Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הם לא מחפשים להיות אמינים. VAG כבר היו במקום הזה "אמין ומשעמם", וראו שהכסף הגדול נמצא במכוניות עמוסות טכנולוגיה, ובנויות להחזיק תקופת אחריות + חודש.

אם הגרמנים או הצרפתים היו שמים לעצמם מטרה לבנות את המכונית הכי אמינה בעולם, הם היו מגיעים לזה בקלות.

הם פשוט יודעים שזה יחפור להם בור כלכלי.

זאת קונספירציה לא רעה בכלל, אבל לדעתי יש סיבה אחרת: נושא זיהום האוויר. עובדה שרוב היצרנים עברו לגירים בעלי יותר הילוכים, למנועים בנפחים קטנים יותר וכו'.

זאת מגמה כללית כזאת, והנה בהתייחסות לרכבים עממיים: היפניות עלו לאוטומט 6 הילוכים/רציף, האירופאיים עברו לרובוטי 6/7 הילוכים או לאוטומט 6 הילוכים, מנועי הדיזל הצטמטמו בנפח - פעם אוקטביה הייתה 1.9TDI, היום יש 1.6TDI וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנחנו מדברים כאן על חלוקה לפי מוצא אז לא רלוונטי להתייחס לדגם ספציפי (היילקס או מגאן).

אני גם לא בטוח שגיר רובוטי יהיה יותר יקר לתחזוקה כשאתה משקלל גם את עלויות הייצור. מה שכן זו טכנולוגיה צעירה יחסית שהולכת ומתקדמת ורחוקה ממיצוי טכנולוגי כמו הפלנטרית שמלווה אותנו עשרות שנים.

אתה דיברת על היילקסים חדשים ואני אומר שאם הם חדשים אז קשה לדעת מה תהיה האמינות שלהן.

התחזוקה של גירים מודרנים (לא משנה סוגם) יותר יקרים בגלל סוג השמן המיוחד.

בנוסף הרבה יצרנים טוענים ששמן גיר הוא לכל החיים, שעבורי זה נשמע לא הגיוני. לכן ציינתי את המשפט הראשון.

פורסם

קודם כל, אין על מכוניות יפניות ולא יהיה. מי שהביאו את הרכבים של שנות ה90 ששורדות עד היום וחסכו לאנשים המון כאבי ראש.

בכל מקרה, מישהו יכול להסביר לי מה ההגיון בלרצות לנסוע ברכב עם טכנולוגיה מדהימה, מתקדמת ופורצת גבולות שלא שורדת יותר מכמה חודשים או שנים ספורות?

אז תנו לי להגיד לכם שאתם קצת מוזרים אם אתם אוהבים את זה שזה אומר אחר כך להיכנס למוסכים , לבזבז כסף , להתרוצץ מהעבודה למוסך וחזרה, להתעצבן ולהתעצבן ולהיות מתוסכל מתקלות חוזרות ומשונות.

אני מוכן בשנת 2016 לנסוע ברכב שנת 2016 לנסוע ברכב עם גיר 4 הילוכים ומנוע פשוט אבל אמין ויעיל, מזגן איכותי ופלסטיק קשיח אבל עמיד כמו פעם ואהלן וסהלן. מזוכיסט - אני לא. רוצה שקט מרכב.

פורסם

אושריקו, אני מחזיק רכב ל3-4 שנים, מבחינתי שיחזיק את הזמן הזה ואחרי המכירה הוא יכול להתפוצץ. ב3-4 שנים אני רוצה להנות מביצועים, מצריכת דלק נורמלית וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

היו לי הרבה צרפתיות ועוד יהיו לי בעתיד, סביר להניח. את תדמית האמינות הבעייתית הצרפתיות רכשו להן בצדק רב, במיוחד שלכך מתלווים מחירים הזויים במוסך (רנו במיוחד) ויחס לקוי מצד היבואן. החלק השני למעשה הוא המשמעותי יותר. אפשר לחיות עם רכב שיש בו תקלות פה ושם, במיוחד כאשר אתה בוחר את הרכב שאתה רוצה ולא את הרכב שקונה היד ה-2 רוצה, אך כאשר היבואן גם גוזר על כך קופון שמן, זה כבר מוציא את החשק מלחזור לאותו היבואן גם אם אין לך בעיה לחזור לאותו המותג.

פורסם
אושריקו, אני מחזיק רכב ל3-4 שנים, מבחינתי שיחזיק את הזמן הזה ואחרי המכירה הוא יכול להתפוצץ. ב3-4 שנים אני רוצה להנות מביצועים, מצריכת דלק נורמלית וכו'.

בסדר, לא כולם ככה דור וגם בתקופה הזו רכבים מסויימים יכולים להאכיל אותך מרור.

אני חושב שליפניות יש יתרון באמינות עדיין וזה שווה לחלק מאנשים-כמוני למשל.

ברור שאני לא ארצה לנסוע ברכב קופסת שימורים מתפרקת יפנית, כן ? אבל הבנת את הכוונה.

פורסם

אז שוב: אולי לך יש כסף לרכב חדש. כל רכב חדש ולא משנה ארץ הייצור, הרכב יעשה עבודה וטיפולים זולים.

לנהג שקצת קצר בכסף ולא חושב כלכלית כמוך, אין רכב חדש, אלא ישן. הוא לא מחפש הרפתקאות מיוחדות, הוא רוצה להניע ולהגיע. כאן כלרכב מהמזרח יעשה את העבודה: בקניה, אחזקה ומכירה.

אני רואה כל הזמן מכוניות ואגיות חדשות, אבל מכוניות תוצרת 08 כמעט ולא יוצא לי. לעומת זאת, קורולות ולנטיס חיות ונושמות על הכביש. לא כי המכוניות נוחות יותר או אמינות, אלא זה מצב בכביש.

וכאן לדעתי עניין הדיון, האם באמת כדאי להשקיע ברכב שיכול להיות לא מוצלח לישראלי הממוצע.

פורסם

מה זה מכוניות תוצרת 08?

פורסם

אני לא יודע איפה אתה מתגורר, אבל אני רואה את המכוניות האלו כל יום, למעשה גם ישנות יותר בהרבה.

פורסם

יש הרבה דברים בפוסט הזה שלא ברורים לי.

נאמר כאן שעל הגיר של הספיריט בפרט אפשר להאמין ( בתור אחד שהחזיק 2 מהדור הראשון) ובתור ילד נהג על אחת חדשה שהיום כבר עם מעל 300K ועם גיר מקורי לא מבין על איזה בעיות מדובר.

אתם מדברים פה על טכנולוגיות, גם אצל היפנים יש היום טכנולוגיות מתקדמות, אם לומר את האמת, כחובב רכב מילדות, ויצא לי לנהוג על הרבה סוגי גירים (רובוטי חד מצמדי, DSG , אסטרוניק, רציף ועוד) השילוב של ה4-6 הילוכים וגיר אוטומט של שנות ה2000-2010 הוא השילוב המועדף עליי, ההעברות תמיד חלקות, קיק דאון הוא קיק דאון, והכי חשוב אין את הרעידות שניתן למצוא בפקקים במכוניות רובוטיות ( ולא רק חד מצמדיות!) או את הרעש הבלתי פוסק כשרוצים להאיץ בגיר הרציף.

לדוגמא הקורולה החדשה (שהיא כשלעצמה אחלה של רכב לדעתי) אבל כשאני חוזר מנסיעה ממנה עולה לי געגוע לספיריט הפרטית שלי.

שורה תחתונה, אני גדלתי בידיעה שגרמניות זה הכי בטיחותי והכי טוב, כיום אני בדעה שאין על יפניות, הן לא נופלות בבטיחות! לא בטכנולוגיה ובטח שלא באמינות!.

רכב בן 10 הייתי מעדיף יפני, והייתי מחפש אחת שלא עברה הרבה קילומטרים וידיים ( הייתי מוכן לשלם גם מעל מחירון בשביל אחת שמורה)

מעדיף לשלם עוד לבן אדם, או עוד על דלק, ולא לשלם במוסך על תיקונים (פשוט מבאס להיתקע עם רכב או להמתין במוסך)

פורסם

בקורולה יש גיר רציף, בכללי גירים רציפים יכולים לטמטם אותי, למעט זה שיש בהונדה ג'אז שהוא נסבל, במיצובישי אטראז' למשל הוא נוראי. אני לא יודע מה יותר גרוע בעיניי, רציף או רובוטי חד מצמדי.

גם עם רכב יפני אתה יכול להיתקע, בסופו של דבר אני נוטה להסכים עם מה שנאמר כאן בתגובות הראשונות - יותר חשוב מי נהג על הרכב, איך הוא נהג ואיך הוא שמר עליו. אתה יכול לקנות יפנית משומשת ולאכול ממנה מרורים, ואתה יכול לקנות רכב צרפתי או גרמני ולהגיע לטיפול פעם בשנה.

פורסם

בדיוק

פורסם (נערך)

הבעיה שאל הגימור האיכותי הזה הייתה מחוברת מונדאו.

וגם לא היה כזה איכותי. עד הקו של הרדיו היה פלסטיק רך ונעים, מתחת לזה פלסטיק זול של קופסאות גלידה. הדובדבן בקצפת היה גימור דמוי עץ.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...