Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 VS סקודה פאביה 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי מאזדה 2 אקטיב(הדגם הכי פשוט-ליסינג תפעולי)2015,ניסיתי לבקש את הדיינמיק אבל הבוס התקמצן

:wink:

אצלי כ חודשים וחצי (כ 5500ק"מ),ביום יום נוסע ת"א - רשל"צ, בוצעו נסיעות ארוכות : ת"א- אילת,ת"א - רמת הגולן.

התרשמותי הראשונית(בעיקר בהשוואה ליונדאי i20,2012 שהחלפתי):

עיצוב חיצוני - בעיניי יפה,הרכב יותר ארוך ממה שהיה נראה לי בתמונות,ולטעמי יפה בעיקר במבט מהחזית ומהצד.

עיצוב פנימי - אהבתי,נוח לשימוש,משולב קרבון(או דמוי) שנראה יפה,"עיצוב נקי".

איבזור - גם שזו הגרסה הבסיסית,האיבזור סביר(ולדעתי מאובזר יותר מהגרסאות הבסיסיות של דגמים מקבילים),יש כפתור הנעה שזה נחמד(ללא מפתח),יש כפתור מצב ספורט - אהבתי , יש בלוטוס מובנה, זה הדברים היוצאי דופן,חבל שהמראות לא מתקפלות חשמלית ושאין משענת ליד.

נוחות - טוב האמת שהרכב קצת קשיח,בכביש טוב הכול סבבה ,אבל בכביש משובש הוא קצת קופצני וקשיח(לדעתי מה שגורם לו מצד שני להתנהגות כביש טובה.),כיסאות מקדימה - המרווח בסדר, המושב של הכיסא קצת קצר, סה"כ הוא סביר אבל בנסיעה ארוכה(אילת)כבר קצת פחות נעים. כיסא /מרווח מאחורה - לא נבדק.

התנהגות כביש/חווית נהיגה - אהבתי,הרכב מגיב ומתנהג טוב,גם במצב הרגיל ובמצב ספורט בכלל סבבה,אפשר גם לשים את ההילוכים במצב מניואל שזה גם נחמד(במיוחד במצב "ספורט").

צריכת דלק - לא ממש בדקתי(יש לי דלקן),לדעתי יותר חסכוני מהיונדאי, מעריך כ 1 ל 15.

בג'אז - לא ענק אבל יש מקום.

רעשים - מהמנוע רק בהתנעה, רוח מעל 120 קמ"ש קצת רועש מהחלונות.

לסיכום : באופן אישי אני מרוצה מהרכב,אם אתה מחפש רכב קצת יותר מהנה לנהיגה על קצת חשבון נוחות - שווה בדיקה,לדעתי שווה לקנות את הדיינמיק(או כמובן את הדגמים מעל אם בתקציב).

בהצלחה!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר שלוש שנים שאין בעיות עם ה DSG

תן ללב עכשיו לעשות את העבודה, תיסע על שני הרכבים - אחרי נסיעת המבחן אתה תדע לבד..

אני כמוך נגד צרפתיות, לא אומר שהם לא רכבים מצויינים, כי הם השתפרו משמעותית, אבל השוק שלהם לא משהו בלשון המעטה, ולמרות הרבה אנשים שחושבים שזהו לא שיקול בקניית רכב, אני ממש חולק, כי פחת של רכב זוהי הוצאה בדיוק כמו שמסתכלים על צריכת דלק.. לגבי הדאגה מצ'אמפיונס הסר דאגה מליבך, כמו שאמרתי ב 2012 כבר תיקנו את הבעיות שהיו, כל התלונות של אנשים על צ'אמפיונס בפורומים מתבססות על אנשים שהיה להם רכב עד מודל 2012.. או משמועות.. לא שמעתי על בעיות חריגות מממישהו שיש לו רכב מודל 2013-2015

פורסם

אני יתן ללב להחליט בקיצור, נהיה לי כבר כאב ראש מכל החיםושים אחרי הראב המושלם בתקציב הזה, אין דבר כזה מושלם בקיצוק אלא אם כן הוא עולה חצי מיליון.

תודה רבה לעוזרים!!!

אעדכן מה בחרתי.

פורסם

לכול רכב יש חיסרונות בטח בכאלו מחירים,הכי חשוב לא ליפול ללחץ של הסוכן מכירות,תיסע,תחשוב בלי לחץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה לגמרי צודק, לכל רכב יש פלוסים ומינוסים, לכל אחד יש משהו אחר ברכב שיותר חשוב לו, וזה ממש סובייקטיבי, אחרת כולם היו קונים את אותו הרכב בתקציב הזה..

נסיעת מבחן תפתור לך את הבעיה.

תעדכן רשמים אחרי הנסיעות מבחן. בהצלחה

פורסם
צריכת הדלק של המאזדה 2 נותרה גרועה כמו שהייתה, הפאביה מאוד חסכונית כמו הפולו.

אני חייב להגיד לך להפסיק להקשיב לשמועות, דברים רעים על צרפתיות? לרוב הם עדיפות על היפניות, ויש לך חבר שעבד בצמפיון אז ברור שהוא יראה רק את התקלות, למה נראה לך שהמוסך של מאזדה ריק?!

ובקשר לתקלות ה dsg: לכול מי שהיה בעיה החליפו על חשבון החברה ומשנת 2013 אין יותר בעיות. וזאת עובדה.( כמובן שיכול להיות יוצאים מן הכלל אבל זה כמו כל רכב אחר).

לסיכום הפאביה עדיפה על המאזדה בכל פרמטר במיוחד בגרסה המאובזרת.

לפי מה החלטת שצריכת הדלק במאזדה 2 החדשה נותרה גרועה? נסעת בה? נהגת בה? בדקת? מניסיון אישי וממבחנים שנערכו לה צריכת הדלק היא בערך בסביבות ה-1:15-1:16 בממוצע. נתון יפה מאוד והפאביה מוציאה בערך נתון דומה.

התקלות בסקודה תוקנו? החליפו על חשבון החברה? במקרים מסוימים כן. במקרים אחרים לא. אני גם לא הייתי אומר שזאת עובדה שבדגמים החדשים הבעיה נפתרה. אני עובד בחברת ליסינג/השכרה גדולה וביום-יום יוצא לי לפגוש באנשים שבאים לקחת רכב חליפי על חשבון היבואן, וממה שיוצא לי לראות התקלות בגיר לא נעלמו. נשבע שרק היום בבוקר מישהו עם סקודה אוקטביה 2014 (צורה חדשה) נכנס אליי כדי לקבל רכב חליפי כי ברכב שלו יש תקלה בגיר (עדיין לא ידוע מה היא, ועלות התיקון על חשבונו ד"א) ואמר לי שזאת הפעם האחרונה שהוא קונה סקודה, לא רק בגלל שזה לא פעם ראשונה שיש לו תקלה ברכב שכרגע נמצא על פחות מ-30 אלף ק"מ ועשה כל טיפול במורשה עד כה. וזה ממש לא הלקוח היחיד שטוען ככה. אגב, אנחנו עובדים עם כל המוסכים המורשים, לא רק עם צ'מפיון.

נקודת ייחוס נוספת היא הרכבים שאנחנו מחזיקים בחברה כרכבי ליסינג או השכרה, מספר התקלות שיש לנו בתוצרת VAG, עולה פי כמה וכמה על פני מספר התקלות שיש במאזדה, או הונדה, או טויוטה לדוגמה. רובן חדשות כמובן.

אז אני ממש לא יודע על איזו עובדה אתה מדבר.

לפותה"ש, ממליץ לך לערוך נסיעת מבחן בשתיהן. שתיהן אכן מכוניות טובות מאוד, לדעתי הטובות והמשתלמות ביותר כרגע בקטגוריה. הסקודה נוחה יותר, איכות הנסיעה בה עדיפה, בידוד רעשים עדיף והיא שימושית יותר (נפח תא מטען, מרווח, תאי אכסון). המאזדה מהנה יותר לנהיגה, מאובזרת כבר בגרסאות הפשוטות שלה, תא נוסעים מעורר יותר והיא נותנת תחושה קצת יותר מיוחדת לנהג, גם אם לא באמת יותר איכותית.

הביצועים בשתיהן טובים, צריכת הדלק די דומה. אין כאן בחירה רעה, לך על מי שיותר מדברת אליך.

מבחינת אמינות גם המאזדה, וגם הסקודה הם דגמים חדשים ולכן עוד מוקדם לדעת מה רמת האמינות שלהן. אם נסתכל על העבר, אז כמו שכבר אמרו - סביר להניח שה-2 תהיה אמינה יותר. אבל אני לא הייתי פוסל את הפאביה. היא בהחלט מכונית טובה לא פחות מהמאזדה.

פורסם (נערך)

מזדה 2 רכב מעולה,הרבה יותר יפה מפביה,אמין,מאובזר,גיר 6 הילוכים ולא הדראק "DSG7".כבר 5 שנים מספרים שהבעיות תוקנו והגיר הזה איך שעשה ביעות כך הוא ממשיך.רק שנתיים אחריות ושוק יד 2 על הפנים,כי אף אחד לא מוכן לגעת בה.

מנוע סקאי אקטיב מאוד חסכוני,15ק"מ\1 ל" לפחות.

מערכת מולטמדיה מעולה ולא מערכת פרמיטיבית שבפביה.

לסיכום מזדה 2 עדיפה בכל פרמטר על פביה.הדגם הבסיסי של מזדה 2 הרבה יותר מאובזר מפביה "הכי" מאובזרת.

עריכה אחרונה על ידי leo69

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם (נערך)

לא יודע מה קורה בדגמי הבנזין, אבל עם דיזל 1.6 במוניות הגיר לרוב לא מחזיק יותר מ100,000קמ ללא החלפה של מכטרוניקס או מצמדים.

הגדם עם הגיר הזה היה פופולארי במונית כאשר היה חדש וה2.0 היה יקר, אבל עכשיו יש 2.0 במחיר מוזל עם אבזור בסיסי וזה מה שמעדיפים נהגי מונית שחייבים אוטומטי. מי שלא חייב אוטומט, לוקח את 1.6 עם גיר ידני. זה משיחות שלי עם נהגי המוניות.

מכונית זה השקעה גדולה, צריך לקנות עם המוח ולא עם הלב. רכב ל5 שנים, אני חושב שעדיף מזדה 2 שהיא ללא טורבו ועם גיר פלנטרי ולא dsg7 שאומנם שופר משמעותית, אבל הבעיות לא נפתרו באופן אבסולוטי אלא אורך החיים השתפר משמעותית אחרי שהחיפו סוג של שמן שלא מקצר מכטרוניקס ומצמדים מחומרים משופרים.  בפורום רכב כללי בדיוק יש שרשור על הנושא וגם כאן הפידבק על הגיר הזה הוא לא חד משמעי.

כמו כן, ממליץ לבדוק דגמי פיגו, כמו 208, יש מבצע עכשיו. ואם אתה מוכן לגיר ידני, אפשר גם לחסוך סכום כסף משמעותי.

פותח השרשור, ממליץ לשקול בכובד ראש, ולא ללכת עם הלב או לעשות החלטות פזיזות. כי אחרי זה אולי לא תיהיה מרוצה אחרי שיעבור הוואוו הראשוני.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם המאזדה לא תהיה לי נוחה וחא תדבר אליי כמו הפאביה ברור שאני לא יקח אותה, מחר הולך לעשות סיבוב אחרון לפני ההחלטה, יקבע נסיעת מבחן על שני הרכבים האלה ויחליט כבר.

מה אתם אומרים על הסיאט איביזה? עושה פחות בעיות מהפאביה עם הdsg?

מאוד אהבתי את המושבים של הfr, הבעיה היא המחיר ומנוע 1.0

פורסם

זה אותו הגיר.

יש גם את האיביזה ב83 אלף עם אותו מנוע בפחות איבזור.

האיביזה עם רמת חומרים טובים יותר,מאחור פחות מרווחת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא אקל עליך -

הפאביה יותר נוחה, חזקה וחסכונית מהמאזדה, אבל , אם לשפוט על ההיסטוריה של המותגים, הפאביה כנראה תהיה יקרה יותר לאחזקה - אמינות, עלות טיפולים (מנוע טורבו יקר יותר לאחזקה ממנוע רגיל).

אמנם המאזדה יותר יקרה מבחינת דלק, אבל מחירי הדלק הנוכחיים נמוכים, ככה שזה לא כמו פעם (בכ"ז).

ואחרי נסיעת-מבחן, נראה לי שיהיה לך יותר קשה להחליט.

רק תנסה לבדוק את הפאביה בנסיעות איטיות ובזחילה - ייתכן שהקפיצות שלפעמים יש בהילוכים, יפריעו לך.

בכל-אופן, שיהיה בהצלחה

פורסם

אנחנו בשנת 2016 ועוד לא סידרו את כל השטויות הקטנות האלה כמו קפיצות בהילוכים במהירות נמוכה? :/

בכל מקרה, שאלה לבעלי הסקודה, יש אפשרות להתחבר לוייז דרך הsmartlink? מישהו ניסה?

פורסם

כרגע אין אפשרות להתחבר ל waze דרך ה smartlink.

אבל יש את google maps תחפש קצת על android auto

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם
כרגע אין אפשרות להתחבר ל waze דרך ה smartlink.

אבל יש את google maps תחפש קצת על android auto

איזה מכשיר יש לך? יש לי גלקסי5 ואני לא מצליח להתחבר

• תוכן חדש...