהם בעצמן, בלי לקבל תנאי מימון ובלעדיות מופלגים.

כן. הבלעדיות של הספקים נולדה מרגולציה שנתנה להם המדינה, כי אחרת לא משתלם להם להקים תשתיות בכל מקום.

זה סתם משהו שאני יודע, ככה במקרה.

פורסם
התבלבלת עם הטרור.

צודק. המדינה לא מגינה עלינו מפני נהגים שיכורים, מוצרי חשמל לא בטיחותיים, צבעי עופרת בצעצועי ילדים, מתנול באלכוהול, הטרדה מינית, איומים וסחיטה ושאר מרעין בישין.

רק טרוריסטים אסורים בחוק.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

זה סתם משהו שאני יודע, ככה במקרה.

אתה כזה חכם.

וכל מתנגדי המהלך האחרון של ה-FCC לא מבינים כלום, כמובן. יחי טראמפ ובהצלחה לכולנו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כל מה שמצאתי וקראתי בגוגל ברבע שעה אומרים משהו, אז בטוח שזה נכון.

וחשבתי שאתה משקיע זמן בללמוד סוגיות של מיסוי במקביל, אבל אולי זה נושא כ"כ פשוט שקל להגיע אליו לדעה נחרצת.

אם היה משהו, ולו הכי קטן, שהיית חושב שהממשל הנוכחי עושה נכון, אולי אפשר היה לקחת את הבעת הדיעה ברצינות.

אבל כל מה שאתה עושה זה משכפל דעות של אחרים, שזה מובן שעוסקים בדתיים דוגמטים, לדוגמא, אבל ממש לא מתאים לאנשים שחושבים שיש להם מחשבה חופשית.

פורסם

אז התשובה שלך לטענות שאני מעלה נגד הממשל היא פסילה אוטומטית שלהן כי כל מה שאני כותב הוא נגד הממשל? אם כך, אתה לא יותר טוב ממה שאתה מאשים אותי בו.

אני משוכנע שיש דברים שממשל טראמפ עושה נכון. אני פשוט לא רואה לנכון לכתוב עליהם כאן יותר מדי כי אני חושב שהדברים שהוא לא עושה נכון הרבה יותר חשובים ומשמעותיים.

מציע לך לא לחפש אוטומטית למה אני טועה בכל הבעת דיעה, אלא להפנים את העובדות הרבות שהעליתי כאן לאורך חודשים ולחשוב האם אתה מעדיף להתעלם מהן ולהמשיך לתת לטראמפ להוליך אותך ביד, או להבין שיש כאן בעיה (וכמובן, עלי ועליך ההשפעה של הממשל שלו נמוכה משמעותית מעל התושב האמריקאי המצוי).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אז התשובה שלך לטענות שאני מעלה נגד הממשל היא פסילה אוטומטית שלהן כי כל מה שאני כותב הוא נגד הממשל? אם כך, אתה לא יותר טוב ממה שאתה מאשים אותי בו.

לא פסלתי, נתתי נקודות אחרות למחשבה.

אני נכנס לכל ויכוח (כלכלי או אחר) שיש צדק משני הצדדים, וטענות טובות מכאן ומכאן, ומנסה להבין את הסוגיה, גם אם ברמה מאוד בסיסית.

אתה מגיב למה שאני כותב ב-"כמה אתה חכם".

אחרי זה אתה אומר שאני לא מגיב עניינית.

מצטער, אתה אדם חושב בדיוק כמו חסיד חב"ד. אתה אוכל מה שמזינים אותך, ולא מנסה אפילו להטיל ספק לרגע.

אני חושב שטראמפ אידיוט. זה לא אומר שכל מה שהממשל הזה עושה הוא אוטומטית גרוע מכל בחינה אפשרית.

• תוכן חדש...