Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא מכיר את ראשי התיבות, אבל בעצם זה פשוט מכונה כלשהי שפועלת בשלושה צירים (כרסומת, מחרטה, אולי גם דברים אחרים) עם בקר ממוחשב - אתה מזין תכנית והיא רצה.

עכשיו אני כן מכיר את ראשי התיבות - computer numerical control.

הוא חותך אותך בהתאם לתאריך הלידה שלך וכאלה.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני רק שאלה קטנה... פיצפונת...

מה זה CNC לעזאזל???

COMPUTERIZED NUMERICAL CONTROL.

זה מתייחס למכונות מבוקרות מחשב. הדור הקודם היה NC ששם לא היה מחשב אלא בקר מתוכנת פרימיטיבי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ברווז, ברצינות - מה לגבי אינסטלטור/שיפוצניק?

עבודה עם הידיים כמו שאתה אוהב,

פיתרון בעיות כבדרך קבע,

והזדמנות מצוינת להשחיל איזה מסנן על הדרך - הי, כבר פתחתי לך את הקיר,

בוא ננצל את ההזדמנות לחבר פה משהו...

יש לי חבר חשמלאי שבאופן טבעי זולג לכל מיני עבודות שיפוץ כלליות. יש ביקוש.

נ.ב.:

סתם כדי שתקבל מושג לגבי מצב השוק:

פעם, כשרצית לבנות מארז מתכתי כלשהו עבור ציוד אלקטרוני,

היית פונה לבתי המלאכה בארץ, מזמין כמה אבי טיפוס ואחר כך מעביר את הייצןר הסדרתי לסין.

היום יותר זול ליצור אבי טיפוס בודדים מסין, אפילו במשלוח אווירי,

ואפילו לבצע כל מיני משלוחים הלוך-חזור לפני המעבר לייצור סדרתי.

לא פלא שהתעשייה קרסה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

באוניברסיטאות/מכוני מחקר ואולי גם בחברות מסחריות מסוימות יש מחלקה טכנית שתפקידה לתמוך את המדענים בביצוע הניסויים.

לבנות את המכשירים, סטנדים וכו׳ הדרושים לניסוי.

מצריך יכולות בתחומים רחבים, נראה לי תפור עליך.

צומחים מלמטה. מתחילים במשימות בסיסיות ומי שמוכיח את עצמו מקבל משימות מאתגרות יותר.

מניח שבצפון מדובר בטכניון ואונ׳ חיפה.

אני מכיר את התחום ממכון ויצמן, דרך אבי שהיה חרט ואנשים שעבדו איתו השתחלו לשם ודיווחו על חיים נפלאים לעומת השוק הפרטי.

החסרון-כל מה שציינתי נכון ללפני עשור לפחות, לא יודע איך ההפרטה/התייעלות שגופים כאלו עוברים השפיעה על התחום.

ומילת אזהרה שכבר נכתבה כאן, עיבוד שבבי (CNC או לא) זה תחום יקר מאוד להתפתחות כעצמאי, נדרשת השקעה עצומה ברכש ציוד ואחזקתו ביחס לכל מקצוע דומה והסיכון הכלכלי עצום. לכן אם עצמאות היא שיקול משמעותי, לא הייתי הולך על התחום הזה.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
ברווז, ברצינות - מה לגבי אינסטלטור/שיפוצניק?

עבודה עם הידיים כמו שאתה אוהב,

פיתרון בעיות כבדרך קבע,

והזדמנות מצוינת להשחיל איזה מסנן על הדרך - הי, כבר פתחתי לך את הקיר,

בוא ננצל את ההזדמנות לחבר פה משהו...

המחשבה עברה לי בראש. יותר מדיי תחרות, מעט מדיי רווחיות, יותר מדיי דברים שאני לא יודע עדיין לעשות ולא ממש הייתי רוצה להיתקל בהם פעם ראשונה בבית של לקוח.

פלוס, זה לא מקדם אותי כל כך לכיוון שאני רוצה להגיע אליו.

יש לי חבר חשמלאי שבאופן טבעי זולג לכל מיני עבודות שיפוץ כלליות. יש ביקוש.

נ.ב.:

סתם כדי שתקבל מושג לגבי מצב השוק:

פעם, כשרצית לבנות מארז מתכתי כלשהו עבור ציוד אלקטרוני,

היית פונה לבתי המלאכה בארץ, מזמין כמה אבי טיפוס ואחר כך מעביר את הייצןר הסדרתי לסין.

היום יותר זול ליצור אבי טיפוס בודדים מסין, אפילו במשלוח אווירי,

ואפילו לבצע כל מיני משלוחים הלוך-חזור לפני המעבר לייצור סדרתי.

לא פלא שהתעשייה קרסה.

היום, יותר זול לתכנת מדפסת תלת מימד עבור האבי טיפוס ואז לשלוח את הייצור הסדרתי לסין, כשיש לך גם אבטיפוס וגם תכנת (תבנית) חיתוך מוכנה. ועדיין, לא חסר בתי עסק המתפרנסים מזה.

אני אישית מכיר בית עסק לעיבוד שבבי, שגם מתפרנס מייצור סדרתי של מוצרים מסוימים עבור לקוחות קבועים, גם ייצור עבור לקוחות חדשים וגם מייצר סכינים למכירה. בראייתי, המצב צריך להיות קצת הפוך, דהיינו מפעל המייצר סכינים למכירה וגם לוקח עבודות מלקוחות קבועים ומזדמנים.

באוניברסיטאות/מכוני מחקר ואולי גם בחברות מסחריות מסוימות יש מחלקה טכנית שתפקידה לתמוך את המדענים בביצוע הניסויים.

לבנות את המכשירים, סטנדים וכו׳ הדרושים לניסוי.

מצריך יכולות בתחומים רחבים, נראה לי תפור עליך.

נשמע מגניב לגמרי!

צומחים מלמטה. מתחילים במשימות בסיסיות ומי שמוכיח את עצמו מקבל משימות מאתגרות יותר.

מניח שבצפון מדובר בטכניון ואונ׳ חיפה.

אני מכיר את התחום ממכון ויצמן, דרך אבי שהיה חרט ואנשים שעבדו איתו השתחלו לשם ודיווחו על חיים נפלאים לעומת השוק הפרטי.

החסרון-כל מה שציינתי נכון ללפני עשור לפחות, לא יודע איך ההפרטה/התייעלות שגופים כאלו עוברים השפיעה על התחום.

ומילת אזהרה שכבר נכתבה כאן, עיבוד שבבי (CNC או לא) זה תחום יקר מאוד להתפתחות כעצמאי, נדרשת השקעה עצומה ברכש ציוד ואחזקתו ביחס לכל מקצוע דומה והסיכון הכלכלי עצום. לכן אם עצמאות היא שיקול משמעותי, לא הייתי הולך על התחום הזה.

באמת שמה שציינת נשמע לי טוב. אהבתי את הרעיון, אנסה לעשות איתו משהו.

לגבי עצמאות בתחום, יש עוד זמן עד שאגיע ללהיות עצמאי בתחום, ובזמן הזה כל התעשייה יכולה להשתנות. בינתיים, אני בכל מקרה כן צריך לצבור את הידע הדרוש לי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם תחכה להצטברות ידע לפני שתעשה משהו, זה לא יקרה.

איפה שלא הייתי בחיים, למדתי רק תוך כדי תנועה,

אחרי קפיצה למים.

מטרות לטווח ארוך זה נחמד, אבל להיות עוזר אינסטלטור בטווח המיידי

יכול לקדם לך את הכישורים ברמות קיצוניות עקב העבודה תוך כדי תנועה.

סליחה שננעלתי דווקא על תחום השיפוצים, בטח יש אופציות אחרות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

hans, אני לא מחכה להצטברות ידע, במקומות שבהם אני צריך לקפוץ למים. כבר קפצתי למים עמוקים מאד וקרים מאד יותר מפעם אחת.

אבל, בתחומים מסויימים, אני גם לא מעוניין לקפוץ למים, למרות שידע זה תמיד דבר טוב.

אני לא מעוניין להיות אינסטלטור. לא מושך אותי, לא מעניין אותי, לא קרוב לתחומי העניין שלי (הכנס כאן בדיחה על לשחק עם הצינור כל היום, להחזיק את הצינור כל היום, וכמות הבלונדיניות שהיה צריך לצאת איתם כדי להשיג כמות כזו של "שערות" פישתן) ובנוסף יש עוד כמה חסרונות לתחום. אין לי את הידע זו רק סיבה אחת לגבי מדוע אני לא מעוניין לגשת לזה, ושים לב שהמקומות שמושכים אותי, יש לי בהם ידע מסויים- לעיתים רק תיאורטי, לעיתים גם מעשי.

אתה אולי "ננעלת" על משהו מסויים, אבל גם אני "נעול" בצורה כלשהיא. יש דברים שאני לא חושב שאני אנסה אותם אפילו, מאחר ואני לא רואה אפשרות לייחוד או לקידום בצורה אחרת. עסק שלא אוכל לקדם, מבחינתי לא מצדיק השקעה. אינסטלטורים ושיפוצניקים יש בשקל לקילו, ואין הרבה ייחודיות שאפשר להביא לשוק הזה.

פורסם

מדהים.

ועדיין, עם כל ההשקעה האינסופית בהתייעלות ובקיצור זמני עבודה, החלפת ראש בזבזנית להחריד בזמן.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

יש מכינות שמחליפות כלי בפחות מחצי שנייה.

כמו כן יש מכונות גם עם 7 צירם ויותר מכוש אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ויותר מכוש אחד.

תן לי לנחש: כוש אומו, כוש אוחתק וכוש ראבאק, ויש צורך שהמפעיל יהיה ערס.

פורסם

איזה בעסה שבדיחה לא עוברת טוב בכתיבה לעומת דיבור.

ויש לי רצון עז לומר משהו לגבי כך שהמכונה מהודו, אבל אני אתאפק. מספיק התבדחתי כבר, ואני רואה שזה נושא רגיש. אז, עד כוש.

הצליח? לא הצליח? מישהו גיחך לפחות? משהו?

• תוכן חדש...