Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד לסבתא שלי 2500שקלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היא מסתדרת עם מסך מגע של סמארטפון היא תסתדר גם עם טאבלט, וגם עם מחשב "חלונות".

בכל זאת נראה לי שמחשב נייד בסיסי עם מסך "15.6 בתוספת עכבר (+\- מקלדת) חיצוניים הם פתרון טוב, כמו גם מחשב שולחני או AIO. היתרון של מחשב מלא הוא שמדובר במכשיר סטנדרטי שכל אתר יראה עליו תקין, בניגוד לניידים שבמקרה הטוב ימירו את התצוגה לתצוגה המותאמת למכישר נייד (כלומר טלפון) ובמקרה הרע יעוותו אותה לחלוטין. באופן אישי אני מעדיף באופן חד משמעי מחשב על פני טאבלט, ואני צעיר מסבתו של פות"ש ב-20 שנה. הטאבלט טוב לצרכי התניידות. בעבר הייתי לוקח טאבלט לטיולים, כיום יש לי לצורך זה מכשיר כלאיים (טאבלט חלונות "10 עם מסך מגע ומקלדת פריקה), מכשיר שדומים לא ניתן לרכוש באתרים הסיניים בכ-200 דולר. אבל אני מרגיש היטב את ההבדל בינו לבין מחשב "15.6 שנמצא על השולחן שלי בבית.

באחד המשרדים בהם אני עובד יש מחשבי Lenovo ThinkCentre M ועד כמה שאני מבין מחשבים אלה בדרגת כניסה (i3) לא יעלו הרבה יותר משולחני סטנדרטי - אבל יהיו הרבה יותר קומפקטיים. מצריכים, כמובן, גם רכישת אבזרים היקפיים (מסך, מקלדת ועכבר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קיים הבדל עצום בין אדם בן 58 שמתפקד בסביבה עבודה מודרנית לסבתא בת 78 שכנראה לא תפעלה מחשב מעולם.

אייפד מציג אתרים כפי שהם. הדפדפן לא עובר למצב תאימות לסלולר.

לא שקלתי את עניין הטאבלת אך אשמח לדעת בהרחבה למה הוא עדיף ?

במה הוא יותר קל משימוש ?

ומובן לי שאני צריך להסביר לה ולשבת איתה כמו שלימדתי אותה להשתמש בסמארטפון.

האם זה לא יותר מסורבל בגלל מסך המגע?

היא בת 78

אחייני בן ה-3 מתפעל אייפד. (ומשחק candy crash) מחשב הוא לא מסוגל לתפעל. אני מאמין שזה עונה על השאלה האם שימוש במסך מגע מסורבל יותר.

אם סבתא שלך יודעת לתפעל טלפון סלולרי היא תדע לתפעל אייפד. קשה לתאר במילים את כוחות הנפשיים העצומים שתצטרך להשקיע בשביל ללמד את סבתא שלך לתפעל סביבת חלונות. ייתכן שלא משנה כמה תשקיע בהדרכה יש מצב שהיא פשוט לא תהיה מסוגלת ללמוד תפעול מחשב. בנוסף תצטרך להשקיע זמן ואנרגיה בתחזוקת המחשב. אייפד מתחזק את עצמו.

לכן אני ממליץ על אייפד. ב-2,000 ש"ח אפשר לקנות אייפד אייר 2 ועוד נשאר לך עודף לכיסוי איכותי.

למה אייפד? כי זה הטאבלט הכי טוב by far. נקודה. בעולם הטאבלטים לאפל אין מתחרים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

אני מדבר על הצד הפיזי, לא על כך שאני רגיל לסביבת עבודה ממוחשבת.

יודע מה - אני אחזור לאמא שלי. היא בת 87. מסתדרת מצויין עם מחשב ה-"15.6 שהזכרתי קודם. לא שאין איזה SOS פעם בכמה שבועות, אבל בד"כ הסבר דרך הטלפון מאפשר לפתור את הבעיה. היא מסתדרת גם עם סמארטפון, אבל נושא גודל המסך מורגש מאד, ודי ברור לי שטאבלט היה הופך לבעיה, הן בגלל גודל המסך והן בגלל הצורך בריבוי הקשות על מקלדת וירטואלית (או, כמובן, התקנת מקלדת חיצונית, אבל אז מה יתרון הטאבלט על המחשב?)

אני חוזר ואומר, דווקא כיון שאני צעיר משמעותית מסבתו של פות"ש: העבודה עם מסך "15.6 שונה לחלוטין מהעבודה עם מסך "10.1 (וכמובן מקלדות בפרופורציות מתאימות). ואם יש איזו בעית תנועה גם ההקשה על מסך מגע תהפוך בעיה, הן בגלל הקשות חלשות מדי\חזקות מדי\כפולות והן כין שהאצבע מסתירה את המסך בעת ההקשה.

אם היה מדובר בקורא ספרים אלקטרוני אין לי ספק שמדובר בכלי מצויין, כיון שהמסך משמש לקריאה 95% מהזמן או יותר, ורק צריך יזה סווייפ פא ושם כדי להעביר עמוד. אבל נסה לכתות בגובה הפורום בטאבלט לעומת מחשב שולחני או נייד, י את ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמא שלך סטיית תקן במובן הטוב. ממש לא אדם בגיל 87 מצוי.

טאבלט דורש אפס תחזוקה, תפעולו foolproof באופן מוחלט ועקומת למידה כמעט ולא קיימת. הטענה שלך מבוססת על סמך ניסיון ספציפי עם אמא שלך. הטענה שלי מבוססת על עובדה שאייפד הרבה יותר פשוט ונוח לתפעול לרוב מוחלט של בני אדם.

פורסם

אמא שלי. ואבא שלי. ולא מעט מחבריהם בארץ ובחו"ל. אבל אולי אלה אנשים שגדלו בסביבה מסויימת, שלא חששו משואב האבק ומכונת הכביסה כאשר אלה היו חידושים, ולכן כיום לא חוששים ממחשבים וסמארפונים. מובן שלא מדובר ב-Power users, אבל הם גולשים באינטרנט, משוחחים בסקייפ ומתקשרים באימייל, וכל זאת מעל גיל 90.

התחושה שלי מבוססת על טאבלטים מבוססי אנדרואיד. אין לי מניסיון עם תפוחים למיניהם כיון שלא נראה לי שמחירם מוצדק לי ולבני משפחתי. יתכן שלגבי סבתו של פות"ש ההשקעה באייפד מוצדקת, לי יש גישה שונה לגאדג'טים.

פורסם

האם קיימת אופציה לחבר עכבר לטאבלט כמו שניתן לחבר מקלדת ?

גם מחשב 15.6 פטרון טוב עבורה וגם הטאבלט במידה וארכוש עם מסך שניתן ליראות בו בצורה טובה.

המטרה העיקרית של רכישת המכשיר היא להעביר לה ולסבא את הזמן בצורה נחמדה יותר.

קצת סרטים וגלישה באינטרנט וקצת משחקים הכי פשוטים שיש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טאבלט. טאאבלט. טאאאאבלט.

אבא שלי (75) קפץ הישר מנייר ועט לטאבלט

אחרי 20 שנה של ניסיונות כושלים לצרף אותו למהפכת המחשוב.

הוא עכשיו מחפש בגוגל באינטנסיביות שלא תיאמן,

ומקנח בשלל סרטונים ותוכניות בנושאים שמעניינים אותו ביוטיוב. פשוט פורח.

היה לו אייפד 1 והוא הסתדר איתו לא רע,

בשנים האחרונות עם גלאקסי טאב 10 אינץ' כלשהו עם רזולוציה גבוהה - ומסתדר עוד יותר טוב. מה לעשות, יותר נוח לראות וידאו באנדרויד.

המקלדת לא מהווה שום בעיה.

בשורה התחתונה - לא במקרה יש נפילה מתמשכת במכירת ניידים, הטאבלטים מספקים את הסחורה.

אני מפציר לא לקנות מחשב נייד, זו טעות.

אה, וכמעט שכחתי לציין את מה שלא מובן מאליו - זמן ההפעלה. כל טאבלט זמין לפעולה מיד עם פתיחת נעילת המסך, בכל מחשב שאיננו מכיל ssd זה סיפור שלוקח זמן. ואל תספרו לי שאפשר לקחת מחשב נייד למיטה, לספה ולמטבח באותה קלילות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נרכש היום טאבלט s2 t819 לאח ויועבר עליה הטאבלט שלו גלאקסי 10.1 . במידה ויהיה לה נח ירכש דגם חדש וגדול .

תודה לממליצים במקביל במידה והיא תרצה אנסה ללמד אותה במחשב שלי שימוש בסיסי אם אראה שהיא לא נוגעת בטאבלט

• תוכן חדש...