Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנת 2010 או 2011 (לא זוכר במדויק).

הוחלפו מצמדים פעם אחת והיום פעם שניה בגלל ש 1. הרגשתי טיפה רעידות בהתחלת נסיעה, 2. כי האחריות קרובה להגמר (עוד 8 חודשים).

ביקשתי לשאול את המוסך כמה שאלות, קיבלנו תשובות שאני רוצה להבין האם הן מקובלות או לא (לא דיברתי אישית עם הבחור, אדבר איתו מחר ואני רוצה להיות מוכן עם תשובות).

יחסית למוסך מורשה המחירים סבירים, לא דוחפים שטויות, עושים רושם טוב ואמין.

1. שאלתי האם הוחלף מכטרוניקס בעבר או שיוחלף היום.

התשובה היא לא, הכל נראה תקין ויש לנו 8 חודשים, אם תהיה בעיה שנפנה אליהם.

2. שאלתי על שרשרת תזמון, האם הוחלפה ? זכרתי שהיה ריקול בנדון.

נענתי שאין ריקול, אלא משהו אחר (לא זוכר את הביטוי בו השתמשו) שברגע שיש בעיה אז מחליפים.

האם זה נכון ואני טעיתי?

הרכב עומד על כ 65K, ידוע שהשרשרת הולכת בסביבות הק"מ הזה, ידוע גם שיש סימנים מקדימים (רעשי מתכת, נורת CHECK ENGINE),

אך, אני שואל, למה לחכות שמשהו יתקלקל, להתקע באמצע הדרך, להזמין גרר, בפוטנציאל לגמור מנוע (כי האשה נסעה ולא שמה לב)

ולא להקדים כצעד מונע ?

האם השרשרת החדשה חפה מתקלות סדרתיות ? או שזו אותה שרשרת ?

בסופו של דבר, בהתחשב בכך שתקופת האחריות עוד ספורה, האם יש משהו נוסף שאתם ממליצים לי לעשות על מנת להקטין סיכוי ככל האפשר לבעיות עתידיות ?

תודה מראש.

פורסם

2. שאלתי על שרשרת תזמון, האם הוחלפה ? זכרתי שהיה ריקול בנדון.

נענתי שאין ריקול, אלא משהו אחר (לא זוכר את הביטוי בו השתמשו) שברגע שיש בעיה אז מחליפים.

האם זה נכון ואני טעיתי?

האם השרשרת החדשה חפה מתקלות סדרתיות ? או שזו אותה שרשרת ?

תודה מראש.

אכן, אין ריקול אך יש קריאת שרות במידה ויש בעיה. קריאת השרות כוללת החלפת שרשרת + מותחן + מכסה בית שרשרת עם תכנון חדש שכולל מאין "מוביל" שהשרשרת עוברת דרכו. בכל מקרה המנוע כבר מחוץ לתקופת האחריות לפחות שנתיים. אני במקומך קופץ למוסך "רון" ומחליף את הסט. העלות דומה מאד להחלפת רצועת תזמון במנוע ללא שרשרת. אם המכונית הייתה באחריות, הייתי מתעקש שיחליפו (גם אם אין בעיה כרגע).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אולי הרכב אינו באחריות אבל אם יש קריאת שירות זה אומר שאם משהו יקרה לרצועה אז היא תטופל ללא עלות, האם הבנתי נכון ?

האם החלפת הרצועה תבטיח שהחדשה חפה מתקלות (ידועות ומוכרות כמובן) ולכן 0 סיכון למנוע מהבחינה הזו ?

פורסם (נערך)

אם משהו יקרה לרצועה הנזק הוא לא רק ברצועה. הנזק למנוע יקר הרבה יותר. המוסך יחגוג עליך מחוץ לאחריות. יגיד לך משהו כמו "החלפים עלינו העבודה עליך . שלם לנו רק 5000₪ ועשינו לך כבר 70% הנחה".

רצועה תקולה אינה נקראת ריקול כי זה לא אביזר בטיחותי. זה ההבדל במונחים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אם משהו יקרה לרצועה בהנחה שלא מושכים את זה להבנתי כלום לא אמור לקרות למנוע.

המנוע הולך אם מתעלמים מהסימנים המקדימים וממשיכים לסוע ברכב.

גם מצמדים זה לא אביזר בטיחותי ויש לזה ריקול..

למיטב הבנתי ריקול הוא בעבור תקלות סדרתיות כשהרכב יצא מהמפעל, במקרה הזה תכנון לקוי, אני טועה?

ועדיין לא הבנתי האם החלפת הרצועה מבטיחה שקט שכן היא חדשה/שונה מזו המורכבת ברכב ?

אני לא פוסל את האפשרות שעוד אוכל להפעיל לחץ על המוסך כדי שיחליף את הרצועה במסגרת הקריאת שירות, אבל אני רוצה להיות מוכן עם כל המידע.

יש איזה שרשור שמרכז את כל המידע הזה ? אשמח לתשובות נוספות וגם בעלי VAGים שהיו במקומי ומה עשו ?

פורסם

אם אני לא טועה, במקרה הזה, המותחן החדש משופר, לאומת הדגם הקודם, ולא נותן לשרשרת להיות רפוייה.

לא ידוע על מקרים של כשל במותחן החדש, לכאלה שהוחלף כבר במוסך.

• תוכן חדש...