Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת שההבדלים בין כל משפחת ה-A לבין הסדרה 1 או ה-CT של לקסוס לא כאלה משמעותיים. המרצדס פחות טובה מהבמוו, נכון, אבל אני חושב שזה עניין של גישה, כי ההבדל בין הסדרה 1 ל-3 גם כן לא גדול ממש. התחושה שלי היא שבמוו הולכת לכיוון של "איזה אוטו אתה רוצה" בעוד מרצדס דובקת ב"איזה אוטו אתה יכול להרשות לעצמך".

אני לא בטוח שהבנתי בכלל למה אתה מתכוון. אבל בגדול, לדעתי מרצדס מתמחרים את הרכבים שלהם הרבה יותר גבוה ממתחרות מקבילות מבית ב.מ.וו ללא כל הצדקה נראית לעין. עזוב, לא אחת המתחרה מבית ב.מ.וו לא רק זולה מהמרצדס אלא גם טובה ממנה.

רוב האנשים פה ש"לא התלהבו" מהאיכות של הCLA כנראה רגילים לדגמים המפוארים יותר של מרצדס ולכן ההשוואה שלהם שגויה מיסודה. לאדם שעובר ממאזדה או טויוטה לCLA זה שיפור משמעותי בהרגשה, הן מבחינת עיצוב והן מבחינת איכות חומרים ( לחבר dorki שטען שאשתו לא מצאה הבדלים בין המאזדה למרצדס - איש מכירות טוב היה מעמיד את אשתך שתחיה על טעותה כי לכמת את כמות ההבדלים בין שני המותגים ל"זה בדיוק כמו הזמאזדה שלי" דומה לאפשרות שפלוני ילך לאפל סטור ויטען שהאייפון הוא בדיוק כמו המיזו). הCLA לטעמי יותר מרשימה פנימית ( חיצונית פחות התחברתי ,מודה) מסדרה 2 ו3 .

לגבי התמחור שלה בארץ אין וויכוח, מוגזם לכל הדעות אבל זה תקף גם לתמחור של הפיקנטו של השכן.

ותפסיקו "להאשים" בעלי רכבים שמדברים בזכות הרכב שלהם שהם משוחדים. אם הבן אדם מתעקש שהוא מרוצה מהרכב שמשמש אותו באופן יומיומי מי אתם שתמתחו על זה ביקורת על סמך ה30 דקות שקיבלתם בנסיעת מבחן או ה20 שניות שהסתכלתם על הרכב כשהוא עמד לידכם ברמזור?

הזכירו זאת כבר קודם לכן, אבל אף A לא מצדיקה את המחיר שלה. במקרה של A45 זה ממש צורם.

לגבי תמחור מוגזם בארץ, הכוונה היא שתמחורה של המרצדס הוא מוגזם ביחס למתחרות הקיימות בשוק בצורה מוגזמת לחלוטין.

אני אתקן אותך האיכות חומרים במאזדה 3 החדשה עולה משמעותית על הA/CLA

לא ממש, אבל גם ממש לא רחוק משם.

אנשי המכירות של מרצדס זה באמת בדיחה אין להם מושג הכי קטן על הרכבים שהם מוכרים ובנוסף הם בטוחים שמה שלא יגידו אתה גם ככה תקנה, בקיצור מותג למכורים

חייב לציין לזכות את סוכנות מרצדס בחיפה. דווקא שם לפחות חלק מאנשי המכירות מביני עניין ויודעים לתת שירות כמצופה מהמותג.

אישתי עובדת במאזדה.. מה שאתה אומר פה זו שטות.. לא קרובות לא ברמת הגימור ולא בתחושת החומרים וכן נהגתי בשתיהן לא יום ולא יומיים (grand touring ) לדוגמא חלק מה״עור״ זה לא עור אמיתי במאזדה

אז זה שהיא עובדת במאזדה הופך אותך למומחה מסוג כלשהו?

גם לדעתי יש חלופות טובות יותר לCLA ברמת המחירים הזו ועדיין -לטעון ש"איכות החומרים במאזדה 3 החדשה עולה עליה משמעותית" זו חתיכת שטות.

נראה שרצית לצטט מישהו אחר כי dorki לא כתב את הדברים שאתה מייחס לו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם זה נראה כמו מרצדס ועולה כמו מרצדס אז זה מרצדס... אז זהו, שלא. קצת קשה לחזיק את המקל משני הקצוות, גם משפחטומטית (אמנם איכותית מאוד) וגם תימחור של רכבי "מנהלים".

באו לא נדבר על אנשי המכירות של מרצדס, הם לא היו מצליחים למכור בקבוק מים באמצע המדבר. אני לא אשכח את הטריד אין העלוב שלהם בפ"ת, באתי עם C קלאס ועוד 80 אש"ח ורציתי להשתדרג (שזה בעצם היה לרכב של אישתי אבל זה לא משנה), ובארבע דקות שהייתי שם האיש "מכירות" שלהם הקדיש יותר זמן לפטפט עם החברים שלו על כדורגל מאשר להתייחס אלי.

פורסם

בין מה שאתם אומרים עכשיו למה שאתם אומרים קודם זה שונה לגמרי , אתם משווים פה בצורה לא נכונה , לא הגיונית , וגם חסרת הגיון וזה סתם מעצבן לא באמת אכפת לי/ לנו אם תאהבו את הרכב או לא . A class היא מכונית של מרצדס שפונה לקהל החדש אלה שרוצים להרגיש פריום ויש לה את זה , יש בה קצת מהכל ככה אני חושב לפחות .נכון יש המון דברים במחיר שלא מוצדקים , אבל ככה זה ישראל ויש דברים שמפצים על זה לדעתי אם גרסאת urban הייתה נמכרה ב205 אלף שקל הוא היה אחד הרכבים הנמכרים ביותר , ואל תשחכו שמאחורי הסמל עומדת תדמית ומוניטין של שנים שבארץ יכולים להרשות לעצמם לדרוש עוד כמה אלפי שקלים .

ההבדלים בין הארץ לארהב לא כאלה גדולים סכה - מיזוג מאחור , משענת יד , נעילה ופתיחה בידית על ידי זיהוי השלט, בקרת אקלים נפרדת ומופוצלת ולא מסוכרנת עם המולטמידה , אינטרנט וחיבור לתוכנה של מרצדס , מושבי עור בריפוד מלא , חימום במושבים .

בכל מקרה כן הייתי משווה את הa class להמון רכבים אבל לא למאזדה 3, לא לקיה פיקנטו , או לסקודה ראפיד זה כמו להגיד שהאבזור של i35 לא נופל מbmw סדרה 3

פורסם
בין מה שאתם אומרים עכשיו למה שאתם אומרים קודם זה שונה לגמרי , אתם משווים פה בצורה לא נכונה , לא הגיונית , וגם חסרת הגיון וזה סתם מעצבן לא באמת אכפת לי/ לנו אם תאהבו את הרכב או לא . A class היא מכונית של מרצדס שפונה לקהל החדש אלה שרוצים להרגיש פריום ויש לה את זה , יש בה קצת מהכל ככה אני חושב לפחות .נכון יש המון דברים במחיר שלא מוצדקים , אבל ככה זה ישראל ויש דברים שמפצים על זה לדעתי אם גרסאת urban הייתה נמכרה ב205 אלף שקל הוא היה אחד הרכבים הנמכרים ביותר , ואל תשחכו שמאחורי הסמל עומדת תדמית ומוניטין של שנים שבארץ יכולים להרשות לעצמם לדרוש עוד כמה אלפי שקלים .

אשאל אותך ברצינות בלי כל כוונה חלילה לפגוע, עמדת פעם בפני אפשרות מעשית לרכוש רכב כזה?

או שהטיעונים שלך תיאורטים בלבד?

תפנים, גם מי שחשבון הבנק שלו מאפשר רכישות כאלה, בד'כ לא גנב את הכסף והוא מצפה לקבל בעבורו תמורה כלשהי שתאפשר לו להצדיק את ההוצאה הלא הגיונית.

מאחר ומכוניות כאלה נרכשות ללא הגיון כלכלי, אז מצפים למצוא בהם משהו אחר, אקס פקטור כלשהו.

את זה אנחנו לא מצאנו ברכב, אולי אתה תמצא.

פורסם

אורן - הכל עניין של נקודת מבט. ל-A יש לא מעט מתחרות חזקות בסגמנט. יש את ה-1 למי שגם רוצה רכב גרמני וגם מקבל כבונוס הנעה אחורית (עדיין) - והיא עדיפה בכל היבט שאני יכול לחשוב עליו. יש את הוולוו V40, שמעוצבת לא פחות (בפנים יותר) ויותר איכותית ויותר מרווחת. גם התנהגות הכביש שלה לא נופלת מה-A. יש את הלקסוס CT200H, שתהיה חסכונית בשיעור ניכר, תהנה משירות מושלם של לקסוס, ותשמור על ערכה טוב מכל מתחרה אחרת. אפילו היא, עם כל הביקורות עליה, לא נחותה מה-A מבחינת הרגשה בפנים הרכב ומורכבת הרבה יותר טוב. יש את הג'ולייטה למי שמחפש משהו שונה - היא דינאמית יותר ואפילו היא, עם הפנים הכי פחות פרימיום בחבורה, לא נופלת מהמרצדס כמעט ובכלל. יש את האודי A3, שאותה אני לא מכיר אישית, אבל כמו כולן, גם היא זולה יותר מה-A בהפרש ניכר. על כולן (חוץ מה-A3) נהגתי ואני מעיד מניסיון אישי לחלוטין, לא קריאת פרוספקטים ולא גלישה באינטרנט. כל זאת עוד לפני שאנחנו נכנסים לאבזור ה-A ולעובדה שהגרסא הבסיסית מגיעה עם הספק של 122 כ"ס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אשאל אותך ברצינות בלי כל כוונה חלילה לפגוע, עמדת פעם בפני אפשרות מעשית לרכוש רכב כזה?

או שהטיעונים שלך תיאורטים בלבד?

תפנים, גם מי שחשבון הבנק שלו מאפשר רכישות כאלה, בד'כ לא גנב את הכסף והוא מצפה לקבל בעבורו תמורה כלשהי שתאפשר לו להצדיק את ההוצאה הלא הגיונית.

מאחר ומכוניות כאלה נרכשות ללא הגיון כלכלי, אז מצפים למצוא בהם משהו אחר, אקס פקטור כלשהו.

את זה אנחנו לא מצאנו ברכב, אולי אתה תמצא.

תאמת שכן תוכל להסתכל בשרשורים שפתחתי ולראות שרכשנו אחת כזאת לפני שנה ו3 חודש (a class) , כנל גם לגבי הסקודה ראפיד שקנינו ב2013 השוואה מפגרת לחלוטין . להגיד שהאבזור לא נופל, שהראפיד יצאה להזכירם מרוב שחסכו בה היה רק 2 חלונות חשמל בשליטה של הנהג בדגם המפואר למרות שהיה 4 חלונות חשמל..

גם הa class משתדרגת משנה לשנה ובסוף יגיעו לאבזור מקסימלי שיתן סיפוק מכל הבחינות

פורסם

יודעים מה בוא נעזוב את ה a class בצד , דרך אגב האבזור של הגוליטה מבחוץ היא מדהימה , מנוע מרשים, אבל מבפנים מסך 6 אינצ חלל תא נוסעים קטן ואבזור קצת מביש לא התרשמתי מהבחינה הזאת אולי בגרסת התלתן , אבל 196 אלף לא מצדיקים אותה , הa class בגרסה הבסיסית מגיעה עם 122 אבל עם תוכנה אחת פשוטה אתה מזנק ל177 כוח סוס וכמעט 32 קמג תמורת 5000 שקל . זה רק בישראל ככה....

אבל אם נעזוב שניה בצד את כל המשפחתיות פריום .

תנו לי סיבה אחת מוצדקת לשלם על אוודי a1 .

146 אלף שקל "מוצדקים" שמדובר על רכב עם מושבי בד , תא נוסעים אחורי לא נוח בעליל ,מיזוג בקונסלות כפתורים שלא שונה משל יונדאי גטס ,ומשענת יד של פוולסגן פולו.

ולמה שלא תשוו אותה לדוגמא ליונדאי וולסטר שמבחינת אבזור שמים וארץ התמורה של הוולסטר שווה למחיר אז?

והv40 עד לפני שינוי הצורה הייתה מבוססת על שלדה של פוקוס ועיצוב נוראי ...

פורסם

הצצתי עכשיו בלינקים שבחתימתך ולא מצאתי משהו שקשור ל-A, אבל זה ממש לא משנה - אני מאחל לך הנאה מלאה מהשימוש ברכב.

בכל אופן, אנשים שונים - טעם שונה ואנחנו בחרנו להוציא את הכסף בסוכנות אחרת.

פורסם

אורן - למה אתה נכנס לפינות? ראשית, מעולם לא טענתי בזכות עיצוב הפנים של הג'ולייטה. אם כבר - ההיפך. ומסך ה-6.5" לא מגיע ארצה, לנו יש 5".

אם אתה מתחיל עם תוכנה, אז אתה מבין שגם בג'ולייטה (וכל מתחרה משובללת אחרת) אפשר? האם תעשה זאת ברכב באחריות?

לגבי שלדת פוקוס - you're saying it like it's a bad thing. השלדה טובה. לא זה מה שמפריע לה, ושוב - תנהג בה, היא לא נחותה מה-A.

ה-A1 באמת מתומחרת זוועה. 5 דלתות מנוע 1.0 עם חבילת שארפ עוחה כמו לקסוס ct200h. רק לא הבנתי מה הקשר...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא יכול לחשוב על פרמטר אחד שבו ה CLA עדיפה על גולף. המסך בפנים נראה זוועה, מרגיש זול ומרגיש שהולך להתפרק. ברמות האבזור הגבוהות יותר עם העור המצב משתפר אבל עדיין נחות יחסית למחיר. חוץ מהסמל, לא ברור לי מה פרימיום בה.

emotion of motion

פורסם

אבהיר שוב את הנקודה, האישה נוסעת במאזדה 3 ולא מצאה שום סיבה לשלם את הסכום הנדרש כדי להחליף אותה ל-a.

יש הבדל בין זה שהיא לא שווה את תוספת המחיר לזה שה-CLA מכונית לא טובה.

היא רחוקה מלהדהים ובתמחור שלה בארץ הקודש לטעמי היא בכלל לא רלוונטית אבל היא לא גרועה כמו שמתארים אותה פה בשרשור.

מעבר לזה, כפי שציינתי לא פעם בעבר, כשזה נוגע לדגמים רגילים אני חושב שדגמי ב.מ.וו יותר אטרקטיביים מכל בחינה- אבזור, נוחות, תחושה בתא הנוסעים וכמובן מעל הכל-ניהוג.

יחד עם זאת כשזה מגיע לרכישת רכב עם תג מחיר כזה הרכישה אמוציונלית ולאו דווקא פרקטית ולכן זה די טורף את הקלפים של רוב הטיעונים פה כי בשורה התחתונה הדגם מוצלח.

בפן האישי הדבר שמוריד לי מהרכב יותר מאיכות החומרים (הטובה יותר או פחות) זה העדר ההנעה אחורית אבל זה כבר ממשקפיים של חורך אספלט מצוי, מה שלא מעניין בערך 99% מהרוכשים הפוטנציאלים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הענין של מחיר לא הכי מוצדק נכון ולגבי שאר הקרטריונים זה תלוי בלקוח שבא לקנות אבל להשוואת את הרכב לקיה פיקנטו / סקודה ראפיד / מאזדה 3 זה הגזמה פראית .

פורסם
יש הבדל בין זה שהיא לא שווה את תוספת המחיר לזה שה-CLA מכונית לא טובה.

היא רחוקה מלהדהים ובתמחור שלה בארץ הקודש לטעמי היא בכלל לא רלוונטית אבל היא לא גרועה כמו שמתארים אותה פה בשרשור.

אין לי מושג אם הרכב נוסע טוב או לא כי כאמור בכלל לא נהגתי עליו, את הרכב היא פסלה עוד בשלב אולם המכירות.

הענין של מחיר לא הכי מוצדק נכון ולגבי שאר הקרטריונים זה תלוי בלקוח שבא לקנות אבל להשוואת את הרכב לקיה פיקנטו / סקודה ראפיד / מאזדה 3 זה הגזמה פראית .

אורן, קח אתגר הפוך ובוא ספר במה הרכב הזה טוב ממאזדה 3 חדשה.

בוא שכנע אותי שישנה הצדקה לתוספת הפרמיה הנדרשת בעבור הרכב הזה.

שואל ברצינות.

פורסם
בוא שכנע אותי שישנה הצדקה לתוספת הפרמיה הנדרשת בעבור הרכב הזה.

דורקי, זהירות, אתה פותח פה תיבת פנדורה.

האם יש הצדקה לתוספת הפרמיה הנדרשת לאאודי יחסית לפולקסווגן המקביל?

האם יש הצדקה לתוספת הפרמיה הנדרשת לפולקסווגן יחסית לסקודה המקביל?

האם יש הצדקה לתוספת הפרמיה הנדרשת ללקסוס יחסית לטויוטה המקביל?

קנית רכב היא כידוע ממש לא החלטה לוגית, אלא החלטה מבוססת על תדמית, מיצוב, רצון בצעצוע חדש וכו'.

אין סיכוי לתשובה הגיונית על השאלה הזו.

בידידות

יהודה

• תוכן חדש...