Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקפי מגן

bkantor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

זה בסדר, גם אני עבדתי בכמה כאלה. ההבדל הוא שבמפעלים נורמליים החלטות כאלה מתקבלות ביחד עם העובדים - מביאים כמה דגמים למדידה, מחליטים מה הכי נח ואז רוכשים. פה נשמע שהיה להם איזה "כמעט ונפגע", למישהו רעד הפופיק, הוציאו מהבויידעם את נהלי הבטיחות ונזכרו שצריך משקפיים, לכן מיד סגרו את הפינה בהזמנת סטוק והורדת פקודה לעובדים. תהליך עקום מן היסוד שעלול להסתיים בנפגעים נוספים כתוצאה מאי הנוחות והירידה בריכוז בעקבות שימוש בציוד לא מתאים.

לשם הבהרה, זה לא אחד מהפוסטים שלי נגד ישראל. כשעבדתי ב-HP בנתניה ראיתי כיצד מתבצע התהליך הנכון והבריא - עם נעליים, משקפיים, אטמים ועוד ציוד בסגנון. לעומת זאת כשעבדתי בסטארט-אפ וביקרתי אצל קבלן יצור גדול בצפון - שם זה עבד בדיוק כפי שפות"ש מתאר, והמוטיבציה של העובדים הייתה בהתאם, ורקורד הבטיחות שלהם לא השתפר מאז בלשון המעטה.

פורסם

אם כבר עסקינן במשקפי מגן, למישהו יש איזה פתרון ממש טוב למי שיש משקפי ראייה ? פרט למסכת פנים מלחיצה כזו

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לעשות משקפי מגן אופטיים.

לי יש כאלה והן טובות ונוחות (נראות כמו משקפי מנחם בגין אבל עם סגירה מהצדדים). גם לעובדים שלי שמרכיבים משקפיים אני עושה כאלה.

הבעייה שאני תמיד משאיר אותם במשרד כשאני יוצא לרצפת הייצור והורס את המשקפיים הרגילים שלי.

בכל מקרה אין למעסיק שיקול דעת בנושא בטיחות. אם המשקפיים המסופקים לא נוחים אז משקיעים קצת וקונים לבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בכל מקרה אין למעסיק שיקול דעת בנושא בטיחות. אם המשקפיים המסופקים לא נוחים אז משקיעים קצת וקונים לבד.

בחייאת.

ואם המעסיק החליט לקנות נעלי בטיחות זולות וכתוצאה חצי מהעובדים חוזרים הביתה עם כאבי גב ופטריות ברגליים (מקרה אמיתי) - גם אז תמליץ להם "להשקיע קצת ולקנות לבד"? עניין של 400 שקל, מה זה בשביל פועל יצור... גרושים.

בטח שיש למעסיק שיקול דעת. לא לגבי המה אבל בהחלט לגבי האיך.

פורסם
בחייאת.

ואם המעסיק החליט לקנות נעלי בטיחות זולות וכתוצאה חצי מהעובדים חוזרים הביתה עם כאבי גב ופטריות ברגליים (מקרה אמיתי) - גם אז תמליץ להם "להשקיע קצת ולקנות לבד"? עניין של 400 שקל, מה זה בשביל פועל יצור... גרושים.

בטח שיש למעסיק שיקול דעת. לא לגבי המה אבל בהחלט לגבי האיך.

אני לא יודע למה החלטת שהמשקפים המסופקות לא טובות (ומנסיוני מהתקופה שלפני שהרכבתי משקפיים הכי נוחות היו הכי פשוטות).

יש גם הבדל בין נעלי בטיחות שעולות מאות שקלים למשקפיים שעולות עשרות בודדות של שקלים.

ברור שיש מעסיקים שיחסכו גם בזה אבל בדרך כלל אלה גם ישלמו משכורות שאפשר בקלות למצוא בכל מקום ותנאים שבכל מקום לפחות ישוו אם לא ישפרו.

פורסם

~

על טיב המוצר הסקתי מדבריו של פות"ש - אם היו המשקפיים נוחים ספק אם היה טורח להתייעץ בנושא וכנראה שפשוט היה מקבל את הגזירה. למרות שבטיחות זה באמת לא משהו שרוב האנשים קולטים לבד ולעיתים קרובות צריך לאלץ אותם בכח. במיוחד סוג האנשים שעובדים באולמות הייצור.

מסכים איתך לגבי הקורלציה בין גישת המעסיק לניידות העובדים, אבל שוב... לא להרבה כבשים יש שכל לחפש רועה אחר, וסוסים אצילים לא עובדים בד"כ במפעל (או מדברים עברית).

פורסם

אני לא עובד במפעל וגם אני רוכש מהכסף שלי ציוד אישי שעוזר לי בעבודה. ציוד שהמעסיק שלי לא מספק לי.

זה מקל עלי את העבודה.

לדעתי בכל עבודה - כל אחד רוכש לו ציוד ״אקסטרא״ שעוזר להנעים או לשפר את הזמן בעבודה.

רוב האנשים מבלים כחצי יום בעבודה, אז כן. אם הנעלים שהמפעל מספק לא טובות - תקנה נעליים ב400₪.

פורסם

נקמיצ'י, עם כל הכבוד זה תפקידי כמעסיק לדאוג לעובד למה שהוא צריך כדי שיוכל לעבוד טוב ובנוחות. הוא לא צריך להוציא כסף על העבודה.

אם מדובר בצורך או בבקשה סבירה (כמו להחליף נעל לסוג אחר בעלות סבירה) אז מחובתי להענות לבקשה גם אם זה יעלה כמה גרושים אבל אם זה פינוק נטו שיתכבד ויקנה לעצמו.

נעלי עבודה שנתת דוגמא שעולות 400 שקל מחולקות לעובדים פעם בשנה. כל הסיפור בין נעל של 400 לנעל זולה הוא 300 שקל שהם פחות משקל ליום עלות למעביד. כזו בעייה גדולה לספוג את זה?

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את טיב העבודה במפעל שלך.

אבל אני בטוח שכשאתה קונה נעליים אתה לא מזמין לכל אחד את הדגם האהוב עליו ובכלל ברוב המקומות (צבא כדוגמא שכולם מכירים) - זה מה יש וזהו.

אני לא אומר שזה אידיאלי, אבל זאת המציאות וכל עובד בכל עבודה, לא משנה אם זה היי טקיסט שקונה עכבר משוכלל או שומר לילה שקונה כרית לכסא שיהיה לו יותר נוח או רופא שקונה כלי מסויים שמקל עליו וקופת החולים לא.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

אצלי אנחנו 30 איש אז אני מביא כמה דגמים וכל אחד בוחר את מה שמתאים לו.

• תוכן חדש...