Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער, אתה אדם חושב בדיוק כמו חסיד חב"ד. אתה אוכל מה שמזינים אותך, ולא מנסה אפילו להטיל ספק לרגע.

קשקוש. הרגע השווית אותי לכל תומכי טראמפ העיוורים (רק מהכיוון השני) - אין דבר רחוק יותר מהאמת. אם נדמה לך שאני רואה דברים חד צדדית ולא בודק לפני שאני כותב, אתה טועה.

ושיהיה ברור - לא כל מה שהממשל שלו עושה גרוע אבסולוטית. פשוט יותר מדי דברים הם - כן. (וזה מעבר לבעייתיות המובנית של האישיות שלו).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קשקוש. הרגע השווית אותי לכל תומכי טראמפ העיוורים (רק מהכיוון השני) - אין דבר רחוק יותר מהאמת. אם נדמה לך שאני רואה דברים חד צדדית ולא בודק לפני שאני כותב, אתה טועה.

זו בדיוק האמת.

כל מה שאתה עושה זה לחפש חוות דעת שמחזקות את תפיסת העולם הקיימת שלך, ולהביא אותן לכאן.

אבל אני אשמח אם תקשר אותי למאמרים בעד ההחלטה האחרונה של הרגולטור. מאוד קשה למצוא כאלו בגוגל, משום מה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שאני עושה זה למצוא עובדות וחוות דעת שאמינות עלי, שעוזרות לעצב את תפיסת העולם שלי. זה משהו שכל בנאדם נורמלי יעשה.

ויפה שאתה אוטומטית מעריך שבגלל שקשה למצוא סיבות בגוגל בעד ההחלטה, זה אומר שאותן סיבות קיימות אבל גוגל מסנן אותם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מה שאני עושה זה למצוא עובדות וחוות דעת שאמינות עלי, שעוזרות לעצב את תפיסת העולם שלי. זה משהו שכל בנאדם נורמלי יעשה.

אם תחליף "שעוזרות לעצב" ב"שמתאימות ל" זה יותר ישקף את מה שנראה מהשרשור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אל תעמיד פנים כאילו להתעלות על תפיסת-עולם זה דבר קל - זה מאוד מאוד קשה, ובוודאי לא טריוויאלי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא אני זה שמעמיד פנים במקרה הזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

קשקוש. הרגע השווית אותי לכל תומכי טראמפ העיוורים

אתה מעצב את תפיסת עולמך ע"י מציאת "עובדות" וחוות דעת שמתאימות לך. כשהצד השני עושה את אותו הדבר אז הוא סתם עיוור. לכל הפחות.

ובכל אופן, לענייננו, איך זה מתיישב בתפיסת עולמך?

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם

שזה בדיוק מה שכל חבדניק עושה.

אתה בוחר את הדעות ובורר את העובדות שמתאימות לתפיסת העולם שלך. אדם בעל גישה רציונאלית, צריך לעשות בדיוק ההפך, ולנסות להפריך את הדברים שהוא מאמין בו ואת מה שהוא חושב כעובדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סורי, פספסתי את ההמשך בשרשור בימים האחרונים.

אם תחליף "שעוזרות לעצב" ב"שמתאימות ל" זה יותר ישקף את מה שנראה מהשרשור.

אתה רואה רק את סוף התהליך שאני עובר, כי יהיה לך מאוד משעמם לראות את כולו - תהליך שבו אני לומד על משהו שחדש לי, חוקר אותו, מנסה להבין את הצדדים ומגבש חוות דעת. מן הסתם לשרשור אני מגיע אחרי שחוות הדעת גובשה.

אתה מעצב את תפיסת עולמך ע"י מציאת "עובדות" וחוות דעת שמתאימות לך. כשהצד השני עושה את אותו הדבר אז הוא סתם עיוור. לכל הפחות.

ובכל אופן, לענייננו, איך זה מתיישב בתפיסת עולמך?

אתה נופל למלכודת שטראמפ ודומיו הניחו בשבילך, וקורא לעובדות "עובדות". אני לא נופל לאותה מלכודת. עובדה היא עובדה ואי אפשר לסובב אותה. אם טראמפ אומר שהשמיים ורודים הוא טועה באופן עובדתי.

דוגמא עדכנית מאחד מנאומיו האחרונים.

אם וכאשר יש עובדות שמראות שהצד השני צודק, אני לא מתעלם מהן. אתם, לעומת זאת, עוצמים עיניים כשטראמפ אומר שקרים בולטים או כשהממשל שלו מבצע פעולות שבאופן עובדתי יש בהן הרבה רע. הרבה פעמים אתם מסתכלים רק על הטוב באותן פעולות ומתעלמים לחלוטין מהרע.

לגבי הלינק ששמת - מה הקשר לתפיסת העולם שלי? אם ממשל אובמה עשה משהו רע אז ממשל אובמה עשה משהו רע. בניגוד אליך, אין לי בעיה לראות את זה.

שזה בדיוק מה שכל חבדניק עושה.

אתה בוחר את הדעות ובורר את העובדות שמתאימות לתפיסת העולם שלך. אדם בעל גישה רציונאלית, צריך לעשות בדיוק ההפך, ולנסות להפריך את הדברים שהוא מאמין בו ואת מה שהוא חושב כעובדות.

שוב, אתה רואה רק את סוף התהליך ומחליט על פיו. אדם בעל גישה רציונלית היה מבין שהוא מתדיין עם אדם בעל גישה רציונלית ולא יורד לרמות עלובות של השוואה שלו לחבדניקים. כי אם אני חבדניק מה תגיד על שוגי ולייןמן ו-RK ודארקמיוז ושות'...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שים לב, ניכסת לעצמך את כל סגולות המחשבה האנושית והסקת המסקנות, כשכל היתר טיפשים. עדר מובלים. בפועל, סתם פרץ היבריס ואובססיה. כשאחד אומר לך שאתה שיכור - לא נורא. כששניים - לך לישון.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם אני חבדניק מה תגיד על שוגי ולייןמן ו-RK ודארקמיוז ושות'...

במציאות rk דווקא נחמד.

אדם בעל גישה רציונאלית, צריך לעשות בדיוק ההפך, ולנסות להפריך את הדברים שהוא מאמין בו ואת מה שהוא חושב כעובדות.

זה לא נכון. אדם בעל גישה רציונאלית צריך לקרוא באופן ביקורתי - להבין איפה מוצגות עובדות, איפה מוצג משהו שהוא עובדה אבל אין לך איך לבדוק ואתה נאלץ לסמוך על הכותב (ואז באמת כדאי לקרוא כמה צדדים), לנסות לעקוב אחרי הסקת המסקנות, ואם הן מתחברות - אז מה טוב, ואם לא - אז לא.

זה תמיד מעניין לקרוא את מה או מי שלא מסכימים איתו. אבל זה תמיד גם טוב לקרוא את מי שכן מסכימים איתו, ומשקיע המון בחקירת הנושא שמעניין אותך. אבל יש גם פערים בסיסיים שאי אפשר לגשר עליהם. אם אני אקרא טור של חבדניק אמיתי (ועשיתי את זה- יש להורים שלי שכנים חבדניקים, שהיו כל שישי שמים להם את העיתון של בית חבד בתיבת הדואר), בו יסופר על ניסים שאלוקים עשה ליהודי ברה״מ בשואה - הפער יהיה גדול מדי. אם אקרא פוסטים של אורי כץ - כנראה הפער יהיה יותר קטן.

היכולת להטיל ספק היא מאוד מאוד חשובה. אבל היא גם נדירה. שים לב כמה מעט זה קורה בדיונים בפורום, וכשמישהו עושה את זה - נניח אני :) - התגובות נעות מהצעה לרדת מהארץ, ועד ל״האשמות״ ב״ניהיליזם״ וטענות על זה שאין לי שום דבר קדוש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
שים לב, ניכסת לעצמך את כל סגולות המחשבה האנושית והסקת המסקנות, כשכל היתר טיפשים. עדר מובלים. בפועל, סתם פרץ היבריס ואובססיה. כשאחד אומר לך שאתה שיכור - לא נורא. כששניים - לך לישון.

טוב שלא הגזמת. בשום מקום לא אמרתי שאני חכם וכל השאר טיפשים.

אין קשר למשפט עם ה"שיכור" - כמו שיש כאן תומכי טראמפ שחושבים שאני טועה, יש כאן מתנגדי טראמפ שחושבים שאני צודק. מה גם שאני לפחות מעלה עובדות ודעות לכאן - אחרים סתם קופצים להתנגד לשם ההתנגדות.

במציאות rk דווקא נחמד..

מסכים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קצת פסיכולוגיה לשם שינוי.

אחד מהדברים שמעניינים אותי בעידן טראמפ, הוא להבין מדוע המון אנשים תומכים בו על אף המון סימנים שאלי פשוט זועקים.

הסרטון שאני מצרף למטה עוזר לי קצת להבין. למי שלא רוצה לצפות (על אף שהסרטון עשוי טוב ומעניין בהחלט), אימלוק זריז:

בדר"כ, אנחנו מתייחסים למשהו כנורמלי אם הוא נופל בתוך "חלון" של נורמליות בסקאלה בת שתי קצוות. אם רוצים להזיז את החלון לאורך הסקאלה, השיטה הכי טובה היא לפמפם את הקיצון. לדוגמא אם אתה רוצה שאנשים יקבלו הומואים, נניח, עדיף לך ללכת לקיצון ולתמוך בנישואי הומואים. אתה כנראה תפסיד, אבל אז לאנשים יהיה יותר קל לקבל מערכות יחסים של הומואים, בתור "פשרה" - והנה הזזת את החלון.

טראמפ עושה את זה ע"י מתיחת הגבולות שמקובלים לנשיא - הוא אומר ועושה דברים שנשיאים קודמים לא העזו לומר, וזה הופך אנשים לאדישים לדברים פחות משוגעים שקורים. זה גם מותח את גבולות ההצלחה. טראמפ "הצליח" לא אם הוא מושל היטב, אלא פשוט אם הוא דיבר באופן נשיאותי, או אם הוא הצליח להעביר רפורמה - בלי קשר לאיכות הרפורמה עבור הציבור.

[video=youtube;_v-hzc6blGI]

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

למי שלא עוקב אחרי הטוויטר של טראמפ, מדובר בפנינה מלאת רגעי צחוק, מבוכה ובעיקר WTF. הנה כמה דוגמאות מהשנה החדשה (יענו - מהיומיים האחרונים):

Crooked Hillary Clinton’s top aid, Huma Abedin, has been accused of disregarding basic security protocols. She put Classified Passwords into the hands of foreign agents. Remember sailors pictures on submarine? Jail! Deep State Justice Dept must finally act? Also on Comey & others

עזבו את העובדה שהוא עדיין מדבר על הילארי, עזבו את ההקשר המגוחך לתמונות של החובל בצוללת, אבל deep state?? תיכף הוא יצהיר שהוא flat earther...

Sanctions and “other” pressures are beginning to have a big impact on North Korea. Soldiers are dangerously fleeing to South Korea. Rocket man now wants to talk to South Korea for first time. Perhaps that is good news, perhaps not - we will see!

אולי זה טוב, אולי זה לא טוב, אנחנו נראה?

Since taking office I have been very strict on Commercial Aviation. Good news - it was just reported that there were Zero deaths in 2017, the best and safest year on record!

דוני, מצטער לבשר לך אבל אתה לא אחראי לכך שאין מיתות בתאונות תעופה ב-2017...

The Failing New York Times has a new publisher, A.G. Sulzberger. Congratulations! ....... lose all of your phony and non-existent “sources,” and treat the President of the United States FAIRLY, so that the next time I (and the people) win, you won’t have to write an apology to your readers for a job poorly done! GL

נכון, הכי חשוב שהתקשורת תהיה הוגנת עם הנשיא, כמו פוקס ניוז - כלומר תספר לעם תמיד כמה הנשיא מוצלח, חכם, נהדר וצודק.

...we pay the Palestinians HUNDRED OF MILLIONS OF DOLLARS a year and get no appreciation or respect. They don’t even want to negotiate a long overdue......peace treaty with Israel. We have taken Jerusalem, the toughest part of the negotiation, off the table, but Israel, for that, would have had to pay more. But with the Palestinians no longer willing to talk peace, why should we make any of these massive future payments to them?

האמת, פה הוא צודק לגמרי. חוץ מהעובדה שלהעמיד פנים שלקחת את ירושלים מהמשא ומתן זו אמירה שמדגישה עד כמה הוא לא מבין את מהות הסכסוך.

North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the “Nuclear Button is on his desk at all times.” Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!

אין לי מילים...

I will be announcing THE MOST DISHONEST & CORRUPT MEDIA AWARDS OF THE YEAR on Monday at 5:00 o’clock. Subjects will cover Dishonesty & Bad Reporting in various categories from the Fake News Media. Stay tuned!

למה ציפיתם כשבחרתם כוכב ריאליטי לנשיא...

ובונוס לסיום, ציוץ מה-29 לדצמבר:

In the East, it could be the COLDEST New Year’s Eve on record. Perhaps we could use a little bit of that good old Global Warming that our Country, but not other countries, was going to pay TRILLIONS OF DOLLARS to protect against. Bundle up!

זה מעבר למביך. שמישהו יסביר לו מהם שינויי האקלים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...