Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מדבר שטויות בקצב מסחרר שזה לא יאמן.

שום מנוע טורבו דיזל אירופאי לא מגיע לקרסוליים למנועים של ההילקסים מהדור הראשון ועד היום.

וגם למאזדה B2500.

אלו מנועים שעושים מליון קילומטר לארוחת בוקר,רנו היו רק חולמים להגיע לנתונים כאלו.

קיה משתמשים בגירים כפולי מצמד כבר לא מעט זמן וזה אותו גיר כמו בוולוסטר,ואז מה אם הרכבים האירופאים משתמשים בתיבות כפולי מצמד ומנועי טורבו,זה אומר שהם עשו את זה כמו שצריך? ממש ממש לא.

גם ברנו פלואנס דיזל יש גיר כפול מצמדים מי אמר שהוא טוב? כי הוא לא.

אני מדבר שטויות?

חוץ מזה מנועי TDI/SDI מגיעים לק"מ האלה גם בלי שום בעיות והם בנפח קטן יותר מהמנועים של ההיילקס והB2500 אז. :roll:

מעבר לכך נהגי מוניות כבר חצו את ה400-500 אלף ק"מ עם מנועי DCI K9K.

ממתי קיה משתמשים בגירים כפולי מצמד? בטוח אחרי האירופאים.

זה לא אומר שהם עשו אותם כמו שצריך, אבל זה כן אומר שהם היו החלוצים בנושא. חוץ מזה שה-DSG6 נחשב גיר מצוין מבחינת אמינות. לא יודע מה אתה רוצה מה-EDC של רנו, אבל מרוב האנשים אני שומע ביקורות חיוביות מאוד וגם הניסיון שלי איתו חיובי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

המנועים של vw יגיעו לקילומטראג כזה אחרי שיחליפו חצי רכב.

זה לא רלוונטי ממתי קיה משתמשים בגיר כפול מצמדים, השאלה כמה תקלות יש להם, וכרגע יש להם אמינות גבוהה, שזה לא דבר שאפשר להגיד על הdsg.

כרגע ה6 אמין ה7 עדיין לא 100 אחוז.

אבל אתה אתה מתעלם מדבר אחד מאוד קריטי, 8 שנים של אכילת מרורים עם הגירים האלו עד שהם נהיו אמינים (כרגע רק ה6).

ואני עוד לא מדבר על המנועים הבעייתיים.

אז לא כל התקדמות טכנולוגית היא טובה לצרכן.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

שום מנוע טורבו דיזל אירופאי לא מגיע לקרסוליים למנועים של ההילקסים מהדור הראשון ועד היום.

וגם למאזדה B2500.

אלו מנועים שעושים מליון קילומטר לארוחת בוקר,רנו היו רק חולמים להגיע לנתונים כאלו.

קיה משתמשים בגירים כפולי מצמד כבר לא מעט זמן וזה אותו גיר כמו בוולוסטר,ואז מה אם הרכבים האירופאים משתמשים בתיבות כפולי מצמד ומנועי טורבו,זה אומר שהם עשו את זה כמו שצריך? ממש ממש לא.

ודרך אגב ניסאן אכלו מרורים מאז שהתחילו לשתף פעולה עם רנו רק אומר.

אם הקריטריון היחיד למנוע טוב זה אורך חיים אז אין על הדיזלים הפרימיטיביים היפאנים. רק שבהפרש מחיר הנצילות אתה יכול לקנות עוד 2 מנועים אירופאיים שכל אחד מהם יחיה בשקט את ה 400,000 קילומטר.

תבדוק קצת אמינות של איסוזו (רודאו וסומו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באמת? איך תסביר את זה שנהגי מוניות ממשיכים לקנות VAGיות? למה הם לא קונים קיה? שכחת שלקיה היו בעיות עם מנועי הדיזל ואנשים פה מתלוננים וגם בפייסבוק של קיה יש לא מעט תלונות.

כשאתה מסתמך על מכלולים מהפלמ"ח כמו ביונדאי i20 ברור שלא תאכל מרורים, אלו מכלולים שגם אם הם האכילו אותך מרורים בעבר, עבר מאז כל כך הרבה זמן שכבר הצלחת לסדר הכול.

אבל כשאתה בונה מכלולים חדשים ואפשר להגיד שאתה שם מכלולים מתקדמים למדי ברכבים עממיים יחסית, שאמינותם הוכחה לפחות זמן, ייתכן שיהיו יותר תקלות.

זה לא חוכמה לקחת מכלולים ישנים ולהשתמש בהם. גם פולקסווגן היו יכולים להמשיך להשתמש באותו מנוע 1.6 אטמוספרי עם גיר אוטומטי 6 הילוכים, זה שילוב אמין, אבל הוא מיושן טכנולוגית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

וגם למאזדה B2500.

ודרך אגב ניסאן אכלו מרורים מאז שהתחילו לשתף פעולה עם רנו רק אומר.

+1 ענק.

זה שהאירופאים הולכים על גירים דו מצמדיים זה לא בהכרח אומר שזה טוב. נסעת בגיר הרובוטי של המגאן? היית איתו בפקקים? גיר זוועתי למדי לנהיגה. גם מבחינת אמינות מנועים, הן בימים עברו והן כיום, היפנים מובילים, יש לא מעט סקרי אמינות שמוכיחים את הטענה הזאת. זה לא אומר שכל יפני אמין וכל אירופאי לא, פשוט לא צריך להסתנוור מטכנולוגיות שגם ככה לא מוכחות ב-100%. היום יש גירים פלנטריים מעולים לא פחות מהרבה כפולי מצמד שיש היום בשוק שגם מציעים אמינות גבוהה יותר וניצולת (ביצועים וצריכת דלק) זהה ואפילו לעתים עדיפה.

ותפסיק עם השטות הזאת של חולה יפניות וכו' כי אני לא. מה אתה ילד קטן? יש המון רכבים אירופאים או אמריקאים שאני אוהב, ולא גם לא מעט רכבים יפניים שאני לא סובל, הדבר האחרון שמעניין אותי הוא איפה הרכב מיוצר או מה המותג שלו. אם אני אוהב רכב מסוים זה כי אני מוצא בו עניין (אם לא ניסיתי) או חושב שהוא טוב (כי ניסיתי). גם אם תגיד לי לבחור 10 רכבים שהייתי רוצה הרוב המוחלט של הרכבים ברשימה לא יהיו יפנים. למעשה גם זה שיהיה ראשון ברשימה לא יהיה יפני.

לעומת זאת אתה זה סיפור הפוך, כשהייתה לך יונדאי אז היא הייתה רכב מעולה, עכשיו אתה משמיץ אותה.

אגב, יש לא מעט נהגי מוניות עם קיה, וגם מורי נהיגה. אני אשמח גם להסבר ממתי יונדאי או קיה זה יפני...

זה לא חוכמה לקחת מכלולים ישנים ולהשתמש בהם. גם פולקסווגן היו יכולים להמשיך להשתמש באותו מנוע 1.6 אטמוספרי עם גיר אוטומטי 6 הילוכים, זה שילוב אמין, אבל הוא מיושן טכנולוגית.

להזכירך גם כשפולקסווגן היו עם גיר 4 הילוכים ומנוע 1.6 או 2.0 או 1.8 אטמוספריים מיושנים עוד יותר, הם לא היו אמינים במיוחד...

פורסם (נערך)
+1 ענק.

זה שהאירופאים הולכים על גירים דו מצמדיים זה לא בהכרח אומר שזה טוב. נסעת בגיר הרובוטי של המגאן? כן, להורים שלי יש כזה. היית איתו בפקקים? הייתי גם הייתי, הסתדרתי איתו יופי. גיר זוועתי למדי לנהיגה.

לעומת זאת אתה זה סיפור הפוך, כשהייתה לך יונדאי אז היא הייתה רכב מעולה, עכשיו אתה משמיץ אותה. תמצא לי הוכחות לכך שאמרתי שהיונדאי זה רכב מעולה. אל תוציא דברים מהקשרם, אם אמרתי פעם בפורום שהרכב עושה את העבודה כמו שצריך או משהו זה לא אומר שאמרתי שהוא מעולה. בתור רכב להביא אותי מA לB הוא היה סבבה, באותם זמנים גם לא היו לי את הדרישות שיש לי היום מרכב (זה היה רכב ראשון שלי בגיל 18). מעבר לכך באותה תקופה המכוניות החדשות של יונדאי נתנו תמורה טובה יחסית לכסף ולכן הייתי ממליץ עליהן, ועדיין אני חושב שבתור משומשות הן מכוניות טובות. אתה מוזמן לעבור על היסטוריית ההודעות שלי ולבדוק שלא פעם ולא פעמיים המלצתי על רכבים שונים של יונדאי.

אני עדיין חושב שגטס למשל כרכב אמין למי שמחפש אמצעי תחבורה בסיסי להגיע מA לB הוא אחלה רכב.

אגב, יש לא מעט נהגי מוניות עם קיה, וגם מורי נהיגה. אני אשמח גם להסבר ממתי יונדאי או קיה זה יפני... לא אמרתי שזה יפני, אלא דיברתי על מזרח VS מערב (אירופה).

ממה שאני רואה בארץ רוב נהגי המוניות בארץ עדיין נוסעים על גרמניות (או דברים קשורים כמו סקודה) ובשנים האחרונות גם הצטרפו רנו ולאחרונה גם דאצ'יות.

במודגש

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

הם לא מחפשים להיות אמינים. VAG כבר היו במקום הזה "אמין ומשעמם", וראו שהכסף הגדול נמצא במכוניות עמוסות טכנולוגיה, ובנויות להחזיק תקופת אחריות + חודש.

אם הגרמנים או הצרפתים היו שמים לעצמם מטרה לבנות את המכונית הכי אמינה בעולם, הם היו מגיעים לזה בקלות.

הם פשוט יודעים שזה יחפור להם בור כלכלי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה פרימיטיבי בלנדקרוזר והילקס מהשנים האחרונות?

Sent from my XT1575 using Tapatalk

ומה אמין בהם?

תבדוק כמה מנועים בסומו מתים בסביבות ה 300,000 קילומטר(טורבואים שמתים וזורקים חתיכות למנוע והנזק הוא טוטאלי ויקר מאוד) וזו משאית שאמורה לנסוע הרבה יותר.

תבדוק מזרקים שמתים ומשאבות סולר (גם ביפאניות). כולם משתמשים באותם הרכיבים וה8 מתים אותו הדבר. כבר שנים לא נתקלתי במנוע שמת על בלאי.

גיר פלאנטרי לעולם לא יגיע לנצילות של רובוטי או ידני.

פורסם

איפה בדיוק אתה רואה אותי מדבר על איסוזו??

מה אמין בהיילקס ולנדקרוזר? הכול בערך?

עבדתי בעבר בכביש 6,הם מחזיקים אך ורק היילקסים,הם עובדים 24/7 ,כמעט ואף פעם לא מכבים אותם.

יש להם במקביל 7-8 היילקסים,כולם עם למעלה מחצי מליון קילומטר,אלא אם קנו חדש.

הייתי גם הולך עם הרכבים למוסך תאמין לי אני יודע בדיוק מה המחלות של הרכב הזה.

המנוע אותו מנוע גם בלנד קרוזר.

אם כבר מדברים על איסוזו אז הרודאו זה כלי אמין,כג'יפ הוא לא משהו בלי שיפורים אבל הוא אמין.

סומו זו בכלל משאית מה הקשר?

איסוזו בכללי אני לא תופס מהם ,המון בעיות עם הטרופרים דיזל,הבנזין טוב אבל מטחנת דלק לא קטנה בכלל.

גיר פלנטרי אומנם לא יגיע לנצילות של גיר רובוטי אבל יהיה זול יותר לתחזוקה ואמין יותר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אנחנו מדברים כאן על חלוקה לפי מוצא אז לא רלוונטי להתייחס לדגם ספציפי (היילקס או מגאן).

אני גם לא בטוח שגיר רובוטי יהיה יותר יקר לתחזוקה כשאתה משקלל גם את עלויות הייצור. מה שכן זו טכנולוגיה צעירה יחסית שהולכת ומתקדמת ורחוקה ממיצוי טכנולוגי כמו הפלנטרית שמלווה אותנו עשרות שנים.

אתה דיברת על היילקסים חדשים ואני אומר שאם הם חדשים אז קשה לדעת מה תהיה האמינות שלהן.

פורסם

ההילקס 2016 הוא עם מנוע חדש אפשר להוציא אותו מהמשוואה.

ההילקסים מתחת ל2015 עם מנוע שרץ כבר המון שנים,כנ"ל לגבי הלנדקרוזר.

לגיר פלנטרי אין תחזוקה מלבד שמנים,גיר רובוטי מצריך החלפת קלאצ',אם זה יחיד או בודד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אני גם לא בטוח שגיר רובוטי יהיה יותר יקר לתחזוקה כשאתה משקלל גם את עלויות הייצור. מה שכן זו טכנולוגיה צעירה יחסית שהולכת ומתקדמת ורחוקה ממיצוי טכנולוגי כמו הפלנטרית שמלווה אותנו עשרות שנים.

אתה דיברת על היילקסים חדשים ואני אומר שאם הם חדשים אז קשה לדעת מה תהיה האמינות שלהן.

כשהופיעו הדו מצמדיים, רבים מיהרו להכין הספדים לפלנטרי, ואז הגיע ZF8 וטרף את הקלפים. כרגע נראה שהפלנטריים חוזרים לחיים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

גיר פלאנטרי לעולם לא יגיע לנצילות של רובוטי או ידני.

נכון, אבל היום יש מספיק גירים פלנטריים אמינים שמצליחים לתת ניצול טוב מאוד ולא כ"כ רחוק מהגירים הרובוטיים או הידניים. עובדה שגם חברות גדולות לא זונחות את הגירים האלה כמו ב.מ.וו ומרצדס. אפשר גם לראות שהיום בכיף אפשר להגיע לצריכת דלק טובה וביצועים טובים מאוד גם כשגיר כזה מותקן ברכב. לא צריך גם לפזול למותגי יוקרה, אפשר לראות גם את פיג'ו 308, אופל אסטרה, מאזדה 3 ופורד פוקוס החדשות שכולן מציעות ביצועים טובים וצריכת דלק טובה (ולא רחוקה מרכבים מקבילים עם גיר כפול מצמד) וכולן מצוידות בגיר אוטומטי פלנטרי.

זה שתיבות כפולות מצמד הן דבר חדשני ו"טכנולוגי", זה לא אומר שהן בהכרח מוצלחות. בפועל אפשר לראות שהן לא רחוקות בתמורה שהן נותנות מגיר פלנטרי מוכר ואמין ועובדה שיש גם פעמים שהיצרנים חוזרים לגירים הפלנטריים.

פורסם

לא אמרתי לרגע שאין להן יתרונות (ומבחינתו היתרון הגדול ביותר היא הפעולה החלקה) ושאין להן מקום. התייחסתי רק לנצילות ולמורכבות אבל מה שאישית מעניין אותי יותר זה נוחות, שקיפות ואמינות.

• תוכן חדש...