Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שמן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוקוס 2008.

החלפתי שמן לפני 7000 ק"מ (3 חודשים בערך).

בכל הבדיקות שלי מאז המדיד הראה שמן עד הקמסימום. בבדיקה הבוקר הראה בערך עד החצי בין המינימום למקסימום. הבדיקה הבוקר בוצעה אחרי יותר מ36 שעות שהרכב כבוי ושאר הבדיקות לא התבצעו לאחר שהמנוע נח כ"כ הרבה (מקסימום שעתיים בד"כ) זאת יכולה להיות הסיבה או שצריך לחשוש לגורם אחר לאיבוד שמן?

תודה

פורסם

מקסימום שעתיים זה מספיק זמן לכך שכל השמן ירד חזרה לאגן, אני מציע לבדוק אם יש איבוד שמן.

הרכב עבר התחממות או כל דבר חריג לאחרונה?

פורסם

איבוד של חצי קילו אחריי 7 אלף לא מרמז על מנוע גמור יכול להיות כמה סיבות:

א.השמן הנוכחי סיננטי מלא?כי במוסכי פורד שמים חצי סיננטי של מוטוקרפט ולכן לא היה אף פעם חוסר בין טיפולים.

ב.תבדוק את אזורים:פילטר השמן ,בורג ריקון אגן השמן ומכסה שסתומים.

ג.כמה עבר המנוע עד כה?במידה ותרצה תוכל לעשות פלשינג למנוע לפעמים זה עוזר.

כל אתה לא בודק בעלייה או בירידה יותר מדי חדה השמן אף פעם לא יזלוג לכיוון החצי.

פורסם

השמן הנוכחי סינטתי מלא של קסטרול, בתקן הדרוש, אני החלפתי.

הרכב עומד היום על 151800 ק"מ, בבדיקות קודמות מאז החלפת שמן לא ראיתי שום ירידה במדיד.

המנוע מרגיש מצוין ולא שחוק או משהו כזה.

צריך לדאוג?

פורסם

רוב הסיכויים האיבוד נובע מהמעבר לסינטטי מלא.

בכללי במידה אותה נוסע בממוצע 15 אלף בשנה האיבוד שלך יסתכם ב1 ליטר בין טיפולים שזה יחסית סביר.

פורסם

כמובן שלצמיגות וסוג השמן יכולה להיות השפעה על צריכת השמן.

אני בכל מקרה ממליץ לבדוק שמן על מפלס ישר (כמה שניתן) ולא להתחיל להניח הנחות לגבי השפעה של שיפוע הרכב (ברחוב / חצר) על תצוגת המדיד.

alfa 156 2.5.

פורסם

אם בדקת את המפלס כאשר הרכב עומד ישר וכבוי הרבה זמן אז תנסה להסתכל מתחת לרכב אולי אתה מזהה נזילות במקומות כמו אטם מכסה שסתומים ויותר למטה בין הראש מנוע לבלוק,בנוסף אם תוכל לאתר את מסנן השמן ובורג ריקון שיכול להיות לא סגורים היטב, אם איתרת נזילה באחד המקומות או יותר חזור הנה עם עדכונים, אם אתה לא מסוגל לאתר שום דבר בדוק האם יוצא לך עשן מהמפלט, או שתחסוך את הכאב ראש וכנס למוסך לבדיקה.

8)
פורסם

הרגע יצאתי ממתחת לרכב.

אז ככה: לא זיהיתי נזילה משום מקום אבל ניסיתי לחזק את מה שאני מכיר, ואכן בורג ריקון אגן שמן הצלחתי לסובב בעזרת ידית רצ'ט עוד בערך סיבוב בלי מאמץ מטורף (מקווה שהבורג לא הסתובב על ריק), פילטר שמן ג"כ הצלחתי להבריג בלי מאמץ קשה עוד בערך סיבוב.

מצד שני, לא ראיתי מהם איזושהי נזילה או הזעה.

עוד משהו: עכשיו בדקתי שמן על מנוע חם והמדיד היה מעל מקסימום, לפני שעה בדקתי על מנוע קר והיה בערך על החצי בין המינימום למקסימום, הגיוני?

מה אומרים? נראה שזאת הייתה הבעיה?

• תוכן חדש...