Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב לציין שבעברי הרחוק הייתי נוהג בעיר כפי שהתנועה זורמת, אז פגעתי פעם בכלב שיצא לכביש(לכלב שלום, אבל סבל מסדק בצלעות) וכך גם פגעתי מאחור ברכב שעשה בלימת חירום.

מאז המקרים האלה אני שומר מרחק וברוב המקרים זה מצריך ממני לנהוג לאט יותר.

מהנסיון שלי רוב הגדול של הנהגים לא רואים יותר ממטר מהעיניים שלהם, ולא חושבים אפילו על לנסות לראות יותר.

למה אני צריך "להשתלב בתנועה" עם האידיוטים האלה?

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהבתי את ההסקת מסקנות לגבי צורת הנהיגה שלי מאמרה אחת שלי.

אני לא נכנס באי תנועה, אני נותן זכות קדימה ואני אף פעם לא חוויתי וריד מתפוצץ בגלל נהיגה של מישהו.

אני כן חושב שלסוע 90 בכביש הערבה בלילה ולהאט ל60 בפניות כשיש מאחוריך טור מכוניות מצטבר מבלי לתת להם אפשרות לעקוף (כן, עצור שניה בתחנת דלק או במפרצון ותן לעבור) זה זלזול באחרים לא פחות מאלה שחותכים אחרים במודע.

כפי שאמרתי, אם מישהו נוסע כחוק בכביש שמאפשר לסוע יותר מהר (ואני מדבר רק על מהירות בשרשור הזה) אני לא אצפור ולא אחתוך ולא אבצע עקיפה מסוכנת כי בסופו של דבר הוא נוסע כחוק וזה מה שמצופה ממנו, אבל זה לא אומר שאני חושב שהוא "בסדר".

פורסם

לכל הצדקנים שאומרים שיש מדינות שיותר גרוע לנהוג בהם, להזכירכם אלו מדינות עולם שלישי.. אנחנו לא.

היחיד שיכול לשפוט את רמת הנהיגה בארץ הוא אך ורק אחד שנהג בכל העולם .. וזה מנחי טופ גיר שאחרי נסיעה בכבישי ארצנו הואילו בטובם להגיד רק דברים רעים על איך אנשים נוהגים כאן. ואני איתם.

בחו״ל הייתי בכמה מקומות אני אציין רק את הזכורים לי: הונגריה- נהיגה למופת לא עוברים כמעט נתיב במהלך הנסיעה, לא שמעתי צפצוף אחד.

רודוס- הכי הפתיע אותי בהתחשב שהרוב זה תיירים שמשכירים רכבים. אומנם אף נהג מונית ספיישל לא חוגר חגורה ואף אופנוען לא חובש קסדה (כן זה חמור אני יודע) אבל בחיים לא היה שימוש בצפצפה אפילו במצבים שלרכב לפניו היה ירוק והוא לא נסע. בארץ כבר בצהוב מתחילים לצפצף לך..

פורסם
מנחי טופ גיר שאחרי נסיעה בכבישי ארצנו הואילו בטובם להגיד רק דברים רעים על איך אנשים נוהגים כאן. ואני איתם.

איפה שמעת אותם אומרים דברים כאלו?

ואני בהחלט מסכים לגבי הנקודה שאסור להשוות אותנו למדינות עולם שלישי.

לגבי חו"ל גם אני אציין מדינות פחות מתקדמות מגרמניה/אוסטריה: בסלובניה וקרואטיה נוהגים פשוט נפלא למרות שמדינות אלו נחשבות פחות "מתקדמות" ו"מערביות", בפולין (לפחות ממה שראיתי מהאוטובוס) נוהגים הרבה יותר טוב מבארץ ואפילו בספרד, במדריד ומסביב לה נראה שהמצב לא גרוע כמו אצלנו (אני מבסס זאת על טיול של שבוע בעיר ונסיעות באוטובוסים מחוצה לה).

מעניין לראות שכמות ההרוגים בכבישים בישראל יחסית דומה לארצות אירופה (כשבוחנים את כמות ההרוגים ל100K רכבים, לפי ויקיפדיה), למישהו יש הסבר לכך? אני מניח שזה בגלל שכולם עומדים בפקקים כל היום...

בקשר למהירות, אין שום בעיה שמישהו ינהג במהירות המותרת בנתיב הימני.

אני אישית כנהג חדש (נגמר עוד 3 חודשים :)) מנסה תמיד לשמור על המהירות המותרת+גג 10% גם אם שאר התנועה מהירה יותר (וזה דיי נדיר שכל השאר מהירים בהרבה, בדר"כ אני נוסע באותו הקצב כמו כולם). פשוט עבירת מהירות בשבילי תביא לסנקציות הרבה יותר כבדות מלנהג הרגיל (נוספות עוד שנתיים לנהג חדש, צריך לעשות תיאוריה ואולי אפילו שלילה וטסט מחדש)

פורסם
לכל הצדקנים שאומרים שיש מדינות שיותר גרוע לנהוג בהם, להזכירכם אלו מדינות עולם שלישי.. אנחנו לא.

היחיד שיכול לשפוט את רמת הנהיגה בארץ הוא אך ורק אחד שנהג בכל העולם .. וזה מנחי טופ גיר שאחרי נסיעה בכבישי ארצנו הואילו בטובם להגיד רק דברים רעים על איך אנשים נוהגים כאן. ואני איתם.

אתה טועה ומטעה, לא נאמר דבר כזה, הקטע שבו הם היו בארץ, היה עם שבחים לכבישי ישראל.

15 דקות לפני זה (במהלך הפרק) הם היו מזועזעים מהנהיגה/מהנהגים אבל זה לא היה בישראל אלא בירדן.

פורסם (נערך)

[...]רודוס- הכי הפתיע אותי בהתחשב שהרוב זה תיירים שמשכירים רכבים. אומנם אף נהג מונית ספיישל לא חוגר חגורה ואף אופנוען לא חובש קסדה (כן זה חמור אני יודע) אבל בחיים לא היה שימוש בצפצפה אפילו במצבים שלרכב לפניו היה ירוק והוא לא נסע. בארץ כבר בצהוב מתחילים לצפצף לך..

באיזה עולם איטליה (שלא להזכיר את סין) היא עולם שלישי?!

ושלא תגרום לי להתחיל לדבר על הנהג היווני. רמת הנהיגה לא מתבטאת רק בצפירות, אתה יודע....

אגב, אני לא מציין את זה מתוך צדקנות (?) ואני לא מאמין ששתי עוולות יוצרות צדק. אני כן חושב כמו שנאמר כאן שהפרופורציות הן דבר חשוב (לא במעט כי הן מונעות ייאוש) ושהלקאה עצמית היא דבר רע.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

צירוף מקרים רק הצהרים נחתתי אחרי 11 ימים בגרמניה מתוכם שבוע נהיגה על AUDI A3 2.0TDI של סיקסט (שרשור יפתח בהמשך),אכתוב כאן את דעתי בקצרה.

האם הנהג הגרמני הממוצע טוב יותר מהישראלי? כן.

כשאני אומר טוב אני מתקבל לנחמד,KIND,מנומס,ואדיב.

כן אופנוענים חתכו מימין וכן בימריות שחורות זגזגו בין נתיבים , אך ההבדל שם שהם היו 5-10 בלמעלה מאלף קילומטרים,הם כלכך בלטו בהתנהגות שלהם שאני זוכר אותם טוב מאוד,בניגוד לשאר העדר שנוסע בימני במהירות המותרת ולא פחות,שנותן לעקוף ולהשתלב בבטחה גם אם זה לא כלכך נח לו ותמיד מאותת ומפנה את השמאלי,בניגוד לזה פה בארץ התופעות יותר נפוצות,ועושה רושם שאפילו אני שמשתדל מאוד לנהוג נכון ובטוח מרגיש עכשיו שאני נוהג טוב יותר אחרי שרכשתי הרגלים שם,מקווה שלא אתקלקל שוב.

מעבר לזה בפולין כולם גונבים אדום ועושים פרסות איפה שבז*ן שלהם אבל סך הכל לא בלטו לרעה לפי הניסיון שלי גם הוא מחלון אוטובוס,ובזנזיבר.....אתם יכולים לתאר לעצמכם,אז יותר גרוע מזה.

עריכה אחרונה על ידי shayasher
פורסם (נערך)
אני כן חושב שלסוע 90 בכביש הערבה בלילה ולהאט ל60 בפניות כשיש מאחוריך טור מכוניות מצטבר מבלי לתת להם אפשרות לעקוף (כן, עצור שניה בתחנת דלק או במפרצון ותן לעבור) זה זלזול באחרים לא פחות מאלה שחותכים אחרים במודע.

כפי שאמרתי, אם מישהו נוסע כחוק בכביש שמאפשר לסוע יותר מהר (ואני מדבר רק על מהירות בשרשור הזה) אני לא אצפור ולא אחתוך ולא אבצע עקיפה מסוכנת כי בסופו של דבר הוא נוסע כחוק וזה מה שמצופה ממנו, אבל זה לא אומר שאני חושב שהוא "בסדר".

בשום מקום לא נטען בשרשור כי דין 50 קמ"ש בעיר הוא כדין הסטריית בלימות בכביש הערבה - מסכים איתך שנהיגה חרדתית כגון זו לא פחות מסוכנת מחזון ה-120 קמ"ש שלך בכביש של 50.

נא לחזור להודעה שפתחה את השרשור - דובר על כך: "...לא מעכבת את התנועה, לא עולה על המהירות המותרת, אך גם לא נופלת ממנה, נוהגת תמיד בנתיב הימני, שומרת על חוקי התנועה" - זה מזכיר לך סשן בלימות ל-60 קמ"ש בערבה?

אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה על מי שאתה רוצה כמובן, אנחנו חיים במדינה חופשית, לפחות בשלב הזה - יחד עם זאת, במדינה מתוקנת וכל זמן שאותה נהגת\אותו נהג נוהגים תחת מגבלות החוק ותנאי הדרך, הן\הם בצד של ה"בסדר", למרות שזה גורם לך לאבד את סבלנותך.

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חבל סתם לנפח את תרבות הנהיגה הבינונית מינוס שלנו ליותר גרועה ממה שהיא באמת. קיבלת מספיק דוגמאות למדינות מפותחות שבהן נוהגים לא פחות גרוע מבישראל.

אנחנו אלה שנוהגים בכבישים, חוץ מאיתנו אין את מי להאשים. לא את שר התחבורה ולא את התכנית של גיא מרוז ואשתו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רויטלוש, אין באמת אפשרות לדיון בזה.

אלו שרוצים לצפצף על כולם ולנסע מהר ובפראות פשוט ימשיכו לעשות את זה.

ניסיתי להסביר להם שזה לא הגיוני בשום צורה לחתוך אנשים ולהבהב עם האורות כשאת בנתיב הימני אבל הם לא מבינים את זה.

פשוט אגואיסטים שחושבים שיש להם את הזכות לנהוג מהר ולהציק למי שנוסע לאט, ובנוסף גם להאשים את מי שנוסע כחוק בחוסר אכפתיות וסוציומטיות.

זו התרבות האידיוטית שיש פה והיא תמשיך ככה עד שעל הבהוב עם האורות הם או כל התנהגות בריונית יקבלו 500 ש"ח קנס במקום.

הם לא מכבדים אנשים אחרים.

פורסם

אני חושב שאלה כמה תרבויות שנוהגות שונה

חלק רוב הזמן בסדר, או לא רוב הזמן

חלק מתמכרים לנסיעה ("ווהו אני עובר בין שתי מכוניות אני רכב ביטחון חשוב!", "הרוח במהירות הזאת הייתה מדהימה אם לא היה לי גג!")

חלק חושבים שהם האלפא בכביש ("לא עוקף, חוצפן", "סע סע מה האיטיות!?", "אני אשחק אותה שהתבלבלתי", "אני יכול לקצר כי אפשר להידחף הוא יחכה")

חלק עם ביטחון יתר (אני רק אסמס לה אני יודע שזה מסוכן והקנס כבד, אני מסתיר את זה טוב ועדיין מסתכל על הכביש)

וחלק באמת מבולבלים ולא חושבים על לא לתקן את הטעות על המקום

השאלה מה באמת כל אחד מאיתנו ולמה

IMG_1488.JPG

:-) מר ישראלי נסע במכוניתו ולפתע נעצר מבולבל ע"י שורת מכוניות :|

עזרו למר ישראלי לגלות את תרבות הנהיגה של כל נהג, ולהבין את סדר ההתרחשויות

ט.ל.ח

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבחור בפיקנטו מציע נישואין לאהוב ליבו שב500, ההורים של אחד החתנים נוסעים באאודי כדי לצלם והליסינגומט סתם נדחף שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש הבדל ענק בין מקרים בודדים לבין תרבות נהיגה דפוקה.

נהגתי הרבה בצרפת, גרמניה, אוסטריה, שוויץ, צפון איטליה, אנגליה.

את כמות הפעמים שמשהו: צפר, חתך נתיב, נדחף ברמזור, נרדם ברמזור, לא נתן להשתלב בנתיב לנהג אחר אחרי איתות, עקף בנתיב הימני ועוד הרבה תופעות שאתה רואה אצלנו בג'ונגל כול יום, שם אני לא בטוח שתראה בכלל ואם כן תראה אז משהו יוצא דופן שיגיע ליוטיוב

נהגתי רק בגרמניה. אני יכול להגיד לך שהייתי מסכים איתך, אילולא הייתי מבקר בברלין.

ביקור של שבוע וחצי בברלין הרס לי את כל הסטיגמה שיש לי על גרמניה: נהג עוברים באדום, לא נותנים לעבור במעבר חציה, נדחפים, צופרים, עושים שטויות, מתפרעים, חותכים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...