Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest ספורטמוטורי
פורסם

כרגע אני מחזיק ברכב צרפתי, עדיין חדש כך שלא היו תקלות כלל עד כה.

אך לפי דעתי אני קונה רכב לפי הדרישות בעת הרכישה,

כרגע פשוט חיפשתי רכב אירופאי בעיקר צרפתי בגלל הנוחות, המרווח וצריכת הדלק, לו חיפשתי רכב אמין עם ירידת ערך נמוכה, אז הבחירה שלי הייתה נופלת יפנית ללא ספק, למרות שלי היה ניסיון רע מאוד עם יפנית ממשפחת מאזדה.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת מגוחך הויכוח הזה, טענה על יתרון בשל פשטות אינה יכולה להחזיק מים כשהטוען גם מספר בגאווה על הטכנולוגיה ההייברידית שהיא הכל חוץ מפשטות כידוע. גם הנסיון לטעון לבכורה על הגירים המעצבנים האלו, שנקראים לרוב בשלוש אותיות לועזיות, קצת נלעגת כשאפשר בקלות לזהות לגלות זליגה חזרה לגירים הפלנטריים הישנים והטובים אצל לא מעט יצרנים. אפילו הסיפור על הטנדרים היפניים החסונים נראית קצת תלושה אם לוקחים בחשבון שמדובר ברכבי heavy duty שנועדו מלכתחילה לעבודה ממושכת בתנאים קשים. באירופה כזכור טנדרים מקומיים הם נישה זניחה עד לא קיימת ודווקא הוואנים של איוואקו פיאט סיטרואן ופז'ו מגלים חוסן ואורך חיים מרשימים מאוד. מי שרוצה טנדרים שיקפוץ לצפון אמריקה ויגלה שם כלים בכלל לא רעים, גם לא יחסית להיילוקסים ודומיהם. בקיצור, נדמה לי שכבר הגיעה השעה לוותר על התאוריה הזו בדבר הקשר בין מוצאם האתני של המהנדס ופועל הייצור לאיכות ואורך החיים של הרכב.

פורסם
קצת מגוחך הויכוח הזה, טענה על יתרון בשל פשטות אינה יכולה להחזיק מים כשהטוען גם מספר בגאווה על הטכנולוגיה ההייברידית שהיא הכל חוץ מפשטות כידוע. גם הנסיון לטעון לבכורה על הגירים המעצבנים האלו, שנקראים לרוב בשלוש אותיות לועזיות, קצת נלעגת כשאפשר בקלות לזהות לגלות זליגה חזרה לגירים הפלנטריים הישנים והטובים אצל לא מעט יצרנים. אפילו הסיפור על הטנדרים היפניים החסונים נראית קצת תלושה אם לוקחים בחשבון שמדובר ברכבי heavy duty שנועדו מלכתחילה לעבודה ממושכת בתנאים קשים. באירופה כזכור טנדרים מקומיים הם נישה זניחה עד לא קיימת ודווקא הוואנים של איוואקו פיאט סיטרואן ופז'ו מגלים חוסן ואורך חיים מרשימים מאוד. מי שרוצה טנדרים שיקפוץ לצפון אמריקה ויגלה שם כלים בכלל לא רעים, גם לא יחסית להיילוקסים ודומיהם. בקיצור, נדמה לי שכבר הגיעה השעה לוותר על התאוריה הזו בדבר הקשר בין מוצאם האתני של המהנדס ופועל הייצור לאיכות ואורך החיים של הרכב.

הנהגים הישראלים שונאים מאוד את הוואנים של איווקו ופיאט. הם טוענים שיש אין סוף תקלות.

כולם רוצים רק מרצדס.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

הויכוח מיותר עד מאוד כי רובנו מכירים מקרוב רק מספר מועט של רכבים.

לכן יש לנו סקרי אמינות שונים שם לוקחים מדגם עצום של רכבים ומנתחים אותו...

פורסם

יש לי 308 מודל 2014 עם מעל 130K,בלי שום בעיה,הרכב חדש לחלוטין,יש לי גם 307 2.0 בת 15,כבר 15 שנים שהרכב אצלי ומזדקן בכבוד,לא היו תקלות מהותיות,רק בלאי,בכביש משובש אין רישושים או קרקושים כמו שיש ברכבים חדשים בהרבה.

לפני זה היו לי 3 יחידות של 306 שהיו אצלנו בין 6-8 שנים,רק באחת החליפו שסתומים חשמליים בגיר,ובשנייה משאבות בלם אחוריות,וזהו.

לאחי יש 406 בת 16 עם 300K,הרכב עבר שיפוץ גיר רק לפני שנה וחצי,הרכב כולו מקורי,אלטרנטור,רדיאטור,חלקי חשמל ופלסטיק.הרכב נוסע פשוט מעולה גם היום.

פורסם
כרגע אני מחזיק ברכב צרפתי, עדיין חדש כך שלא היו תקלות כלל עד כה.

אך לפי דעתי אני קונה רכב לפי הדרישות בעת הרכישה,

כרגע פשוט חיפשתי רכב אירופאי בעיקר צרפתי בגלל הנוחות, המרווח וצריכת הדלק, לו חיפשתי רכב אמין עם ירידת ערך נמוכה, אז הבחירה שלי הייתה נופלת יפנית ללא ספק, למרות שלי היה ניסיון רע מאוד עם יפנית ממשפחת מאזדה.

היה לך ניסיון רע עם יפנית ואתה מוכן לחזור?

תציע לאבא שלי לקנות שוב טויוטה, אחרי שהוא סבל הוא לא יקנה שוב טויוטה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, למרות שיש לי יונדאי בחנייה , אני לא מבין , כל המחלות ילדות של יונדאי לא היו שונות ממה שתיארת בקורולה 08 שלך (שהוא לא הדגם הכי מוצלח של טויוטה בכל מקרה). סלילים, הגה, חיישנים...? מה בדיוק שונה מהקורולה שלך? ידוע שבקורולות מסויימות בדורות שנהגת יש משאבות מים שמתקלקלות ואיכות פלסטיקה באמת עלובה.

פורסם

לא נתקלתי בשום תקלה משביתה ביונדאי, לא בגטס ולא ב-i30CW, בשתיהן הדבר היחיד היה חיישן יוניט ברקס שהוחלף במסגרת האחריות ופתר את הבעיה. (הבנתי שזאת יחידה משופרת והתקלה לא אמורה לחזור, לא יודע אם זה נכון כי הרכב נמכר)

לעומת זאת משאבת מים זה קצת יותר מטריד ברכב בן שנתיים עם 20-25 אלף ק"מ. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא דיברתי על גטס שהיא אחלה רכב ואמין.

דיברתי על דגמי הI , אני גם לא שונא אותם ואני דווקא מחבב מדי פעם לנסוע ביונדאי I20 הדור הקודם, אבל כן לא לשכוח שיש לדגמים האלו לא מעט מחלות ילדות שזה די דומה למה שהיה לך עם הקורולה הזו שד"א גם אני לא סובל את הדגם הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה פשוט מאד כל העניין הזה. אין קשר ישיר למוצא ולמותג חוץ מעניין סחירות ושמירת ערך.

לכל מותג יש דגמים מוצלחים יותר ופחות ובקניית רכב משומש צריך לכוון לדגם עם מכלולים שידועים כחפים מבעיות.

אחרי שמחליטים על הדגם, צריך לחפש את השמור והמטופל ביותר שנכנס בתקציב, לא משנה אם זה פלואנס או קורולה.

רוצה לקנות משנתון חדש יחסית בזול ולמכור בזול? קנה צרפתיה.

רוצה לקנות רכב יקר שעפ"י השמועות ימכר 5 דק' אחרי שתפרסם את המודעה? קנה יפני.

כל הסיפורים שיפני לא מתקלקל וצרפתי כל היום במוסך זה נכון למכוניות שכבר יותר מ15 שנים על הכביש וניתן לראות מגמה כלשהי, וגם בזה יש יוצאי דופן. ברכבים בני 3-4 הכל חירטוטים מפה לאוזן אלא אם שמעת את זה מבעלים של מכונת זמן שסיפר לך שב2020 כולם נוסעים בקורולות 2011 עם ידיות ניקל מאיביי וסאנרוף מזוייף.

סטיגמות עובדות לשני הצדדים. כשרכב שנחשב אמין מתקלקל אז אומרים שזה בלאי סביר לשנה שלו ושוכחים את זה. כשרכב צרפתי מאותו שנתון מתקלקל, זה כי הוא צרפתי זבל שצריך לגרוט ברגע שיצא מהמפעל. בגלל זה קשה לסמוך על סטיגמות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יפה אמרת: "סטיגמות עובדות לשני הצדדים. כשרכב שנחשב אמין מתקלקל אז אומרים שזה בלאי סביר לשנה שלו ושוכחים את זה. כשרכב צרפתי מאותו שנתון מתקלקל, זה כי הוא צרפתי זבל שצריך לגרוט ברגע שיצא מהמפעל. בגלל זה קשה לסמוך על סטיגמות."

הנושא הזה עובד גם על ריקולים.

כשיפנית נקראת לריקול - הם לוקחים אחריות. יצרנים אחראיים שאכפת להם מהלקוחות!

כשצרפתית נקראת לריקול - זה זבל צרפתי, צריך לצבוע בכחול ולזרוק לים וכו'.

מעניין שלצרפתיות הישנות כולם זוכרים את הAL4, אבל אף אחד לא זוכר את הריקולים המרובים ליפניות, אף אחד כמעט לא זוכר את הקורולה הטורקית שיוצרה ב2003-2004 עם בעיות הבוצה ובעיות החשמל.

פורסם

דורשט אין מה כאן מה להאשים ספציפית את הטורקית..אני זוכר את הבעיות בוצה בRUNX 2003 הבריטית שהייתה לנו..וזה לפני נורות בדוק מנוע שנדלקו ב80K בגלל בעיות כיוון של הממיר הקטליטי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
יפה אמרת: "סטיגמות עובדות לשני הצדדים. כשרכב שנחשב אמין מתקלקל אז אומרים שזה בלאי סביר לשנה שלו ושוכחים את זה. כשרכב צרפתי מאותו שנתון מתקלקל, זה כי הוא צרפתי זבל שצריך לגרוט ברגע שיצא מהמפעל. בגלל זה קשה לסמוך על סטיגמות."

הנושא הזה עובד גם על ריקולים.

כשיפנית נקראת לריקול - הם לוקחים אחריות. יצרנים אחראיים שאכפת להם מהלקוחות!

כשצרפתית נקראת לריקול - זה זבל צרפתי, צריך לצבוע בכחול ולזרוק לים וכו'.

מעניין שלצרפתיות הישנות כולם זוכרים את הAL4, אבל אף אחד לא זוכר את הריקולים המרובים ליפניות, אף אחד כמעט לא זוכר את הקורולה הטורקית שיוצרה ב2003-2004 עם בעיות הבוצה ובעיות החשמל.

אני לא אסע בקורולה טורקית גם אם יאיימו עליי עם אקדח. אל תכליל.

מבחינתי מותג שבנה את עצמו בארץ המקור שלו צריך להישאר שם, לצערנו זה לא קורה יותר אבל עדיין.

פורסם

לדעתי הוויכוח הזה קצת מיותר בגלל השינוי הגדול שעובר כרגע על שוק הרכב. אני כמובן לא נביא אבל לנחש מותר לי.

העליה הדרמטית במכירות של רכב חדש (כל שנה מהשנים האחרונות היא שנת שיא) מביאה לכך שערך מכוניות יד 2 ירד הרבה יותר מהר מאשר מה שהתרגלנו אליו בעבר. בעוד 10 שנים מהיום, רכב בן 10 יהיה שווה 0 (אפס) ש"ח. או אולי קצת מעל זה, אבל לא בהרבה. מה שאנחנו נראה זה שהיחס למכוניות יד 2 יהפוך ליחס דומה יותר לאיך שאנחנו מתייחסים למוצרי צריכה אחרים (טלוויזיה, סמארטפון) ופחות דומה ליחס היום. אף אחד לא יצפה לאמינות ל20 שנים. פשוט כי זה לא יהיה רלוונטי. מה שיהיה חשוב לרוב מי שקונה רכב זה נוחות, חסכון וכו. פחות האמינות אחרי 10 שנים.

אגב זה לא מדע בדיוני - זה המצב היום למשל בקוריאה, שבה הגיל הממוצע של כלי רכב הוא 6.5 שנים.

פורסם
דורשט אין מה כאן מה להאשים ספציפית את הטורקית..אני זוכר את הבעיות בוצה בRUNX 2003 הבריטית שהייתה לנו..וזה לפני נורות בדוק מנוע שנדלקו ב80K בגלל בעיות כיוון של הממיר הקטליטי.

וזה רבותײ, בהחלט סממנים לאמינות יפנית ולרכב שיחזיק שנים! :roll:

• תוכן חדש...