Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

לצערי רכשתי רכב מקבוצת קרסו. מדובר בניסאן מיקרה 2014.

קניתי, שילמתי, וזהו. השירות המחפיר, או האין שירות יצא מהם.

הכל התחיל בטיפול הראשון, הרכב גמע כ18K, נכנסים לטיפול ראשון.

אחרי קביעת תור מראש, המתנה ארוכה, קבלת פנים מחפירה, איך שהמוסכניק נכנס לי לרכב מדליק מזגן [שחלילה לא יהיה לו חם], מכוון את הכסא, מאיץ במהירות, בקיצור כמו בבית [ברכב] שלו.

זה נראה לי חוצפה, כי אחרי הכל הוא רק בעל מקצוע שנותן לי שירות, ולא צריך להשתלט לי על הרכב.

ממשיכים לטיפול עצמו, חצי מהיום הלך כי מה לעשות יש רכבים לפני שלא תיאמו איתם.

אז איכשהו הם עשו לי את הטיפול, וזה לא נגמר כאן, מגיעה גם חשבונית על סך 800 שקלים.

ניסאן מיקרה2014, טיפול ראשון בסיסי לחלוטין, 800 שקלים חדשים. הזוי.

בסוף אני מגלה שאיכשהו ביום למחרת הגיעו מים [!] לפנסים הקדמיים, אדים שהצטברו, מים שנכנסו, או עשו שמה צרכים אף אחד לא יודע.

נכנסתי למחרת לבדיקה, שוב היחס המגעיל, הפעם גם מאיים בצורה מסויימת, והם כמובן מתנערים, לא מוכנים לשמוע, וכמובן מי עשה את הנזק? בעל הרכב, אני.

אז עצה לי אליכם, תתרחקו מהיבאן הזה. קניתי רכב חדש ממיטב כספי, ראשון אחרי לא מעט שנים שיש לי רשיון, ואני מצטער כל כך.

השאלה הגדולה שלי איך אני ממשיך מכאן? היכן אכנס לטיפול הבא? עם היבואן הזה אני גמרתי ועם כל המוסכים שלו!

את המוסך שנכנסתי אצלו ארצה שלא לומר כרגע. אך מקריאה שלי בפורום, יש המון טענות כמו שלי.

תודה רבה.

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כול המוסכים אותו דבר,אם קיבלת חויה לא נעימה זה לא אומר שכול קרסו ככה,פעם הבאה תתעיץ פה אולי אנשים פה מכירים מוסכים מורשי יבואן של קרסו שדווקא טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אישית אני לא רואה בעיה שמכונאי שנכנס לנהוג ברכב יכוון לעצמו את הכיסא או ידליק מזגן, אני אפילו מפציר בכל אחד שנכנס לרכב שלא שלו לכוון מיד את הכסא.

ההודעה שלך נשמעת מאוד (!!) קטנונית וחוץ מזמן ההמתנה שנאלצת לספוג והמחיר הגבוהה (שלא חריג בנוף מוסכי היבואן) לא הבנתי כלכך במה חטא המוסך..

יום טוב גם לך

פורסם

לא אופתע אם אתה מקורב אליהם ועל סמך זה תגובתך. שכחת לציין שהמוסכניק האיץ במהירות, מכוון את הכסא, מדליק מזגן, רק חסר שיראה סרט ברכב.

מוסכניק צריך לבצע טיפול ברכב. ולא מעבר. ואם יש באותו היום חום ואובך, שיתרענן במשרד ולא ברכב שלי.

ומה בדיוק קטנוני?

זמני המתנה? לא תיאמתי תור שבוע לפני כדי לחכות 3 שעות בהמתנה! ולמה?, משום שיש רכבים שלא תיאמו תור, והם מריכים לקבל אותם.

טיפול קטן וראשון שלא צריך להמשך יותר משעה, שעתיים, נמשך כ6 שעות! מחצית מהיום.

פורסם

נשמע שחוסר שביעות הרצון שלך היא מהמוסך הספציפי ולא מכל חברת קרסו. לפי מה שכתבת,

אפילו לא ניסית ליצור קשר עם היבואן ולהציג בפניו את טענותיך בנוגע למוסך.

פורסם

המחיר הזה נשמע גבוה מאוד,

ועוד כשקניתי את הקליאו והתלבטתי לגבי המיקרה, במוסך בבאר שבע אמרו שעלות טיפול בסיסי לקליאו היא 490₪ ולמיקרה 450-460₪. למה הבחור פה שילם כמעט פי 2?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני יצרתי קשר עם שירות הלקוחות של קרסו.

הצגתי בפניהם את הבעיה. הם לא התעניינו ובדיוק העמיקו.

ציינתי בפניהם שאני לקוח מאוכזב, שאני לא מרוצה משירותם, שאמליץ לכל מי שאני מכיר לא להתקרב אליהם, קיבלתי זלזול, שאני יכול לעשות מה שאני רוצה, שהם רק עולים במכירות ובשביעות רצון לקוחותיהם.

פשוט בושה.

אחרי שנים קניתי רכב, שילמתי ממיטב כספי, וזה מה שקיבלתי.

ולמי שציין את המוסך, אני מסכים. אולי באמת המוסך הזה ספציפית הוא לא מקצועי, לא אדיב, ולא שירותי.

אך לדעתי יש פיקוח מהיבואן, וככה הם לא צריכים להתנהג.

פורסם

פותח השרשור,

אני מאוד מבין אותך.

לדעתי, להבא אתה צריך להתנהל בצורה הבאה (וכך גם אני עושה):

1. לברר מראש מה כולל הטיפול, כולל בירור של עלות החלפים (תודה לאל היום יש הרבה חנויות שמספקות חלפים מקוריים חדשים בעלות מוזלת-פשוט צריך לברר ולהתקשר). כמו כו, לברר עם המוסך כמה הם לוקחים על שעת עבודה. בנוסף, אני ממליץ לשאול האם יש מחיר אחיד מבחינת עלות הטיפול שהרכב צריך לעבור- לדוגמה טיפול ראשון, עם כל הדברים הבסיסים שצריך לטפל וידועים מראש מה עלות הטיפול-יש יבואנים שיש להם מחיר אחיד לכל טיפול וטיפול.

2. אחרי שביצעת את עבודת הדוקטורט שרשמתי בסעיף הראשון, תדבר עם מנהל השירות של המוסך ותבקש ממנו הסבר איך טיפול צריך לעלות בסדר גודל כזה שיש דברים בסיסים מאוד שלא מתקרבים למחיר שנתנו לך. חשוב שכל זה תבצע לפני הטיפול ולא אחרי ובכך תוריד אותם במחיר. אדם שעושה שיעורי בית לפני ומתווכח איתם למה המחיר כזה גבוה שבפועל אתה מציג להם מחירים שהרכיבים עולם לעומת מה שהם דורשים בסופו של דבר לא יהיה להם מנוס להוריד מחיר במיוחד עם תתווכח ותרים את הקול.

3. במקרה שלך, אני בהחלט חושב שאתה צריך לפנות לשירות הלקוחות של קרסו, לכתוב בעמוד הפיסבוק שלהם, לכתוב בעמוד הפיסבוק של המוסך ולדרוש פיצוי על העלות המוגזמת של הטיפול. ככל שתעמוד על שלך יותר כך הסיכוי שתקבל מה שאתה רוצה ואני מדבר מניסיון.

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם (נערך)

הדליק מזגן? שידליק.

האיץ במהירות? בתוך המוסך? לא מאמין שעבר 20-30 קמ"ש וגם זה בלחץ.

מכוון את הכיסא? אז איך יעלה את הרכב על הליפט, ינהג בעמידה?

המתנה ארוכה לאחר קביעת תור ויחס מחפיר? זו באמת בושה, ככה לא מתנהגים ללקוח.

בכל הנוגע למחירים - ככה זה בכל היבואנים.

עריכה אחרונה על ידי stio
תיקון שגיאה
פורסם

שידליק? להתרענן לי באוטו? זה לא מקובל!

האיץ במהירות, אתה מקל ראש ב20-30 קמש? איזו זכות יש לו בכלל לנסוע לי ברכב בלי זכות?

אין לו ביטוח, אין לו סיבה.

אם היה נכנס במישהו ב20 קמש? מי היה אשם? הוא? שנהג בלי ביטוח?

ולא נשכח שהרכב שלי!

למוסכניק יש אישור לבצע נסיעת מבחן ותו לא, לא להתרענן במזגן, לא להאיץ, ולא שום דבר אחר!

פורסם
לא אופתע אם אתה מקורב אליהם ועל סמך זה תגובתך. שכחת לציין שהמוסכניק האיץ במהירות, מכוון את הכסא, מדליק מזגן, רק חסר שיראה סרט ברכב.

בכל מוסך שתבקר בו בחייך כך יתנהג המוסכניק, ואם אתה 1.50 והוא 1.90? איך אתה מצפה שהוא ינהג?

זה שהוא הדליק מזגן זה ממש קטנוניות מצידך, בן אדם בא מכניס לך את הרכב לטיפול, הוא כל היום בחום, תן לו שנייה אחת להתרענן בדרך מהחנייה אל הליפט, תכף תגיד שאתה דורש מהם החזר על סה''כ 0.00004 אגורות על הדלק שהדלקת המזגן גרמה לרכב לצרוך.

לגבי הנהיגה המהירה אני מסכים איתך, בכל המוסכים הם ממש פזיזים ואני תמיד מבקש ממי שמטפל לי ברכב שירגע עם הגז בתוך המוסך. מרוב שהם עושים את זה כל יום כבר אין להם פחד וכבר ראיתי מקרים של מוסכניק שנתקע באיזה עגלת כלים.

לגבי הפנסים- בדקת איך זה קרה? אולי פתחי הנורות לא מהודקים או משהו דומה. לא יתכן שבטיפול שגרתי יגרמו לנזק לשני הפנסים שלך אבל אם אתה עדיין לא מוצא שום בעיה אז כדאי שתפנה למוסך אחר, אולי יטפלו בזה במסגרת האחריות.

ולא אני לא קשור לרנו-ניסן ולשום מוסך אחר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא להאיץ? תגיד, אתה חי בסרט? איך אתה רוצה שהוא יזיז את הרכב ממקום למקום?

ועוד לא הבנתי מה בדיוק הבעיה עם זה שהוא הדליק מזגן?

פורסם

להאיץ הכוונה היא לא האצת כדי לנסוע, אלא האצה על גבול פרפור הגלגלים, האצה מהירה שלא לצורך ובצורה מסוכנת.

ולגבי כל השאר, הכוונה היא לא הדלקת מזגן בכדי להניע את הרכב, לקחת אותו לליפט, או כדומה. אלא לעשות ברכב סיבוב בלי סיבה. וזה לא מקובל.

פורסם

תסלח לי אבל אתה פשוט לא מבין כלום מהחיים שלך.

כשאתה מכניס אוטו למוסך מן הראוי שיבדקו שהכל תקין וזה כולל גם להאיץ ואפילו לבדוק שכל חגורות הבטיחות ננעלות כראוי (המוסך שלי בודק את זה בכל טיפול).

לגבי עלויות תעלה חשבונית. יכול להיות שזה יקר ויכול להיות שגם עשו לך ברקסים ואז המחיר לא גבוה.

לגבי המתנה קשה להעריך אם 6 שעות זה סביר או לא בלי לראות חשבונית מה עשו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...