Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני והבת זוג מתכננים לטוס לחו"ל (קצת חופש מהעבודה, ומהלימודים)

עד היום היה לי פחד מלהזמין טיסה בנפרד ומלון בנפרד, העדפתי בסוכנות תרכז הכל ביחד ואני רק משלם ונוסע.

יש לכם המלצות אחרות לעניין?

או איך מזמינים טיסות בנפרד, איפה? ואיך ואיפה מזמינים מלונות?

זה באמת יותר משתלם?

תודה מראש

יאיר :)

פורסם

אני מזמין טיסה דרך חברת התעופה או דרך אחד האתרים (איסתא, וואלה תיירות וכו').

היתרון שאם אתה טס בחברה זרה, דרך אתרים ישראליים אתה יכול לשלם בתשלומים. באתר של חברות התעופה הזרות אי אפשר.

מלון אפשר דרך בוקינג או דרך האתר של המלון שאתה רוצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

skyscanner לטיסות. אני נוהג גם להשוות את הטיסה שמצאתי באתר הנ"ל לאותה טיסה באתר של חברת התעופה ו kayak ואז להזמין איפה שיותר זול.

פורסם

הסיפור יותר מורכב מ"להזמין טיסה ומלון" - צריך לתכנן את הנסיעה בהתאם למטרות.

אישית אני נוסע כדי לטייל ולראות עולם, לא סובל בטן-גב.

אחרי שאתה קובע את מטרת הטיול, משכו, המרחק שאתה רוצה לטוס (בשעות טיסה) והאתרים המענינים אותך צריך לקבוע כיצד מגיעים אליהם: טיול כוכב, טיול מתגלגל או שילוב שלהם (כלומר כובים מ-2 מוקדים או יותר, בלי או עם לינות בדרך, בהתאם למרחקים ולעצירות הצפויות).

כדי לתכנן טיול אני נעזר בתוכניות של טיולים מאורגנים וגם ביומנים של מטיילים - חיפוש בסגנון "טיול בדנמרק" או "שבוע בפריס". את החיפוש אני מצע הן בעברית והן באנגלית, אבל יתרון חשוב של חיפוש בעברית הוא שמדובר בטיולים המתאימים לטעם הישראלי, שבהחלט שונה מהטעם של בני ארצות אחרות (ישראלים מעדיפים הרבה תנועה ומרבים בטיולים רגליים).

טיסות: בודק בכמה אתרים כגון skyscanner, expedia, edreams ודומים (יש לי שורה של אתרים במועדפים). כמוכן באתרי החברות הרלונטיות. לשים לב שכל מיני חברות, בעקר הזולות, לא מופיעות באגרגטורים. עוד "פטנט" הוא חיפוש טיסות ליעד הנבחר באתר רש"ת (נכנסים לדף של "המראות ונחיתות" באתר רש"ת, מזינים את היעד והתאריכים ובודקים איזה חברות טסות לכל כיוון ומתי - ואז בודקים באתרים של החברות הרלוונטיות).

מלונות: מחפש ב-tripadvisor. למלונות שנראים מתאימים מבחינת ביקורות (וחשוב לקרוא את הביקורות המעודכנות, במיוחד השליליות) ו-VFM אני בודק את המחיר ב-booking.com, hotels.com, venere.com אקספדיה ואתרי המלונות עצמם. בוחר לפי המחיר, אבל כאשר מדובר במלונות שאינם חלק מרשת מכובדת אני מעדיף להזמין דרך אחד האתרים - עדיפות ל-booking - בגלל שירות הלקוחות שפועל 24/7, בניגוד לשירות הלקוחות של חלק מהמלונות הקטנים. חשוב לבדוק את תנאי ההזמנה, בהזמנה זמן רב מראש לעתים כדאי לשלם פרמיה תמורת אפשרות שינוי\ביטול.

מיקום מלונות: בערים גדולות מחפש מיקום מרכזי או קרוב לתח"צ עם עדיפות לקרבה לתחנת רכבת תחתית כאשר קיימת כזו. באזורים כפריים או ערים קטנות אין שום בעיה לקחת מלון בשולי העיר או אפילו בכפר ברדיוס 20-30 ק"מ ויותר, אם שוכרים רכב או שיש תח"צ טוב.

רכב - מבצע חיפוש בגוגל (car rental ושם היעד)אופרן, rentalcars.com (אתר השכרת הרכב של booking.com) ואולי עוד אגרגטורים שיקפצו כקישור ממומן בגוגל.

ספרי הדרכה לתיירים: בשנים האחרונות אני רוכש את הספרים של lonelyplanet באתר thebookdepository. צריך להביא בחשבון זמן משלוח של 2-4 שבועות. מעדיף להמנע מספרים עבריים כיון שהם יקרים ובדרך כלל לא מעודכנים, בעוד שהספרים שהזמנתי מחו"ל בשנים האחרונות תמיד היו מעודכנים, את חלקם הזמנתי ב-pre order עוד לפני שיצאו לאור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד היום היה לי פחד מלהזמין טיסה בנפרד ומלון בנפרד, העדפתי בסוכנות תרכז הכל ביחד ואני רק משלם ונוסע.

יש לכם המלצות אחרות לעניין?

זה באמת יותר משתלם?

ההפרש במחיר לעומת סוכן נסיעות טוב לא יהיה גדול, לכן על העניין הזה לבדו לא הייתי מסבך לעצמי את החיים. אם אינך בטוח עד כמה טוב הסוכן הנוכחי שלך - דבר עם אחד אחר, למשל חבר הפורום סלע שזכה למוניטין טובים בקרב החברים פה.

אם אתה רוצה לנסות בכ"ז, ניתנו לך כל הכלים. הייתי ממליץ ללכת על אחד היעדים הנפוצים בתור התחלה - יוון, קפריסין, ברצלונה וכד'. על AirBnb הייתי מוותר בינתיים, זה בהחלט יכול להיות רעיון טוב אבל בשלב קצת יותר מתקדם. לאט לאט.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ההפרש במחיר לעומת סוכן נסיעות טוב לא יהיה גדול,

אני לא מבין מאיפה הבאת את הנתון הזה, או שיש לך סוכני נסיעות מדהימים מטריפים מקומבנים וכו', או ש... לא יודע, אני מאמין שאתה יודע להזמין דברים לבד.

אם מדובר באיזה טיול גדול מורכב ומסובך - וואלה, סבבה. ייתכן שסוכן נסיעות ממש יצדיק את המחיר.

אבל בשביל גיחה כמו שפות"ש מתאר, לומר שההפרש לא גדול... תמוה מאוד בעיני.

בנוגע לwhere:

אישית, טרם מצאתי אתר טוב יותר להזמנת כרטיסי טיסה מ kayak. וניסיתי לא מעט.

סגרתי השבוע טיסה ישירה לאמסטרדם, ב$300 כולל מזוודה ושמירת מקומות מעכשיו לשתי הטיסות. אמא שלי במקביל יצרה קשר עם סוכנת נסיעות שהיא מכירה, וקיבלה הצעה ל$560.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סתם טיפ קטן:

הזמנתי לאחרונה טיסת low cost מברלין לתל אביב באתר איזי גו באינטרנט.

הטיסה של אל על (UP).

מסתבר, שכתוב באותיות קטנות בדף נלווה, ש"יש חברות תעופה הדורשות תשלום עבור מזוודה".

גם כאשר הטיסה כבר הוגדרה וברור מי חברת התעופה וכבר ידוע שבאל על מוסיפים כסף עבור מזוודה, עדיין לא כתוב במפורש, ואני, בחוסר ידיעה, שילמתי עבור הטיסה.

מתברר שאי אפשר בכלל לשלם באתר בו הזמנתי עבור מזוודה.

ביררתי באתר של אל על והבנתי שאם הייתי מגיע עם הכרטיס כמו ששולם הייתי צריך לשלם 70 דולר עבור מזוודה (כאשר הטיסה עלתה לי 172 דולר). ובהזמנה מראש "רק" 35 דולר.

אז הייתי צריך להתקשר לאל על ולברר את מספר ההזמנה שלי באל על (מספר שונה לגמרי ממספר ההזמנה באיזי גו) ורק אז יכולתי להכנס לאתר של אל על, לעדכן פרטים (חובה) ולשלם עבור מזוודה.

אז מי שמזמין טיסת low cost דרך אתר אינטרנט, שיהיה מודע לעניין המזוודות.

אגב, גם הזמנת מקום במטוס עולה כסף...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

הבלוג שצויין לפני שני פוסטים די מרכז את העניין, מבחינתי החידוש היחיד הוא הסיפור של שינוי מדינת ההזמנה.

נושא הקוקיות רלוונטי מאוד גם לבתי מלון, כולל באתרים כמו booking.com.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה, למה אי אפשר לשלם בe-banking?

הזמנתי כרטיסים לארץ, כל אמצעי תשלום היו אפשריים חוץ מe-banking, בתור אחד שלא משתמש כמעט בוויזה, נראה לי מיותר להחזיק את הכרטיס רק בשביל להזמין כרטיס טיסה.

וכמובן שאל על היו יותר יקרים מסוויס בכ200 פרנק [emoji1]

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...