Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז ככה. אני כבר לא ברווז צעיר במיוחד (34). יש עניינים רבים על הפרק, ולהמשיך להיות מחסנאי כל החיים שלי לא בא בחשבון מבחינתי.

אני מאד רוצה להגיע לתחום העיבוד השבבי (מאד מאד אפילו) ולגדול שם, אבל במפתיע אנשים לא אוהבים לקחת חבר'ה בלי ניסיון.:roll:

כרגע אני בעיצומו של קורס קניינות ורכש שבסופו אקבל תעודה של משרד התמ"ת, ואני חושב שעשיתי טעות כשנרשמתי מכיוון שמשום מה, מאנשי רכש דורשים תואר בכל מקום :roll:.

אז: מה אני יודע לעשות?

מסתבר, שאני יודע לקדם אתרים. קידמתי את האתר שלי אורגאנית בגוגל בצורה נהדרת.

אז חשבתי על ללמוד HTML, ולפחות בהתחלה לחלטר בבניית אתרים (ובהמשך גם בקידום שלהם). אם נתעלם כרגע מהקידום, שהייתי מעדיף לעבוד כשכיר בתעשייה לפני שאזרק למים הקרים, האם יש טעם בכלל ללמוד HTML? זה ייתן לי ערך מוסף כלשהוא?

להזכירכם, אני מהצפון, ולא מהמרכז- היכן שרוב העבודה בתחום נמצאת לפי מה שראיתי.

תודה לכל רעיון, מחשבה ועצה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה כ"כ אוהב את עניין של העיבוד השבבי, נסה לפנות למקומות ולהציע את שירותך אפילו בשכר נמוך (גם מינימום) מתוך אמונה שאתה באמת טוב, הן מקצועית והן כללית למקום (ראש פתוח, מגיע בזמן, בקיצור, עובד ששווה לשמור עליו) וכך תתקדם בע"ה.

במקום שאני עובד בו כרגע (תעשייה במפעל ייצור) אני רואה שהמקום משווע לעובדים עם מינימום מוסר עבודה, אני בטוח שתמצא בסופו של דבר מקום שיקבל אותך.

אגב, מהיכן אתה אם מותר לשאול?

אגב, האופ-טופיק ידוע בזרועותיו הארוכות שחולשות על כל תחום, אולי מישהו מהפורום מכיר מישהו שמכיר מישהו שישמח להעסיק אותך.

פורסם

תראה, ככלל תעשיית המתכת בארץ מתה כבר שנים רבות. זה לא שאין לחלוטין, יש מעט ולא ידוע לי שהתחום מאד מתגמל. תכנות, בניית אתרים וכו׳ זה תחום מבוקש מאד בשנים האחרונות. אם זה מושך אותך שווה לנסות. את הברזלים תשאיר לתחביב.

פורסם

במקרה, ואני קניין רכש, ואבא שלי עובד בתור תכניתן CNC.

דווקא בתחום ה-CNC יש ביקוש די גבוה והמשכורות לא רעות. כמובן שבלי ניסיון אתה תצטרך לעבוד על משכורת נמוכה יחסית ועם הזמן תתקדם. רק מה? האווירה לרוב לא נעימה במקומות כאלה. אתה בסופו של דבר סוג של פועל שחור ומתייחסים אליך בהתאם(הכול על סמך הנסיון של אבא שלי שעומד על בערך 20 שנה)

ובקנייניות, לא רוצה לבאס אבל ניסיון+תואר כלשהו(ורצוי תואר לוגיסטי) זה משהו הכרחי מאוד. עם קורס בלבד, זה יכול להיות קשה אם כי לא בילתי אפשרי.

פורסם

למיטב ידיעתי, HTML די מתה. היום עובדים על אתרי פלאש, HTML5 (אין לי מושג אם זה מבוסס על HTML או משהו חדש לגמרי) וPHP.

אני לא סגור על זה ב100 אחוז, אז חכה לתגובות של מעצבי אתרים למיניהם שיאשרו או יתקנו את מה שאמרתי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

שלח לי את הטלפון שלך בפרטי בבקשה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אבא שלי עובד בתחום העיבוד השבבי. במפעל שבו הוא עובד צמאים מאוד עובדים אבל קשה להשיג אותם, כי אף אחד לא אוהב לעמוד מול מכונה רועשת כל היום ולהתעסק בשמן ושבבי מתכת. ועוד צריך קצת אינטיליגנציה כדי לדעת איך להפעיל את המכונה ולהבין מה היא רוצה. שלא לדבר על להגדיל ראש ולהכין אותה בעצמך...

לגבי קידום ובניית אתרים - רד מזה. אני עובד בתחום משיק ואני אומר לך שזה לא משתלם.

בניית אתרים זה שוק שנפרץ לחלוטין. אם חשבת שלמכור מטהרי מים זה כאב ראש, עוד לא מכרת אתר אינטרנט. בסוף אתה עובד שבועות ארוכים מול לקוח עם אין סוף דרישות, והכל בשביל אתר של 1000-2000₪. אין סוף שסנים, תיקונים, שיפורים, תוסיף לי תשנה לי והכל בשביל גרושים.

אגב, בשביל לבנות אתר בסיסי צריך הבנה כללית בלבד ב HTML. אף אחד לא מקליד היום אתר שלם ב- HTML, אלא אם ממש משעמם לו. יש פלטפורמות בניית אתרים שרק צריך לדעת להשתמש בהן - וורדפרס, בוטס-סטרפ, ויקס, ג׳ומלה ועוד. תדע לשלוט בהן - אתה מסודר ב-95% מכל מה שאי פעם תרצה לעשות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נזכרתי בשני לוחות דרושים של אזור הצפון, אני מקווה שהם יהיו לך לעזר, הראשון זה ״מעברים בעמק״ והשני זה מ.מ.ת.ק

שאלה ברשותך, חשבת על מעבר למרכז? בא בחשבון מבחינתך מעבר לאזור כלשהו? ומההודעה שלך לא הצלחתי להבין לגמרי. עשית קורס בCNC אבל אין לך נסיון, או שאין לך רקע בתחום בכלל?

פורסם

אנשי CNC בכל הרמות תמיד דרושים. אני מחפש כבר הרבה זמן איש CNC בעל יכולת SETUP עצמאית וידע ב G קוד ופשוט אין. אפילו מודעות דרושים בלוחות הגדולים הניבה אפס פניות ואני לא היחיד שמחפש.

איש כזה יכול בקלות לקבל 30-35 שקל לשעה לפני תוספת משמרות ושעות נוספות איפה שיש (אצלי אין) וזו כבר משכורת בכלל לא רעה.

ברווז, עם הכישורים שלך לך ליבואני הציוד (מ.ט.מ, אלבה, טיקטים, קצנשטיין וכו') ונסה להתקבל לעבודה כטכנאי זו עבודה לא קלה אבל עם שכר לא רע ומאוד מאתגרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני זוכר ברווז אחר שהיה שופע בחידודי לשון

הצעתי לו אז ומציע לו היום

לך לתחום הפירסום, יאתגר לך את האיבר שנמצא בראש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

Night , אני לא רוצה להיות קטנוני וזה אבל 30 ש״ח לשעה זה משכורת של 5400 ש״ח בחודש.

זה לא משכורת שתלהיב אף אחד באמת ללמוד מקצוע בצורה מעמיקה ולהיות ספץ בו , זו בערך משכורת של מוקדן , מנהלת משרד או אחת מהמון עבודות אחרות שדורשות 0 הכשרה.

זו משכורת שקשה להתקיים ממנה באמת ומתחת לממוצע (אבל כן בערך השכר החציוני)

שוב אולי זה רק אני והמבט המנותק שלי מרחוק ומתחום אחר לגמרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פרנצ'י, אלה משכורות שנכפות על הענף לאור האלטרנטיבות בחו"ל. אין מה לעשות. כמות האנשים הטובים והמוכשרים שמתבזבזים שם היא עצומה. אני יודע על מפעל שלם שמייצר ללקוח הכי משמעותי שקיים במדינה, ועדיין כל העובדים שם עולים חדשים\ישנים עם משכורת על הפנים. על כל אחד שאולי מפגין קצת מרמור יש עוד חמישה שרוצים להיכנס.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
Night , אני לא רוצה להיות קטנוני וזה אבל 30 ש״ח לשעה זה משכורת של 5400 ש״ח בחודש.

זה לא משכורת שתלהיב אף אחד באמת ללמוד מקצוע בצורה מעמיקה ולהיות ספץ בו , זו בערך משכורת של מוקדן , מנהלת משרד או אחת מהמון עבודות אחרות שדורשות 0 הכשרה.

זו משכורת שקשה להתקיים ממנה באמת ומתחת לממוצע (אבל כן בערך השכר החציוני)

שוב אולי זה רק אני והמבט המנותק שלי מרחוק ומתחום אחר לגמרי.

שים לב שכתבתי "בקלות" וכתבתי 30-35.

35 לפני שעות נוספות זה כמעט 7 ברוטו. אם תוסיף משמרות ו/או שעות נוספות האנשים האלה עוברים גם את העשר.

נכון שזו לא משכורת של אקדמאי או של איש היי טק אבל גם הלימוד וההכשרה לא באותה הרמה. אדם כזה אם הוא טוב יגיע להיות מנהל מחלקה או מנהל ייצור ואז השכר יעלה עוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, כמות החברות לעיבוד שבבי שנשארו בארץ היא קטנה מאוד ביחס למה שהיה בשנות 80-90 בעשרות אחוזים. פעם כול רחוב נחלת בנימין בת"א וכול איזור התעשיה

חולון היה מוצף בחנויות לאספקה טכנית וציוד לתעשיה ולצערי רובם נעלמו ונשארו הגדולים באמת. אפילו ז את ג בחולון נעלם.

אני זוכר שבתור ילד הייתי מסתובב באיזור התעשיה חולון ורואה רק פחים מלאים בפסולות של שבבי מתכת.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...