Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנא הבא חוק לפיו אסור לי להחליף נורה מסנן אוויר ופלאגים ברכבי, ולמה מותר למכור את החלקים האלה למי שלא הוסמך לכך כדבריך בחנויות מסודרות, ולא דיקלומים מאיגוד המוסכים.

אני חושב שהדיון הזה כבר התנהל בעבר בצורה כזאת או אחרת בפורום, אבל לשיטתך הפורום יכול להסתכם בהמלצות לאיזה מוסך לגשת...

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דנידין צודק ב 100%. טיפול עצמאי ברכב, גם אם לא מדובר בחלקים "בטיחותיים", אסור. למעשה למעט בדיקות שגרתיות של שמן, מים והחלפת נורות לנהג אסור לגעת בשום מכלול אחר ברכב.

מצד שני, מי שיודע מה הוא עושה, בעל חוש טכני, כלים מתאימים וספרות יצרן יעשה טיפול או תיקון לא פחות טוב (וברוב הפעמים אף יותר טוב) מזה הנעשה במוסך. בעייה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
אנא הבא חוק לפיו אסור לי להחליף נורה מסנן אוויר ופלאגים ברכבי, ולמה מותר למכור את החלקים האלה למי שלא הוסמך לכך כדבריך בחנויות מסודרות, ולא דיקלומים מאיגוד המוסכים.

אני חושב שהדיון הזה כבר התנהל בעבר בצורה כזאת או אחרת בפורום, אבל לשיטתך הפורום יכול להסתכם בהמלצות לאיזה מוסך לגשת...

לפני שאתה נהייה לי ילד כמו מאור30 ומדביק לי שיטות בדוק וראה האם יש מצאת הודעה שלי שבא המלצתי לגשת למוסך כזה או אחר והאם לא נתתי עיצות וסיוע מעבר ל"גש למוסך"

סעיך 154 לתקנות התעבורה קובע כי לא יתקן אדם רכב בדרך או במקום חנייה ציבורי

וזה רק ההתחלה של התקנות שגם ממשיכות בחוק המוצרים והשרותים לתעבורה

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
זאת עובדה

ביצוע עבודות מכונאות רכב שלא בשטח מוסך מסודר זאת עברה על כמה וכמה תקנות וכללים

ביצוע טיפולים שוטפים ולקיחת אחריות על מכולי בטיחותית ללא מנהל מוסך בעל הכשרה והסמכה זאת עברה פלילית

אם רכב יעשה חלילה תאונה עם נפגעים בגלל כשל בטיחותי אחרי שעבר אצל החבר'ה האלה מישהו ישב בכלא

דנידין היקר,

בוא לא נחפש את ה "חס וחלילה אם יקרה" או את ה "לא חוקי", יש פה רצון טוב ויכולת לאנשים לעזור לאחרים שצריכים ורוצים את העזרה הזו אז זו לא בושה גם קצת לפרגן לקבוצה הנ"ל למרות שאני מניח שזה נוגד את האינטרסים הכלכליים שלך אך זוהי לא המטרה בכל הרעיון שלשמו קמה הקבוצה. יש פה לא מעט אנשים אם לא הרוב שצמאים לדעת וללמוד את התחום בפאן המיקצועי לפחות את הידע הבסיסי כדי לתחזק את ריכבם בביטחון מלא וגם אם הם ניגשים למוסך לדעת לפחות על מה מדברים איתם. אין לי ספק שיש פה גם לא מעט בעלי רכבים מעוטי יכולת להחזיק רכב אך עדיין צריכים אותו מכל סיבה שהיא, שלא משנה מה היא והעזרה הזו לאותם אנשים נותנת להם את האויר הזה כן להחזיק ברכב ולהבין שזה יכול להיות גם דיי זול. לא חוכמה לומר לבן אדם "אם אין לך את האמצעים אל תחזיק רכב" אלא הגדולה היא לעזור לו באמצעים האלה. אני אישית ממליץ לך להיפתח לנקודות מבט קצת שונות וחיוביות ולא לחפש את השליליות בכל דבר.

פורסם
אנא הבא חוק לפיו אסור לי להחליף נורה מסנן אוויר ופלאגים ברכבי, ולמה מותר למכור את החלקים האלה למי שלא הוסמך לכך

לזה אני יכול לענות רק שכל אחד יכול לקנות בכל חנות חשמל גופי תאורה, גופי חימום, ממסרי פחת, וכל מכשיר או ציוד חשמלי שרק אפשר לתאר.

אני חושב שידוע וברור לכולם שעל פי חוק התקנה של כל הנ"ל (מעבר להחלפת נורה וכו') צריכה להתבצע על ידי חשמלאי מוסמך.

פורסם

אתם כנראה לא קולטים מה שאני מנסה להגיד

אם כל הכבוד לפרוייקט שלכם ועד כמה שאתה ואחרים ואולי גם אני חושבים שזה חיובי יש עוד צדדים למטבע ואתה והמזמינים את שרותכם הנדבי צריכים לקחת את זה בחשבון

זהו אין כאן שום אמירה מעבר לזה אולי רק אזהרה שתיהיו לפחות מיודעים בדבר

פורסם
דני דין שאלה שעלתה לי לראש ואני רואה שאתה מבין בחוק.

אם בן אדם נכנס למוסך לטפל ברכב ולא פתחו לו כרטיס, זה גם נחשב עבירה על החוק?

אני לא מבר על מס הכנסה.

אם לא פתחו כרטיס זה כאילו הרכב כלל לא היה במוסך

מעבר לעברת מס זה נוגד את התקנות של משרד התחבורה של חובת ניהול יומן כניסות

פורסם

דני דין, יקירי

הדגשת לנו מספיק פעמים ונראה לי שאנשים הבינו, ועוד יותר נראה לי שאנשים מודעים לזה לפני

שהם פונים אלינו.

ואני יודע שאני מטפל לי בכב או לאחרים זה מאהבה ואני משקיע את כל כולי ולא מפספס אפילו פרט.

ותאמין לי אם לא היינו בטוחים בעצמנו לא היינו עושים זאת.

מתנצל אם אני נשמע בהודעה תקיף אני לא.

ותודה על התשובה.

רועי

פורסם

כשמוסך לוקח איזה 1000 שקל על פילטרים ושמנים וטיפול כשאתה עושה את זה בבית באיזה 400-500 שקל, לא קשה להבין למה להעדיף את זה. (אולי במחירים זה קצת שונה אבל העיקרון ברור ).

ולא כולם חאפרים, זה מה שמנסים למכור משרד התחבורה. בד"כ מי שעושה את זה הוא גם מכונאי במוסך... אני בטוח שמכונאים עם הכשרות עושים להם טפול בבית גם ולא במוסך!

פורסם

ירדנו קצת לפסים אישיים, ולא מקובל עלי היחס המזלזל כלפי מאור. כשרשמתי "לשיטתך" התכוונתי למה שנובע מדבריך. אני דווקא מעריך מאוד אותך וחלק מבעלי המקצוע שמייעצים מנסיונם בפורום.

לצערי המדינה מצטיינת ברגולציה מיותרת מחד, ואוזלת יד מאידך. לא אתפלא אם גם בתחום הרכב ישנן תקנות ארכאיות. בנתיים מה שהבאת מעביר את הטיפול מדרך ציבורית לחצר ופותח דיון של מהו תיקון ומהי פעולת אחזקה מותרת.

פורסם

עלתה פה נקודה חשובה.

אם מישהו שהכנופיה פה טיפלה לו ברכב- יעשה תאונה.

הביטוח יוכל להתנער מאחריות?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)
כשמוסך לוקח איזה 1000 שקל על פילטרים ושמנים וטיפול כשאתה עושה את זה בבית באיזה 400-500 שקל, לא קשה להבין למה להעדיף את זה. (אולי במחירים זה קצת שונה אבל העיקרון ברור ).

ולא כולם חאפרים, זה מה שמנסים למכור משרד התחבורה. בד"כ מי שעושה את זה הוא גם מכונאי במוסך... אני בטוח שמכונאים עם הכשרות עושים להם טפול בבית גם ולא במוסך!

גם להוריד שירים באופון פיראטי זה לא חוקי אבל שדיסק עולה 70 שקל ואפשר בחינם לא קשה להבין למה להעדיף את זה (אותו עקרון)

עדיין אתה פוגע פה בתעשייה שלמה של אנשים ואומנים ובמקרה של טיפול ברכב גם עלול לעשות נזקים מהותיים וגם בנפש ואני הולך פה על קיצון כי צריך לקחת בחשבון כם דברים פשוטים כמו שמן או נוזל קירור שנוזל לרחוב (מפגע תברואתי ומפג אקולגי) תאונות בזמן עבודה פיקוח (אין בוחן שעובר אחרי מאור30 לראות שלא שכח משהו) התנאים לא אידיאלים אפילו לסתם טיפול תחזוקה וסיכוי לעשות שטויות גובר

אגב מישהו מהכנופייה עובד במוסך או עבר הכשרה כלשהי של מכונאות ?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אני חושב שהאנלוגיה איננה במקום (גניבה ללא פוטנציאל לנזק בנפש, לעומת פעולה שלפחות בארה"ב היא חוקית ולגיטימית)

עלתה פה נקודה חשובה.

אם מישהו שהכנופיה פה טיפלה לו ברכב- יעשה תאונה.

הביטוח יוכל להתנער מאחריות?

בעקרון רק אם מדובר בחלק בטיחותי והביטוח מצליח להוכיח שהיה כשל. בפועל - הדרישה היחידה מבעל רכב היא מבחן כשירות שנתי בתוקף. אישור ממוסך אם נעשה טיפול בחלקי היגוי או מעצור וכן לרכב מעל 15 שנה. בעקרון אני לא משפטן, אבל תאר לך שהייתי צריך לשכור שירותי עו"ד כדי לכתוב הודעה שכזאת בפורום. :idea:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...