Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיים גם בתוך המדינה, עם אותו יבואן וחנויות שונות:

תדיראן אאוטלט: 2390 ש"ח

אריה חשמל: 1890 ש"ח

מה שמצחיק, שההוא מתדיראן התחיל לצעוק "מה הוא השתגע?! אני מוכר לו את המכונות האלה" והרים אליו טלפון.

טרקלין חשמל, מבצע כאסח: 2350 ש"ח

אריה חשמל: 1690 ש"ח.

בסוף נקנתה מטרקלין ב1690. :)

משכנתא זה קל

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
פער המחירים הוא אכן גדול.

אבל וכאן המוקש - קשה מאוד לבעל עסק עצמאי לשרוד בארץ.

ממה שאתם קונים, בעל העסק צריך להוריד מע"מ, שכירות, מס הכנסה, ביטוח לאומי, ארנונה, ביטוחים, שכר עובדים וגם שישאר לו במה לשרוד.

ההוצאות הללו אדירות.

אז קל לבוא ולהגיד שעושקים אותנו (לעיתים נכון) אבל עד שלא תנהלו עסק עצמאי לבד, לא תבינו כמה ההוצאות הן גדולות וכמה קשה לשרוד.

רוצים להוריד מחירים?

תבואו בטענות לממשלה.

אתה חושב שלכל העסקים האלו בשאר העולם, מהם אנחנו רוכשים את המוצרים אין את אותן עלויות?

יש גם יש.

כאן נכנסת החמדנות הישראלית ששוחטת את כולנו מידי יום.

תכניסו למשוואה גם גודל שוק. המוכר באיביי מוכר מוצרים ב-4 ספרות מכל אחד ושולח לכל העולם,

ז"א שהוא גם קנה "ליד הבית" מהיצרן או סיטונאי בעוד יותר זול וכל העולם הוא שוק פוטנציאלי מבחינתו.

פה מקבלים את זה אחרי שעברו כמה ידיים על המוצר, כמה מיסים וכמה עמלות טובות, עוד לפני הפסקה המודגשת של ניר.

מה שאומר שקנו מעט ובמחיר גבוה כי אין קלף מיקוח בצורת שוק גדול ואחרי זה צריך למכור את זה לקהל מצומצם משמעותית.

אני קונה גליל חומר גלם מטאיוון ב-300 דולר, אחלה מחיר. הטסה שלו עולה 450 דולר ומיסים ועמלות מכס עוד 400. ועוד לא מכרתי ממנו מטר.

ואמנם אני עצמאי שיכול להבין לליבם של עצמאיים אחרים אבל תהיו שקטים, אני בעצמי קונה לא מעט דרך המסך.

אבל קל לזרוק מספרים בצורה די דמגוגית מבלי שהייתם אתם מאחורי הדלפק.

עריכה אחרי דבריו הנכונים של שי, תוסיפו גם הבדלי שכר עצומים בינינו לבין המזרח.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תדיראן אאוטלט: 2390 ש"ח

אריה חשמל: 1890 ש"ח

מה שמצחיק, שההוא מתדיראן התחיל לצעוק "מה הוא השתגע?! אני מוכר לו את המכונות האלה" והרים אליו טלפון.

לא מצחיק. יבואן לא יתחרה במפיצים שלו, כי אחרת לא יהיו לו מפיצים. מה מפתיע פה?

:turn-l:
פורסם
אם אני אתחיל זה לא יגמר בטוב.

רסיבר של דנון DENON AVR-X4100W בארץ הגנבים מעל 10000 שח כן כן . תתמקח בחנות יוריד 1000 שח גג עדיין מחיר שחיטה.

אמאזון גרמניה כולל הכל עד הבית 4315 שח .

את החשבון ועמלת הווזלין אני משאיר לכם. אין סוף לחזירות בארץ.

יש לי מאות דוגמאות למקרים כאלו.

אני בדיוק כמוך

קניתי באמזון גרמניה את AVR-X3100W כי המחירים כאן ממש שחיטה

קובי

:-)

פורסם
פער המחירים הוא אכן גדול.

אבל וכאן המוקש - קשה מאוד לבעל עסק עצמאי לשרוד בארץ.

ממה שאתם קונים, בעל העסק צריך להוריד מע"מ תוריד, שכירות תוריד, מס הכנסה תוריד עוד קצת, ביטוח לאומי ועוד קצת, ארנונה יש לך עוד, ביטוחים ועוד, שכר עובדים תוריד וגם שישאר לו במה לשרוד ברור, תוריד.

ההוצאות הללו אדירות.

אז קל לבוא ולהגיד שעושקים אותנו (לעיתים נכון) אבל עד שלא תנהלו עסק עצמאי לבד, לא תבינו כמה ההוצאות הן גדולות וכמה קשה לשרוד.

רוצים להוריד מחירים?

תבואו בטענות לממשלה.

ועדיין, לא ברור לי איך מגיעים מ 87 דולר ל 1400 שקל. (וזה בהזמנה של יחידה אחת, לא של כמות).

נכון, לא חייב לקנות שם.

נכון, לא קניתי שם :)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אישתי - עוד משלם, והרבה.

כלה מעליאקספרס / אוקראינה - אתה בוחר מאיפה היא באה - 10.99$ כולל משלוח חינם.

ועדיין לא הייתי מחליף אותה באף אחת בעולם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מזמין הרבה דברים מהרשת. כמו כולנו.

על כל דבר שאני צריך לקנות אני חושב אוטומטית "בוא נראה כמה זה יעלה לי באיביי", ובודק.

אלה מה, יש דברים שאני פוסל אותם מראש משום מה ... "זה גדול מידי", "זה כבד מידי", "בטח יעלה יקר" וכו'.

לאחרונה חשקה נפשי (או יותר נכון נפשה של זוגתי) במזרן דק לאימוני כושר בבית. מתגלגל כזה, שאפשר יהיה להתאמן עליו ולעשות יוגה מדי פעם.

נגשנו לחנות "ספורט" הקרובה לביתינו והמחיר? 150 ש"ח ל-"הכי-פשוט-הכי-דק-הכי-לא-צבעוני-והכי-פחות-פנסי"

"טוב נו" - חשבתי לעצמי, -"בטח באייבי יעלה יקר כי זה גדול למשלוח, אבל אני אבדוק בכל מקרה". לוקח את הפלא ובודק - 68 ש"ח להכל כולל הכל.

שבועיים המתנה והמזרן פרוס אצלי בסלון ואני בפוזה של לוטוס. תענוג.

פורסם
ועדיין, לא ברור לי איך מגיעים מ 87 דולר ל 1400 שקל. (וזה בהזמנה של יחידה אחת, לא של כמות).

נכון, לא חייב לקנות שם.

נכון, לא קניתי שם :)

הפער יכול להיות גדול, לעיתים הוא גדול מאוד ולא ברור למה בדוגמא, הוא כך.

לגבי ההורדות, אתה בקלות יכול להגיע ל-40% ממחיר המכירה של המוצר רק מהעלויות השוטפות וזה עוד לפני עלות רכישת המוצר מהיבואן/מפעל/ספק.

אני למשל, לא קונה מחו"ל כי תמיד יש מבצעים והנחות בארץ.

אם אין, ממתינים.

כמה פעמים רכשתי מעלי, דיל אקסטרים ואיביי וקיבלתי מוצרים באיכות לעיתים ירודה אחרי חודש המתנה.

כאן בארץ אני משלם יותר, רואה את המוצר ואם יש בעיה - יש תמיד לאן לפנות (ברוב המקרים).

פורסם

כאן בארץ אני משלם יותר, רואה את המוצר ואם יש בעיה - יש תמיד לאן לפנות (ברוב המקרים).

זה נכון רק בחלק מהמקרים. פורום הצרכנות בתפוז מלא בעדויות של אנשים על חנויות שמתנערות מהאחריות שלהן על המוצר שהן מכרו בכל מיני תירוצים. גם אני נתקלתי יותר מידי פעמים בתופעה הבזוייה הזו.

פורסם

רצים דוגמאות לשעונים שם המערב הפרוע זה understatement ,עד כמה שאני יודע לא צריך מכון תקנים אשמח לדעת אם כך המצב.

פורסם

דוגמא נפלאה לכמה שאתה טועה.

רולקס שוויצרי שיצא ממפעלי רולקס ועשה את דרכו לארץ ישראל עולה פי 3 מרולקס שוויצרי שיצא ממפעלי רולקס ועשה את דרכו לארה״ב.

עכשיו במונחים של לחם ״פי שלוש״ לא נשמע הרבה. אבל כשאתה משלם 150,000 שקל על שעון שעולה בארה״ב 50,000 שקל זה קצת מרגיז.

לא רוצה להרוס את החגיגה, אבל הרבה מאוד פעמים המוצר "הזול מסין\עליאקספרס\איביי" הוא בעצם מוצר חיקוי\איכות ירודה שיהיה לכם מזל עם בכלל יעבוד.

נורא קל לבוא ולהגיד "בארץ רולקס עולה 10000ש"ח ואליקספרס 15דולר" רק דיי ברור שמה שיש באליקספרס זה חיקוי סיני זול.

לפעמים עדיף לשלם 150ש"ח ולקבל מוצר שעובד ובעל שם מאשר לקנות את "אותו" המוצר ב 2דולר מאיביי. מניסיון.

ולא, אני לא מצדיק את המחירים בארץ. לפני כל קניה משמעותית אני בודק האם שווה להזמין את אותו המוצר (או טוב יותר) מאמזון\איביי וכו'.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אנחנו המדינה היחידה בעולם עם עלויות אחזקת עסק?

הרהור מהצד השני - יתכן שאנחנו מדינה קטנה מידי על רכס הררי הביורוקרטיה ושוחד חוקי שהמציאו פה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

שרשור עם תפיסה מצויינת של המובן מאליו :)

אין מה לבכות על המחירים בארץ, תודה לאל שיש לנו את האופציה של הזמנת דברים מחו"ל.

תודה לממציא האיביי.

• תוכן חדש...