Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו S60 T5 או סקודה אוקטביה RS ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מה תמליצו לי בטווח של 215 אלף ש"ח? ספורטיבית משפחתית. אני ממש מתלבט בין OCTAVIA RS או S60 T5

הסקודה טיפה יותר יקרה, ואני טיפה נמשך אליה יותר אך לא בטוח בכלל. הוולוו ממש מדהימה - עשיתי עליה נסיעת מבחן.

כל מה שאני מחפש ברכב 2 הדוגמאות האלה נותנות בצורה מלאה, אשמח לדעה מקצועית.

תודה

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש לא ברור מה ״אתה מחפש ברכב״, בהתחשב בכל שנתת שתי דוגמאות קיצוניות האחת מהשנייה.

אמנם שתיהן חזקות ומאובזרות למדי, אבל בזה מסתיים הדמיון.

האוקטבייה תרגיש חזקה יותר, ותתן התנהגות ספורטיבית יותר. מצד שני, היא אחת ממכוניות הסדאן הפחות נוחות והיותר קשיחות שישנן.

לעומתה, הוולבו היא אחת המכוניות הנוחות, הרכות והבטיחותיות בסגמנט.

פורסם

הוולוו חזקה ומהירה אבל אין בה שום דבר ספורטיבי (גם לא מתיימרת).

מה שכן, הנסיעה שלה נוחה מאוד.

הRS מדהימה ומיוחדת, אבל מבחינת תמורה למחיר ה1.8 תתן לך כמעט את אותן ביצועים בחבילה נוחה וזולה יותר ב70,000 ש״ח.

מצד שני היא לא RS... [emoji4]

כמה חשוב לך המרווח, כי הסקודה מרווחת מאוד עם תא מטען ענק בעוד הוולוו יחסית צפופה.

פורסם

הכל תלוי לאן הולך המשקל - ל"ספורטיבית" או ל"משפחתית".

ההשוואה במקום לדעתי ואלו שתי מכוניות מעולות ובהחלט "כוחניות" בטווח המחירים הזה. אם אתה עושה הרבה נסיעות עם המשפחה הוולוו תהייה יותר מתאימה, פשוט כי לשאר האנשים ברכב יהייה יותר כיף (ולא רק לנהג :-D). מה שכן, אני מוצא את הוולוו קצת משעממת, והקונסולה הצפה וריבוי הכפתורים פשוט הוריד לי ממנה. מה גם שאם בנהיגה עסקינן, לפעמים, כאשר כן תהיה לבדך באוטו ותרצה להשתעשע קצת, זה לא שהיא תספק לך חווית נהיגה מטורפת, היא פשוט תהייה מכונית חזקה, נוחה ובטוחה (אתה תהנה לזרוק ברמזור סובארו BRZ אבל מעבר לכך לא הרבה, וזה לטעמי העניין).

את האוקטביה RS אני פחות מכיר, הוא נראה רכב מדליק ויותר "נהיגתי" אבל מנסיוני סקודה זה לא רכב שהייתי קונה.

עוד קצת ואתה בלקסוס IS - היא פחות מהירה מהשתיים לעיל אבל היא הרבה יותר מהן בפרמטרים אחרים.

פורסם

מנסיעה על שתיהן, הייתי מעדיף את הוולוו, כאשר אם תלך על ה-R-DESIGN, היא תהיה, לדעתי, ספורטיבית די הצורך בהתחשב במה שאני מבין מהפוסטים שלך.

הוולוו תהיה נוחה יותר, מרווחת פחות, מאובזרת יותר (תלוי גרסא). לדעתי היא גם יפה יותר. גרסת הכניסה תתן מחיר זול משמעותית, גרסאות ה-R יהיו מאובזרות יותר מהסקודה.

הסקודה ספורטיבית יותר מהוולוו, גם מה-R, אך לדעתי יתרונות הוולוו גוברים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תודה על התגובות.

EVIL מדוע לא היית קונה סקודה?

בעבר הייתה לי גולף 160 TSI שדי אהבתי, גם מהשירות שלהם הייתי די מרוצה..

לי דווקא הייתה חוויה לא נעימה עם צ'מפיון. אמ;לק: החלפה של שני גירים באוקטביה 2009.

בכלל בפורום תוכל למצוא מספר לא מבוטל של טענות כלפי השירות של צ'מפיון והודעות על כל מיני תקלות במותגי קבוצת פולקסווגן, כולל ה DSG הידוע לשמצה. זה לא אומר הרבה בכל מקרה, רק דעתי האישית.

פורסם

התלבטות קשה, לגמרי מבין אותך. גם לי הייתה את ההתלבטות הזאת, באופן תיאורתי כמובן, אחרי שנהגתי בשתי המכוניות.

שתי המכוניות עולות בערך אותו הדבר, מציעות בערך את אותם הביצועים. אבל בכל זאת הן שונות זו מזו בצורה דרסטית.

אוקטביה RS היא מכונית משפחתית מהירה. היא לא ספורטיבית במובן ה-hardcore של המילה, גולף GTI לצורך העניין מרגישה חדה ממנה. אבל יש לה ביצועים מרשימים ובאופן כללי מרגישה מהירה יותר מהוולוו.

הוולוו מרגישה פחות ספורטיבית מה-RS. לדעתי זה בעיקר עניין של כיול ההגה, שהוא פשוט לא טוב ב-S60. מרגיש לי קל מידי, לא מתקשר, לא נוסח ביטחון. אבל מבחינת איכות חומרים - וואו. היא מרגישה כמו מכונית פרימיום מהירה ומעוצבת, מה שהסקודה היא לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שתיהן לא מכוניות ספורטיביות בעיני אלא טורריות טובות. אחרי נסיעות מבחן בשתיהן הוולוו מנצחת בנוק אאוט מבחינתי - יפה יותר, בטוחה יותר, מרשימה יותר ונוחה יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ברור שהוולוו, אין פה בכלל התלבטות!!!

לא נראה לי שאתה תיסע באוקטביה עם המשפחה שלך כמו במסלול נירנברג (או איך שקוראים לו), או שתיכנס לפניות ב 180 קמ"ש.

כאשר אני נוסע ברכב שלי בעיר (סקודה אוקטביה) על שברים, באמפרים, בורות או כל מפגעי מע"צ אני מבין שאני הכי רוצה רכב שקט עם כוח לעקיפות או סתם להאצות מהירות והכי חשוב, שיהיה רך ונוח (לא כמו שיש עכשיו).

כאשר אני נוהג ב s60 של אמא שלי אני מבין איזה טיפש הייתי שקניתי אוקטביה חדשה ולא קניתי s60 שנתיים על הכביש..

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
בכלל בפורום תוכל למצוא מספר לא מבוטל של טענות כלפי השירות של צ'מפיון והודעות על כל מיני תקלות במותגי קבוצת פולקסווגן, כולל ה DSG הידוע לשמצה. זה לא אומר הרבה בכל מקרה, רק דעתי האישית.

הטענות לגבי הגיר לא תקפות כאן.

הRS מגיע עם הDSG6.

פורסם

אני חושב שהאופי של המכוניות כל כך שונה - שנסיעת מבחן תעזור לך מאד בהחלטה - זוהי לא החלטה שהייתי עושה על סמך המלצות של צד ג'

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה עושה הרבה נסיעות עם המשפחה הוולוו תהייה יותר מתאימה, פשוט כי לשאר האנשים ברכב יהייה יותר כיף

מאיזו בחינה?

• תוכן חדש...