Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני שבועיים כשהיה גל קור הנעתי את הרכב ואחרי כמה שניות הבחנתי בנורת ה EPC דולקת ואיבוד כוח משמעותי ביותר. הרכב הרגיש כאילו נוסע על 2-3 צילינדרים (זה לא הרגיש כאילו זה רק הטורבו לא עובד, אבל אני ממש לא בטוח).

כיביתי את הרכב, למחרת בבוקר נסעתי למוסך והנורה כבר לא דלקה והרכב נסע בסדר גמור. במוסך דרשו 200 שקל רק כדי לחבר למחשב אז ויתרתי, ומאז התקלה לא חזרה.

מה שכן, מאז אני שם לב (יכול להיות שזה היה גם לפני, פשוט מעולם לא שמתי לב), שבעת ההנעה, כאשר אני מסובב את המפתח שמאלה חצי דרך נדלקות כל הנורות ואז נכבות למעט נורת ה EPC ונורת ה check engine (נורה בצורת מנוע), והן נשארות דולקות כל עוד המפתח במצב הזה עד שאני מניע. כאשר אני מניע כל הנורות נכבות. האם מצב זה תקין?

פורסם

היתה לך תקלה... המחשב רשם שיש אז חסכת 200 שח כדי לא לטפל בה ? מה יהיה בהמשך ? יש תקלה צריך לטפל. אחכ קל להגיד שהרכב דפוק מוסך דפוק יבואן דפוק החברה שיצרה את הרכב דפוקה.

טפל בבעיה ככה תסע עם ראש שקט ורכב שמיש לאורך זמן.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
כן הבנתי שסיכוי טוב שזה חוטי הצתה.

ולשאלתי, האם הופעת 2 הנורות עד ההצתה הם סימן למשהו או שזה ככה בכל רכב?

תקין.

קפוץ למוסך רון לבצע סריקת תקלות חינם אין כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם
תקין.

קפוץ למוסך רון לבצע סריקת תקלות חינם אין כסף.

לצערי אני מתגורר כרגע בנגב ככה שזה לא נוח לי (כל עוד אין איזה משהו חמור). זה בהחלט היה כבר בתכנון לפעם הבאה שאהיה במרכז שכנראה לא תהיה בקרוב.

וזו גם בדיוק הסיבה שלא רציתי לשפוך 200 שקל על בדיקה אצל מוסך שאני לא יודע מה רמת המקצועיות והאמינות שלו, וזה ממש לא כדי להזניח תקלות ולהאשים אחר כך את היצרן (מיוחס למגיב מעליך)

פורסם
היתה לך תקלה... המחשב רשם שיש אז חסכת 200 שח כדי לא לטפל בה ? מה יהיה בהמשך ? יש תקלה צריך לטפל. אחכ קל להגיד שהרכב דפוק מוסך דפוק יבואן דפוק החברה שיצרה את הרכב דפוקה.

טפל בבעיה ככה תסע עם ראש שקט ורכב שמיש לאורך זמן.

דווקא נראה שהוא כן רוצה לטפל בבעיה. אבל לשלם 200 שקל בשביל חיבור סורק זה גנבה! וזכותו לסרב.

אני הייתי ממליץ להשאיל ממישהו סורק ולראות מה התקלה אם אתה לא מתכוון בזמן הקרוב לטפל בבעיה. וביכלל לא מומלץ להזניח, שלא יקרה משהו יותר גרוע בזמן הכי לא מתאים.

פורסם
אז זה במקום נורת תקלה רגילה של מנוע?

לפי המינוחים של VAG מנורת תקלה EPC=Electronic Power Control והיא לא מחליפה את מנורת 'בדוק מנוע'.

אם מנורת EPC דולקת הדבר מצביע על תקלה באחת המערכות הבאות:

חיישן מיקום דוושת תאוצה.

בעיה במצערת החשמלית.

מפסק של דוושת הברקס או מנורה שרופה.

אין מנוס אלא לבצע סריקת תקלות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם החיישן מזייף אז סביר להניח מאוד שברכב שלך המנוע מזייף ולא מצליח להוציא את מירב הכוח

כאילו שלא רואה נכון את סיבובי המנוע אם הוא מזייף בסיבובי מנוע אז הרכב שלך לא יסחב

או כמו שהוא אומר הוא הרגיש שהרכב נוסע על 3 -2 צילינדרים אז רוב הסיכוים שזה אחד הקויילים

• תוכן חדש...