Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוך כדי שיטוטים מוטוריים ביו-טיוב, נתקלתי בסרטון החביב הזה של מתחרה צעיר באוטוקרוס, שמנסה להסביר שגם סוג זה של פעילות נחשב לספורט מוטורי ללא רגשי נחיתות, גם אם אינו "מירוץ" של ממש.

גם בארץ היתה פעם פעילות דומה, באירועי ה-MDC של מסלולים באשדוד. באחד מהם היה לי העונג לקחת חלק - וזה היה נהדר, מהיר - ולטעמי גם מהנה יותר - מג'ימקאנה.

מדהים איך במקום להתקדם בספורט המוטורי, אנחנו רק צועדים לאחור.

העיקר שחוקקו חוק :roll:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לאור ריבוי התגובות והתחרויות הקרובות, צירפתי כאן קישור לסרטוני הדרכה לאוטוקרוס, 11 במספר.

אלו סרטונים ישנים, מלפני כ-25 שנה, אבל מקצועיים ויסודיים, בסגנון של פעם.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLYplXVecnr9mojZIbnYD9VgLkDi3O47Gx

למתעניינים, שווה צפיה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תודה!

למדתי, בעיקר מהחלק על קווי הפנייה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השתתפתי בשני אירועי אוטוקרוס עם הGTI, זה ספורט מאוד מהנה, זול ובטוח, באחת הפעמים יצא לי לנהוג במסלול מאוד מהיר (הילוך 3!) היה לי חיוך מרוח על הפנים למשך 48 שעות אח״כ :)

פורסם

תודה על השיתוף.

משום מה, מעט מאוד מהכתיבה כאן בפורום מוקדשת לספורט המוטורי ומצבו הנוכחי בארץ. קצת חבל.

אגב, אני מבין שיש עכשיו עוד ניסיון לארגן ליגה סדירה של ג'ימקנות, והיו לאחרונה עוד כמה ימים מוסדרים של חידושי רישיונות וכו'.

מקווה שיצא מזה משהו, גם אם במסגרת החוק התוואי של הג'ימקנות יהיה לעולם בערך מוגבל להילוך ראשון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ג'ימקאנות יהיו בהילוך ראשון עד שמישהו ישכיל לשכור שטח מהצבא, הנמלים או רשות שדות התעופה.

אבל קודם שיהיו ג'ימקאנות...

עריכה אחרונה על ידי shellcase

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בהחלט מדהים ומעניין.

תודה על השיתוף!

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

עושה חשק לעבור למדינה שבה דבר כזה באמת נגיש למישהו שסתם חובב, לא מבין גדול בתחום, ורוצה להנות מהתחביב,

למה אני לא יכול פה לקנות לעצמי אוטו מתאים ולא רק ב250 אלף שקל אלא הרבה פחות, ושזה יהיה האוטו היום יומי שלי ולא איזה רישוי מיוחד, ולבוא למסלול כזה באופן קבוע עם עוד כמה עשרות אנשים, למדוד זמנים, להנות, בלי לסכן אף אחד, בלי להסתכן בקנסות.. כאן זה בכלל לא מעשי אלא אם כן אתה עמוק בתחום ונורא רציני בזה.

בגלל שאני גר בישראל אני ממש מפספס משהו שהיה יכול להיות הדבר שבערך הכי יעניין אותי בין כל העבודה והיום יום.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

504L, אין לנו בארץ את הפריבילגיה להבחין בין המונחים האלה, מה גם שבכל מקום בעולם יש פירוש קצת שונה לכל מונח (ג'ימקאנה/אוטו-קרוס/אוטו-טסט).

כאן המונח שתפס לכל הפעילויות "מדידת זמנים במסלול קונוסים במגרש חניה" הוא ג'ימקאנה.

בהרבה מקומות בעולם שיש פעילויות רציניות יותר עם מגרשים גדולים מאוד ומהירויות גבוהות, נוצרת הפרדה ואז הפעילויות היותר טכניות/איטיות הולכות להקצנה (עם אתגרי חניה, נסיעה לאחור, הרבה 360 וכאלה בשטח קטן ומהירות איטית עם תוואי מבלבל שמשתמש באותם אלמנטים שוב מכיוונים שונים).

אצלנו מאחר ואין שום דבר ויש יובש, עושים מה שאפשר בהינתן מגבלות השטח והחוק כדי לייצר תוואי כמה שיותר מהיר ומהנה (ובטוח).

עד החוק התוואי ואופי האירוע היו בעיקר מוכתבים ממגבלות המקום.

לעיתים (רחוקות מאוד) יצא משהו קצת יותר מהיר ששואף לאוטוקרוס (אוטוקרוס כמו שהוא מתקיים בארה"ב ובסרטון שלך זה פנטזיה פה) ולעיתים קרוב יותר לאוטוטסט (אבל לא באמת. לעיתים רחוקות מאוד היו אצלנו אירועים ששילבו חניה/רוורס במגרש קטן מאוד).

ברוב המקרים השטחים שהיו אפשרו משהו די דומה, תוואי של הילוך שני בעיקרו.

היום עם החוק החדש, יש תקנות מפורשות שמכתיבות את התוואי והתוצאה של זה היא שלא משנה כמה גדול השטח, התוואי יהיה די מבאס שבקושי נוגע בהילוך שני :-(

ניר

פורסם

ליאור, רכב מתאים זה דווקא פחות בעיה (ביחס למחירים בארץ כמובן) 20,000 ש"ח ויש לך רכב מוכן למירוצים, כולל יישור קו וצמיגים (306XSI למשל) שיכול לשמש כדיילי לא רע.

הבעיה זה שהחוק הפך עניין פשוט במיוחד למסורבל במיוחד והיום בשביל לעשות 'חראקות בחניה' צריך לוגיסטיקה דומה למה שברני אקלסטון והחברים שלו עושים כשהם סוגרים את מונאקו לסופ"ש.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כן חשבתי על מכוניות בסגנון הזה, את האמת היה מאוד קורץ לי גם לקנות 106 ראלי שתהיה אוטו למטרה הזאת בלבד. אבל אין לי מה לקנות, הפורום של ספורט מוטורי נראה מת ואני לא מכיר שום אפשרות לממש 106 ראלי זולה כזאת.

זה באמת המצב בכל התחום? כל מי שיש לו מכונית מתאימה סתם מחזיק אותה כרכב יומיומי או איזה רכב אספנות? אין אירועים יפים שקורים בשקט בשקט עם פרסום לחברים בלבד? יש לי את הכסף והרצון, אבל רילוקיישן אני עדיין לא עושה.. אם יש משהו הכי קטן שאני יכול להתחיל בו אני ממש אשמח לשמוע על זה ולראות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...