Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחני רכב והבעיה שלי איתם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני לא יודע כמה באמת מכירים אותי פה או את הניסיון שלי עם רכבים, אני מאמין שהוא די עשיר.

אני קורא המון מבחני דרכים, קורא ולרוב מתאכזב, אני מרגיש שיש איזושהיא דרך שבה מצפים מכתבי רכב להתייחס למוצגים מסויימים, מעין משהו לא כתוב שאומר שלכתוב מילה רעה על רכב עם מוניטין מסויים זה לא משהו שיעבור בקלות.

אני לא יודע עד כמה הניסיון שלי מהותי, רישיון מן הסתם מגיל 17, רכבי אספנות, אופנועים, זוג ידיים טובות והמון אמביציה, החיים הובילו אותי לארה"ב, כרגע אני כותב מפרבריה של סן פרנסיסקו, די חדש פה למען האמת, מי שמכיר יודע שאפילו התעסקתי בתחום הרכב, ייצאתי רכבים לאירופה, אסיה ואפריקה אי שם בשנת 2009, הכלכלה הייתה בקרשים ובמכרזים ל אממש היה ביקוש למכוניות יוקרה או מכוניות על, היורו היה 50% יותר מהדולר וההזדמנות העסקית הייתה מצויינת, אז נפתחו עיני לעולם הרכב הגדול באמת, כל כך הרבה רכבים שכילד הוגדרו כחלום רטוב עברו תחת ידי, הגשמתי חלומות מוטורים רבים ומן הסתם הגעתי עם המון ידע שצברתי מקריאה של מבחני רכב, בהמון מקרים הציפיות הגבוהות התגלו כריקות מתוכן אחרי שביליתי עם רכבים מסויימים יותר מ24 שעות, יש משהו בהתלהבות הראשונית שמעוור אותך וזה בסדר, בכל אחד מאיתנו יש ילד שאוהב צעצועים.

הפואנטה של השרשור הזה היא לתת זווית קצת שונה על רכבים שונים שעברו אצלי או שעוברים אצלי בחיי היומיום.

אני אוהב לשפוט רכבים בצורה ריאלית מאוד ונכון לרגע זה אני מחליף אחת לשבועיים, אני חושב ששבועיים זה מספיק זמן בשביל להכיר רכב מקרוב במיוחד עם כמות הנסועה שלי שעומדת כרגע על ממוצע של 10K ק"מ בחודש, ככה שאני מספיק לצבור כ5000 ק"מ על כל רכב, אני עוקב אחרי צריכת הדלק בחיים האמיתיים והתנועה שלי כוללת המון פקקים, נסיעות ארוכות פעם בשבוע והתמודדות עם רוב המצבים איתם מתמודד הרוכש הפוטנציאלי (תנועה עירונית ערה, חניה, שיוט וכד')

בין היתר אני מקפיד להחזיק רכבים נוספים בצד (כרגע זאת קאדילק אלדוראדו שנת 69) ואופנוע נאמן (VN900).

הספקתי להחליף כמה מנועים ותיבות הילוכים לבד, פחחות והכנה לצבע לבד, עבודה על מתלים, מערכות חשמל, בלמים, היגוי ומה לא, יש יתרון לחיים בארה"ב, והפירוקייה הייתה יעד מועדף בזמני הפנוי (אפילו ביליתי שם ביומולדת), כלים לא חסר, בין אם זה קומפרסור תעשייתי וסט כלים על לחץ אוויר או סתם עגלה ענקית אם כל מפתח שעולה על הדעת (והמון בלאגן בפנים כי אני די חוראני).

במהלך הזמן צילמתי פרוייקטים רבים, קטנים וגדולים, כתבתי די הרבה ופעם גם טרחתי להיות פעיל מאוד על גבי הפורום.

אני לא מתיימר להיות כתב רכב, לא מנסה לכתוב בצורה פיוטיות, אני פשוט דופק על המקלדת את מה שעובר לי בראש, את הכתיבה הספרותית אני משאיר לנושאים אחרים, מישהו כבר טרח לציין שכזה מגיע לנשים או סקס המילים זורמות לי בקלות.

אז איפה הבעיה שלי עם מבחני הרכב? הרי אני צריך להצדיק את הכותרת לשמה הבאתי אתכם הנה....

אני כרגע מבלה עם ב.מ.וו X3, כבר 5 ימים וקצת מעל ה1700 ק"מ, הרכב שנת 2015, הנעה אחורית (S28) עם רשימת תוספות ששווה בערך 20% מהמחיר הבסיסי (בסיס באיזור ה$38K עם התוספות הוא מגיע ל$46K ועם המיסים הרוכש המאושר יפרד מסכום חביב שהוא מעל ה$50K), קראתי מספר מבחנים על הרכב, והסיבה האמיתית שבחרתי בו לשבועיים היא המבחן שנעשה פה לX4, התאום הכמעט זהה.

הניסיון הקודם שלי עם הX3 היה עם הדגם הקודם ושם הייתה לו תיבה ידנית, הקודם הרגיש זול אך היה די מהנה וזה גם היה ממש מזמן, את אותו X3 שלחתי לאמסטרדם ד"א.

את השבועיים לפני ביליתי עם הGMC ACADIA 2015, מאובזר בכל טוב ומתוח פנים אך עדיין מלא בהמון דברים שהזכירו לי את GM של פעם, הסיבה שאני מציין את זה היא שמאוד קל להשוות את הרכב האחרון שהחזרתי, הרי אני עובר ממושב נהג אחד לאחר.

קיבלתי את המפתחות אחרי שבחרתי את השחור מבין השלישיה שחנו שם, שחור לבן או כסף, ברור ששחור.

מפתחות... שלט חכם, מגיע לרכב, מושך את הידית וכלום, ממשש אותה ושום דבר, טוב נו, לחיצה על השלט והרכב נפתח, מתיישב, ידית ההילוכים המוכרת ממוקמת טוב, מכוון את המראות, את המושב ואת ההגה, מחבר את הטלפון לרכב ויוצא לדרך, כבר בתחילת הדרך המושב בלט עם חוסר תמיכה לגב התחתון והעובדה שמשענות הראש מתכווננות רק למעלה ולמטה, ההגה ד"א מתכוונן בצורה מכנית, תנוחת הנהיגה הייתה טובה מאוד אחרי כמה כיוונים תוך כדי תנועה, בתחילה ההגה ממש עשה לי רע, הוא הרגיש לי קל מאוד וזה מוזר אחרי מעבר מGMC מיושנת, שיחקתי קצת עם הכפתורים, שלושה מצבים יש לרכב, ECO PRO\COMFORT\SPORT, העברתי לספורט ונסעתי לעבודה, פקק מעיק זאת הזדמנות מצויינת ללחוץ על כל דבר מסביבך ולי יש נטיה למשש ולהקיש על כל חתיכת פלסטיק שמקיפה אותי, הדש בורד מצופה בגומי שמשום מה הזכיר לי סולייה של נעלי עבודה, כמובן שהוא רך יותר אבל זה ההקשר שעלה בראשי באותו הרגע, יש פלסטיקים נוקשים בחלקו התחתון ואני לא מצפה למשהו אחר מרכב בסדר גודל הזה, התחושה הכללית היא די קודרת ובשעה שרכבים בסגמנט נמוך יותר מציעים פיצ'רים רבים כסטנדרט הX3 הזה מרגיש מאוד זול.

בסוף היום ואחרי כמה שעות של נהיגה לא מצאתי שום הצדקה להעדיף את הX3 על רכבים זולים יותר איתם ביליתי ומצאתי את עצמי חוזר המון לקאדילק SRX עימו ביליתי שלושה שבועות.

בשבת יצאתי לכיוון לוס אנג'לס, נסיעה של 580 ק"מ, בחרתי בכביש מספר 5 שהוא די משעמם אך רובו ישר מאוד ודי נקי משוטרים (אני כבר מכיר את הנקודות הקבועות של הניידות), בוקר, אני רענן והדרך ארוכה, עכשיו אני כבר מבין מה הציק לי עם ההגה, הוא טוב מאוד, הוא חד אבל זאת גם נקודת התורפה שלו בשיוט ארוך, מצאתי את עצמי מבצע המון תיקונים קטנים, יש שיגידו שאני מדבר שטויות והגה צריך להיות ככה, אבל שוב, אני אוהב לבחון רכב לפי היעוד שלו ואני בספק אם 98% מהרוכשים יקחו אותו למקומות שאני לקחתי במהלך הסופ"ש הזה, נהיגה לילית בכביש שפעם היה מאחורי הבית שלי (עברתי דירה), מלהולנד דרייב, כביש מפותל ודי צר שעובר על צלע ההר שמפריד בין לוס אנג'לס לוואלי, נסיעה חזרה לסן פרנסיסקו דרך הPacific coast highway, הלא הוא כביש אחד האגדי ועוד המון נסיעה אורבנית.

כוח לא חסר לו כשהסלד עולה אך יש לרכב תגובת מצערת די מעצבנת ביציאה לעקיפות או בהאצה ספונטנית.

תיבת ההילוכים טובה, במצב ספורט הרכב קופצני מאוד (ניסיתי את שלושת המצבים גם ממושב הנוסע וזה לא הכי נעים שיש), מצב קומפורט הוא המצב האופטימלי, הרכב מגיב לא רע והוא ללא ספק מעודן יותר ממצב ספורט.

מצב אקו ספורט הוא גימיק חביב, מערכת העצור וסע מעט איטית בתגובתה בהשוואה לזאת שבמרצדס אך עם הפעלת בלם החניה במצב אוטומטי היא מהווה פתרון טוב לעסוקים שביננו (עצירה בפקק נועלת את הגלגלים ומכבה את המנוע ככה שזה די נוח כשמשעמם ותשומת הלב מופנית לסלולרי).

הרכב הגיע עם הDynamic handling package ואת בקרת האחיזה ניסיתי לבטל אך לא הצלחתי להגיע לביטול מלא של המערכת, ברגע שלוחצים על כפתור הביטול על המסך עולה ההודעה שבקרת האחיזה תהיה פחות מתערבת ושמערכת ההתנהגות הדינמית נכנסת לפעולה. חביב, עדיין בכבישים המפותלים של הPCH הרגשתי שהיא מתערבת יותר מדי ודווקא בירידות מהכביש המהיר הצלחתי לשחק עם הזנב בצורה אלכנטית יותר מאשר בכביש רווי פיתולים.

בידוד הרעשים טוב מאוד, רעשי רוח מורגשים בשיוט מעל 120 קמ"ש ובשיוט מעל 200 קמ"ש ההגה החד בשילוב מרכז הכובד יוצרים חוויה די מלחיצה, בקרת השיוט אגב, לא עולה מעל 240 קמ"ש (סתם פרט שולי שנתקלתי בו).

כשהגעתי ל240 הרעידות והקופצנות העלימו את תחושת הבטחון ואחרי מספר קילומטרים נעלתי את בקרת השיוט על 180.

הבעיה הגדולה שלי עם הX3 היא המתחרים המצויינים שלו והאבזור הלקוי, המראות מתקפלות בלחיצת כפתור, הכפתור נמצא על דלת הנהג, כמה קשה היה לחבר את זה לנעילה המרכזית, פרט קטן מאוד אך מעצבן.

הגג הפנורמי מגניב אך במצב פתוח הוא רועש מאוד בהשוואה לרכבים אחרים.

דלת תא המטען לא נפתחת גבוה מספיק (במהלך העבודה אני מבלה רבות באתרי בניה ומשתמש בתא המטען כשולחן עבודה, היום דפקתי את הראש בדלת מספר פעמים וזה לא שאני גבוה, בסה"כ 1.78).

משענת היד האמצעית נמוכה ואיננה ניתנת לכיוון, בנסיעה אני מוצא את עצמי משעין את היד על בורר ההילוכים העדין ובעצירות רבות העברתי להילוך סרק בלי לשים לב, לפארקינג העברתי בטעות רק פעמיים.

המושבים לא נוחים בנסיעות ארוכות, בדרכי חזרה מלוס אנג'לס ביליתי בערך 8 שעות מאחורי ההגה, הצוואר כאב לי וחוסר הכיוון של משענת הראש הורגש מאוד, רוצים תמיכה לגב התחתון? זה מגיע כחלק מחבילת אבזור שמוסיפה עוד 10% למחיר הבסיס, שוב, מאכזב מאוד.

בשנת 2015 השוק הוא תחרותי מאוד, אני חושב שיצרן רכב ולא משנה באיזה סגמנט צריך להציג שיפור תמידי או לפחות לנסות לתת תחושה של מאמץ, יש המון רכבים שבהם אני מרגיש שמישהו באמת ניסה לתת חבילה טובה, שהושקע מאמץ ליצור בידול מהמתחרים ולאו דווקא באבזור הסטנדרטי אלא במתן דגש לפרטים הקטנים, ברכב שעבר מתיחת פנים לאחרונה אני מצפה ליישור קו מסויים ולא רק למתיחה קוסמטית קלה.

מישהו טרח להעלות את הלקסוס NX אל מול הX3 בשרשור על הX4, אך למעשה ההשוואה האמיתית צריכה להעשות אל מול הRX, אנסה לשים את ידי על אחד, לבינתיים המתחרים שכן בדקתי הם הSRX 2016 והGLK350\250 והאודי Q5.

הקאדילק בעיני נותנת את החבילה הטובה ביותר, היא נוחה מאוד ביום יום, וצריכת הדלק שלה למרות המנוע האטמוספרי והגדול יותר כמעט זהה לזאת של הX3 שהפתיע אותי די לרעה עם צריכה ממוצעת של 8.6 ק"מ לליטר (בין עירוני רגוע באיזור ה9.5 ק"מ לליטר).

בכל אספקט הקאדילק פשוט טובה יותר, המושבים שלה נהדרים (והעור אמיתי), מערכת המולטימדיה CUE נוחה מאוד לתפעול (ואני מחכה ששלושת הגרמניות יעברו לצג מגע), ההגה מדוייק אך לא חד מדי ולא נתקלתי בקופצניות שמאפיינת את הX3, לוח השעונים מאוד אינפורמטיבי ותאורת הפנים מצויינת, אין את התחושה הקודרת של הX3 והשילוב של חומרי הפנים עובד טוב יותר, מבחינת מחיר לקאדילק מחיר בסיסי נמוך יותר בכ$1500 מהמחיר הבסיסי של הX3 ורשימת האבזור הבסיסי גדולה יותר, במחיר של הX3 שברשותי (שאינו מצוייד בחיישני רוורס, מצלמת רוורס, מערכת שמע טובה, ניווט או מערכת כלשהי לבטיחות אקטיבית) מקבלים SRX עם ניווט, מצלמת רוורס, מערכת שמע מצויינת של BOSE עם 10 רמקולים, גלגלי 20", פנסי קסנון אדפטיביים, חימום ואוורור למושבים, חימום לגלגל ההגה, חיישני חניה היקפיים, בקרת אקלים עם 3 איזורים ועוד.

אני יוצא מנקודת הנחה שהרוכש הפוטנציאלי לא הולך לתקוף סיבובים ולמען האמת הקאדילק לא מאבדת אחיזה מהר ולמרות הכיול הרך יחסית התחושה היא בטוחה מאוד גם כשהכביש מתפתל.

את הX3 אני מחזיר ב9 לחודש, עד אז אני כבר אחליט מה ילווה אותי לשבועיים שיבואו.

צירפתי קצת תמונות של הX3 ושל הקאדילק שברשותי , ותכל'ס לא יודע כמה הטסקט שלי מעניין מישהו אבל עדיין, אשמח לענות על שאלות ואם תהיה הענות אז הרשימה של הרכבים שחלפו אצלי בחצי שנה האחרונה ארוכה מאוד וכוללת:

פוקוס אקו בוסט

מאזדה 2

יונדאי סונטה

פורד פיוז'ן\מונדיאו

ג'טה 2.0T

קאמרי ב2 רמות אבזור שונות

SRX

טאהו

אקדיה

מוסטאנג קבריולט

C300

אימפאלה

SL550

וולבו V60 T5

ב.מ.וו 328

אודי A5 2.0T קבריולט

כולן ממודל 2015 או 2016 ונכון לרגע זה אני די נהנה להחליף רכב כל פעם שצריך לשטוף אותו אז הרשימה תמשיך לגדול.

uploadfromtaptalk1443469859996.jpg

uploadfromtaptalk1443469838187.jpg

1443299768650[1].jpg

IMG-20150928-WA0030[1].jpg

IMG-20150926-WA0033[1].jpg

IMG-20150928-WA0052[1].jpg

11200807_10205589156540504_7314836023200897804_n.jpg

11760102_10205467438137620_8085637972933338768_n.jpg

haters will hate

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ווואווו - איזה כייף להחליף רכב חדש כל פעם שאתה צריך לשטוף.

תמונות ממש יפות

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אין לי יותר מדי התייחסות לכל מה שכתבת באשכול, מעבר לכך שאני מסכים מאוד על התייחסות מוטעית כלפי רכבים במבחני רכב.

אני רק אתייחס לקאדילק אלדורדו שברשותך... מהיום שהוצאתי רישיון זה הרכב היחיד שעניין אותי לחוות אותו מבפנים, מה גם שיצא לי לראות רק אחת כזו בארץ ואם אני לא טועה זה דגם של תחילת שנות ה70 :

923140_10151600035887660_1047645160_n.jpg?oh=1dca6a7cfac8e9f2933ba94f8652be06&oe=5687C4AB&__gda__=1453747190_4bccbec20ca30fec91d89ca12096114f

פורסם (נערך)

החיבור של הגג וייניל בתמונה שהעלת נראה כמו זה של הדה-וויל קופה 72, רכב מהמם.

ורק עכשיו שמתי לב איזה קדיחה דפקתי בהודעה המקורית, נו טוב, אם למישהו יש סבלנות.

עריכה אחרונה על ידי בנצי

haters will hate

פורסם
בנצי, תוריד את התמונת פרצוף שלך מהגלריה, זה לא נעים.

יש שם סמל של BMW, כך שטכנית התמונה אפילו שווה לא מעט כסף.

פורסם

חשבתי שעבדו עליו ומכרו לו הגה ימני, אחכ ראיתי שגם הכיתוב בכובע הפוך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יופי, עכשיו אני סתם מקנא... זה בעיקר המסקנות שלי מהפוסט שלך. :)

תמשיך ליהנות בכל מקרה, כי אני יודע שבסופו של דבר זה מה שקורה!

קלאסיות - הקרם דה לה קרם, הדובדבן שבקצפת. ממממ...

פורסם

שמע קראתי על החיים שלך, (לא המשכתי לקרוא על חוויות מרכבים כי אין לי רשיון כך שאני לא מתחבר עוד אבל זה יגיע)

ונשמעים מאוד מענינים.

אני כרגע עוד מעט בן 17 ויש לי אזרחות אמריקאית וללא ספק החיים שלך כרגע הם התכנון\חלום לעתיד.

התכנון כרגע הוא לסיים צבא לקבל כמה תעודות ולעבור לארה''ב, ולעסוק שם בתחום המכונאות\מכוניות.

ללא ספק אשמח בתעיד לשרשור טיפים.

ואם יצא לנו להיפגש שם בתעיד אזמין אותך בשמחה לקפה ב- .:wink:STAR BUCKS

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מאוד נהניתי לקרוא.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לא הכל ורוד ורך, אני עובד בממוצע 90 שעות בשבוע, ואני צריך לעשות טיפול שורש

עברתי כמה טיפולי שורש בחיי, עקרתי גם את כל שיני הבינה (מאתגר יותר מטיפול שורש)

מוכן להצמיח אותן מחדש ולעקור שוב אם זה אומר שאתחלף איתך [emoji6]

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

בנצי,

כבוד על ההשקעה, פוסט מעניין.

אני מסכים איתך לגבי זה שלעיתים מה שקוראים במבחני דרכים כאלה ואחרים לא בהכרח משקף את המציאות, יש לכך כמה סיבות:

1.לא תמיד המבחן אובייקטיבי, לעיתים יש "יד מכוונת" שנותנת את הטון ומכתיבה את ממצאי המבחן.

2.הכתב בעצמו לא תמיד אובייקטיבי וגם לו יש חיבה למותגים מסויימים וחוסר אהדה למותגים אחרים, זה יכול להוביל בקלות לכך שריג'קטים במותגים אהודים לא ייצויינו או ייצויינו תוך כדי "גימוד" השפעתם, באותו אופן ייתכן שבמותגים פחות אהודים ריג'קטים שוליים יקבלו במה.

3.נסיון רחב- ככל שיש לכתב נסיון רכב על מגוון דגמי רכבים באותו סגמנט שהוא מסקר כך הכתיבה תיהיה יותר אמינה, בהנחה והיא חפה מאינטרסיים ואובייקטיבית לחלוטין.

לצורך הדוגמא, בחודשיים האחרונים סייעתי ל-2 חברים לרכוש רכבים (אין להם שום הבנה בתחום ולכן הכל הסתמך על דעתי).

במקרה הראשון חבר שרכש מרצדס E350, וביקש טרם הקניה שאקח את הרכב לנסיעת מבחן כדי לחוות דעה על איך הרכב נוסע, הוא חזר כמה פעמים על השאלה אם הרכב חזק, הסברתי לו שהרכב נוסע טוב ומרגיש תקין ביחס להספק, אחרי 5 פעמים שהוא ניסה לסחוט ממני "אישור\הודאה" שהרכב חזק הסברתי לו שקצת קשה לי להגיד לו אם הרכב חזק בצורה יוצאת דופן או שפשוט תקין, בייחוד לאור זה שאני רגיל לרכב חזק משמעותית שקצת מטשטש את המושג הזה של "חזק".

לבסוף הוא התרצה.

במקרה השני אישתו של חבר רצתה לקנות לקסוס RX, עשינו סיבוב, הסברתי לה שהרכב מרגיש בסדר גמור ואז שאלה למה אני לא מתלהב מהרכב אז הסברתי לה שהרכב באמת אחלה אבל הוא פשוט לא כוס התה שלי, זה לא מסוג הרכבים שהייתי רוכש לעצמי.

עיקמה פרצוף אבל קנתה את הרכב המגודל.

ב-2 המקרים לחברים שלי, סוג של "קוראים", היתה ציפייה מאוד ברורה מה הם רוצים לשמוע\לקרוא אבל הרקע שלי גרם לדברים להשמע אחרת מהציפיות, למרות שניסיתי להיות אובייקטיבי לגמרי.

זה רק דוגמא לכמה הרקע והנסיון שלנו יכול לגרום לדברים להיות מוצגים אחרת מאיך שהם באמת או ליתר דיוק- להיות מוצגים מזווית הראיה של הכותב בצורה שונה בתכלית מזווית הראייה של הקורא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן אתה צודק, גם לקוראים יש ציפיות אז יש לנו פה גלגל.

ג'וני, גם במבחני רכב כאן בארה"ב יש את אותה הבעיה לרוב.

בכל מקרה לM3/4/C63 יש מתחרה חדשה ומבטיחה, דגם ראשון בלי היסטוריה, קאדילק ATSv, ובינתיים ההתרשמות שלי מהגרסא הרגילה 2.0T היא די טובה.

haters will hate

• תוכן חדש...