Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי טויוטה קורולה 2001 שכל הטיפולים שלה עברה במוסך מורשה.

כרגע את הטיפול הקרוב אני מעוניין לעשות לבד, גם לחסוך קצת כסף ובעיקר הלימוד שבדבר.

טיפול קודם ( 172 K ) הוחלף מסנן שמן מנוע, שמן מנוע ונוזל בלם.

יש כמה דברים שאני לא סגור עליהם ואשמח ליעוץ:

* הרכב כרגע על בערך 185000 ק"מ. ב145000 ק"מ הוחלפו פלאגים (בקבלה רשום - מקורי מצת יאריס + קורולה ). האם אלה פלאגים שצריך להחליפם כל 60 אלף ק"מ כמו שכתוב בספר רכב ?

* נוזל קירור מנוע מחליפים כל 30 אלף ק"מ ? שוב ככה כתוב בספר רכב, ומקריאה של חומר באינטרנט ראיתי גם כאלה שמחליפים רק אחרי 5 שנים לפחות.

תודה מראש

פורסם

אני הייתי נעזר בכנופוית הטיפולים שלא לוקחת כסף על העבודה,לומד איך מחליפים דברים ופעם הבאה עושה לבד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני הייתי נעזר בכנופוית הטיפולים שלא לוקחת כסף על העבודה,לומד איך מחליפים דברים ופעם הבאה עושה לבד.

כמובן שאם ירצה עזרה, נשמח לעזור ולהראות לך כיצד לבצע את הטיפולים עם הכלים המתאימים

שלומי

פורסם

הטיפולים בקורולה מהשנתון הזה מאוד פשוטים, חלקים אפשר לקנות מקורי או תחליפי בכל חנות חלפים כמובן תלוי במידת ההשקעה הכספית שלך, בכל אופן לפי דעתי ונסיוני: החלקים לשנתון הזה מאוד זולים כך שכדאי הכל מקורי (חוץ מפילטר מזגן). והכי חשוב זה להתעסק עם הרכב כמה שפחות.

תעשה טיפול, סטו אל תיגע עד שנה הבאה בכלום.

לא מבין למה ללכת למורשה קורולה 2001 ?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

נוזל קירור - קנה את הנוזל הבא: ENEOS LLC

החלף אותו כל 5 שנים.

פלאגים של טויוטה מחזיקים 60 אלף בלי בעיה בכלל. אתה יכול לקנות את המקוריים ממוסך של החברה יחסית בזול - אולי קצת יותר ממחיר של תחליפי - OEM בחנות חלפים. אלו פלאגים פשוטים וזולים.

תוספת - כתבת שהאוטו טופל כל חייו במורשה, כלומר בדיוק השנה נדרש להחליף נוזל קירור.

אני מקווה שהוחלף במוסף המורשה בזמן ולנוזל הנכון. מה הצבע של הנוזל במערכת?

פורסם
נוזל קירור - קנה את הנוזל הבא: ENEOS LLC

החלף אותו כל 5 שנים.

פלאגים של טויוטה מחזיקים 60 אלף בלי בעיה בכלל. אתה יכול לקנות את המקוריים ממוסך של החברה יחסית בזול - אולי קצת יותר ממחיר של תחליפי - OEM בחנות חלפים. אלו פלאגים פשוטים וזולים.

תוספת - כתבת שהאוטו טופל כל חייו במורשה, כלומר בדיוק השנה נדרש להחליף נוזל קירור.

אני מקווה שהוחלף במוסף המורשה בזמן ולנוזל הנכון. מה הצבע של הנוזל במערכת?

כרגע הנוזל במערכת בצבע וורוד. מדוע בספר רכב כתוב החלפה של הנוזל כל 30k או שנתיים ולא 5 שנים כמו שאתה אומר וגם הרבה אחרים ?!

פורסם

לדעתי נוזל קירור אמור להיות מוחלף כל 4 שנים או 60,000 ק"מ. גם אצלי במשפחה יש רכב כזה. מה דעת המומחים לגבי החלפה של שמן הגיר ברכב הנ"ל ? חלק אומרים לא לגעת, וחלק להחליף כל 4 שנים. אצלנו, הרכב נוסע מעט יחסית. אשמח לתשובה מנומקת לגבי שמן הגיר.

פורסם

הנוזל של טויוטה, וגם של אנאוס, מצוינים.

אין שום סיבה להחליף כל שנתיים ממה שאני רואה במכוניות שאצלי. הכל נקי ונוצץ. מה שבאמת חשוב זה לא לערבב בשום אופן. רוצים להחמיר? כל 3 שנים או 4 שנים.

נוזל שמחליפים כל שנתיים הוא אינו נוזל מסוג LLC או SLLC, שהיו נהוגים בעבר, אלא נוזלים פשוטים וזולים. ברגע שעברת (ובמוסך של טויוטה העבירו, כי הנוזל הקיים וורוד) לנוזל מסוג זה, אז אפשר להחליף בטווחי זמן ארוכים יותר.

אגב, אני לא חושב בכלל שצריך לשלול מוסך מורשה, גם ברכב ישן.

כמו בכל מוסך, טוב שיש למכונאי היכרות עם הדגם, גישה למפרט הטיפולים האמיתי של היצרן וכן ציוד וחומרים עדכניים ומקוריים.

מי שיודע להתנהל מול המוסך בפן הכלכלי - אני יכול להבטיח לו, מניסיון אישי, שההפרשים במחירים לא יהיו כל כך גבוהים כמו שהוא מתאר.

טיפול זה קצת יותר מלהחליף שמן ופילטר, ומשום מה בהרבה מוסכים כלליים היחס הוא שזה מה שעושים בטיפול, וזהו. אני נגד הגישה הזו.

נכון שאם ישנה תקלה, אז רצוי לבדוק עוד אופציות כי החלפים עצמם במורשה יהיו יקרים, ואותו כנ"ל בלמים מקוריים שיהיו יקרים באופן אבסורדי. אבל החלפות נוזל בלמים, נוזל קירור, שמן גיר, פילטר שמן מנוע ולעיתים אף שמן המנוע עצמו, לא יהיו יותר יקרים, בטח לא משמעותית, מבמוסך כללי - כאשר ההחלפה היא לציוד מקורי או שווה ערך.

פורסם

אני בעל קורולה 2001 ומטפל בעצמי ברכב

רכב מאוד קל לטיפול זול לתחזוקה ומאוד אמין

אם אתה גר בסביבה של רמלה אני יכול לעזור לך בטיפול

חלקים אתה יכול לרכוש אצל אבי חלפים ,

נוזל לרדיאטור של אנאוס החלפתי לפני כמה חודשים עלה לי פחות ממאה שקל

מה שצריך זה שמן 10W40 של חברה מוכרת , המחיר סביבות ה 100 פילטר שמן מקורי כמובן 50 ש"ח

פלאגים יש של DENSO ויש של NGK גם לא עוברים את ה 100

נוזל קירור נניח 100 פילטר אוויר 35 אולי פחות, בסה"כ יוצא 400 והרבה הנאה

צריך רק כלים בוקסה 14MM לקארטר שמן ו 16MM לפלאגים קניתי את הכל אפשר למצוא ב לכ רמלה חנות לכלי עבודה

זה בתנאי שתרצה לטפל לבד ברכב באופן קבוע

לגבי שאר הדברים נוזל בלמים נוזל הגה אני לא מתעסק עם זה , עוד חודש אני ניגש לטסט ומן הסתם אני אצטרך להביא אישור בלמים

אז על הדרך נחליף נוזל ואולי גם רפידות או צלחות

זהו בסה"כ :) אם תרצה עזרה בכיף אעזור לך

פורסם
אני בעל קורולה 2001 ומטפל בעצמי ברכב

רכב מאוד קל לטיפול זול לתחזוקה ומאוד אמין

אם אתה גר בסביבה של רמלה אני יכול לעזור לך בטיפול

חלקים אתה יכול לרכוש אצל אבי חלפים ,

נוזל לרדיאטור של אנאוס החלפתי לפני כמה חודשים עלה לי פחות ממאה שקל

מה שצריך זה שמן 10W40 של חברה מוכרת , המחיר סביבות ה 100 פילטר שמן מקורי כמובן 50 ש"ח

פלאגים יש של DENSO ויש של NGK גם לא עוברים את ה 100

נוזל קירור נניח 100 פילטר אוויר 35 אולי פחות, בסה"כ יוצא 400 והרבה הנאה

צריך רק כלים בוקסה 14MM לקארטר שמן ו 16MM לפלאגים קניתי את הכל אפשר למצוא ב לכ רמלה חנות לכלי עבודה

זה בתנאי שתרצה לטפל לבד ברכב באופן קבוע

לגבי שאר הדברים נוזל בלמים נוזל הגה אני לא מתעסק עם זה , עוד חודש אני ניגש לטסט ומן הסתם אני אצטרך להביא אישור בלמים

אז על הדרך נחליף נוזל ואולי גם רפידות או צלחות

זהו בסה"כ :) אם תרצה עזרה בכיף אעזור לך

תודה אבל אני גר בצפון.

מדוע אתה שם שמן 10w40 ? במוסך מורשה טויוטה שמים 10w30 כבר הרבה שנים ...

פורסם
תודה אבל אני גר בצפון.

מדוע אתה שם שמן 10w40 ? במוסך מורשה טויוטה שמים 10w30 כבר הרבה שנים ...

בספר רכב נראלי שרשום אפילו 5W30

ניסיתי לעבור ל 10W30 פעם , הרכב צרך יותר שמן, 10W40 מעולה לרכב

אז שהיתי מטפל ברכב במוסכים היו מוזגים לי 10W40 אז פשוט המשכתי עם זה

הבעיה ברכב הזה היא הצריכת שמן , חוץ מזה הכל בסדר

שים לב שאין לך נזילה מהאטם מכסה שסתומים לפני כמה חודשים החלפתי

הק"מ של הרכב שלי זהה לשלך

צריך לשים לב גם לרצועת אלטרנטור שהיא במצב טוב

פורסם

בספר רכב כתוב 15w40.

האמת הרכב שלי בולע שמן אני מוסיף כמעט כל שבוע, הרכב נבדק כמה פעמים במוסך בגלל זה, ושם טענו שאין הרבה מה לעשות אלה רק להוסיף כשחסר.

האם אצלך בשימוש של 10w40 הצריכת שמן ירדה משמעותית? אם כן אשקול לעבור לצמיגות הזאת בטיפול הקרוב ( למבינים - יש בעיה עם צמיגות כזאת ברכב שלי ? )

• תוכן חדש...