Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, מה התכלית של לפרסם שוב מה שכולם קוראים ב-ynet?

ובאמת, מה אתה מבין במיסוי בארה"ב, שאתה יודע מה ייקרה "בתכל'ס"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

א. לא כולם קוראים בויינט.

ב. הרעיון הוא להבין מה אנשים חושבים על זה.

ג. קראתי לא מעט כי זה מעניין אותי. יש לך מידע אחר שגורס שהשינויים שטראמפ מציע אכן יועילו לאזרח הפשוט? או שאתה מתבסס על תיאוריית ה-trickle down, או על ההנחה שהורדת מס חברות תחזיר חברות לארה"ב ובכך הן ישלמו יותר מיסים ויעסיקו יותר אנשים ומכאן מעמד הביניים ירוויח יותר כסף? שים לב שהורדת מס החברות תועיל הרבה יותר למשקיעים מחוץ לארה"ב, שמהווים את עיקר ההשקעה בחברות הללו. יש כל מיני מחקרים שבוצעו לגבי מידת ההשפעה של התוכנית. חלקם אומרים שאכן עשויה להיות ירידה (קטנה) במיסוי למעמד הביניים, אבל שהיא תלויה בהמון גורמים ולא תהיה מיידית. חלקם אומרים שאפילו לא תהיה ירידה, אלא עלייה מסוימת. מה שכן - כולם מסכימים שהמרויחים הגדולים הם ה-1%.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ושוב, ג'ון אוליבר מפציץ בתוכניתו האחרונה לעונה ב-20 וכמה דקות משובחות:

מוקדש לכל מי שעדיין חושב שיש משהו חיובי בדונלד טראמפ (וכמובן, כל מי שעדיין חושב ככה לא יצפה, או לחילופין יצפה ויגיד שזה fake news).

מלבד הבדיחות הרגילות אוליבר מעלה פה כמה נושאים מאוד חשובים. בעיקר - שלושת הדברים שמאפיינים את הנשיאות של טראמפ:

* דה-לגיטימציה למדיה

* "מה לגבי"

* טרולינג

אלו שלוש טכניקות שטראמפ משתמש בהן בהצלחה יתרה, ומחנך את מעריציו להשתמש בהן גם כן. השימוש בהן פוגע ביכולת שלנו להחליט מה חשוב, לנהל דיון הוגן ולהטיל אחריות אחד על השני.

ושימו לב - בדיון שלנו פה הצד המצדד בטראמפ השתמש בדיוק בשלוש הטכניקות הללו שוב ושוב - והרגיש שהוא מנצח. אותי זה מעציב במידה מסוימת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

אני לא חובב טראמפ, אבל יש לי משפחה קרובה בארה"ב שכולה הצביעה עבורו.

מוקדש לכל מי שעדיין חושב שיש משהו חיובי בדונלד טראמפ

מבחינת קרובי המשפחה שלי יש לפחות דבר אחד חיובי בטראמפ: הוא לא הילארי קלינטון (ולא מישהו שממשיך את דרכו של אובאמה).

הבחירות בארה"ב הן בינאריות: יש בדיוק 2 אפשרויות (מועמדים עצמאים שצצים מדי פעם הם לא באמת אופציה ריאלית).

בבחירות כאלו לא מצביעים למועמד המושלם, אלא הרבה פעמים מצביעים למועמד הפחות גרוע.

אתה יכול להמשיך ולהוכיח שטראמפ לא ראוי (ואני די מסכים איתך), אבל כששוקלים מול האלטרנטיבה, אני לא בטוח שאני הייתי מצביע לקלינטון, לו הייתי אזרח ארה"ב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ג. קראתי לא מעט כי זה מעניין אותי. יש לך מידע אחר שגורס שהשינויים שטראמפ מציע אכן יועילו לאזרח הפשוט? או שאתה מתבסס על תיאוריית ה-trickle down, או על ההנחה שהורדת מס חברות תחזיר חברות לארה"ב ובכך הן ישלמו יותר מיסים ויעסיקו יותר אנשים ומכאן מעמד הביניים ירוויח יותר כסף? שים לב שהורדת מס החברות תועיל הרבה יותר למשקיעים מחוץ לארה"ב, שמהווים את עיקר ההשקעה בחברות הללו. יש כל מיני מחקרים שבוצעו לגבי מידת ההשפעה של התוכנית. חלקם אומרים שאכן עשויה להיות ירידה (קטנה) במיסוי למעמד הביניים, אבל שהיא תלויה בהמון גורמים ולא תהיה מיידית. חלקם אומרים שאפילו לא תהיה ירידה, אלא עלייה מסוימת. מה שכן - כולם מסכימים שהמרויחים הגדולים הם ה-1%.

אני לא מתבסס על כלום, אין לי שום דעה על מדיניות המיסוי האמריקאית. לא מבין בזה בכלום. למדתי כמה קורסים בסיסיים בכלכלה, וזה רחוק ממספיק לגבש דעה. יש בכלכלה כל מיני דעות וכל מיני מחקרים "ומחקרים". כמו כל מדע סוציולוגי, הוא מדוייק כמוני כשאני שיכור. אתה גם אף פעם לא יודע לבודד גורם בודד מהכלול הגורמים שהשפיעו. בנוסף, צעדים כלכליים שטובים בתקופה אחת, לא מתאימים באחרת.

לכן אין לי דעה גורפת על הורדת מיסוי חברות, כי בכלכלה רב האנשים מקבעים דעות לפי האופי שלהם, שמכתיב את האידיאולוגיה, ולא באופן ענייני.

בעצם בכלל...

כשהדמוקרטים בשלטון נותנים יותר בחסות הממשל, כשהרפבוליקנים בשלטון עושים ההפך. איפשהו זה מתאזן, וכנראה לא רע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם כבר אשכול על מנהיג מעצמה אחת, אז אני חייב לציין שלמנהיג של המעצמה האחרת, יש חוש הומור מאד שנון, עוקצני וחד:

אפשר לאהוב את פוטין, ואפשר שלא, אבל אף אחד לא יכול לומר שאין לו חוש הומור :)

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם
רוני,

אני לא חובב טראמפ, אבל יש לי משפחה קרובה בארה"ב שכולה הצביעה עבורו.

מבחינת קרובי המשפחה שלי יש לפחות דבר אחד חיובי בטראמפ: הוא לא הילארי קלינטון (ולא מישהו שממשיך את דרכו של אובאמה).

הבחירות בארה"ב הן בינאריות: יש בדיוק 2 אפשרויות (מועמדים עצמאים שצצים מדי פעם הם לא באמת אופציה ריאלית).

בבחירות כאלו לא מצביעים למועמד המושלם, אלא הרבה פעמים מצביעים למועמד הפחות גרוע.

אתה יכול להמשיך ולהוכיח שטראמפ לא ראוי (ואני די מסכים איתך), אבל כששוקלים מול האלטרנטיבה, אני לא בטוח שאני הייתי מצביע לקלינטון, לו הייתי אזרח ארה"ב.

נראה שקרובי המשפחה שלך מייצגים היטב את האמריקאי הממוצע שהצביע לטראמפ. נכון, יש את ההרדקוריסטים שהולכים איתו באש ובמים, אבל אני מעריך שרבים יותר הצביעו לו פשוט כי נראה להם שהוא ה-lesser of two evils. נשאלת השאלה מה גרם להם לחשוב שהוא אכן כזה.

הטענה הרווחת בעיני מצביעי טראמפ היא שהוא פחות גרוע כי הם לא רוצים לראות את המשך שושלת קלינטון בבית הלבן. או כי אצלו זה what you see is what you get, בניגוד לקלינטון שאי אפשר להאמין לה - כאן עולות כל מיני טענות כמו בנגזי, טרוולגייט, וויטווטר, ויש עוד. אבל אני באמת תוהה כמה מזה היה רצח האופי שטראמפ עשה לה לאורך הקמפיין, מתקפת ה-fake news בראשות הרוסים ושאר גורמי עניין, וגם סתם מיזוגניה - העובדה שהיא אישה.

מה שזה לא יהיה - זה היה ונגמר, ועכשיו האמריקאים תקועים עם טראמפ, לטוב ולרע. מעניין אותי מי עדיין חושב שיש שם הרבה טוב, ולמה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אפשר לאהוב את פוטין, ואפשר שלא, אבל אף אחד לא יכול לומר שאין לו חוש הומור :)

אתה מזכיר לי היסטוריונים מאוניברסיטת אולן-בטור שעושים הומניזציה לצ׳נגיס חאן כי הוא ״פחד מכלבים.״...

אגב, ולהבדיל אלפי הבדלות: המסורת ההלכתית המוסלמית מספרת על הנביא (צ) שקם בלילה, קשר לאישתו עאישה את הצמה לפינה של המיטה, העיר אותה בצעקות וכשהיא קמה ונפלה אחורה הוא התחיל להתגלגל מצחוק. למי יש חוש הומור עכשיו?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה שזה לא יהיה - זה היה ונגמר, ועכשיו האמריקאים תקועים עם טראמפ, לטוב ולרע. מעניין אותי מי עדיין חושב שיש שם הרבה טוב, ולמה.

גם אותי זה מעניין מאוד. לכן בנסיעות העבודה התקופות שלי לקליפורניה (מעוז הדמוקרטים) אני משתדל להתעניין בקרב הקולגות שלי שרובם תומכי קלינטון ומעטם (אלה שמוכנים להודות, גם אם בשושו בלחש) תומכי טראמפ.

לפני הבחירות שמעתי הרבה על הפחד של הדמוקרטים מבחירתו של טראמפ (הייתי שם בשבועיים של הבחירות, כלומר לפני וקצת אחרי). מאז הייתי 3 פעמים בארה"ב ושאלתי את אותה שאלה וראה איזה פלא- הדמוקרטים (המתונים) אומרים שלא רע להם עם טראמפ, לא היה להם משהו רע או נגד להגיד עליו בפועלו עד כה! מה שכן אמרו לרוב זה שהצלחתו היא הצלחת ארה"ב ואזרחיה ולזה הם מייחלים.

הלוואי עלינו.

פורסם

טראמפ ממשיך להראות שהוא הנשיא הטוב ביותר שהיה לארה"ב עד היום.

כמובן שום דבר לא מפורסם בארץ כי כל העיתונאים בארץ שמאלנים או שהמקורות שלהם שמאלנים.

בביקור בסין הוא:

Trump to become first foreign leader to dine in Forbidden City since founding of modern China

(ציטוט מ CNN וזה לא פורסם בארץ)

בזמן השהות שלו בסין הוא סגר עסקה בשביל קוואלקום בסכום של 12 מיליארד דולר

http://www.businessinsider.com/r-qualcomm-signs-12-billion-in-china-deals-amid-trump-visit-2017-11

ועכשיו נחזור לשמאל.

ארגונים יהודים איבדו לגמרי את הקשר למציאות והם נגד היהודים בגלל שיש יהודים בבית הלבן.

הם הזמינו את לינדה סרסור לנאום באירוע נגד אנטישמיות בזמן שהיא האנטישמית המפורסמת ביותר בארה"ב.

https://www.thejc.com/news/world/anger-over-linda-sarsour-role-in-antisemitism-panel-1.448022

יצאה בארבי עם חיג'אב וכל השמאל חוגגים.

תראה איך צ'לסי קלינטון שמחה שיש בארבי בלי שום זכויות, בעלה מרביץ לה והוא נשוי לעוד 3 נשים.

9148914-3x2-700x467.jpg

זוכרים שפעם הייתה מדינה כזאת שוודיה, מאוד ליברלית, גאוות כל השמאל?

אז יש דרישה עכשיו בשוודיה לשנות את הדגל של שוודיה ולהוריד את הצלב מהדגל.

המדינה כבר הפסיקה להיות מדינה נוצרית אז רוצים לשנות את הדגל.

111417newswedishflag.jpg

https://www.infowars.com/sweden-under-pressure-to-adopt-islamic-national-flag/

בשוודיה בגלל שהם כלכך ליברלים הם חוסמים 15000 חשבונות טוויטר שמפרסמים את האמת על מה שקורה שם.

יש את הבחור הזה שהוא מאוד אנטישמי אבל לפחות הוא מפרסם מה שקורה שם וכמובן חסום בשוודיה.

ב 28 יום האחרונים התפוצצו בשוודיה 16 פצצות.

אנחנו חיים בגן עדן יחסית לשוודיה

אייל

פורסם
טראמפ ממשיך להראות שהוא הנשיא הטוב ביותר שהיה לארה"ב עד היום.

אייל, כזאת שטיפת מוח לא ראיתי כבר הרבה זמן, סחטיין.

אהבתי שההמשך למשפט הזה הוא איזה קשקוש על ארוחת ערב של טראמפ בעיר האסורה ועסקה של קואלקום (שהחלטת שהוא אחראי לה, אוווקייי).

עשה לעצמך טובה - צפה ב-20 הדקות של ג'ון אוליבר למעלה ותגיד לי אח"כ מה אתה חושב.

לינדה סרסור, בארבי עם חיג'אב, שוודיה - אין, אתה פשוט relentless עם השטויות האלה. והאובססיה עם השמאל באמת יוצאת מפרופורציות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא יודע למה אני מגיב לך, אבל כמות השטויות שאתה פולט גורמת לתיק דקבה להראות כמו אתר חדשות לגיטימי.

אבל כן, טראמפ הנשיא הכי טוב אי פעם. הוא הוציא את אמריקה מהמשבר הכלכלי הגדול, ביטל את העבדות, ניצח במלחמת עולם, קבע סדר מדיני חדש באירופה, התנתק מאנגליה. משהו ששכחתי?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
נראה שקרובי המשפחה שלך מייצגים היטב את האמריקאי הממוצע שהצביע לטראמפ. נכון, יש את ההרדקוריסטים שהולכים איתו באש ובמים, אבל אני מעריך שרבים יותר הצביעו לו פשוט כי נראה להם שהוא ה-lesser of two evils. נשאלת השאלה מה גרם להם לחשוב שהוא אכן כזה.

הטענה הרווחת בעיני מצביעי טראמפ היא שהוא פחות גרוע כי הם לא רוצים לראות את המשך שושלת קלינטון בבית הלבן. או כי אצלו זה what you see is what you get, בניגוד לקלינטון שאי אפשר להאמין לה - כאן עולות כל מיני טענות כמו בנגזי, טרוולגייט, וויטווטר, ויש עוד. אבל אני באמת תוהה כמה מזה היה רצח האופי שטראמפ עשה לה לאורך הקמפיין, מתקפת ה-fake news בראשות הרוסים ושאר גורמי עניין, וגם סתם מיזוגניה - העובדה שהיא אישה.

מעניין שלמרות כל הזמן שעבר אתה עדיין בוחר להדבק לאותן דעות שהוכחו כשגויות.

הבעיה הגדולה ביותר של הדמקורטים היא הקיטלוג של הציבור האמריקאי, אם זה לפי צבע, מין, העדפה מינית.

אין פרופיל מסויים לבוחרים של טראמפ.

האמריקאי הממוצע הזה שאתה מדבר עליו מכונה גזען, נאצי, טיפש וכד' על ידי אנשים שלא יכולים להבין מהי באמת המשמעות של דמוקרטיה.

טראמפ נבחר כי הגיע הזמן למישהו מבחוץ ולכן גם רפובליקנים רבים שמים לו רגליים, הוא ההוכחה לכך שהמערכת הפוליטית הקיימת חולה, ואם הוא מצליח אז הוא מוכיח שכל מה שהמפגלות בנויות עליו הוא חארטה.

אתה יכול להמשיך לראות CNN ולקרוא את אותם עיתונים שמוטים חזק מאוד לכיוון השמאל, זה בסדר, בינתיים יש לנו נשיא חזק שמחזיר עטרה ליושנה.

haters will hate

פורסם
אני לא יודע למה אני מגיב לך, אבל כמות השטויות שאתה פולט גורמת לתיק דקבה להראות כמו אתר חדשות לגיטימי.

אבל כן, טראמפ הנשיא הכי טוב אי פעם. הוא הוציא את אמריקה מהמשבר הכלכלי הגדול, ביטל את העבדות, ניצח במלחמת עולם, קבע סדר מדיני חדש באירופה, התנתק מאנגליה. משהו ששכחתי?

אולי ההצלחה של טראמפ נעוצה בזה שהוא החליף נשיא כל כך גרוע?

בוא נראה, אובאמה דאג לפילוג העם, טיפוח זהות ה"קורבן" באוכלוסיות חלשות במקום פתרון לבעיות האמיתיות, רוצה דוגמא? למה השחורים מהווים אחוז נכבד משוהי בתי הסוהר? האם זה בגלל גזענות או האם זה בגלל מעורבות גדולה יותר בפשע? עכשיו אפשר להגיד גזענות, שזה תירוץ עלוב שגורם לפילוג או שאפשר להסתכל על הבעיה האמיתית שהיא תרבות וחינוך לקוי, הקטע המצחיק הוא שכל המקומות בהם יש עוני הם מקומות בהנהגת הדמקורטים.

כשהערכים הולכים לפח אז החינוך הולך איתם יד ביד, קח 20 שנה קדימה ויש לך בעיה, אפשר לפתור את הבעיה אם מבינים שנעשתה טעות ומשקיעים איפה שצריך ולא מאשימים את החברה בגזענות.

אין גזענות. אם כבר יש גזענות הפוכה, להיות לבן זה משהו שהמדיה דוחפת אותך להתבייש בו, פריבילגיות? כן, לשחורים יש העדפה במקומות עבודה ובאוניברסיטאות.

הנשיא הקודם היה שחור אבל אמריקה גזענית....

אין שום היגיון מאחורי כל המלל שאתם פולטים פה, שרשור ששאל מי יותר טוב לישראל הוציא מתוכו מומחים בגרוש לבעיות ברומו של עולם, אתם נותנים ניתוח פאטתי של החיים באמריקה בהתבסס על מה? על כתבות? העולם לא חרב, דברים דווקא מסתדרים יופי, אני מחכה שאובאמהקר יוחלף ושתצא כבר רפורמת המיסים החדשה שאמורה להקל על אנשים עובדים מכל שכבות האוכלוסיה...

אחוז האנשים על תלושי מזון ירד.

התווספו שלל מקומות עבודה ואחוז האבטלה בארצות הברית ירד לשיא של 17 שנים.

אבל כשמשהו טוב קורה זה לא בגלל טראמפ, זה פשוט קורה?

וכשמשהו רע קורה זה כי טראמפ סקסיסט, גזען וכד' וזה מצחיק כי שום דבר רע לא קרה, זה הכל ספיקולציות....

ויש את קללת טראמפ, הוליווד שדאגה לדבר על טראמפ עם האשמות מופרכות על היותו סקסיסט בוערת עם שערוריות....

ואני? אני מאושר.

haters will hate

פורסם (נערך)

יצאה בארבי עם חיג'אב וכל השמאל חוגגים.

תראה איך צ'לסי קלינטון שמחה שיש בארבי בלי שום זכויות

מה הקשר לשמאל? אני לא שמעתי שהימין מתנגד ללבוש מסורתי.

מילא אם זו היתה בורקה, אבל זה כולו חג׳אב: זהה לכל דבר ועניין לכיסוי ראש של אישה יהודיה דתיה, רק שמכסה גם את האוזניים. עכשיו תגיד פה בישראל, במחיצתם של יהודים דתיים, שאתה נגד לבוש מסורתי. ממליץ להביא מגן ביצים וקסדה לאירוע.

זה כמובן אלא אם כן אתה מתנגד רק ללבוש דתי מוסלמי, אפילו כשהוא ממלא את אותה פונקציה כמו לבוש דתי יהודי. אם זה המקרה, אני אאלץ לאבחן אותך בצביעות ובפוביה לדת מסוימת....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...