Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

גר בבניין משותף. גג רעפים.

יש צורך בהתקנת צלחת יס.

לטענת השכנים בדירות העליונות אי אפשר להתקין על הגג כיוון שהוא מרעפים ורוצים להתקין את זה על הקיר החיצוני של הבניין, צמוד לדירה שלי (אני קומה 1 מתוך 3).

השאלה היא האם הם יכולים לחייב אותי?

או שאם אני לא מסכים הם חייבים להתאמץ למצוא מיקום חילופי?

פורסם

אין לי תשובה חוקית חד משמעית, אני חושב שהצד החיצוני של הקיר הוא "שטח משותף", כמו שלא ממש צריכים לקבל את רשותך לצבוע אותו.

למה שתתנגד בכלל להתקנת הצלחת?

פורסם (נערך)
שלום,

גר בבניין משותף. גג רעפים.

יש צורך בהתקנת צלחת יס.

לטענת השכנים בדירות העליונות אי אפשר להתקין על הגג כיוון שהוא מרעפים ורוצים להתקין את זה על הקיר החיצוני של הבניין, צמוד לדירה שלי (אני קומה 1 מתוך 3).

השאלה היא האם הם יכולים לחייב אותי?

או שאם אני לא מסכים הם חייבים להתאמץ למצוא מיקום חילופי?

אין בעייה להתקין צלחת לווין על גג רעפים, תשאל כל מתקין לווינים. מחליפים את אחד הרעפים ברעף ברזל שמחזיק עליו את הצלחת.

הנה תמונה - מקווה שפתרתי לך את הבעייה איתם.

61493401.jpg

מה שכן, אני די בטוח שהם יודעים שאין בעייה להתקין על גג רעפים, אולי זה יקר יותר, אולי סתם מחפשים לעצמם התקנה קלה ובגלל זה הם מעדיפים לעלות על סולם לקומה נמוכה מאשר להתקין בקומה גבוהה יותר שזה המקום ההגיוני להתקין צלחת לווין.

התקנה על קיר חיצוני יכולה לגרור כניסה של רטיבות לקירות הפנימיים בגשם, הייתי מנסה ומתעקש איתם שיתקינו רק על הגג.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אצלי בבית הגג רעפים,ויש לי יס,כמו שאמרו והדגימו אפשר להתקין על גג רעפים,שלא יבלבלו את המוח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

גם אצלי הצלחת על גג רעפים, לכל שכן צלחת עצמאית על גג רעפים (קוטג' טורי), וכאשר בחורף הקודם היתה תקלה בשעות הלילה הגיע טכנאטי וטיפס על הגג לצורך איתורה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות חברים, אני יודע שאין בעיה להתקין על רעפים.

פשוט כנראה אותם שכנים מהקומה האחרונה לא רוצים ומספרים איזה סיפור.

השאלה היא האם בכל זאת יכולים לעשות לי ״תרגיל״ ולהתקין לי על הקיר החיצוני של הדירה שלי צלחת ללא הסכמתי?

פורסם
גם אצלי הצלחת על גג רעפים, לכל שכן צלחת עצמאית על גג רעפים (קוטג' טורי), וכאשר בחורף הקודם היתה תקלה בשעות הלילה הגיע טכנאטי וטיפס על הגג לצורך איתורה

זה מה שחסר לי שטכנאי של יס יצעק כמו משוגע שהכלבים שלי יעמידו אותו בפינה...

פורסם

הקירות החיצוניים הם רכוש משותף ולכן כל עוד יש רוב... אין לך הרבה מה לעשות.

אם יגרם לך נזק כמו רטיבות זו תהיה כמובן חובתו של ועד הבית לשלם ולכן הייתי ממליץ לתלות שלט בחדר המדרגות עם החשש שלך ולבקש לקיים הצבעה בנוגע למיקום האנטנה.

בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה, הרוב קובע.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
תודה על התשובות חברים, אני יודע שאין בעיה להתקין על רעפים.

פשוט כנראה אותם שכנים מהקומה האחרונה לא רוצים ומספרים איזה סיפור.

השאלה היא האם בכל זאת יכולים לעשות לי ״תרגיל״ ולהתקין לי על הקיר החיצוני של הדירה שלי צלחת ללא הסכמתי?

זה עדיין לא מערב פרוע כאן. קודם כל יש את חברת יס שאתה יכול לפנות אליה בתלונה, יש את המתקין שאתה יכול לנסות לדבר איתו, יש את וועד הבית - הרי צלחת על קיר חיצוני ובמיוחד במיוחד בקומה ראשונה זה דבר מכוער מאד (אם כבר אז למה לא להתקין בקומה האחרונה ? זה המקום הנכון לצלחת לויין, יש הרבה פחות הפרעות וחסימות של השידורים), ונדמה לי שיש תקנות שלא מאפשרות להתקין חפצים על הקיר החיצוני.

אם כל זה לא עבד ועדיין התקינו לך את הצלחת על הקיר, אתה יכול לפנות בתביעה לרשם הבתים המשותפים בבית הדין, שהוא בעצם שופט שדן בדיוק בבעיות מהסוג הזה, אתה לא צריך עורך דין לתהליך הזה, ואתה יכול לטעון שההתקנה של צלחת לויין בצורה כזו היא לא מעשה סביר כאשר יש אפשרות להתקנה פשוטה על גג רעפים. אני מאמין ששופט שיראה את התמונה שצירפתי יבין במה מדובר.

אולי גם כדאי לשאול באגודה לתרבות הדיור

• תוכן חדש...