Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל - לא מדובר על כלי עבודה בהגדרתם הרגילה, פה מדובר על כלי ייעודי (כמשתמע) שמיוצר אך ורק לצורך הטיפול ברכבים שהם מייבאים, ע"י היצרן של הרכב. לכן דינם של הכלים האלה הוא כדינם של חלקי החילוף המקוריים. לדעתי אסור להם לסרב. דבר שני - למה אתה לא מזמין פשוט את החלק באינטרנט? גם יהיה יותר זול וגם לא תצטרך לפרנס יבואן בעייתי.

בריאות לכולם!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל - לא מדובר על כלי עבודה בהגדרתם הרגילה, פה מדובר על כלי ייעודי (כמשתמע) שמיוצר אך ורק לצורך הטיפול ברכבים שהם מייבאים, ע"י היצרן של הרכב. לכן דינם של הכלים האלה הוא כדינם של חלקי החילוף המקוריים. לדעתי אסור להם לסרב. דבר שני - למה אתה לא מזמין פשוט את החלק באינטרנט? גם יהיה יותר זול וגם לא תצטרך לפרנס יבואן בעייתי.

לדעתי אתה טועה. היבואן חייב לספק חלקי חילוף ולתת שירות. ברור שהכלי הזה הוא לא חלק חילוף, ואם צריך להשתמש בו כדי לתקן את הרכב (כלומר- לתת שירות לרכב) אז היבואן רשאי לעשות את זה או במוסך המרכזי או במוסכים שעובדים איתו. מי שרוצה לקבל שירות לרכב במוסך שלא עובד עם היבואן- זכותו, אבל היבואן לא חייב לספק שם את השירות. לכן היבואן לא חייב למכור את הכלי לכל אחד. זה כמו שמישהו ידרוש מצ'מפיון למכור לו ליפט ומנוף קרן.

פורסם

אני לא מסכים כלל. אתה כמובן לא יכול להכריח אותם למכור משהו שהם לא מוכרים כלל כמו ליפט, קורסים או סוכריות. אבל לסרב למכור פריט שהם מוכרים באופן שוטף למתחרה, בעיקר כאשר הם למעשה מונופול לדעתי לא תקין.

פורסם

הם יכולים לטעון שהם מוכרים את הכלי רק למוסכי השירות שלהם.

האם הם חייבים לספק למוסך אחר מדים של פולקסווגן?

פורסם

דוקא צ׳מפיון מוכרים בשמחה חלקים גם למכוניות בנות 30, אפילו יש להם על המדף, ואם לא אז מזמינים לך מגרמניה בלי תוספת מחיר. אצל לובינסקי למשל אחרי 7 שנים אתה יכול לדבר ללמפה.

• ספונסר פורום
פורסם

אני ממתין לבדיקת התלונה שהגשתי למשרד התחבורה .

העיניין שלי כאן הוא עקרוני ,את הכלי המדובר כבר קניתי בחול והוא בדרך אלי .

לדעתי מבחינה הגיונית כאשר פועל מונופול בתחום מסויים כמו במקרה הזה אסור לו להפלות עוסק בתחום

ולייצר מצב של חוסר יכולת להתחרות בו ,אני לא משפטן אבל לדעתי זה לא חוקי .

ראה מקרה חברות הסולולר שחייבו אותם לתת למתחרים להשתמש ברשת שלהם ועוד קבעו להם

באיזה מחיר הם יעשו את זה כדי לאפשר לחברות החדשות להתחרות בהם .

אז הנה כאן חברה מספקת כלים לחברה מתחרה שבאה לנגוס לה בנתח שוק .

ולמה זה הוביל כולנו יודעים ,אבל זה רק דוגמא איך הרגולטור שבמקרה הזה הוא משרד התקשורת

יכול לאלץ חברה שהיא מונופול או דואופול לסייע למתחרים .

הרגולטור במקרה שלנו הוא משרד התחבורה ולדעתי עליו לחייב את יבואני הרכב למסור לכל מוסך מורשה את כל האמצעים הנדרשים

לטיפול מקצועי ברכבים שלהם (ובמחירים זהים למוסכי הרשת)לרבות ספרות מקצועית,גישה למאגרי מידע ,

עדכוני תוכנה וכלי עבודה יעודיים .

דבר כזה יוכל להגביר את התחרות ואת המקצועיות בשוק הרכב ויוכל לגרום להורדת המחירים שכולם מדברים עליה

ואף אחד לא עושה כלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שאמרתי הסוגיה כאן היא עקרונית ולא הכלי הנקודתי שמדובר כאן .

אבל מאחר וכבר שאלת אז הכלי המדובר הוא T10414 מחירו בצמפיון הוא 157 שח לפני מעמ .

המכשיר משמש לקבע את גל הזיזים כדי להתקין שרשרת תיזמון במנועי 1.2 TSI .

בעיקרון הכלי הזה נמצא אצלי כבר שנתיים אבל הוא אבד ולא יכולתי לסגור את התיזמון ברכב .

בעבר כמה פעמים נענתי בשלילה בנוגע לרכישת כלים יעודיים בטענה שהיבואן אינו מוכר כלי עבודה .

אבל היום המצב שונה ואנחנו רואים שהרגולטור מתערב בעניינים כאלו שהם לכאורה מסחריים

ומצליח לכופף חברות חזקות כדי להגביר את התחרות ,אז חשבתי לתומי מדוע כאן שהרגולטור לא יתערב

ויצור תקדים שיכול להניע תהליך שלם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון כתב שהכלי הוזמן מחו"ל.

במקרה הזה אני חושב שהצדק עם רון, לדעתי לצ'מפיון אין רשות או זכות שלא למכור כלי עבודה מתוצרת החברה אותה היא מייצגת בארץ בבלעדיות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם לסכם כל מה שנאמר מעלי, מדובר בהתנהגות מונופוליסטית. אני מאמין שפניה לממונה על הגבלים עסקיים תסדר את הענין.

חוץ מזה שבהתנהגות הזו של צ'מפיון היא עושה שירות טוב למוסכים המתחרים ושירות דוב לעצמה. זה לא מוסיף לה ליחסי ציבור.

פורסם

אני חושב שנקודת המפתח כאן היא האחריות, ז"א צ'מפיון יוצרים מצב בו רק הם יכולים לאכוף את תנאי האחריות. הם עוד עלולים חלילה לטעון שהמוסך לא מטפל לפי תנאי האחריות ולשלול את האחריות ללקוחות רון.

ע"מ להימנע ממצב כזה אני חושב שמשרד התחבורה צריך לחייב אותם למכור את החלק.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כמה שיש לי חילוקי דעות עם צ׳מפיון,

הפעם, לדעתי אין פה שום דבר מקומם או בעייתי,

כמו שכבר רשמו פה, מדובר בייבוא כלי עבודה שמשמש לצורך מוסכי הרשת בלבד.

על אחת כמה וכמה שמכירה כזו מורידה להם מהרווחים, מן התם שהאינטרס הוא לא למכור, לא כלי עבודה ולא חלפים.

במקרה הזה, צ׳מפיון צודקים לגמריי. אם השגת את זה פעם אחת תשיג את זה עוד הפעם, לא נראה לי שיעזור לך ללכת למשרד התחבורה ולעשות ״רעש״, תהיה חכם אל תהיה צודק, לפעמים עדיף להיות בשקט ולספוג, מאשר שתפתח חזית עם יבואן כזה או אחר.

פורסם

לפי דעתי אם המחלוקת על המקרה המדובר מגיעה לבית משפט, אפילו השופט לא יוכל להחליט.

הכל תלוי בטוב ליבם של צ'מפיון, לא מדובר בחלפים לרכב.

• תוכן חדש...