Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ניסן טידה 2009 שאמורה לכאורה לעבור טיפול כל 30,000 ק"מ

אחת הסיבות שהעדפתי את הטידה היא שאני לא אוהב לקחת את הרכב לטיפול (ולא רק בגלל הכסף)

בפועל אני נוסע כ11-12 אלף קילומטר לשנה ועל כן אני תוהה אם יש ממש בזה שהמוסך מזמין אותי כל שנה לטיפול.

אשמח לעצתכם

פורסם

11-12 אלף זה בדיוק הזמן להחלפת שמן, וכשעברה שנה הסיבה כפולה ומכופלת.

נפתח היום שרשור דומה על החלפת שמן כל 30. תעיף מבט.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556755-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A1%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%A9%D7%9E%D7%9F

ג'ובני

פורסם

כמובן,יש ה שירשור של מוסך שמראה מה קורה למנוע אחרי טיםולים של 30 אלף.

רוצה לשמור על הרכב תכניס אותו לטיפול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כן.ממולץ להכניס את הרכב לטיפול פעם בשנה גם אם לא הגיע למגבלת הק"מ.

לא אכנס לויכוח שמתנהל בשרשור שצויין מעלי.עפים שם מספיק ניצוצות בין מומחי הפורום, תקרא ותתרשם.

הענייין הוא, שהפכו את החלפת השמן לחזות הכל ,וזה לא כל העניין.

בטיפול, מעבר להחלפת השמן גם בודקים עוד דברים:בלמים,חופשים בהיגוי, נזילות ובאופן כללי בודקים את הרכב,ואז ניתן לתפוס תקלות כשהן עוד "קטנות".

אם, לדוגמא, הרכב מהשרשור ההוא היה נכנס לטיפול פעם בשנה אולי היו עולים על הבעיה לפני שהיה נגרם נזק בלתי הפיך, היה ניתן להעיר לנהג שישים לב למפלס השמן כי זה מנוע שאוכל שמן, אולי היו שומעים רעש ממערכת התזמון ובודקים, ועוד, וזה רק לצורך הדוגמא.

לכן, לדעתי הצנועה וללא קשר לק"מ נמוך, רכב צריך להכנס לפחות פעם בשנה לטיפול, גם אם מדובר ברכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

זה קצת?

אישתי נוסעת על הרכב שלה כ 2000 ק"מ בשנה ואני מכניס אותו לטיפול כל שנה.

תאמין לי שאף אחד לא אוהב לקחת את הרכב לטיפול, אבל זה משהו שחייב להתבצע מינימום אחת לשנה.

פורסם

עצוב את החברים ואת הכונפות

דווקא הטידה ואחיותה שורדות יופי תדירות טיפולים של 30 אלף ואם היית נוסע 30 אלף בשנה או פחות משנה הייתי ממליץ להשאר עם תדירות טיפולים כזאת בלי חשש.

אבל אתה נוסע מעט ולכן חשוב לטפל כל שנה רק לשם לב מה רוצים להחליך במוסך כי יש דברים שצריך לעשות על בסיס קילומטראז בלבד כמו פלגים למשל או מסנן אויר למזגן.

אם תרצה יעוץ מקצועי נוסף שאל פה ואענה.

• תוכן חדש...