Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדשות - אודי A4 החדשה בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רשמתי בשום מקום שהם משניים או שוליים (בכל זאת, אני בפורום אז אני מכיר בשילוש הקדוש). אבל בסוף בסוף הם לא אלו שמייצרים את רוב המכירות. ראית קטלוג רכב שהמידע בו הוא טכני?

אין בעיה. קנה סקודה במקום, שעל הדרך היא גם יותר מרווחת וגם יותר מאובזרת, נוסעת יותר טוב... וזהו.

וזה בדיוק מה שהסבירו לך, קנייה של Audi היא קנייה חלולה של מותג בלי כיסוי.

ב-2006 קנינו A3.

המחיר היה גבוה, אבל לפחות היה לה מנוע וגיר שלא היו במכוניות פשוטות יותר (היא גם היתה מאובזרת עם סאנרוף וג'אנטים ומושבים...). בקיצור, קיבלת אקסטרא לכסף.

לקנות רכב שהוא זהה, מלבד קוסמטיקה, לרכב שעולה הרבה פחות... בגלל ששמו עליו סמל אחר, זו קנייה רעה, איך שלא תסתכל על זה.

זה שהרבה אנשים עושים קניות רעות ממניעים לא ראציונלים, זה לא חדש.

דרך אגב, אם אתה מבלה כל כך הרבה על הכביש, אז בטח שאתה צריך לקנות את המכונית שהיא, קודם כל, נוסעת יותר טוב (יותר נוחה, מרווחת, שקטה, חזקה וכו').

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין בעיה. קנה סקודה במקום, שעל הדרך היא גם יותר מרווחת וגם יותר מאובזרת, נוסעת יותר טוב... וזהו.

וזה בדיוק מה שהסבירו לך, קנייה של Audi היא קנייה חלולה של מותג בלי כיסוי.

לצערנו במאה העשרים ואחת רוב יצרני הרכב הפכו למותגים. אם Audi זה סקודה אז אלפא היא פיאט, וולוו היא פורד ופיאט 124 היא מאזדה. ויש כמובן עוד דוגמאות רבות - אפילו רולס רויס היא BMW סידרה 7 בתחפושת מפוארת.

זהו כמובן דיון אינסופי וכנראה שאין דרך להכריעו אלא בכך שמי שמעוניין - יקנה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
ויש כמובן עוד דוגמאות רבות - אפילו רולס רויס היא BMW סידרה 7 בתחפושת מפוארת.

מצד אחד זה נכון.

מצד שני זה לא ממש נכון.

הRR מתבססת על פלטפורמה וגם על חלק מהמנועים ומערכת מולטימדיה דומה. אבל זה לא קרוב בכלל ל סופרב - פאסאט - A4.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אמנם אין מדובר על אותה פלטפורמה בדיוק, אבל לפי מבחני דרכים שונים נראה שאין בשורה בכיול של A4 - מדובר על אותו מתכון מוכר. במילים פשוטות, מסתמן שהניהוג איננו טוב יותר באאודי.

מנועים ותיבות הילוכים זהים מן הסתם.

מה לגבי גולף R ואאודי S3? הרי מדובר על רכבים זהים כמעט לחלוטין בעלי הבדלים מסויימים בכיול (ככל הנראה דווקא לטובת הגולף).

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
פתאום קלטתי שאני מבזבז את הזמן שלי על טרול בן פחות מחודש עם 17 הודעות. הלכתי לעמוד בפינה עם הפנים לקיר. בחושך.

בסדר, תגדל את החשיבות העצמית שלך.

אגב משהו קרה למשתמש הקודם שלי שהוא בלי ספרה 1 ורשום פה מ-2006 אם אני זוכר נכון שלחתי מיילים להנהלה ללא תגובה, לא נורא העיקר שירדת על הטרול עם 17 הודעות.

מה שאני אמרתי לא סותר את מה ששוגיפלקס כתב. ברור שהמחיר שהיבואן קובע טוב לו ותביא לו את כמות הלקוחות שהוא מצפה לה ואם לא, אז ייתן הנחות לא רשמיות.

כל מה שניסיתי להגיד שאובייקטיבית המחירים גבוהים והוכחתי את זה גם, זה הכל. היבואנים יכולים למכור הרבה יותר זול ועדיין להרוויח מעולה. הם לא רוצים, זכותם. מצב השוק ומיתוג ע"י יבואן וכו' זה לא רלוונטי לנקודה הזאת.

פורסם
לצערנו במאה העשרים ואחת רוב יצרני הרכב הפכו למותגים. אם Audi זה סקודה אז אלפא היא פיאט, וולוו היא פורד ופיאט 124 היא מאזדה. ויש כמובן עוד דוגמאות רבות - אפילו רולס רויס היא BMW סידרה 7 בתחפושת מפוארת.

זהו כמובן דיון אינסופי וכנראה שאין דרך להכריעו אלא בכך שמי שמעוניין - יקנה.

זה לגמרי לא מדוייק.

השאלה היא מהי מידת ההבדל בין הרכבים, מה הפער בעלות לצרכן, והאם זה שווה את הכסף.

פורסם

יש כאן משתמשים שעברו את גבולות האופן בו אנחנו מתירים לפנות למשתמשים אחרים

אם מישהו כל כך מתעצבן מדעות שמובאות כאן, עד שהוא מרגיש שהוא מוכרח לעלוב בכותב הדעה, הוא יכול לעבור לשרשור אחר.

יש לנו אפס סובלנות להעדר תרבות דיון.

לא להגיב להודעה הזו, זה לא דיון על כללי הפורום ומדיניות ההנהלה.

פורסם
זה לגמרי לא מדוייק.

השאלה היא מהי מידת ההבדל בין הרכבים, מה הפער בעלות לצרכן, והאם זה שווה את הכסף.

אני מסכים לגמרי עם הקביעה הזו.

עדיין, אנשים קונים כלי רכב מסיבות שונות, חלק רוצים תחבורה בסיסית, אחרים רוצים תחבורה שתשדר יוקרה וישנם גם כאלה שרוכשים מכוניות בעבור הנשמה.

כל אחד מאלה ייראה מציאות אחרת ויבחר כלי רכב אחר, אפילו אם בבסיסם מדובר במכוניות זהות.

פורסם

ועדיין אפשר להגדיר בחירה כבחירה גרועה, לא משתלמת, לא כדאית וכו'.

אולי זה אני, שמבלה רב חיי במעוזי הסנוביזם של החבר'ה הישראלית, אבל אני לא חושב ש-Audi מהסדרות הבסיסיות עושה על מישהו רושם. זה לא ש-A4 אומרת על מישהו: "וואלה, הצליח בחיים בגדול...", ככה שקשה לי להבין למה לשים עליה יותר כסף מאשר סקודה מקבילה או לא לקנות באותו הכסף סקודה עדיפה אבזורית וביצועית.

אתה יודע מה, אם מישהו מגיע עם אלפא ג'ולייטה, זו הצהרה. שמים לזה לב.

עם A3/A4... לא חושב שיש לזה אימפקט.

פורסם
מה שאני אמרתי לא סותר את מה ששוגיפלקס כתב. ברור שהמחיר שהיבואן קובע טוב לו ותביא לו את כמות הלקוחות שהוא מצפה לה ואם לא, אז ייתן הנחות לא רשמיות.

זה לא סותר, אבל גם לא הסברת את עצמך כמוהו. עובדה שאיתו הסכמתי בלי בעיה, ואיתך לא.

כל מה שניסיתי להגיד שאובייקטיבית המחירים גבוהים והוכחתי את זה גם, זה הכל. היבואנים יכולים למכור הרבה יותר זול ועדיין להרוויח מעולה. הם לא רוצים, זכותם. מצב השוק ומיתוג ע"י יבואן וכו' זה לא רלוונטי לנקודה הזאת.

כל מה שהוכחת הוא שבארץ הרכבים יותר יקרים מבחו"ל. לא משהו חדש.

לעניין הוולוו, זאת השוואה נחמדה, אבל לא רלוונטית. הם זולים יותר, בחלק מהדברים איכותיים יותר, לפעמים גם מאובזרים יותר, ועדיין מוכרים פחות. גם השוק הישראלי תופס מהם כמותג הרבה פחות נחשק משלושת הגרמניות, ולראיה ניתן לראות גם את מכירות הרכבים החדשים וגם את הביקוש בשוק המשומשות בו אני מתנהל ביום-יום כחלק מעבודתי.

מצב שוק ומיתוג מאוד רלוונטי, כי זה משפיע מאוד על המחיר.

זה כמו שאלפא מנסים למתג את עצמם עם הג'וליה תלתן מול הM3, מה שאומר שהם הולכים להיכשל כישלון כואב גם אם הרכב יהיה טוב יותר ומאובזר יותר. למה? כי מותג. זה תופס בכל העולם, לא רק בישראל.

כל חברה, ויבואן רכב אינו שונה, רוצה למקסם רווחים. כאשר אתה נכנס לשוק מסוים, בו יש שחקנים חזקים, אתה צריך ליצור ערך מוסף כלשהו על מנת שירכשו את המוצר שלך. כאשר יש לך מוצר טוב ואתה אחד מהשחקים החזקים בשוק (ומבקרה של אאודי מדובר בשחקן החזק ביותר בשוק הישראלי) אתה מנצל את זה על מנת למקסם רווחים.

כמו שכתבתי באחת מהודעותיי הקודמות, הA4 מתומחרת בול בפוני מול המתחרה הישירה - הסדרה 3, ואפילו קצת מתחת.

לא סתם בשרשור שפתחתי על האאודי A4 כשרק יצאה הידיעה אודות הגעתה לארץ בינואר הקרוב (אי שם לפני חצי שנה בערך) כתבתי שבינואר הולך להיות שמח ושהA4 הולכת להיות מלכת המכירות. הזמן יגיד אם צדקתי או לא.

אתה, כמו המון משתמשים אחרים בפורום, פשוט זרקת לאוויר שהמחיר גבוה מידי, וכתבתי את דעתי על כך.

זה נהיה פשוט פתטי לראות את התגובה הזאת ("המחיר יקר מידי!") בפורום, במיוחד ובעיקר כאשר אי אפשר באמת להוכיח שזה נכון.

ולא, השוואה למול המחירים בחו"ל פשוט אינה רלוונטית, הלוואי וזה היה עובד ככה.

דבר נוסף שאסור לשכוח, הוא שהמחיר המפורסם הינו מחיר התחלתי וכמובן שזה לא יהיה המחיר הסופי לצרכן כאשר לקוח יישב מול נציג מכירות עם כרטיס אשראי על השולחן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

גוסטבאסטר - מה זאת אומרת אי אפשר להוכיח שזה נכון?

יש מקרים מובהקים בהם ברור לכולם שנגזרת עמלה שמנה. יש עניין מסויים בהשוואה למחירי חול, זה לא שאנחנו מנותקים מהקוסמוס.

פורסם

לא מנותקים לגמרי אבל חלקית כן. חלק מהיבואנים הישראלים מקבלים מחירים טובים יחסית לאירופאים.

בגלל המיסוי הגבוה כאן. היצרנים יכולים להרשות את זה לעצמם כאן בגלל המרחק והניתוק הפיזי מאירופה שבעצם חוסם את היכולת של היבואן הישראלי למכור את המכוניות בזול באירופה ובכך ליצר קניבליזציה ליצרן.

פורסם

נקמיצ'י, אי אפשר להוכיח כי אתה לא יכול לדעת כמה באמת הרכב עולה ליבואן. אתה לא יודע כמה היבואן צריך לשלם למדינה על תקינה, בכמה הוא מתמחר את כל מה שקשור להכשרת מכונאים ויש עוד המון גורמים שאנחנו אפילו לא חושבים עליהם פשוט כי אנחנו לא בעלי חברות לייבוא רכב. הטענה שלי כנגד אותן תגובות בסגנון של "זה יקר מידי" באות בדיוק בגלל זה.

אתה יכול להעריך, אולי אפילו להיות קרוב למציאות, אבל אתה לא יכול להוכיח מעבר לכל ספק. אתה לא יכול לדעת, עד שתהפוך ליבואן סדיר בעצמך, ואז גם אתה תשמור את הנתונים האלה קרוב קרוב לחזה ותשתדל שכמות האנשים שיודעת אותם במדויק תשאף ל-0.

אתה לא חושב כך?

אני מסכים לגבי העמלות השמנות. ככל הנראה שיש לא מעט יבואנים בארץ שגוזרים עמלות שמנות ואף מאוד שמנות על הרכבים שאנשים קונים מהם, אבל שוב, לא ניתן להוכיח זאת, ניתן לשער.

גם ברור לכל שככל שמחיר הרכב גבוה יותר, הרווח שמן יותר, וזה בסדר גמור, זאת כלכלה.

יחד עם זאת, כפי שכל אחד יודע, ואמרתי את זה מספיק פעמים, יבואן רכב הוא חברה מסחרית לכל דבר ומטרתה למקסם רווחים.

המוצר במקרה הנדון הוא רכב, שלגמרי במקרה זה תחום שממש קרוב לליבנו, אבל זה לא משנה את העובדה שזה מוצר כאחרון המוצרים.

שוב, המחיר אולי גבוה ביחס לחו"ל לפי ההערכות שכל אחד עושה מול האתרים בחו"ל, אבל העובדות בשטח אומרות שהרכבים מתומחרים בצורה מצוינת בין השיקולים של רווח ליבואן, מחיר לצרכן, מיתוג ושיווק.

הרי חלק מעניין התמחור הוא לשמור על הרכב נגיש לאוכלוסיה מסוימת, שלא כל אחד יוכל לקנות את הרכב הזה. הופכים אותו לנחשק.

הרי למה ב.מ.וו 320 ו-ב.מ.וו 330 מתומחרות בפער כל כך גדול אחת מהשניה? זה אותו מנוע עם שינויים קלים. אז למה הפער כל כך ענק? כדי ליצור בידול, למתג את ה330 כ"יוקרתית יותר" בתודעה, וכן, גם כדי להגדיל את הרווחים.

הצרכנים מצביעים ברגליים וקונים בהמוניהם, אחוזי המכירות עולים בכל שנה, אז למה למתחר בזול?

כל טענתי לגבי המחיר ה"פנטסטי" של הA4 הוא לא ביחס לחו"ל, אלא ביחס למתחרות המקומיות והשוק המקומי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...