Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זאת שאלה די היפותטית כי כרגע אני לא מתכוונת לרכוש. אבל נניח ושמתי עין על ג'אז מודל 2012.

כאשקנה אותה יהיה כבר 2016-2017 זאת אומרת שהאחריות על המצבר בדיוק נגמרת. האם יש יתרון משמעותי להיברדית בחיסכון בדלק? או שהכל זה פוזה של יוקרה?

חשוב לי שיהיה חסכוני (1-16 ומעלה)

עד 60k

סוחב בעליות ומסוגל להאיץ בעקיפות (תא-ירושלים)

שישמור על ערכו כמה שיותר

סופר מיני אך מאובזר ומרווח

הגאז היא הכיוון הנכון?

והיברדית או רגילה?

עריכה אחרונה על ידי נופר שיטרית
פורסם

גם הדגם הרגיל חסכוני מאוד, ההפרשים לא גדולים.

הבגאז' של ג'אז הרגילה יותר גדול - יתרון.

הרכב טוב, המחיר יקר מדי לטעמי, תמיד היה יקר מדי, גם בדור ראשון.

יש דרישה ספציפית שהופכת את הרכב הזה לאופציה שווה - תחליף חסכוני בדלק לרכב משפחתי שיכול לאכלס משפחה של 4 ועגלת תינוק. כאן היתרון על פני סופר. מיני אחרות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חייב לציין שהמרווח שלה מאוד מפתיע מאחור,ובאמת לרכב עם עגלת תינוק היא מעולה!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא ציינת מהי הנסועה השנתית שלך. מי שכתב פה שההבדל בין היברידית ללא היברידית בצריכת דלק אינו גדול צדק. המנגנון ההיברידי בג'אז שונה מאשר טויוטה פריוס למשל מבלי להיכנס לפרטים. גאז הלא היברידית יותר חזקה מהדגם ההיברידי מבחינת כוח סוס. לדעתי בנסועה ממוצעת של 15000 קמ בשנה עדיף הדגם הלא היברידי, אלא אם יש מניע אידיאולוגי ירוק מאחורי זה. בנוסף, אם תקני אכן רכב משומש אז החלפת יחידה היברידית יכולה לעלות 5000 עד 7000 שח להערכתי. אני חייב לציין שמבחינת ניצול מרחב פנימי הונדה היו ממש מבריקים כאן! וגם מבחינת שדה הראייה. כך שמבחינות אלו לדעתי אין סופרמיני שנמכרת בישראל שמתחרה בה. אכן מי שאמר שתא המטען קטן יותר בהיברידי צדק.

שיקול נוסף הוא שג'אז היברידי, ככל הידוע לי, מחייב טיפול אך ורק במוסך הונדה מורשה , ויש כאלה שרוצים יותר חופש כאן.

המחיר אכן יחסית מאוד גבוה לדעתי.

ודבר אחרון: לארץ אמור להגיע מאוד בקרוב הדגם החדש של הונדה, אולי מייד אחרי החגים. הדגם הזה הושק כבר באירופה והוא טיפה גדול יותר והעיצוב טיפה שונה. אבל בדרך כלל, השקת דגם חדש גורמת להוזלה מסויימת בדגמים שכבר קיימים כולל משומשים. זאת לא תמיד הוזלה משמעותית. מעניין אם הדגם ההיברידי ימשיך להיות מיובא החל מהדגם החדש הבא עלינו לטובה. קשה לי להגיד שהג'אז ההיברידי היה הצלחה היסטרית בארץ וכנראה גם לא היה הצלחה היסטרית בחו"ל, כל אני מתרשם. בעבר לפי דעתי היה מקרה של רכב היברידי אחר של הונדה שהתחרה בפריוס שלא כל כך צלח בארץ, אולי זה האקורד. וייתכן שהפסיקו בכלל למכור דגם זה בארץ.

אספקט נוסף בתימחור הוא העניין שהממשלה מסבסדת באופן רציני את מחיר הג'אז ההיברידי. כבר למעלה משנתיים כל ינואר דוחים את הורדת הסיבסוד ומעניין מה יהיה בינואר הקרוב

בקיצור נראה לי שרוב הנתונים מובאים כאן לשיפוטך!

פורסם

נקודה נוספת שצריך לזכור היא תיבת ההילוכים. בדגם הקודם לנוכחי היתה תיבת הילוכים רובוטית. התיבה הרציפה נכנסה ב2010 או ב2011 . בכל אופן אני זוכר שזה קרה לפני הצונאמי ביפן במרץ 2011

יש אנשים כמוני שמעדיפים תיבה רציפה ונראה לי שיש לזה השפעה מבחינת הסחירות של הרכב ומבחינת נוחות הנסיעה

אמנם הזכרת מודל 2012 אבל מאחר שכרגע זה רק היפותטי אני מציע לך לוודא נקודה זו אם תתענייני רחמנא ליצלן במודל משנתון קודם יותר

פורסם

הגאז ההיברידית יותר מאובזרת וגם חסכונית יותר בדלק, למרות שגם הגא'ז הרגילה די חסכונית.

אני הייתי מעדיף את הדגם ההיברידי

Alfa Romeo 164 3.0 super v6 1995

Alfa Romeo spider 2.0 twinspark 1997

Alfa Romeo giulietta milano 2014

Volkswagen polo gti 2011

פורסם

יש להוריי את הדגם ההיברידי (קנו חדש מהחברה) והם מאוד מאוד מרוצים. נהגתי עליה מספר פעמים, היא די זריזה ומאוד נוחה.

החיסרון היחיד לדעתי הוא המחיר. להונדה יש נטייה לשמור על ערכה, טוב למוכר ורע לקונה. אך אל תשכחי שגם את תהיי המוכרת באיזשהו שלב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ראיתי היום גאז' ברחוב, לא הצלחתי להבין מאיזה שנתון, אבל הבחנתי שמראות הצד שלה ממש קטנות ועגולות. משהו כמו שני תפוזים (טוב אולי טיפה נסחפתי) האם עליי להניח שהונדה יצרו את המראות המושלמות והמתאימות ביותר לרכב? כי זה ביאס אותי, אני אוהבת מראות שמכסות הרבה.

פורסם

נהגתי על ג'אז, ולדעתי המראות בסדר בנהיגה, אולי לאחרים יש העדפות מאחרות.

ואגב מי שאמר שההיברידית מאובזרת יותר צדק. גם המזגן נראה יותר חדיש בהיברידי מבחינת הפעלה. בלא היברידי זה כפתור שמסובבים

פורסם
יש להוריי את הדגם ההיברידי (קנו חדש מהחברה) והם מאוד מאוד מרוצים. נהגתי עליה מספר פעמים, היא די זריזה ומאוד נוחה.

החיסרון היחיד לדעתי הוא המחיר. להונדה יש נטייה לשמור על ערכה, טוב למוכר ורע לקונה. אך אל תשכחי שגם את תהיי המוכרת באיזשהו שלב.

איזו נטיה לשמור על המחיר בדיוק?

הונדה ג'אז היברידית עלתה 120 אלף ש"ח כמעט ב2013, היום היא שווה 76 אלף ש"ח לפי המחירון. היא איבדה מעל 35% מהמחירון שלה בפחות משלוש שנים!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
איזו נטיה לשמור על המחיר בדיוק?

הונדה ג'אז היברידית עלתה 120 אלף ש"ח כמעט ב2013, היום היא שווה 76 אלף ש"ח לפי המחירון. היא איבדה מעל 35% מהמחירון שלה בפחות משלוש שנים!

12% לשנה זו ירידת ערך נמוכה וטובה.

• תוכן חדש...