Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קדחתי במקדח 8 מ"מ דרך צנרת ניקוז בקיר חיצוני, כך שיש לי עכשיו בצינור 2 חורים קטנים. הצינור הוא שחור (משמע HDPE?), יצוק בבטון, ככל הנראה בקוטר 4 צול. חשוב לציין שהצינור "עומד", דהיינו אנכי. מצידו החיצוני הקיר מצופה שליכט ונמצא בקומת קרקע עם גישה טובה (מעבר לעובדה שהצינור צמוד לקיר).

הצינור עובר בדיוק בין חלון לקיר עם השכנים, כך שאין הרבה מרווח לעבודה, ונראה שאין מנוס מלפתוח את הקיר סביב הקידוח משני הכיוונים:

צינור.png

בדקתי אפשרות של הדבקה כלשהי, אבל נראה שאין כמעט דבקים/סיליקונים שמחזיקים על צנרת HDPE, וכל תיקון שכזה יהיה זמני בסופו של דבר.

אפשרות אחרת היא 2 חתיכות גומי מול החורים שיוחזקו עם בנד. על פניו נשמע חאפרי, אבל בגלל שזאת צנרת ניקוז זה דווקא יכול להיות פתרון ארוך טווח יותר מאשר הדבקה. נראה שקיימים שרוולים יעודיים בדיוק לכאלה מקרים, אבל בשביל 2 חורים קטנים זה נראה לי קצת מיותר (ויקר).

מחר אני אפתח קצת את הקיר בצד הפנימי, לראות כמה יש לי גישה לחור מהצד השני. מהמידות של הקיר נראה שיש כמה ס"מ בודדים של בטון מסביב לצינור, כך שזה לא אמור להיות קשה מידי.

יש למישהו רעיון טוב יותר איך לתקוף את הבעיה? המטרה היא לעשות את התיקון בעצמי. כלים וידיים ימניות יש, מה גם שתמיד אפשר יהיה להזמין אינסטלטור.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי הצעה אחרת בשבילך. תעלה לנקודות הניקוז בגג ותכניס צינור קטן יותר, תעשה למעלה מכסה שיתאים לקוטר הקטן. יחסוך לך כאב ראש אחר כך שלא פתאום תגלה מפל שיוצא לך מהקיר.

Got To love It

פורסם (נערך)
מרק אפוקסי לתוך החורים וסביבם.

ממה שאני קראתי, רוב הדבקים (כולל רוב האפוקסיים) לא נדבקים לפוליאתילן, החומר ממנו בנוי הצינור. יש כמה דבקים יעדויים לפוליאתילן (וחבריו פוליפרופילן ופוליקרבונט), אבל הם יקרים מאוד ובאים בכמות גדולה יחסית, מה שלא כדאי עבורי, לדוגמה KB Flex. מעבר לזה, תיקון הדבקה שכזה לרוב מתואר כתיקון זמני, כך ששימוש בדבק/מרק שלא בהכרח מתאים לפוליאתילן נראה לי שיחזיק עוד פחות זמן.

עריכה: בקריאה נוספת, האפוקסי שקישרת (AquaMend) מוזכר בכמה מקומות כמתאים לפוליאתילן, למרות שבמפרט המוצר רשום רק "Many plastics". אני אעבור בחנות אינסטלציה ואבדוק איזה אפוקסיים יש להם.

יש לי הצעה אחרת בשבילך. תעלה לנקודות הניקוז בגג ותכניס צינור קטן יותר, תעשה למעלה מכסה שיתאים לקוטר הקטן. יחסוך לך כאב ראש אחר כך שלא פתאום תגלה מפל שיוצא לך מהקיר.

הממ, הצעה מעניינת. לצערי נראה שהצינור לא מגיע עד הגג, אלא מסתיים במסתור הכביסה, ממש מתחת לקיר המאוורר של המסתור. ככל הנראה יש שם זווית 90 שמחברת בין צינורות הניקוז האופקיים שמגיעים מהאמבטיה והמקלחת לבין צינור הניקוז האנכי.

בכל מקרה, האין סכנה שבמקרה של סתימה במורד הביוב המים יעלו עד למעבר לצינור הקטן יותר ויגיעו חזרה לחורים בצינור הגדול? או שאתה ממליץ בעצם להחליף את כל האורך של הצינור, עד לנקודת החיבור לביוב מתחת לבית (כולל החלפה/מתאם של החיבור לצינור הביוב האופקי שמתחת לאדמה)?

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

עוד לא נתקלתי בפלסטיק שלא נדבק אליו האפוקסי. בנוסף, הצורה שיקבל האפוקסי המעוצב בתוך החור ומחוצה לו ימנע ממנו להשתחרר גם אם ההדבקה חלשה (במיוחד אם החורים זה לצד זה ותסתום אותם בגוש אפוקסי אחד. אם אתה ממש מוטרד אתה יכול להקיף את כל הצינור בטבעת של אפוקסי. אין סיכוי שישתחרר, גם אם ההדבקה נפרדת). חוץ מזה, מה יש לך להפסיד, לאור האלטרנטיבות?

:turn-l:
פורסם

עדיין לא פתחתי את הקיר לבדוק בוודאות, אבל לדעתי פגעתי בצינור כמעט באמצע שלו, כך ששני החורים זה מול זה משני צידי הצינור. אבל רעיון של טבעת אפוקסי שתחבוק את הצינור נשמע נחמד. בסופו של דבר זה לא צינור עם מים בלחץ, אלא רק ניקוז אנכי.

החשש הוא שהתיקון יצליח, אבל יחזיק מעמד לזמן קצר יחסית. אחרי שאני אבדוק שאין נזילות והקיר יתייבש אני אבטן מחדש ואסגור את הצינור. יהיה חבל מאוד שהאפוקסי יכשל עוד שנה/שנתיים ויהיה צריך לפרק הכל שוב. מה גם שאשתי תהרוג אותי אז :roll:

פורסם

מקריאה נוספת באינטנרט, עולה שפוליאתילן ניתן להלחמה בצורה טובה. האם אפשר להשתמש בחתיכה קטנה של אותו פלסטיק ובלואר בשביל למלא את החורים? נשמע לי כמו הפתרון המיטבי, וזה יצריך פתיחה קטנה של הקיר משני הצדדים, רק בשביל גישה לאזור של החור. למישהו יש ניסיון עם הלחמת פוליאתילן?

פורסם

אין לי נסיון רב בהלחמת פלסטיק, אבל לדעתי פלסטיק מלחימים עם מלחם לא עם מבער או בלוור.

הלחמה לא מוצלחת של פלסטיק עלולה להיות חלשה וליפול. עם אפוקסי לא נראה לי שתוכל להכשל.

:turn-l:
פורסם

אני אעשה ניסוי של הלחמה עם צינור אפור (אמור להיות MDPE, שאמור להתנהג דומה), בתקווה שכן יצליח. יש די הרבה הדרכות וסרטונים שמראים איך לעשות את זה, בין עם בעזרת מבער, בלואר או מלחם. דווקא הלחמות של צנרת ושל מיכלים ראיתי שעושים עם מלחמי אוויר חם, כך שנראה לי שבלואר יהיה הפתרון הביתי הכי טוב.

עלתה לי עוד שאלה - מה קוטר הצינור? בהתחלה הייתי בטוח שצינור ניקוז הוא 4 צול, אבל קראתי בכמה מקומות שעכשיו שמים 6 צול גם בבניה פרטית. הבית נבנה ב-2012. רציתי לקפוץ לחנות אינסטלציה היום, אבל נראה שזה יצטרך לחכות למחר אחרי שאני אפתח את הקיר קצת ואבדוק בדיוק עם איזה צינור יש לי עסק.

פורסם

בדירה הקודמת בה גרתי הופיעה לי רטיבות בתקרה - התברר שצינור דלוחים של השכנים מעל התבקע, במעבר שלו בתוך רצועת בטון, כך שהיתךבה בעיה רצינית לגשת אליו. בסופו של דבר בוצע תיקון פנימי על ידי חברה המתמחה בכך - ננדמה לי מבת ים - על ידי הדבקה מתוך הצינור בהנחיית סיב אופטי. איני זוכר באיזה חברה מדובר, אבל התיקון, שהוא כנראה די יקר - כוסה על ידי הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במהלך החיפושים שלי נתקלתי בשיטה הזאת, שאכן נשמעת מוצלחת מאוד. לדעתי הביטוח שלי לא יכסה את הנזק, כך שאני פחות מעוניין בביצוע תיקון יקר. בנוסף, במקרה שלי יש גישה סבירה לצינור, כך שהשיטה הזאת פחות קריטית.

פורסם

אני מקוה מאד שהצינור מנקז רק מתקנים מהדירה שלך, וכאלה שאתה יכול להשבית עד התיקון.

תביא בחשבון שדליפת מים מהצינור תגרום ספיגת רטיבות בקיר ואף ברצפה (תלוי בכמות המים ובקצב החלחול) - והזמן ליבוש עומד על חודשים. לכן תיקון בשיטה פתוחה יגרור השארת פתחים בקיר לתקופה ממושכת, עד הייבוש - תחושה של מגורים בבירות של 1982.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...