Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
CLA זה A קלאס סדאן.

במילים אחרות, אין שום יתרונות ל-A/CLA?

על פני מאזדה יש יותר משתוכל לספור. על פני bmw? תלוי על מה אתה שם דגש יש יתרונות לצד הזה ולצד הזה.

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

זה לא חייב להיות השוואה ספיציפית למאזדה 3 או ב.מ.וו סדרה 1. מה מושך/מעניין/טוב ב-A/CLA?

אני מזכיר לך את תגובתו של חבר הפורום dorki אשר תשובתו לשאלה זהה הייתה:

דוגמא:

אני יכול לטעון שסדרה 1 של ב.מ.וו ייחודית אל מול המתחרות בהיבטים הבאים:

הנעה אחורית.

גיר פלנטרי 8 מהירויות.

עידון נסיעה ואיכות חומרים.

כאמור - לא ברור אם הרכב שווה את תוספת הפרמיה שנדרשת עליו, אבל אפשר להצביע על יתרונות מסוימים.

לזה כיוונתי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
כנראה שלא הבנת. הציגו כאן סיבות אמיתיות וקונקרטיות למה נבחרה סדרה 1

מה זה קונקרטיות?

בשבילך קונקרטי זה הנעה אחורית, בשביל מאיה בת ה-19 מצהלה זה סאנרוף גדול. אל תבטל את הדעות של אנשים אחרים רק כי אתה חושב אחרת.

אני לא יודע מה איתך, אבל לי הגיר של ה-A קלאס לא הרגיש סרבן יותר מגירים אחרים, מה גם - ששוב, אתה נכנס איתי לדקויות ש-1% מהאוכלוסיה (שביננו, לא מעניין יותר מדי יצרנים, במיוחד בסגמנטים כאלה) יכול בכלל לשים לב אליהם.

לגבי הנוחות, העיצוב והמיתוג נישאר חלוקים. אני חושב שה-A נוחה יותר מה-1, שהיא אחת המשפחתיות היותר יפות על הכביש, ובאופן לא וולנטרי, בכל פעם שאני רואה סדרה 1 אני מחכה לעקיפה פרועה.

בוודאי שיש הבדלים בין סדרה 1 ל-3.

אני אשמח אם תפרט

אגב, גם בהשוואה בין סדרה 3 ל-C קלאס המרצדס לא מצליחה להרשים.

נו, פה אני כבר צריך לטעון לאי-שפיות זמנית :lol:

רגע רגע, איך בידיוק רשימת האיבזור של דגם הסטייל (זה שהמחירון שלו 195K) יותר ארוכה משל הספיריט?

אומנם המרצדס עם בקרת שיוט שומרת מרחק וריפודים שמשלבים גם עור, אבל המאזדה מגיעה עם: בקרת אקלים מפוצלת, סאנרופ, קסנון עוקפי פניה, פנסי ערפל, מצלמת רוורס, מראות מתקפלות, מראה מתכהה, כניסה והנעה ללא מפתח, שקע AUX, שיקוף מסך מול הנהג עם נתוני נהיגה, מגנזיום 18 לעומת 16, עוד כמה בקרות בטיחות.

צודקת, אני התייחסתי בהשוואה לסדרה 1, ה-3 באמת מאובזרת עד השיניים. נראה לי אפילו ה-2 הבכירה יותר מאובזרת מה-A קלאס.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זה לא חייב להיות השוואה ספיציפית למאזדה 3 או ב.מ.וו סדרה 1. מה מושך/מעניין/טוב ב-A/CLA?

אני מזכיר לך את תגובתו של חבר הפורום dorki אשר תשובתו לשאלה זהה הייתה:

המרצדס זולה יותר, צריכת דלק טובה יותר, המרצדס מגיעה עם יותר תוספות, תא מטען גדול יותר, צורה חיצונית לטעמי מרשימה יותר.

Lexus GX460 Luxury

פורסם
מה זה קונקרטיות?

בשבילך קונקרטי זה הנעה אחורית, בשביל מאיה בת ה-19 מצהלה זה סאנרוף גדול. אל תבטל את הדעות של אנשים אחרים רק כי אתה חושב אחרת.

אני לא יודע מה איתך, אבל לי הגיר של ה-A קלאס לא הרגיש סרבן יותר מגירים אחרים, מה גם - ששוב, אתה נכנס איתי לדקויות ש-1% מהאוכלוסיה (שביננו, לא מעניין יותר מדי יצרנים, במיוחד בסגמנטים כאלה) יכול בכלל לשים לב אליהם.

לגבי הנוחות, העיצוב והמיתוג נישאר חלוקים. אני חושב שה-A נוחה יותר מה-1, שהיא אחת המשפחתיות היותר יפות על הכביש, ובאופן לא וולנטרי, בכל פעם שאני רואה סדרה 1 אני מחכה לעקיפה פרועה.

קונקרטיות: תכל'ס, התייחסות עניינית וברורה.

ברור שכל אחד זכאי להביע את דעתו, אבל בינתיים מדברים כאן על תפוחים ושאר דברים לא ברורים.

לגבי הגיר, אלא אם כן בוצע עדכון תוכנה, הוא בפירוש לא מתפקד כנדרש. בנסיעה מנהלתית זה כנראה חסר משמעות אבל אם אתה רוצה נהיגה קצת יותר נמרצת, או שלדעתך הרכב נמצא בהילוך גבוה מידי ואתה מעוניין להתערב ולהוריד הילוך, אז בלא מעט מצבים הרכב פשוט לא יבצע (מבלי להודיע).

לעניין הנוחות, סדרה 1 קשיחה למדי אבל סופגת היטב. A קלאס פחות מוצלחת ממנה.

בקשר לתדמית, לפחות בהקשר של סדרה 1, כנראה שאתה במיעוט. כי בערך ב-99% מהמקרים שאני רואה סדרה 1 על הכביש, היא פשוט נוסעת כמו כל היתר. בכלל, כל עניין התדמית הזה מנופח מעבר לכל פרופורציה.

פורסם

דבר שני מה לעשות שהכתבה מדברת על שוק הרכב שם?

לא שמת לב שבשלושת העמודים האחרונים הדיון עבר לשוק הישראלי, כי מה לעשות שזה השוק הרלוונטי לרוב חברי הפורום.

כנ"ל לגבי רשימת האיבזור שציינת, אינה רלוונטית לארץ, חלקה אופציונלי בתוספת תשלום, אז גם הפער מחירים יגדל עוד יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
המרצדס זולה יותר, צריכת דלק טובה יותר, המרצדס מגיעה עם יותר תוספות, תא מטען גדול יותר, צורה חיצונית לטעמי מרשימה יותר.

על אילו רכבים מדובר?

בארה"ב סדרה 1 של ב.מ.וו ו-A קלאס האצ' אינן משווקות, אך מבט מהיר על המחירים ההתחלתיים של הדגמים השונים של שני היצרנים מראה בבירור כי ב.מ.וו זולה יותר.

גם בארץ הפערים קיימים לטובת ב.מ.וו.

נ.ב. כיוון שאתה בפורום ישראלי, אתה לא יכול להתחבא מאחורי השוק האמריקאי.

פורסם (נערך)
על אילו רכבים מדובר?

בארה"ב סדרה 1 של ב.מ.וו ו-A קלאס האצ' אינן משווקות, אך מבט מהיר על המחירים ההתחלתיים של הדגמים השונים של שני היצרנים מראה בבירור כי ב.מ.וו זולה יותר.

גם בארץ הפערים קיימים לטובת ב.מ.וו.

נ.ב. כיוון שאתה בפורום ישראלי, אתה לא יכול להתחבא מאחורי השוק האמריקאי.

אני מדבר מול הסדרה 2 שהיא המקבילה פה לcla ואני לא מתחבא מאחורי שום שוק, אני מציג כאן את דעתי כלקוח שלא נמצא בארץ, זו המציאות מה נעשה. אגב הדגם ההתחלתי של הבימר עולה כמט 3 אלף דולר יותר מהמרצדס המקבילה.

** נתוני המחיר באיזור שלי

עריכה אחרונה על ידי leston46

Lexus GX460 Luxury

פורסם

העובדה שלCLA קוראים "קופה" לא באמת הופכת אותה לכזאת (4 דלתות לפי מה שספרתי) וכשספרתי בסדרה 2 ספרתי באמת רק 2 דלתות, אז מתחרות ישירות הם לא בדיוק.

עד שב.מ.וו לא יציגו 2 גראן קופה אין באמת מתחרה מב.מ.וו ל CLA.

אני גם לא מבין על מה אתה מתווכח.

עשו סקר בארהב ומצאו שיש הרבה לקוחות שקנו CLA ומאוכזבים, ולא רק זה (!) חלקם אמרו שהיא לא מרגישה כמו מרצדס אמיתית.

יש פה כמה חברה שאמרו שגם לדעתם האיכות שלה לא באמת "מרצדס".

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

leston46 - לפי נתוני המחיר באזור שלנו (לא שלך, שלנו הנייטיבס בארץ הקודש) מרצדס A200 עולה החל מ- 195 א' ש"ח.

מאזדה 3 מנוע 2000 מאובזרת מכף רגל ועד ראש עולה פחות מ- 140 א' ₪.

האם תוכל להצביע בפני על יתרונות קונקרטיים לעדיפות המרצדס על המאזדה?

אגב - את סמל הכוכב משטוטגרט רשמתי כבר כיתרון, קבל עליו 10% נוספים על מחיר המאזדה.

ימשיך כבודו.

פורסם
העובדה שלCLA קוראים "קופה" לא באמת הופכת אותה לכזאת (4 דלתות לפי מה שספרתי) וכשספרתי בסדרה 2 ספרתי באמת רק 2 דלתות, אז מתחרות ישירות הם לא בדיוק.

עד שב.מ.וו לא יציגו 2 גראן קופה אין באמת מתחרה מב.מ.וו ל CLA.

אני גם לא מבין על מה אתה מתווכח.

עשו סקר בארהב ומצאו שיש הרבה לקוחות שקנו CLA ומאוכזבים, ולא רק זה (!) חלקם אמרו שהיא לא מרגישה כמו מרצדס אמיתית.

יש פה כמה חברה שאמרו שגם לדעתם האיכות שלה לא באמת "מרצדס".

תן לי לעשות סדר. אני מתווכח עם ההשוואה של מרצדס למאזדה. לגבי זה שהיא לא מרגישה מרצדס? אני לא מסכים לאמירה כוללנית שכזו, אני מסכים לחלוטין שהיא לא ברמה של הcls ודומיה. היא כן מאוד דומה לc באיכות החומרים ובגימורים.

לגבי כמה אנשים מרוצים מהמרצדס הם כנראה אנשים שחשבו שאפשר לקבל s600 מאייבך בגודל של משפחתית קטנה בחמישית המחיר.

leston46 - לפי נתוני המחיר באזור שלנו (לא שלך, שלנו הנייטיבס בארץ הקודש) מרצדס A200 עולה החל מ- 195 א' ש"ח.

מאזדה 3 מנוע 2000 מאובזרת מכף רגל ועד ראש עולה פחות מ- 140 א' ₪.

האם תוכל להצביע בפני על יתרונות קונקרטיים לעדיפות המרצדס על המאזדה?

אגב - את סמל הכוכב משטוטגרט רשמתי כבר כיתרון, קבל עליו 10% נוספים על מחיר המאזדה.

ימשיך כבודו.

אני אעצור אותך ואומר שבארץ באמת שאני לא בקיא בדגמים שיש לכם שם (אין לנו את דגמיי הa וה200) כך שאני לא יודע על אילו רמות אבזור מדובר. מבחינתי אני יודע שאני מרגיש טוב יותר במרצדס בהשוואה שאתה נותן פה עם הרכבים שישנם פה. מרצדס או מאזדה זו שאלה שרק מי שהפרוטה מצויה או לא בכיסו יכול לענות עליה.

Lexus GX460 Luxury

פורסם

פשוט תסכימו שלא להסכים :)

למה הפכתם את זה להשוואה בין מרצדס למאזדה? מה הבעיה פשוט לקבל שה-CLA נראית פאקינג מצויין (לא בגרסת ה-180 הבסיסית) וזה מה שמוכר - לא ה-26.7% פחות באיכות ייצור הפלסטיקה.

זו המרצדס המעוצבת הכי "זולה" שאפשר לקנות. אולי לא זולה, ואולי לא הכי "מרצדס" שיש, אבל היא בדיוק מה שהמשורר התכוון.

פורסם (נערך)
אני מדבר מול הסדרה 2 שהיא המקבילה פה לcla ואני לא מתחבא מאחורי שום שוק, אני מציג כאן את דעתי כלקוח שלא נמצא בארץ, זו המציאות מה נעשה. אגב הדגם ההתחלתי של הבימר עולה כמט 3 אלף דולר יותר מהמרצדס המקבילה.

** נתוני המחיר באיזור שלי

סדרה 2 מגיעה בתצורת קופה או קבריולט. CLA זה רכב סדאן 4 דלתות קטן. לא בדיוק בר השוואה, שכן רכבי קופה/קבריולט באופן מסורתי יהיו יקרים יותר.

תן לי לעשות סדר. אני מתווכח עם ההשוואה של מרצדס למאזדה. לגבי זה שהיא לא מרגישה מרצדס? אני לא מסכים לאמירה כוללנית שכזו, אני מסכים לחלוטין שהיא לא ברמה של הcls ודומיה. היא כן מאוד דומה לc באיכות החומרים ובגימורים.

לגבי כמה אנשים מרוצים מהמרצדס הם כנראה אנשים שחשבו שאפשר לקבל s600 מאייבך בגודל של משפחתית קטנה בחמישית המחיר.

המאזדה משמשת כאן כדוגמא לרכב זול בהרבה אשר לכאורה מציע תמורה לא פחות טובה. זה לא אומר שזה אכן המצב.

זה לא מחמיא ל-C במיוחד.

אין צורך להגזים ולהגיד שמישהו מצפה ל-S600. מספיק לבחון מתחרות כמו סדרה 1 או אאודי A3 כדי להבין שאפשר יותר טוב.

זו המרצדס המעוצבת הכי "זולה" שאפשר לקנות. אולי לא זולה, ואולי לא הכי "מרצדס" שיש, אבל היא בדיוק מה שהמשורר התכוון.

אם עיצוב זה היתרון הגדול, אז מצבה לא כזה טוב. לדעתי, מה שעובד ב-CLS לא עובד ב-CLA. זה סתם נראה דחוס ומתאמץ מידי.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

אני אשמח אם תפרט

נו, פה אני כבר צריך לטעון לאי-שפיות זמנית :lol:

לגבי סדרה 3 מול 1:

קודם כל, מעולם לא טענתי שאתה שפוי, ולא רק באופן זמני :)

לעניין עצמו, ישנם הבדלים ב:

- כפי שציינת, גודל.

- נוחות נסיעה.

- איכות.

- אבזור.

- הבדלים בניהוג.

ועוד.

נהגת על שתיהן וזו המסקנה שלך?

• תוכן חדש...