Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה תעדיפו - משפחתית בת עשר יפנית אורגינל או צרפתיה ?

מה תעדיפו - מאזדה 3 בת עשר או מגאן / 307 בגיל דומה ?

אני מניח שרובנו יעדיפו לא את האירופאית בנתונים כאלו. התדמית המקובלת הינה שהיפנית בוודאי רגישה פחות לתקלות ומפגינה אמינות עדיפה. השוק בהתאם אומר את דברו - מזדה 3 בת עשר עולה פי שניים או שלוש לעומת רנו או סיטרואן שעלו מחיר דומה למאזדה או יותר שכולן היו חדשות.

למה אני מעלה זאת?

נתקלתי במודעה כאן בפורום של מישהו שמוכר מאזדה 3 מודל 2005 מנוע 2000.

ציטוט מהמודעה:

האוטו במצב מצוין שמור מאוד

פרטים יבשים על הרכב :

מאזדה 3

ספיריט

שנת 2005

מנוע 2000

יד חמישית

אוטומטית

האוטו עשה רק 120 אלף קילומטר!!!

לא שיחקו בקילומטר לא שום דבר!

טסט עד אוגוסט 2017 טסט לעשרה חודשיים

פרטים מכניים על הרכב-

ב 116 הוחלף גיר לגיר חדש

נעשה טיפול 10 אלף הכולל:

החלפת שמן החלפת מים פילטר אוויר פילטר שמן 4 פלאגים

הוחלפו צלחות קידמיות

הוחלפו 4 בולמים חדשים

ברקסים קדמיים חדשים

תושבת מנוע עליונה חדשה

מוט הגה חדש

4 מוטות מייצבים של הגלגלים הוחלפו

הוחלף צינור מים שהיה בו בריחה לצינור מים חדש

מיכל עיבוי חדש

נעשה כיוון פרונט

אם הייתי שומע על צרפתייה עם 120K ק"מ שבהסטוריית הטיפולים הצריכה גיר חדש, 4 בולמים, מוט הגה, 4 מוטות מייצבים ועוד ועוד הייתי אומר לעצמי - נו, אמינות צרפתית טיפוסית, גיר צרפתי דפוק, ביפנית זה בטח לא היה קורה....

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא שבצרפתיות בזמנו היה אכן גיר דפוק, וזה לא יה שאלה של אם הגיר יתקלקל אלא רק מתי. במאזדה זה לא המצב.

ובקשר לשאר הדברים, הייתי חושב בדיוק אותו דבר. או שרכב לימון שמתקלקל כול הזמן ובגלל זה הוא כבר הגיע ליד 5, או רכב שהתעללו בו וזרקו. בלי קשר אם הוא צרפתי או לא.

ולשאלה הנוכחית , אם הברירה היא צרפתייה בת 10 או יפנית בת 10, שניהם שמורות, אני יעדיף את היפנית. אם היפנית לא תהיה שמורה, אין פה שאלה בכלל מה אני אעדיף.

פורסם

אגיד בזהירות רבה:

הנהג הישראלי לא מעניין אותו תחזוקה נכונה לרכב, התעניינות שלו לחסוך בעלויות.

כלי רכב, כמו כל מכונה, צריכה תחזוקה שוטפת.

אני מאמין שכל תחזוקה נכונה ובזמן, אפשר למנוע הרבה בעיות בעתיד (בלי קשר למותג). אך יש דגמים ויצרנים שהוציאו רכבים שלפי דעתי פחות אמינים.

פורסם

אני מניח שחלפים סיניים או כאלו ללא שם תורמים לבעיות מתמשכות.

לא הרבה אנשים כמו בפורום הזה שומרים על הרכבים שלהם ומשתמשים בחר* שמנים וחלקים לא קשור לתקציב, פשוט לא מבינים.

יש מחלות ילדות לכל רכב.

אני עדין אעדיף יפנית ישנה מאשר אירופאית ישנה.

פורסם

דווקא בספיריט הגיר זו מחלה טיפוסית.

כל השאר נשמע כמו בלאי תקין,ב11 שנים שהרכב על הכביש ללא קשר לק"מ.

אולי מלבד המוט הגה,זה קצת נשמע מוזר.

בקיצור אתה מחפש בעיות במקום שהן לא נמצאות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מזדה 3 מודל 2005 יד 5, זה נחשב רכב שמור? לפי דעתי לפחות אחד מהידים על הרכב קרע אותו לגמרי.

האמינות היפנית/צרפתיה לא נמדדת לפי הודעה אחת ביד 2. ואין מה לעשות מ 2 חברים טובים שלקחו סיכון ורכשו צרפתיה מזדקנת לאחד היה מזל והצליח למכור אחרי שנה. (האמת הוא קנה סיאט לאון 2010 וממש מאושר)

טסלה 3 2022

פורסם

צריך לדעת ממי לקנות רכב זאת כל התורה ואין כל כך שייכות לארץ הייצור של הרכב. מניסיון של 27 שנים ו-70 רכבים. רכב שמור משומש נמצא במרבית הפעמים וכמובן שיש יוצאים מן הכלל אצל אנשים מבוגרים יוצאי ברה"מ לשעבר ועולים מבוגרים שעלו מאתיופיה שיודעים להעריך את הרכב שלהם ולישמור עליו.

פורסם

העניין שבמחיר של מאזדה 3 בן 10 אני קונה איזו מגאן בת 6-7, אז אין פה שאלה בכלל, הרנו יותר חדשה, פחות שנים על הכביש, יותר נוחה ולמיטב זכרוני גם יותר בטיחותית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני חושב שלקחת מודעת מכירה פעילה של חבר פורום ולקרוע לו את הרכב בשרשור באמצע הפורום הכללי זה קצת לא לעניין, אבל זו רק דעתי.

מעבר לכך,לא הבנתי מה מטרת השרשור. להראות שיש גם יפניות שמתקלקלות? לפתוח במלחמה צרפתי נגד יפני?

אני שואל ברצינות.

אני מראש הייתי מחפש רכב שקולע לצרכים שלי והיה ואין מחלות ידועות הייתי מתמקד בפרט השמור יותר ספציפית.

דור, יש פה שאלה. ואם מעניין אותו עלות אחזקה? ואם מעניין אותו [חס וחלילה] הנאה מנהיגה? היית מעדיף את הרנו "תת היגוי גם בעמידה" מגאן?

בחיי שאני לא מבין את הנחרצות. יש סיבות לפה ולשם, כמעט תמיד. מי שמעדיף אי אילו סיבות שייקח מה שהוא מעדיף וייהנה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, אולי אחזקת המאזדה תעלה בשנה כמו המגאן II כי היא ישנה יותר ויש סבירות לבלאי בחלקים מסוימים? חוץ מזה כולם הפחידו אותי גם בקליאו ובסופו של דבר התחזוקה שלה הייתה סבירה למדי, למעט טיפול טיימינג שהוא יקר יחסית.

כשאני מסתכל על רכב משפחתי, אני לא מכיר הרבה אנשים שמעניינת אותם התנהגות כביש. לעצמי לא הייתי קונה לא מגאן II אוטומטית ולא מאזדה 3.

זאת לא נחרצות אלא דעה אישית, זה דיון, זה מה שאני חושב וכך אני רואה את הדברים, זכותך לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת.

אני מאמין שבשנה הקרובה גם אחותי תעמוד בפני קניית רכב, כנראה שזאת תהיה צרפתיה כלשהי (308/C4/מגאן 2) ולא יפנית בת 10, כי היא נהגת חדשה וצריכה רכב בטיחותי. כמו שזה נראה כרגע, היא לא אחת שתחפש התנהגות אלא רכב נוח ושיהיה לה סבבה לנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כשאני מחפש רכב אני מתחיל מהגדרת צרכים והגדרת תקציב ובודק מה נכנס שעונה לדברים. אחר כך מסנן לפי טעם אישי, שנתון ומוקשים ידועים.

יש מקרים שאני בוחר ביפאנית, יש מקרים שבצרפתייה ויש מקרים שאפילו אמריקאית. כל מקרה לגופו.

עריכה: גם לי צורם ציטוט מודעת מכירה של מישהו שכלל לא נוגע לשרשור.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כשאני מסתכל על רכב משפחתי, אני לא מכיר הרבה אנשים שמעניינת אותם התנהגות כביש. לעצמי לא הייתי קונה לא מגאן II אוטומטית ולא מאזדה 3. אני מכיר הרבה אנשים שכל מה שמעניין אותם זו התנהגות. קארספורום וזה :)

זאת לא נחרצות אלא דעה אישית, זה דיון, זה מה שאני חושב וכך אני רואה את הדברים, זכותך לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת.

אם זו דעה זה סופר לגיטימי. אני ראיתי שכתבת "אין פה שאלה בכלל" שזה דבר נחרץ להגיד, ולא ראיתי את המילה עבורי או בשבילי. מכאן חשבתי שבאופן כללי אתה חושב שתמיד עדיף את המגאן. אם עבורך תמיד עדיף את המגאן, זה סופר לגיטימי, אך לא כך הבנתי את דבריך.

אני מאמין שבשנה הקרובה גם אחותי תעמוד בפני קניית רכב, כנראה שזאת תהיה צרפתיה כלשהי (308/C4/מגאן 2) ולא יפנית בת 10, כי היא נהגת חדשה וצריכה רכב בטיחותי. כמו שזה נראה כרגע, היא לא אחת שתחפש התנהגות אלא רכב נוח ושיהיה לה סבבה לנהיגה.

שוב, הכל שיקולים לגיטימיים. ממש. רק חישוב לזכור שזה מאוד אינדיבידואלי. אני קודם בודק צרכים ותקציב, אחר כך רק מחליט מה מו מי. בד"כ לא מעניין אותי מקור הרכב אלא יותר אחזקתו. סטיגמות אני נוטה לברר עם אנשים שמחזיקים את הרכבים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...