Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל נסגור את הפינה המשפטית. פרוקצ'יה אמרה דברה:

[TABLE=class: hebrewQuotation]

[TR]

[TD]הקהילה ההומו-לסבית מבקשת לקיים אירוע פומבי, בו יינתן ביטוי לאופיה ולייחודה. היא מבקשת להיחשף בפני הציבור הרחב, כדי שיכיר אותה, וכדי שיכיר בה. חשיבותו של האירוע פועלת כלפי חוץ וכלפי פנים. הוא נועד לחשוף את בני הקהילה לציבור הרחב, ובד בבד, לחשל את החוליות המקשרות בין בני הקהילה בינם לבין עצמם, ולחזק את ביטחונם הפנימי בדרך החיים שבחרו להם. בחברה דמוקרטית, זכותו של כל אדם וכל קבוצה להביע ולבטא את ייחודם בדרך הרצויה להם במסגרת החוק, ובכלל זה בחשיפה בפני הציבור הרחב בדרך של אספה ותהלוכה. זכות זו היא זכות חוקתית, המצויה ברף העליון של זכויות האדם[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 3, align: left]– השופטת אילה פרוקצ'יה, בג"ץ 5277/07, 2007

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בג"ץ איזן בין הזכויות הסותרות.

לא סתם המצעד הוא צעדה, המחאה מתייחסת ללגיטימיות במרחב הציבורי.

זה כמו שאת מחאת נשות הכותל תזיז לבנייני האומה או את מצעד הדגלים לת"א. אין בזה טעם.

בזה הוכרע הדיון המשפטי.

לא כל מה שצודק הוא חכם.

הדיון הוא על לגיטימיות, לא כדאיות.

25 אלף איש שהגיעו לתמוך השנה הכריעו גם את הדיון הזה.

אם בבירה מותר למה לא בעיר העתיקה למה לא באום אל פאחם או באלעד או במאה שערים רחמנא ליצלן.

כי נראה לך שזה יותר מדי פרובוקטיבי?

כן.

אבל גם זה קורה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/782/791.html

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 262
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם בבירה מותר למה לא בעיר העתיקה למה לא באום אל פאחם או באלעד או במאה שערים רחמנא ליצלן.

דיון מעגלי, כבר התייחסו לזה.

אבל שוב -

האם אום אל פאחם / מאה שערים במקרה שלך, או סוריה / לבנון במקרה של מגיב גנרי #185, הן נקודות ההשוואה לירושלים שאתה *באמת* מעוניין בהם?

באיזה מימד זה נשמע הגיוני לומר "במקומות שכולנו (/רובנו?) לא רוצים להיות כמוהם אין מצעד --> אין לבצע מצעד בירושלים"? איזו מן לוגיקה מעוותת צריך בשביל להתנער מתרבות מסויימת מחד, אך לתהות מדוע אין אנו מתנהגים כמוה מאידך?

היה גם את ההוא שאמר "באיראן תולים אותם" (אז שיגידו תודה שכאן לא), כאילו, DAMN, מה זה תורם לדיון? אתה מוכיח שאנחנו טובים יותר ממדינה תיאולוגית עם תרבות פונדמנטליסטית? וואו, תודה על האינפורמציה הלא ברורה מאליה + איזה כיף לנו, ממש מזרח תיכון חדש!

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
קראתי את הודעה מס' 159. אין שם שום דבר חדש חוץ מביטול מהות ההפגנה - כל הפגנה - בהינף יד ושליחת המפגינים ל-safe zone, רחוק מכל מי שיכול להתנגד לה.

אתה מתעלם מכל ההפגנות הענק שלא צעדו שהבאתי לך בהודעה הקודמת כי...והם זיעזעו את אמות הסיפים.

אין הכרח לצעוד ברחוב בן יהודה בירושלים אפשר לצעוד לרקוד גם בתוך טדי לאלה שמבקשים לחלץ את עצמותיהם.

העיקר שיהיה סיקור של התקשורת ( טלביזיה ) כדי שזה יגיע לכל בית בישראל.

הרי אין כוונה להרגיז מישהו במצעד , אלא רוצים להשיג הישגים, להפגין את כמות האנשים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קובי. אני לא יודע ממה אתה משועשע.

אני לא צריך לכתוב כלום בויקיפדיה, זו לא 'הגדרה שלי'.

אתה סותר את עצמך בכל שורה שנייה, החל מייחוס תופעות ועד לזה שאין לך מושג מה מטרות המצעד, אתה לא מבין שזה נורמטיבי לחלוטין לצעוד ו\או להפגין וכן וכו.

שוב, מבין שלימדו אותך שלצעוק שטויות כמו 'חיה ותן לחיות' זה אוטומטית אמור לבייש את הצד השני. בפועל, אתה לא מבין מה המושג אומר, ומתקשה להבדיל בין מי שמסיט או לא מוכן להכיר באחר כשווה ערך, לבין מי שדורש שיכירו בו.

לא נורא, אתה לא לבד

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ישה, רק שאתה לא גיי ואתה מנסה לקבוע לזולת מה כדאי לו, איך הוא צריך למחות, מצהיר שלא מתכוונים להרגיז, מבטיח לו סיקור....

איך להגיד בעדינות - לא שאלו אותך.

יופי שאתה חושב אחרת - אז מה?

פורסם

ישה, falou כבר כתב את זה אבל כנראה אני ואתה חושבים על הפגנות ומשמעותן דברים אחרים לחלוטין.

הדבר הנחמד בישראל זה חופש הביטוי שלא תמצא באף אחת משכנותינו, כן זה כולל ליצור אי נוחות לאוכלוסיות מסויימות מעצם קיומן של אוכלוסיות אחרות. כן, ככל שיתנגדו לשונות, כך השונות תילחם חזק יותר להיות in your face.

מבחינה עתידית, ברגע שאוכלוסיה שונה תרגיש שהיא מקובלת מספיק שיהיו סובלנים כלפיה בציבור ובחוק - לא "אוהבים", זה בסדר לא לאהוב - כנראה שתראה פחות הפגנות ומצעדים במקומות שאתה מחשיב כ"דווקא".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כל כולה של הצעדה הזו הוא לא להיטיב עימם אלא להרע לאחר.

יכולת לחסוך לנו ולך את כל הררי הפלפולים המשפטיים ששפכת פה, ולכתוב רק את המשפט הזה.

האמת, התאכזבתי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

כל המטרה היא "לעשות רע לאחר" ולכן 25,000 אנשים משועממים באו לירושלים בשביל לעצבן אנשים.

גם החברים בפורום שמצדדים במצעד, לא באמת אכפת להם מזכויות להט"ב וכו', הם רק מנסים לעצבן אנשים.

בכלליות, מי שלא מסכים איתך עושה זאת מתוך המטרה לעצבן אותך, זו הדרך הכי נוחה וקלה בשביל להצדיק משהו: תעמיד פנים שמי שמתדיין איתך סתם דביל, תתעלם מהמניעים שלו, מדברים שהוא אומר, מעדויות מצולמות בשטח. למה להתייחס לטיעון כשאפשר לשלול את הלגיטימציה מתחת לרגליים של הטוען?

בכ"א השרשור הזה, 14 עמודים and counting, נולד מהמצעד. יש לך לפחות אדם אחד שבעקבות השרשור אמר שלא יכנה יותר להט"ב כ"מגעילים" שזה כבר שינוי מבורך (לדעתי). אם בחור צעיר שעדיין נמצא בארון יקרא את השרשור הוא כנראה יראה רוב של תגובות שטוענות שלהיות הומו זה לא מגעיל/מחלה/סטיה, וכמו בכל דיון ימצא גם את אלו שלא מסכימים - אך ניכר שהם בדעת מיעוט.

בכלליות רוב הדיון לא עוסק בהאם להיות הומו זה לגיטימי אלא האם זה לגיטימי לקיים צעדה, שזה הבדל עצום מדיון דומה שהיה מתרחש לפני 20 שנים -

ואם אתם חושבים שהעלאת מודעות (כאשר אחד הצעדים העוזרים לכך הוא צעדות/הפגנות) לא תרמה לכך, נו, אז מה כבר אפשר לומר.

[עריכה: התגובה נכתבה לפני שראיתי את שתי התגובות לעיל שביקרו את אותו המשפט]

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עפר

התחלת לכתוב על שם המשתמש שלי הודעה 202

ואיפוא ההודעה שלי?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הרי אין כוונה להרגיז מישהו במצעד , אלא רוצים להשיג הישגים, להפגין את כמות האנשים .

זה עבר בשקט

כל כולה של הצעדה הזו הוא לא להיטיב עימם אלא להרע לאחר.

על זה יש מתרעמים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
עפר

התחלת לכתוב על שם המשתמש שלי הודעה 202

ואיפוא ההודעה שלי?

אופס. טעות שלי.

אני אבדוק אפשרות לשחזר.

פורסם

אז ככה. לקח לי זמן לחזור לפורום כי אני לומד ויש לי פרוייקט ענק על הראש (גמר).

במהלך השבוע התדיינתי על הנושא עם מספר אנשים, שקצת שינו לי את החשיבה:

אני מקבל את זה שקוראים לי חשוך או לא מודרני או פרימיטיב. למה? כי החושך/העתיקות/הפרימיטיביות שמרו על העם היהודי במשך הדורות. ראינו מה עשתה הנאורות ליהודים במזרח אירופה.

לעומת אלה המזרח אירופאים, יש את ה"חשוכים" או ה"פרימיטיבים" שמנשקים קמעות ששמרו בקנאות על יהדותם, למרות כל הבלאגן שהיה שם, בין אם תימנים, מצרים, סורים, פרסים, מרוקאים ועוד.

החושך הגן עליהם מהכל. אז פה, בעניין הנטיות המיניות ההפוכות, זה שומר גם על העם. כי אם העם מבין שזה לא תקין, אז זה לא יתפתח. הקיום של זה קיים, ואין מה לעשות עם זה ואגע בזה תיכף. אבל זה קיים.

לעניין המולד/נרכש - מסתמא שזה גם וגם. למה?

אני יודע שחלקכם יזלזלו ולא יקבלו, אבל בסדר. ביהדות יש עניין של גלגול נשמות (ואני מדבר רק על היהדות כרגע, לא מעניינות אותי דתות אחרות). קורה שנשמת גבר מתגלגלת באישה (ואז היא בעלת תכונות גבריות, מה שמביא את ההגדרת לסבית, שאז היא נמשכת לשנים, כי הנשמה היא גברית) ולהיפך - נשמת אישה מתגלגלת בגבר ואז נוצר מצב שהוא נמשך לגברים, כי הנשמה נשית.

זוהי סברה שעלתה בדורות האחרונים בשל עליית קרנם של הלהט"ב ויציאתם מהכוך החשוך שהתסגרו בו לאוויר העולם.

אני מבהיר שוב ושוב - אין לי בעיה עם האנשים, יש לי בעיה עם הסטיה ועם כל הטררם שבא אחריה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני מקבל את זה שקוראים לי חשוך או לא מודרני או פרימיטיב. למה? כי החושך/העתיקות/הפרימיטיביות שמרו על העם היהודי במשך הדורות. ראינו מה עשתה הנאורות ליהודים במזרח אירופה.

אפילו זה לא נכון. לא לוגית ולא היסטורית. גם כי לפני 1000 שנה מה שאנחנו מתייחסים אליו היום כ״עתיק״ לא היה כזה, גם כי ״הנאורות״ שפגע ביהודים לא הייתה תלויה לחלוטין במה שעשו היהודים (שחלקם דווקא ניהלו חיים דתיים, כמו שאתה מצפה שיעשו) וגם כי אתה סוגר מעגל, כשאתה מציג טעון שלשמור על העם זה טוב כי זה טוב לשמור על העם.

לגבי כל שאר דבריך - עדיף לא להגיב ולא להעליב, ככל הנראה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתה שם במקום הראשון את הדת, אנחנו את האדם- זה ההבדל העיקרי בין המחשבה המודרנית למחשבה ה"חשוכה".

נראה שמבחינתך עדיף למות ולא לעבור על חוקי היהדות מאשר לחיות ולהתבולל. תחשוב על זה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...