Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעודת יושר מהמשטרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מישהו מכיר את הפרוצדורה של תעודת יושר? איך מוציאים? כמה עולה? פעם אחרונה הוצאתי תעודת יושר לפני 10 שנים ולמיטב זכרוני נאלצתי לקנות בולים מיוחדים בדואר.

פורסם

הוצאתי לפני מספר חודשים, אין יותר צורך בבולים, אתה ניגש לתחנת משטרה, מבקש תעודת יושר (אם זה לצורך ויזה חובה להביא דרכון) אתה אומר להם למי מיועדת התעודה והם כבר שולחים. תקבל לייד אישור שביקשת תעודת יושר

פורסם

לא רק שהתגובה שלך לא מועילה לאף אחד היא גם לא נספרת עבורך בכמות ההודעות שרשמת בפורום. יכלת לחסוך לכולנו אותה.

לפותח השירשור, מכיוון שיש לי ניסיון לאחרונה עם הוצאת תעודת היושר אנא קרא מטה:

לפני תקופה קצרה הייתי צריך להנפיק תעודת יושר באנגלית עבור תהליך אישי שעברתי. אני חי בחו״ל ועל כן לא יכלתי לקפוץ למשטרה להוציא אותו. לפי מה שהבנתי ישנם 2 אופציות: 1. לגשת למשטרה, להגיע עם תעודת זהות, ולקבל תעודת יושר בעברית שתודפס במקום. ה״תעודה״ הינה למעשה גיליון הרשאות (או גיליון שמראה שאין הרשאות) כאשר העמוד הראשון הוא עמוד פתיח רגיל, ולאחר מכן כל שאר העמודים מפרטים את ההרשאות. אדם יכול להנפיק את המסמך ולהציג רק את העמוד הראשון למי שלא יצטרך ולהסתיר את העמודים הנוספים.

2. תעודת יושר באנגלית - כאן הסיפור טיפה יותר מורכב וזה למעשה המסלול שאני עברתי. אני חי בתאילנד תקופה ארוכה ולא הייתי בארץ בעת הבקשה. מה שעשיתי בהנחיית המשטרה היה כדלקמן: אחד מהורי הגיע לתחנת המשטרה עם צילום צבעוני של הדרכון שלי + בקשה בכתב להנפיק את תעודת היושר באנגלית. בגלל שמדובר על דבר מאוד אישי המשטרה אינה שולחת בדואר ישראל לביתך את התעודה. ניתן רק להנפיק את התעודה לקונסוליה ואתה יכול לגשת אל הקונסוליה ולאסוף אותה. במקרה ביקרתי בישראל כמה שבועות אחרי הבקשה ועל כן ביקשתי שישלחו את התעודה לשגרירות תאילנד בהרצליה. כשהייתי בארץ ניגשתי לשגרירות והצגתי את הדרכון וקיבלתי את המסמך לידי. המסמך הפעם הגיע כתעודה ולא כפלט.

במידה ויש לך עוד שאלות בנושא אשמח לענות פה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בגלל זה יש לי רק 144 הודעות.

בתוצאה הראשונה בגוגל את מקבל כל התשובות לא לסבך לפתו"ש את החיים יש מקור מוסמך והוא המשטרה.

ולא ניסיון אישי מה מתאים לך אולי לא מתאים לו.

יש לו שם טופס אונליין להוצאת התעודה בלי ללכת לשום מקום.

בקשר לתעודה באנגלית אתה על פי חוק אמור לקבלו גם בשפה האנגלית.

.האישור יופק בשפה העברית והאנגלית ויצוינו בו פרטי המבקש ומידע מן המרשםבעניינו המתייחס לרישום פלילי )בעיקר החלטות בית משפט( ולתיקים תלוייםועומדים שטרם התקבלה בהם החלטה )תיקי מב"ד(.2 .האישור יישלח, לנציגויות זרות בישראל ישירות ולנציגויות ישראל בחו"לבאמצעות משרד החוץ בדואר דיפלומטי או ישירות לרשות לאימוץ בין ארצי )אימוץמחו"ל(, ולאלה בלבד. יצוין כי קונסול כבוד אינו מהווה נציגות זרה בישראללצורך זה וכי למדינות בהן אין נציגות ישראלית, ניתן להעביר האישור באמצעותמדינה "אמונה" על פי משרד החוץ.3 .בהתאם להוראות החוק, לא ניתן למסור העתק מאישור זה ישירות למבקש או לבא כוחו.

פורסם

^

אומנם גוגל זה טוב, אך מסתמן שבעזרת גוגל אתה קצת מבלבל את השואל.

את מה שהוא מבקש לא ניתן לעשות אונליין, מה שנעשה אונליין זה בקשה לר"פ - המבקש לא מקבל

את המסמך לידיו וזה מיועד רק עבור שגרירויות וגופים גדולים מוכרים בחו"ל (כמו רשויות אימוץ וכו')

ונשלח אליהם ישירות.

---

תעודת יושר איננה נקראת כך יותר - היא נקראת כעת זכות עיון.

אתה ניגש לתחנת המשטרה עם תעודת זהות וצילום של תעודת הזהות.

שעות הפעילות בהן ניתן השירות הן ימים ראשון-חמישי מהבוקר ועד שעות הצהריים.

אתה יכול להזמין תור באתר המשטרה/בתחנת המשטרה או להגיע ישירות.

יש קדימות למי שמזמין תור באתר - קישור.

את המסמך הזה ("זכות העיון") אתה מקבל לידיך - למעסיק פרטי אין זכות לדרוש ממך אותו, דרישה כזאת מהווה עבירה על החוק.

פורסם
^

את המסמך הזה ("זכות העיון") אתה מקבל לידיך - למעסיק פרטי אין זכות לדרוש ממך אותו, דרישה כזאת מהווה עבירה על החוק.

אפשר לדעת ממתי החוק הזה?

נידרשתי הרבה פעמים להביא תעודת יושר,וכל פעם הייתי צריך לשלם

30 ש''ח + תמונות וכו'..

פורסם

א. בעבר נדרשת לשלם בדואר (לא זוכר להצביע ממתי בדיוק זה השתנה) - היום לא משלמים יותר על הפקת מסמך "זכות עיון" - עליך להגיע עם תעודת

זהות וצילום של תעודת הזהות, לא ייגבו ממך כסף מעבר לזה (אם תגיע ללא צילום, יתכן שתידרש לשלם 30 אג'

עבור הצילום).

ב. זה נכון שמעסיקים "מרשים לעצמם" לדרוש, אך זה בניגוד לחוק למעט מקרים בודדים מאוד:

עונשין (תיקון מס' 8) תשס"ח-200822. (א) מי שהשיג או דרש מן המרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו, דינו – מאסר שנה; בסעיף זה, "מידע" – רישומים אחרים כאמור בסעיף 1(ג) ופרטי רישום כאמור בסעיף 2. (ב) מי שהשיג או דרש מן המרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו לשם העסקה או לשם קבלת החלטה בעניין האדם שהמידע נוגע לו, דינו – מאסר שנתיים; לעניין זה, לא יראו מי שעשה כאמור כזכאי לקבל מידע מן המרשם, בשל כך בלבד שהאדם שהמידע נוגע לו הסכים למסירת המידע.

אם ברצונך להרחיב בנושא מעבר לכך, אתה מוזמן לעיין ב'חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים'.

פורסם

לפי הרשום:

לכל אדם זכות לעיין במידע שבמרשם הפלילי הנוגע אליו. על מנת לקבל תדפיס באפשרותך (אם הנך תושב ישראל) לגשת לתחנת המשטרה הקרובה לאזור מגוריך ולהצטייד בתעודת זהות בלבד. אם אינך תושב ישראל, עליך להצטייד בדרכון תקף ולפנות לכל תחנת משטרה.

מאידך, אינני חושב שאם תיגש עם דרכון תהיה בעיה כלשהי. לגבי רישיון, תצטרך לבדוק.

אני מציע לך להתקשר לתחנה אליה תרצה לגשת ולשאול את שאלתך מול המש"ל (מרכז שירות לאזרח).

את הטלפון הישיר תוכל לקבל מכאן: קישור

פורסם

כדי למנוע ויכוחים מיותרים, מצ"ב הסבר מאתר המשטרה בנושא תעודת יושר המיועדת לשגרירות זרה :

http://bit.ly/1YALD40

הסבר לגבי עיון ברישום פלילי :

http://bit.ly/1UEfZRs

אם אתה צריך אישור שאינך עבריין מין (נדרש למי שמועסק במקומות בהם יש מגע עם קטינים) - אתה צריך להביא את הטופס מאת המעסיק הפוטנציאלי (אני מניח שהוא צריך למלא פרטים מסוימים) ובתחנת המשטרה בודקים וממלאים בהתאם לממצאים.

פורסם
חייבים תעודת זהות? רישיון נהיגה לא תופס? איבדתי את התעודה לפני מספר חודשים.

אתה מסתובב כבר כמה חודשים בלי ת.ז.?!?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בגלל זה יש לי רק 144 הודעות.

בתוצאה הראשונה בגוגל את מקבל כל התשובות לא לסבך לפתו"ש את החיים יש מקור מוסמך והוא המשטרה.

ולא ניסיון אישי מה מתאים לך אולי לא מתאים לו

צודק

יש גוגל ואפשר למצוא שם הכל.

א-ב-ל, אנשים רבים (ואני ביניהם) אוהבים לפנות לפורום לצורך קבלת מידע. יש פה מגוון רחב של אנשים וכמות ידע וניסיון עצומה בכל תחומי החיים, ממשכנתאות דרך ירי מעשי ועד לשחייה צורנית בשלוליות.

כשושאלים את גוגל, לרוב מקבלים אינפורמציה יבשה. פה מקבלים גם ערך מוסף וזוויות אישיות, וזה מאוד חשוב ומוסיף. לא סתם אחד המשפטים הקבועים של אשתי (חוץ מ״שוב אתה בפורום?״) הוא ״אולי תשאל את החבר׳ה שלך בפורום?״.

לסיכום, אל תמהר לשלוח אנשים לגוגל. יש סיבה למה הם בחרו לשאול דווקא פה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...