Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני ב-40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ידידה מחפשת רכב סופר מיני אוטומט בתקציב של עד 40K (אם יש המלצות חמות היא תמתח גם ל-50K).

הרכב יסע יום יום את הדרך רחובות-איזור ירושלים הלוך/חזור.

כיום היא מתניידת על מאזדה 2 ולאנטיס ישנה (כאשר הלאנטיס תימכר). היא מרוצה מה-2 ולכן היא אחת מהאופציות.

בנוסף למאזדה 2 הדילמה הן פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט ודייהאטסו סריון.

הדרישות הן בעיקר אמינות, אך גם שמירת ערך וכמובן שלא יחנק בעליות (היא נוסעת לרוב דרך אשתאול וכביש 395 למי שמכיר).

אני מניח שפיאסטה היא הכי value for money, הסוויפט הכי זריזה ומאזדה 2 עבור שמירת ערך (אך גם תהיה היקרה ביותר).

אני מבקש עוד תובנות, היבטים שלא חשבתי עליהם - אשמח להמלצות.

תודה.

פורסם

בתקצעב הזה הסיריון לדעתי כבר מיושנת.

לדעתי כדאי לחפש בנוסף לסוויפט גם את הספלאש.

פיאסטה כדאי לחפש לפני מתיחת הפנים עקב גיר פחות אמין ממה שהיה.

יש גם את היונדאי i20, פחות זריזה המזדה אך גם אמינה עם איבזור לא רע כבר ברמת גימור הבסיסית.

המזדה 2 אכן זריזה אך כדי לחפש את רמת גימור דינמיק.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לזכות ה-I20 שהוצעה גם נוחות נסיעה עדיפה ובידוד רעשים עדיף משמעותית משל המאזדה.

ה-2 מאוד מעייפת בנסיעות ארוכות, היא לא נוחה ורועשת. שימשה אצלי בעבודה הקודמת כרכב לנסיעות למרכז, הייתי יורד ממנה עם אוזניים סתומות וברכיים כואבות.

הפיאסטה 1.4 תהיה חלשה וכבדה בעליות, ה-1.6 עם גיר בעייתי והייתי נמנע ממנה.

הסוזוקי סוויפט אפשרות טובה אבל היא יקרה יחסית, צפופה וגם לא מאוד נוחה או שקטה אם כי יותר טובה מהמאזדה.

על אותו רעיון של I20 אפשר לבדוק גם קיה ריו. להתמקד בדגם הנוכחי שמשווק החל מ-2012.

פורסם

תודה.

על היונדאי לא ככ חשבתי האמת - אמליץ לה עליה גם.

לגבי הריו - זה רכב מעט גדול יותר, לא?

היא רוצה רכב קטן.

מה ההבדלים בין סויפט לספלאש?

פרט לעיצוב תמיד נראה לי שהם יושבים על אותה משבצת..

פורסם

הריו היא סופר מיני בדיוק כמו ה-I20 והן גם חולקות לא מעט מכלולים ורצפה.

ספלאש היא איפשהו בין האלטו לסוויפט.

ממבחנים ישראלים זכרתי שהיא מבוססת על הרצפה של האלטו אבל לפי ויקיפדיה הרצפה היא גירסה מקוצרת של הסוויפט.

הספלאש קטנה מהסוויפט אבל תא הנוסעים שלה מרגיש מרווח יחסית בזכות הגג הגבוה.

בשנים שרלוונטיות לתקציב המנוע שלה קטן וחלש משל הסוויפט.

פורסם

הספלאש מרגישה מאוד מרווחת (המחיר הוא בתא מטען קטן) והיא זריזה יחסית, אחלה רכב.

הI20 טובה משמעותית מהמאזדה 2 (שצפופה לכשעצמה) ונוחה באופן מפתיע.

פורסם

הסוויפט ב 2011 זה כבר דגם חדש מאשר 2010 עם מנוע יותר חלש אך חיסכוני יותר.

הספלאש ב 2011 גם קיבלה תוספת כוח סוס לעומת שנים קודמות והם מהשנה הזאת היו בעלי מנועים דומים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

אם גיר ידני בא בחשבון, היינו ממליצים לעשות נסיעת מבחן על ה MG3. מודל 2016, חדש, מנוע 1.5 ליטר, 106 כ"ס, 5 שנות אחריות מלאות, ואם היא תרצה גם טרייד אין עתידי במחיר מחירון. כל זה ב 55.0 אלף שקלים.

צוות לובינסקי

פורסם
לזכות ה-I20 שהוצעה גם נוחות נסיעה עדיפה ובידוד רעשים עדיף משמעותית משל המאזדה.

ה-2 מאוד מעייפת בנסיעות ארוכות, היא לא נוחה ורועשת. שימשה אצלי בעבודה הקודמת כרכב לנסיעות למרכז, הייתי יורד ממנה עם אוזניים סתומות וברכיים כואבות.

הפיאסטה 1.4 תהיה חלשה וכבדה בעליות, ה-1.6 עם גיר בעייתי והייתי נמנע ממנה.

הסוזוקי סוויפט אפשרות טובה אבל היא יקרה יחסית, צפופה וגם לא מאוד נוחה או שקטה אם כי יותר טובה מהמאזדה.

על אותו רעיון של I20 אפשר לבדוק גם קיה ריו. להתמקד בדגם הנוכחי שמשווק החל מ-2012.

לקיה יתרון בגלל שיש לך סיכוי למצוא אותה עוד באחריות יצרן בשל האחריות הארוכה שהיבואן נותן

פורסם
הספלאש מרגישה מאוד מרווחת (המחיר הוא בתא מטען קטן) והיא זריזה יחסית, אחלה רכב.

+1

לפני כשנה וחצי חיפשנו רכב יחסית חדש לחמי בתקציב עד 60k, כשהמגבלה הייתה רכב אוטומטי.

החלופה ההגיונית היחידה (שלא תהיה קטנה מידי), הייתה הספלאש, שבהיותה שיקוץ שכזה, נתנה הרגשה הכי קרובה לסופר מיני, מאוד מאובזרת יחסית וגם מאוד זריזה. שוב, המגבלה היתה רכב אוטומטי (אחרת בידני יש שלל חלופות).

חמי מאוד מבסוט מהאוטו.

בן.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מצטרף להמלצה על ספלאש אם מוותרים על בגאז'. בחנתי אותו לאחרונה עבור הבן שלי בגירסה הידנית. לא לקחנו כי המחיר היה יחסית גבוה אבל יש תמורה

• תוכן חדש...