Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל, איבדתי אותך בסיפורים על יציאת מצרים. אם גם לזה אתה מתייחס כעובדה, נאלץ להפרד כידידים :)

סרף היי, בעיקרון אתה צודק. אבל אז השאלה היא, איפה אתה מעביר את הגבול האישי שלך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מבין אותך כי הלכתה לאיבוד, אני מתרשם מכך גם בתשובות שלך.

כיהודים הלכנו כמעט לאיבוד במדבר 40 שנה, ואח"כ עוד כאלפיים שנה בגלות.

ולבסוף הגענו לארץ ציון ירושליים, אל תאבד רוחך אחי, אנו כאן לעזור ולתמוך.

אבל - אם אבדתה אותי ביציאת מצריים, מה אתה עושה.. בפסח.

מה יהיה עם מסורת ישראל, האם כאשר הילדים ילכו לגן..:grin: יש אפשרות

כי תגיע להפגין בגן, כנגד הדלקת נרות, והכנת חלה לשבת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, תקרא לאט לאט (הכי לאט שאתה יכול):

את השחצנות הלא מבוססת שלך, כבר המלצתי לך לפני שנתיים לאן אתה יכול לקחת (בערך לאותו המקום אליו כדאי לך לקחת ההטפות המתחסדות והגזעניות שלך, שעולות נגדי מהכיוון שלך בכל ויכוח. בכל נושא).

אין שום עדות בעולם ליציאת מצרים. אין.

הטעון הילדותי מאוד ״אבל אנחנו חוגגים את זה בפסח״ באמת נפלא. כי הרי לפי הלוגיקה הזו, גם ישו קם לתחייה, למשל. הרי גם את זה חוגגים.

די, אתה בן אדם מבוגר. אתה חייב מתישהו להפנים - אלא אם אתה אדם דתי ובוחר להאמין - שלא כל סיפור שסיפרו לך בגן מבוסס על עובדות.

ואתה יודע מה? קח גם קצת שחצנות ממני, בכיף: רוחנית אני אדם קצת יותר חזק ממך ומרוב המגיבים כאן מהמחנה שלך. בדיוק בגלל שאני מסוגל לבנות לעצמי עולם ערכי, מבלי להתחיל לבכות כמו ילד בן 5, שמספרים לו שסנטה קלאוס לא קיים, וזה בעצם ההורים שלו ששמים לו מתנות מתחת לעץ, כשמשהו לא מסתדר. וזו ממש ממש לא אשמתי, שאצלך ואצל אחרים זה או הכל או כלום - או סיפורי סבתא על יציאת מצרים באמונה עיוורת, או ריק.

פורסם (נערך)

מי דיבר על רוחניות.. אני עדיין מאמין וחולם על פיות ונהנה מסרטי מלחמת הכוכבים / פנטזיה.

צר לי לאכזב אותך - אתה לא יכול להיות חזק.

אתה וכמותך, הם עלה נידף ברוח ללא שורשים. (אתה מעיד, כי לא מוצאים נחלה ומנוחה)

ואנו היסוד והקרקע, וביום שתנחת לקרקע נחבק אותך, והעלה הנידף עם הזרע יגדל עם שורשים יציבים.

יצאתי מחלצי משפחה יהודית, אשר קראה בתורה אלפי שנים.

והלכתי בשבילי ארץ ישראל.. והגנתי על הגבולות וקצת במקומות אחרים הנושקים להם.

וראיתי וחוותי חוויות, ולמדתי את עם-הארץ ובמשכנות שאננים.

ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית, הבנויה ומאחדת את העם היהודי, מכל רחבי תבל.

יש בה מיעוטים קיצוניים, אשר מנסים להכפיף אותה לדרכם.

כגון דתיים קיצוניים, ימניים קיצוניים ושמאלנים קיצוניים - כמוך.

כל אחד מהם חושב, כי הוא היודע מה יותר טוב.

הבעיה - כל אחד מהמיעוטים הללו מוכן להרוס את האחרים, ואת החברה האזרחית היהודית הדמוקרטית

בעבור השלטת דעתו ודרכו, לא חושבים רחוק, נקעקע את בסיס החברה ומשם יהיה טוב.

על-כך אמרה ההיסטוריה - מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו.

גם כאשר יש לקבוצות הללו חופש בחירות, איכות חיים וחופש דיבור במסגרת המדינה.

הם עדיין מנסים להרוס את היסודות .(היסודות הן מדינה יהודית דמוקרטית)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, וואו. באמת וואו. אם לא הייתי יודע אחרת, הייתי צועק "טרול" כי אתה עושה את זה כל כך טוב. מתעלם לחלוטין מה-super-burn שיבגני הרגע כתב במומחיות, מסובב ב-180 מעלות וזורק כמה משפטים חסרי הקשר בתור תיבול. כל הכבוד.

רק שיהיה ברור למי שלא הבין מה קרה כאן. יבגני כתב שאין עדות ליציאת מצרים, ואייל ענה בהפרדה גזענית בינו לבין יבגני והאשמתו בהיותו מיעוט קיצוני שקיבל זכויות כאדם חופשי אך רק מנסה להרוס באמצעותן את כל שאר היהודים ה"אמיתיים", אלו שמאמינים בצדקת דרכם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)
#חן ג. ו#יבגניפ, התעלמתם לגמרי מהשורה התחתונה שלי.

זה לא משנה בכלל מי צודק ומה היא האמת ומהן העובדות.

נכון, זה לא משנה. כתבתי את זה כמה פעמים. גם אני חושב שמוטב היה שרעיון הלאום הפלסטיני מעולם לא היה נהגה, אבל מאחר וזה קרה, את הנעשה אין להשיב. כל עוד מדינת ישראל קיימת, לא יהיה מצב שהפלסטינים יחליטו שהם בעצם מעולם לא היו עם וילכו מפה.

אם נתעקש על פיתרון "צודק" נמשיך להקיז פה דם עוד מאות שנים.

המחשבה שערבים מהונדסים גנטית לשנוא יהודים היא אבן נגף לדיפלומטיה במזרח התיכון. אם אתה חושב שיש בין ישראל לבין המדינות האחרות סכסוך רווי דמים וטעון יותר מזה שהיו בין אנגליה וצרפת בעבר, או בין צרפת לגרמניה - אתה טועה בענק. והיום הן מדינות שלום. אותו הדבר יכול לקרות כאן, ואכן קרה וקורה עם מספר רב של מדינות ערביות.

החזק קובע מה "צודק" וככל שהוא חזק יותר כך ה"צדק" מוחלט יותר. אם נניח הנאצים היו מנצחים לפני 70 ומשהו שנים, הגזע העליון היה "צדק". השמדת יהודים וצוענים והומואים ונכים היה נחשב עשיית צדק.

לא. דיברנו על זה. מוסר הוא אוניברסלי ואבסולוטי, ואנחנו ממש לא הולכים להיכנס שוב לדיון למה וכיצד.

לי אישית נראה מגוחך שאנשים שאבותיהם השתלטו על שטחי אדמה עצומים תוך כדי רצח ואונס ושיעבוד של התושבים המקוריים מדברים איתנו על צדק ועל מה שלנו ומה לא.

אין לך שום מושג איך התנהל הכיבוש המוסלמי, מה? כבר ציינתי שאין לו שום חותם ארכאילוגי, וגם אין ראיות כתובות לא מצד המוסלמים ולא מצד זולתם לאסלום בכוח של האוכלוסיה בתקופה זו. למעשה, רוב האוכלוסיה - לרבות זו האלילית - נותרה לא מוסלמית עד תקופה הרבה יותר מאוחרת, עד כדי כך שגם בשנת 1011 עוד נותרו כיסים של דתות אליליות במרחב האיראני שטרם המירו את דתם.

מכאן, המסקנה של המחקר בן זמננו היא שבכיבושי האסלאם הראשונים ככל הנראה לא הונהג שום אסלום בכוח, ולא היה שום הרג רחב היקף של כופרים מחוץ לשדה הקרב עצמו.

ושוב, גם אם היה, זה היה לפני למעלה מאלף שנים. מה שרלוונטי להיום הוא מה שקורה היום. והיום יש כאן אנשים שמאמינים שהם עם והם לא הולכים לסטות מן האמונה הזו. זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

רוני, האם דבר אחד מהדברים אשר כתבתי, לא נכון.

האם בהצהרת העצמאות כתוב - מדינה יהודית דמוקרטית.

הרי כל הדרך של יבגני היא לסובב למתאים לו.. גם אני מכיר את הדרך לסובב את הנושא.

ההבדל - הוא טוען במשך כ 4-5 שנים.. טענות מצוצות מבית מדרש השמאל.

ופעם אחר פעם , הוכחנו לו כי הוא טועה ולא בקיא באמת ובמציאות.

הפעם האחרונה הייתה הלילה כאשר יבגני טען - כי לא היה בית-דוד .

והוכחתי לו בכתובים, על מלך מבית דוד.

המופיע בכתובת ארמית, מלפני כ 3000 שנים אשר התגלתה ופוענחה בתל-דן.

האם, הזכות לקשקש ניתנה רק לכם.

לפחות הקשקושים שלי, מקובעים תמיד עם הוכחות.

ושלכם - להשמיץ וללא כל הוכחות - אם אתם באמת חכמים ומלומדים ומחפשי דעת.

הזכירו בצד קלות, כי יש עוד מידע, אשר לדעתכם הוא לא נכון, לא לעוות את התמונה והאמת.

האם, אתם בונים על-כך שלא יבדקו ויקבלו את דבריכם כאמת לאמיתה, כך אתם מזלזלים ברמת הפורום

הראו בדברים שאתם כותבים, הפניות והוכחות.

או רשמו, זו דעתי אשר שווה כקליפת השום, לכל דעה אחרת.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המחשבה שערבים מהונדסים גנטית לשנוא יהודים היא אבן נגף לדיפלומטיה במזרח התיכון. אם אתה חושב שיש בין ישראל לבין המדינות האחרות סכסוך רווי דמים וטעון יותר מזה שהיו בין אנגליה וצרפת בעבר, או בין צרפת לגרמניה - אתה טועה בענק. והיום הן מדינות שלום. אותו הדבר יכול לקרות כאן, ואכן קרה וקורה עם מספר רב של מדינות ערביות.

לא יודע איך הסתיים הסכסוך בין אנגליה לצרפת, אבל זה בין צרפת לגרמניה הסתיים בתבוסת הנאצים. גם היפנים נעשו שוחרי שלום רק אחרי שהטילו עליהם שתי פצצות אטום - כלומר הפעלה לא סטנדרטית של כוח.

זה מה שאני טוען, דיבורים על צדק והיסטוריה מיותרים. רק כוח חזק שקובע מציאות בשטח יכול להפסיק מלחמות.

לא. דיברנו על זה. מוסר הוא אוניברסלי ואבסולוטי, ואנחנו ממש לא הולכים להיכנס שוב לדיון למה וכיצד.

לא זוכר שחתמתי על האבחנה שלכם. לדעתי מוסר הוא לא אוניברסלי ובטח שלא אבסולטי. נסכים שלא להסכים.

אין לך שום מושג איך התנהל הכיבוש המוסלמי, מה? כבר ציינתי שאין לו שום חותם ארכאילוגי, וגם אין ראיות כתובות לא מצד המוסלמים ולא מצד זולתם לאסלום בכוח של האוכלוסיה בתקופה זו.

אני דווקא התכוונתי לאנגלים, לספרדים, לצרפתים, ולשאר האירופאים.

חבל שבתקופה הזו לא עלינו על אוניות וכבשנו לנו יבשת חדשה שתפרנס אותנו ל 100 דורות.

בכחול.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
רק כוח חזק שקובע מציאות בשטח יכול להפסיק מלחמות.

לא חולק על זה. מדינת ישראל כבר קבעה הרבה עובדות בשטח, וזה אכן ייצר שלום עם מצרים וירדן, ושלום-שבשתיקה עם מדינות רחוקות יותר כמו המפרציות.

ואולי כרגע העת לא בשלה כדי להעניק לפלסטינים מדינה כשהם עדיין מאוד תוססים, אבל ההבנה שמתישהו זה משהו שייאלץ להתרחש - היא לדעתי חשובה. לדכא שאיפות לאומיות של אוכלוסיה למשך זמן רב - אי אפשר וכן, זה לא מוסרי.

פורסם

הפעם האחרונה הייתה הלילה כאשר יבגני טען -

כי לא היה בית-דוד .

והוכחתי לו בכתובים, על מלך מבית דוד.

המופיע בכתובת ארמית, מלפני כ 3000 שנים אשר התגלתה ופוענחה בתל-דן.

האם, הזכות לקשקש ניתנה רק לכם.

לפחות הקשקושים שלי, מקובעים תמיד עם הוכחות.

ושלכם - להשמיץ וללא כל הוכחות - אם אתם באמת חכמים ומלומדים ומחפשי דעת.

הזכירו בצד קלות, כי יש עוד מידע, אשר לדעתכם הוא לא נכון, לא לעוות את התמונה והאמת.

היכולת שלך לשקר אפילו לעצמך היא מפליאה.

לכתוב לך את זה מילה מילה? ללעוס לך את זה כמו שציפורים לועסות אוכל לגוזלים ולירוק בפה? זה יעזור?

הכתובת שלך מוכיחה שיש אזכור לבית דוד. היא לא הוכחה לקיומו של דוד. אתה מבין את ההבדל בין השניים?

זוכר? כבר היינו בסיפור הזה. כי אם היא כן, אז כלוביס מוצאו מאב קדמון מרוחק שיצא מהים. וישו הוא בנו של אלוהים - הרי גם זה כתוב. ואסלאם זו הדת שאתה חייב לאמץ. הרי גם זה כתוב. ואתה יודע מה? בוודאות יש גם חייזרים. ואתה יודע מה? היו מכשפות בימי הביניים, כי גם זה כתוב. והפרוטוקולים של זקני ציון גם הם כתובים. ועוד ועוד.

ומשום שאנשים רצינים - כלומר לא אתה - מבינים את הבעייתיות בזה, אז בדרך כלל נהוג להיות ״קצת״ יותר ביקורתיים בפירוש של כתובת אחת מסכנה. אבל היי... מה זה כבר מחקר, הצלבה של מקורות, עשרות ומאות חוקרים בתחום וכו׳, אל מול אייל, שקרא כתבה בויקיפדיה והגיע למסקנה שכולם טועים?

כך אתם מזלזלים ברמת הפורום

הראו בדברים שאתם כותבים, הפניות והוכחות.

אני לא מזלזל ברמת הפורום. אבל אני בהחלט מזלזל בך. משום שכפי שכבר כתבתי לך כמה פעמים, אתה מייצג את כל מה שרע במדינה הזו.

אתה פרימיטיבי, משום שאתה לעולם לא טורח לבדוק את ה״אני מאמין שלך״.

אתה גזען, משום שאפילו עולם הדימויים שלך ״עלה נידף ללא שורשים״ לקוח הישר ממיטב הטעונים כנגד מה שנקרא ״היהודי הנודד״ -שהופיע בפרסומים אנטישמים גם במערב של אירופה, וגם במזרחה. ממש במילים האלו.

אתה מתחסד, משום שאתה שונא ומפחד מכל מי ששונה ממך, ואתה מקיא פה טקסטים על חיבוקים כאילו היית הקופירייטר של יאיר לפיד. מה שאולי אתה בעצם באמת עושה - אין לי מושג.

האדם חסר השורשים היחיד פה הוא אתה. משום שאתה כל כך חסר כל יכולת לחשיבה ביקורית, שמחד אתה מקבל כל טקסט שמערכת החינוך הקיאה לך בפה ברמה של They say jump - you say how high, ומאידך אתה כל כך לא מודע להיסטוריה האמיתית של היהדות, שאתה יורה עלי סטראוטיפים אנטישמיים בשקל וחצי.

פורסם
הכתובת שלך מוכיחה שיש אזכור לבית דוד. היא לא הוכחה לקיומו של דוד. אתה מבין את ההבדל בין השניים?

מצד שני, היא מתקופה שאמורה להיות זמן לא רב אחרי ימי דוד.

אחת הטענות של חוקרות כמו פרופסור קרון לגבי היעדר ההיסטוריות של דמות הנביא מוחמד (צ) היא שהביוגרפיה המוקדמת ביותר שלו ששרדה היא בת מאתיים שנה פחות ממנו, ולכן בשלב זה הוא כבר היה דמות מיתולוגית. לא כך כאן.

אבל באופן כללי אני כהיסטוריון נוטה להאמין בהיסטוריוּת של דמויות שונות ומשונות. בצעירותי עסקתי בהוכחת הבסיס ההיסטורי של סיפור האנאיס.

פורסם

נו יבגני, איך אענה לך.. שאתה טועה לאורך כל הדרך.

כן לצערי, אתה עלה נידף ברוח, וגם אם תמשיך להשמיץ, לעולם לא יהיה לך שקט ושלווה.

מאחר - ואין לך נחלה , ואתה לא מוכן להיכנס לעם שלך, היהודי. (בדרך זו או אחרת)

ביום שתכיר כי העם היהודי הוא העם שלך, ואתה לא מורם מעם.

וכי אתה חלק משושלת ארוכה בשנים (ולכן המשפחה שלך הגיעה לישראל)

אזי תלך ברחוב ותחייך, כי תרגיש שייך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
מצד שני, היא מתקופה שאמורה להיות זמן לא רב אחרי ימי דוד.

אחת הטענות של חוקרות כמו פרופסור קרון לגבי היעדר ההיסטוריות של דמות הנביא מוחמד (צ) היא שהביוגרפיה המוקדמת ביותר שלו ששרדה היא בת מאתיים שנה פחות ממנו, ולכן בשלב זה הוא כבר היה דמות מיתולוגית. לא כך כאן.

אבל באופן כללי אני כהיסטוריון נוטה להאמין בהיסטוריוּת של דמויות שונות ומשונות. בצעירותי עסקתי בהוכחת הבסיס ההיסטורי של סיפור האנאיס.

אמממ הכל יכול להיות. לדעתי במחקר אנחנו צריכים להיות סקפטיים. זה התפקיד שלנו כחוקרים. כמובן, בהחלט יכול להיות שמחר או מחרתיים ימצאו שאריות מקדש שלמה. אני מניח שבניגוד לאייל אתה מבין שאני בסך הכל מעלה שאלות.

ואייל, היחיד שלא נח זה אתה. כבר הסברתי לך באריכות גם למה. מאחל לך פשוט למצוא את השלווה שלך.

וכבר כתבתי לך את זה כמה פעמים בשנים האחרונות, אבל הסיבה היחידה שישנם אנשים מהעדה שלי שלא מרגישים שייכים כאן, אלו הם אנשים כמוך. אתה. לא חוסר זהות דבילית עם העם - שני מושגים שאתה לא מבין בכלל מה הם אומרים, אבל חוזר עליהם כמו תוכי. לא ההכרה בזה שחלק מהעבר שלנו הוא מיתוס. לא. אך ורק אנשים כמוך. אתה ושכמותך הם אלו שמונעים כל אבל כל סיכוי לאחדות כאן. כי האחדות לא צומחת מזה שסותמים פיות ולא שואלים שאלות. היא, או יותר נכון העדרה, נקבעים מהצורך האובססיבי שלך לייצר דיכוטומטיות גזעניות פשיסטיות כל הזמן מול הסביבה שלך.

אבל יאללה, תמשיך להתסחד, ואל תשכח שוב לכתוב על חיבוקים. גזען עלוב בשקל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

היפה.. כדי להגיע להארה, אתה צריך להמשיך להשמיץ.

יבגניפ כתב:

וכבר כתבתי לך את זה כמה פעמים בשנים האחרונות,

אבל הסיבה היחידה שישנם אנשים מהעדה שלי שלא מרגישים שייכים כאן,

אלו הם אנשים כמוך. אתה. לא חוסר זהות דבילית עם העם.

נסה למצוא את הטוב, ולהפסיק לנסות לחפור ולהמציא אויבים מהעם שלך.

גם הדרך שלך, לאחד את העדה שלך סביבך היא טעות, אתה החריג.

יותר מכך, לי יש יותר חברים / קרובי משפחה מהעדה שלך, מאשר לך.

בת-הזוג שלי, היא מהעדה (יש חברי פורום המכירים אותה)..

נ.ב - היא רואה בך ( малунъкий человек) , המנסה להיות מיוחד.

Эяль

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

עריכה: יאללה מחקתי.

רק אל תשכח לשתף תמונות פעם הבאה שאתה והחברה שלך מבקרים במקדש שלמה, או עושים סיור מודרך בתיבת נח, או עושים את המסע של עם ישראל במדבר במקום שביל ישראל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • תוכן חדש...