Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נהגתי על ה-CLA, אבל כן נהגתי על ה-A, ה-GLA, ה-C וה-S. ה-CLA היא A סדאן, לא פחות ולא יותר. היא לא מתקרבת, וגם לא מנסה להתקרב ל-CLS. גם כשהשיקו אותה, מרצדס (עד כמה שאני זוכר) "מכרו" אותה כגרסת קופב ארבע דלתות של ה-A.

האמת? החוויה בתא הנוסעים רחוקה מלהצדיק את הסמל, אבל אני לא יכול להגיד שהיא "מבישה". לדעתי היא דווקא נופלת בדיוק במקום בו היא צריכה להיות. מספיק איכותית כדי שאנשים שזו המרצדס הראשונה שלהם ירגישו עלית מדרגה, אבל מספיק לא איכותית כדי שהם ירצו להשתדרג בעתיד ל-C. זה לא שמרצדס לא יכלה לדחוף ל-CLA את כל הפינוקים של ה-S, היא בחרה שלא לעשות את זה. ולדעתי די בצדק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא נהגתי על ה-CLA, אבל כן נהגתי על ה-A, ה-GLA, ה-C וה-S. ה-CLA היא A סדאן, לא פחות ולא יותר. היא לא מתקרבת, וגם לא מנסה להתקרב ל-CLS. גם כשהשיקו אותה, מרצדס (עד כמה שאני זוכר) "מכרו" אותה כגרסת קופב ארבע דלתות של ה-A.

האמת? החוויה בתא הנוסעים רחוקה מלהצדיק את הסמל, אבל אני לא יכול להגיד שהיא "מבישה". לדעתי היא דווקא נופלת בדיוק במקום בו היא צריכה להיות. מספיק איכותית כדי שאנשים שזו המרצדס הראשונה שלהם ירגישו עלית מדרגה, אבל מספיק לא איכותית כדי שהם ירצו להשתדרג בעתיד ל-C. זה לא שמרצדס לא יכלה לדחוף ל-CLA את כל הפינוקים של ה-S, היא בחרה שלא לעשות את זה. ולדעתי די בצדק.

בדיוק..

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם
בקטגוריה שלה הוולוו וה-BMW, שלא לדבר על לקסוס, לא רואות אתה ממטר.

גם בנטלי לא רואה אותה ממטר

השוואת כרגע את בנטלי לסדרות הנמוכות של BMW, וולוו ולקסוס? קצת מעליב את בנטלי, אבל בעיקר את הרכב שעליו אתה מנסה להגן בכל הכוח.

כמו שאמרתי ואמר עידן אנשים משווים אותה לCLS שזה שגוי מראש. לגמי השוני לפי מה שראיתי בדגמי a בארץ אין מיזוג מאחורה והמושבים שונים והקונסולה שונה קצת וההגה שונה

דווקא אנשים השוו אותה בעיקר לגרסאות כניסה של מותגים מקבילים. בכל אופן, יהיה מעניין לראות את ההבדלים בין הגרסא שלך למה שנמכר בארץ בסרטון או בתמונות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

האמת שההבדלים בין כל משפחת ה-A לבין הסדרה 1 או ה-CT של לקסוס לא כאלה משמעותיים. המרצדס פחות טובה מהבמוו, נכון, אבל אני חושב שזה עניין של גישה, כי ההבדל בין הסדרה 1 ל-3 גם כן לא גדול ממש. התחושה שלי היא שבמוו הולכת לכיוון של "איזה אוטו אתה רוצה" בעוד מרצדס דובקת ב"איזה אוטו אתה יכול להרשות לעצמך".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
השוואת כרגע את בנטלי לסדרות הנמוכות של BMW, וולוו ולקסוס? קצת מעליב את בנטלי, אבל בעיקר את הרכב שעליו אתה מנסה להגן בכל הכוח.

דווקא אנשים השוו אותה בעיקר לגרסאות כניסה של מותגים מקבילים. בכל אופן, יהיה מעניין לראות את ההבדלים בין הגרסא שלך למה שנמכר בארץ בסרטון או בתמונות.

אני אעלה בהמשך את התמונות / סרטונים (ההשוואה לבנטלי היתה בציניות כהקצנה ומתוך הכירות אישית עם המותג אני יודע מה ההבדלים ) כדי להראות וללמוד אם אכן קיים הבדל. אני לא מגן ״בכל הכוח״ אני פשוט מעמיד עובדות ודעות כמו שאר משתמשי הפורום. אני בניגוד אליהם חי עם הרכב ויש לי ניסיון לא קטן עם מותגים ודגמים גבוהים בהרבה אז אני מאמין שיש לי אפשרות לומר בבטחון שהרכב הזה לא פיקנטו ולא ״מבייש את המותג״ כי זו הצהרה פשוט מגוכחת. אגב הbmw 320 באה עם הרבה פחות אבזור מהמרצדס בהשוואה למחיר פה לפחות.

Lexus GX460 Luxury

פורסם

רוב האנשים פה ש"לא התלהבו" מהאיכות של הCLA כנראה רגילים לדגמים המפוארים יותר של מרצדס ולכן ההשוואה שלהם שגויה מיסודה. לאדם שעובר ממאזדה או טויוטה לCLA זה שיפור משמעותי בהרגשה, הן מבחינת עיצוב והן מבחינת איכות חומרים ( לחבר dorki שטען שאשתו לא מצאה הבדלים בין המאזדה למרצדס - איש מכירות טוב היה מעמיד את אשתך שתחיה על טעותה כי לכמת את כמות ההבדלים בין שני המותגים ל"זה בדיוק כמו הזמאזדה שלי" דומה לאפשרות שפלוני ילך לאפל סטור ויטען שהאייפון הוא בדיוק כמו המיזו). הCLA לטעמי יותר מרשימה פנימית ( חיצונית פחות התחברתי ,מודה) מסדרה 2 ו3 .

לגבי התמחור שלה בארץ אין וויכוח, מוגזם לכל הדעות אבל זה תקף גם לתמחור של הפיקנטו של השכן.

ותפסיקו "להאשים" בעלי רכבים שמדברים בזכות הרכב שלהם שהם משוחדים. אם הבן אדם מתעקש שהוא מרוצה מהרכב שמשמש אותו באופן יומיומי מי אתם שתמתחו על זה ביקורת על סמך ה30 דקות שקיבלתם בנסיעת מבחן או ה20 שניות שהסתכלתם על הרכב כשהוא עמד לידכם ברמזור?

פורסם

נסיעה ב-A קלאס הזכירה לי את הנסיעה בסקודה ראפיד. אתה מכיר את המותג, מצפה לקבל משהו מסוים, אך אתה מקבל משהו נחות משמעותית מהמוכר.

פורסם
( לחבר dorki שטען שאשתו לא מצאה הבדלים בין המאזדה למרצדס - איש מכירות טוב היה מעמיד את אשתך שתחיה על טעותה כי לכמת את כמות ההבדלים בין שני המותגים ל"זה בדיוק כמו הזמאזדה שלי" דומה לאפשרות שפלוני ילך לאפל סטור ויטען שהאייפון הוא בדיוק כמו המיזו).

שתי עובדות:

1. האישה נכנסה לסוכנות עם רעל בעיניים והתכוונה לסגור במקום עסקה, אחרי שהתיישבה בבונבוניירה קמה ומשכה אותי החוצה מהסוכנות.

2. אנשי המכירות של המותג ישנים והיה חבל להעיר אחד ולהפריע לשנ"צ שלו רק כדי שיסביר לנו עד כמה הרכב יוצא מגדר הרגיל ועד כמה היא לא מבינה (תתפלא, היא דווקא כן מבינה - מבינה שהוא לא מצדיק את תג המחיר שלו).

סוף דבר, הוזמן לה רכב חדש בסוכנות אחרת עם אנשי מכירות משכנעים יותר ומוצר מוצלח יותר.

פורסם
רוב האנשים פה ש"לא התלהבו" מהאיכות של הCLA כנראה רגילים לדגמים המפוארים יותר של מרצדס ולכן ההשוואה שלהם שגויה מיסודה. לאדם שעובר ממאזדה או טויוטה לCLA זה שיפור משמעותי בהרגשה, הן מבחינת עיצוב והן מבחינת איכות חומרים ( לחבר dorki שטען שאשתו לא מצאה הבדלים בין המאזדה למרצדס - איש מכירות טוב היה מעמיד את אשתך שתחיה על טעותה כי לכמת את כמות ההבדלים בין שני המותגים ל"זה בדיוק כמו הזמאזדה שלי" דומה לאפשרות שפלוני ילך לאפל סטור ויטען שהאייפון הוא בדיוק כמו המיזו). הCLA לטעמי יותר מרשימה פנימית ( חיצונית פחות התחברתי ,מודה) מסדרה 2 ו3 .

לגבי התמחור שלה בארץ אין וויכוח, מוגזם לכל הדעות אבל זה תקף גם לתמחור של הפיקנטו של השכן.

ותפסיקו "להאשים" בעלי רכבים שמדברים בזכות הרכב שלהם שהם משוחדים. אם הבן אדם מתעקש שהוא מרוצה מהרכב שמשמש אותו באופן יומיומי מי אתם שתמתחו על זה ביקורת על סמך ה30 דקות שקיבלתם בנסיעת מבחן או ה20 שניות שהסתכלתם על הרכב כשהוא עמד לידכם ברמזור?

אני אתקן אותך האיכות חומרים במאזדה 3 החדשה עולה משמעותית על הA/CLA

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
שתי עובדות:

2. אנשי המכירות של המותג ישנים והיה חבל להעיר אחד ולהפריע לשנ"צ שלו רק כדי שיסביר לנו עד כמה הרכב יוצא מגדר הרגיל ועד כמה היא לא מבינה (תתפלא, היא דווקא כן מבינה - מבינה שהוא לא מצדיק את תג המחיר שלו).

אנשי המכירות של מרצדס זה באמת בדיחה אין להם מושג הכי קטן על הרכבים שהם מוכרים ובנוסף הם בטוחים שמה שלא יגידו אתה גם ככה תקנה, בקיצור מותג למכורים

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם (נערך)
אני אתקן אותך האיכות חומרים במאזדה 3 החדשה עולה משמעותית על הA/CLA

אישתי עובדת במאזדה.. מה שאתה אומר פה זו שטות.. לא קרובות לא ברמת הגימור ולא בתחושת החומרים וכן נהגתי בשתיהן לא יום ולא יומיים (grand touring ) לדוגמא חלק מה״עור״ זה לא עור אמיתי במאזדה

עריכה אחרונה על ידי leston46

Lexus GX460 Luxury

פורסם
שתי עובדות:

1. האישה נכנסה לסוכנות עם רעל בעיניים והתכוונה לסגור במקום עסקה, אחרי שהתיישבה בבונבוניירה קמה ומשכה אותי החוצה מהסוכנות.

סוף דבר, הוזמן לה רכב חדש בסוכנות אחרת עם אנשי מכירות משכנעים יותר ומוצר מוצלח יותר.

גם לדעתי יש חלופות טובות יותר לCLA ברמת המחירים הזו ועדיין -לטעון ש"איכות החומרים במאזדה 3 החדשה עולה עליה משמעותית" זו חתיכת שטות.

פורסם

בתור אחד שבמשפחה שלו יש גם ראפיד / וגם a class אי אפשר להשוות כי מדובר באותו מומנט , נכון מרצדס אולי משחקים בכוח סוס ובקגם כדי לקחת עוד מחיר אבל להשוואת בין מאזדה 3 לa class אין בכלל מה לדבר האבזור הוא לא אותו אבזור , הרעיון הוא לא אותו רעיון והתחושה היא לא אותה תחושה , איכות החומרים בa class מדהימה העור יוצא מן הכלל הקימורים , הגימורים , מערכת השמע . ובתור אחד שלפני שקנה את הa class היה גם בbmw וגם בלקסוס . נכון אולי bmw מגיעה עם הנעה אחורית אבל העיצוב של 2014 לא מדבר כמו הלקסוס / המרצדס גם שמגיע עם קיט m האיכות שם מרגישה הרבה יותר זולה.

לקסוס לעומת זאת מפוארת בכפתורים למי שרוצה להגיש בתא מטוס יכול להתפנק שם חוץ מהמושבים שבעיני קצת זקנים היא מכונית מדהימה אבל זה לא היה מספיק , המרצדס לעומת זאת הגיע עם מושבים ספורטבים , תאורה בכל מקום אפשרי , מערכת מפנקת , וכו .. וכן להשוואת בין a3,ct200,סדרה 1 זה אפשרי אבל מפה לאחיזה של a class לעומת ראפיד / מאזדה 3 אין מה לדבר בכלל , וזה אפילו מעליב לשמוע כזה דבר .

היחידה אם כבר שלא תיפול ממנה היא המאזדה 6 החדשה אבל זה לא בר השוואה הם לא תחת אותה קטגוריה / סגנון מכונית .

ותנסו לסוע עם מרצדס בעיר / מאזדה ותראו את ההבדל ...

פורסם

אני חושב שיש פה קצת הגזמה, מצד אחד זה טבעי שמי שבבעלותו CLA יצא להגנתה ויטען שהיא טובה יותר ממה שמתארים, מצד שני גם אלה שטוענים שהרכב לא טוב מגזימים לכיוון השני.

מאזדה 3 היא אחלה רכב, במיוחד בדור הנוכחי שמעוצב ואיכותי יותר מאי פעם, מכונית ראויה בהחלט אך מכאן ועד לבוא ולומר שהיא איכותית כמו\יותר המרצדס זו הגזמה.

המרצדס עדיין מאובזרת יותר, יוקרתית יותר בתחושה בתא הנוסעים (מבחינת חומרים, לא נכנס לעיצוב כי זה עניין של טעם), היא משתמשת בתיבת הילוכים עדיפה, מנועים חזקים יותר וכו'.

כמובן שהרכבים גם ממוצבים אחרת תדמיתית ושיווקית.

טיעונים כמו "המרצדס קשיחה מדי" קצת תמוהים, כל השיווק של הדגם הזה סובב סביב העניין הדינמי שלה וזה די צפוי שהיא תיהיה קצת נוקשה (וזה לא שהמאזדה 3 פאר היצירה כשזה מגיע לנוחות).

אז כן, ה-CLA היא לא הכוס תה שלי וכבר ציינתי זאת קודם, מצד שני הפלגתם קצת רחוק מדי בתיאורי הזוועה, בטח כשמדברים על רכב שמרצדס באמת מוכרים כמו לחמניות חמות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ניראה שמייחסים לי דברים שלא כתבתי.

אבהיר שוב את הנקודה, האישה נוסעת במאזדה 3 ולא מצאה שום סיבה לשלם את הסכום הנדרש כדי להחליף אותה ל-a.

זה לא מנע ממנה להתלהב מכלי רכב אחרים.

אז מי שרוצה לטעון שעיצוב הפנים של המרצדס משובח עם חומרים אקזוטיים - זכותו לחשוב כך.

אני מכיר מקרוב לקוחה פוטנציאלית אחת של המותג שהגיעה עם ציפיות תואמות לתג המחיר, הגיעה והתאכזבה.

• תוכן חדש...