Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוט הארקה (אלקטרודה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החשמלאי שיגע אותי, מרוב נתונים לא הבנתי כלום.

To make a long story short

הוחלט על ביצוע הארקה בעזרת אלקטרודה בבית ישן.

הבנתי מהחשמלאי שיש מספר סוגי אלקטרודות - נחושת, אבץ, פלדה.

כמו כן מספר עוביים (קטרים).

ויש אלקטרודה ללא תקן ויש עם תקן.

אז מה ההבדל ומה מומלץ. חשוב שיהיה כמו שצריך. גם אם יקר. אבל לא מעוניין לפזר כסף סתם...

החיבור בגודל 1 על 40.

ודבר נוסף - שוחה לארקה מבטון או מפלסטיק האם הכרחי ?

פורסם

לא הבנתי: החשמלאי אומר שצריך, לא יכול היה כבר להגיד לך מה הכי טוב? מה הכי מתאים למצב שם?

אני הייתי רוכש את הכי טוב וכמובן תקני (נחושת, אם איני טועה). הרי לא מדובר באלפי שקלים, לא?

ודבר שני - יש לומר ארקה.

כאשר אתה אומר "הארקה" - ה- ה' היא ה' הידיעה.

פורסם

ירחמיאל - מן הסתם אתה צודק,

אבל כרגע השרשור הוא לא בנושא החלפת חשמלאי אלא בנושא אלקטרודת הארקה.

הקיצר, החשמלאי מסר הרבה מידע ולא הצלחתי להבין ממנו מספיק טוב. ואני בן אדם שבדרך כלל מבין.

שורה תחתונה הוא אומר שהוא דוחף אלקטרודה לאדמה ואז בודק עם לופ טסטר (LT) אם מספיק טוב או לא.

אני הייתי רוצה לשמוע גם סוג של second opinion. אם אפשר לקרוא לזה ככה.

פורסם

לא אמרתי חו"ח שיש להחליף חשמלאי, מה פתאום.

פשוט לא הבנתי למה לא לעשות את מה שהחשמלאי אומר שצריך לעשות.

לגבי דחיפת המוט לאדמה - הוא צודק.

לגבי בדיקת העבודה שלו (לופ טסטר) - שוב צודק.

הוא נשמע לי בחור מסודר.

פורסם

דומני שאין זאת טעות לכתוב הארקה ושתי הצורות נכונות. המונח הפופולרי בכל אופן הוא הארקה.

לשאלתך- כבר היה דיון בפורום בנושא, מציע לך לקרוא אותו. בשורה התחתונה אלקטרודת הארקה היא לרוב פתרון לא מספק ולא יתן את התוצאה הרצויה. היא לא מספיק עמוקה, המגע עם הקרקע לא מספיק טוב והאמינות ירודה. השאלה מה חשוב לך- פתרון טוב ואיכותי או פתרון שיעביר אותך בדיקה שאתה מחויב אליה.

עיקר התשלום שתשלם ממילא הוא על העבודה כך שלהוסיף עוד 30-50 שקל על אלקטרודה תקנית, שהיא בעלת ציפוי טוב יותר ואביזרים שמאפשרים החדרה טובה, יהיה זניח לעומת עלות העבודה.

• תוכן חדש...