Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי השאלה בכותרת קצת דבילית ואולי איל עליה תשובה, אבל בכל זאת אנסה להעביר את התהיות שלי על גבי הפורום.

ברשותי רכב ליום-יום שמספק אותי מאוד ואף מהנה מבחינת נסיעות 'מנהליות' ועם המשפחה (סופרב 1.8).

בתקופה האחרונה נכנס לי 'ג'וק' לראש ובא לי לקנות רכב 'פאן'. האינסטינקט הראשון שעלה הגיע בדמות מאזדה מיאטה. אבל בשל הצרכים המשפחתיים והאילוצים התקציביים האפשרות היחידה היא לוותר על אחד משני הרכבים בבית (שלי או של האישה) והאישה לא ממש זורמת על זה.

אז חשבתי על אפשרות 'זולה' כלשהי, להחזיק רכב נוסף, משהו שיענה על דרישת ה'פאן', קצת נהיגה יותר אקטיבית, יותר מחובר לרכב ולכביש, אתם יודעים למה הכוונה.

כדי להתמודד עם הג'וק הזה, אני צריך להבין כמה כסף מינימום נדרש בשביל החוויה. זה מתחיל במינימום רכישה (כל רכב עולה על הדעת, אפילו אונו טורבו אם הוא עונה על הדרישות והיה אפשר להשיג כזה) וממשיך לסכומים שצריך להקציב, ביטוח, תחזוקה, בהערכות 'ריאליות' עד כמה שאפשר, ברור שאי אפשר לחזות הכל.

מה בכלל כדאי לחפש? קליאו אראסאיי? קליאו ספורט? גולף ג'יטיאיי ישנה? אין לי מושג... (ואף פעם לא היה בבעלותי רכס ספורטיבי).

יכול להיות שזו סתם 'ירייה באפילה' ואי אפשר בכלל לתת לי תשובות, אבל אני מנסה... לפני שאני נכנס להרפתקאה (ומקבל על הראש מהאישה בדרך).

מדגיש - מינימום עלויות והנאה מנהיגה 'ספורטיבית'. זה המוטיב המנחה,משם נתגלגל הלאה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת קשה לי להגדיר תקרה, כי אם אני קונה ב 20 ולא צריך עוד 3 כל חודש, זה שונה מאשר לקנות עכשיו ב 7 אבל הוצאה חודשית גדולה.

כרגע רלוונטי בשבילי לדבר על סכום של נניח עד 20,000 לשנה ראשונה (רכישה ואחזקה) כשאם אפשר לעשות את זה גם ב 10,000 זה יהיה הרבה יותר ריאלי למימוש (אפשר לחרוג נניח בגובה של עלות ביטוח סטנדרטית כ-3500 שח).

ככל שהסכום יהיה נמוך יותר אצטרך פחות 'הסכמה מבית' ולכן אני מעדיף להתחיל מהכי למטה שאפשר, ולראות מה הסכום המינימלי שאפשר לצאת ממנו לדרך.

צריך להציג 'תוכנית חומש' כדי לבצע רכישה, אחרי שהרכב יהיה ברשותי אם אצטרך עוד 2000 שקל בשביל תיקונים זה כבר יהיה קל.

פורסם

206 לא תצליח להעלות לי חיוך ואת החשק לצאת לנסיעות "סתם"...בלי לפגוע באף אחד מבעליהן חס וחלילה, אבל היא בנאלית מדי עבורי.

פורסם

יש לי רעיון, קנה 205 בכמה אלפי שקלים ותתחיל לשפץ אותה, מנוע MI16 לדוגמא, החלפת עוד מכלולים, תתקדם עם התקציב שלך, ככה יהיה לך סיפוק ממה שאתה יוצר וגם תקבל בסוף רכב ממש מהנה לנהיגה.

פורסם

בשביל להפוך 205 רגילה ל-m16 צריך פרויקט רציני עם הרבה זמן וכסף.

ממליץ לך לבצע נסיעה ב-106/206/306 של פעם בכבישים הנכונים, אין היום הרבה רכבים בסכומים האלה שמהנים כ״כ לנהיגה. אם תעלה בתקציב, אז היאריס ts יכולה לתת לך מענה.

פורסם (נערך)
בשביל להפוך 205 רגילה ל-m16 צריך פרויקט רציני עם הרבה זמן וכסף.

ממליץ לך לבצע נסיעה ב-106/206/306 של פעם בכבישים הנכונים, אין היום הרבה רכבים בסכומים האלה שמהנים כ״כ לנהיגה. אם תעלה בתקציב, אז היאריס ts יכולה לתת לך מענה.

הוא כבר אמר שמחפש משהו הרבה יותר מרגש, להפוך 205 לMI16 עם ידיים טובות, סבלנות ולא כל כך הרבה כסף (לא 5,000 ש"ח אבל בהחלט סכום סביר) לדעתי אפשרי, אולי אפשר לחפש טוב טוב ולמצוא איזה GTI במחיר נורמאלי ולהתחיל משם...

עריכה אחרונה על ידי mavric
פורסם

מה הכוונה שלך ב"דרישות משפחתיות? כמה ילדים יש לך ובאיזה גילאים?

ב-20K ש"ח אין לך הרבה דברים לקנות חוץ מאיזה רכב אספנות מעניין.

במידה ואתה מוכר את הסופרב מה התקציב שלך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שני ילדים קטנים (בסלקל וכסא בטיחות).

מכירה של הסופרב לא על הפרק כרגע, היא רק נרכשה.

הרעיון המקורי היה 'להעביר' את הסופרב לאשתי במקום הסוויפט ולקנות בסכום של כ 70 מיאטה.

ההתלהבות למהלך הזה היא שלי בלבד.

פורסם

תודה אור, פגעת בול לאופציות המועדפות שלי.

קליאו ספורט זה אופציה מועדפת ומובילה (אחרי המיאטה כמובן).

אשמח לשמוע ממי שהחזיק או מחזיק כזאת מה כדאי לדעת מבחינת תחזוקה, הוצאות, מחלות (ותודה למי שנתן לי גם מידע בפרטי).

בימר ישנה (מצידי כזאת סדרה 3 משנת 88-89 ידנית) היתה יכולה להיות מצוינת. הבעיה שכמעט כולן אם לא כולן נמצאות במגזר הערבי וזה מקשה על הרכישה.

כאלה משנות 90+ כבר עולות מעל 30 כשמדובר בדגמי מנוע מעל ה 1.6 שלא נראית לי מאוד מרגשת (גם הן רובן במגזר).

איך יהיו עלויות אחזקה של בימר כזאת?

פורסם

106 ראלי/ GTI

אבל צריך הרבה סבלנות בשביל למצוא אחת במצ טוב, או לחילופין לקנות בזול וליישר קו בעצמך (לא מתאים לכל אחד).

If you wanna turn, turn, don't brake

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכבים ישנים תמיד כדאי להשאיר חלק נכבד מהסכום בצד בשביל תיקוני פתע.

לדעתי לא כדאי לקנות משהו בכל הסכום אם אין לך תקציב נוסף לתחזוקה. אין פאן ברכב שלא נוסע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...