Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי להשתמש כמה פעמים בחניון ובשאטלים החינמיים של הנתיב המהיר והאמת זה דיי נוח.

אני מחנה את הרכב, ועולה על אוטובוס לתל אביב בחינם.

לפני מספר שבועות אשתי הייתה צריכה להגיע לתל אביב ואני הייתי צריך את הרכב למקום אחר. סיכמנו שאני מקפיץ אותה לתפוס שאטל לתל אביב בנתיב המהיר וחוזר חזרה. ואחר כך אוסף אותה כשהיא חוזרת מתל אביב לחניון של הנתיב המהיר.

הכל עבד כמו שעון ואחרי שבועיים הגיע דרישת תשלום על סך 180 שקל בקירוב:

7 שקל על שימוש בנתיב

30 שקל קנס מופחת על זה שאני לא רשום לנתיב והשתמשתי בו.

7 שקל על שימוש בנתיב (כשחזרתי לאסוף אותה)

120 שקל קנס מלא על זה שאני לא רשום לנתיב והשתמשתי בו.

תוסיפו מע"מ והסכום הגיע ל 180.

מדהים.

הסתכלתי באתר שלהם ואכן רשום שרק מי שמחנה למשך יותר מ 30 דקות בחניון פטור מתשלום על שימוש בקטע של הנתיב המהיר עד לחניון !

לכו תבינו את ההגיון ...

פורסם

לפי מה שאתה מתאר עלית על הנתיב המהיר לת"א גם אחרי שהורדת את אשתך בחניון, מה שאומר שאתה צריך לשלם על הנסיעה.

חוץ מזה כבר ידוע שחייב לעשות מנוי כדי לא לשלם קנס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מראש אומר, כי מעולם לא נסעתי בנתיב המהיר, אבל -

מכיוון מזרח למערב יש לפחות שני שלטים כאלו (דגש על הפטור):

1.jpg

ועד מספר שלטים ברורים שמדובר בכביש אגרה, כאלו:

2.jpg

מעבר לכך באתר מצויין בחלק ה"שאלות הנפוצות":

האם הקטע הראשון של הנתיב הוא בחינם?

לא. נסיעה בקטע הראשון, בין מחלף נתב"ג למתחם ה"חנה וסע" מחויבת בתשלום!

במידה והגעת למתחם ה"חנה וסע" תוך כדי נסיעה בקטע הראשון וזאת רק לצורך הורדה והעלאת נוסעים - הקפד לעבור בעמדת הרישום שבמתחם בכדי למנוע את החיוב שנרשם לחובתך.

ובחלק "חנה וסע" שלו:

המגיעים למתחם "חנה וסע" ממחלף נתב"ג נדרשים לנסוע על המקטע הראשון של הנתיב המהיר - וזהו איננו מקטע חינם.

בכדי לקבל פטור מתשלום על נסיעתך זו בחלקו הראשון של הנתיב המהיר עליך לעמוד באחד מ 2 התנאים הפשוטים הבאים:

- רכב אשר הגיע לצורך הורדה או איסוף נוסעים וקיבל את אישור הפקח (באיזור האיסוף וההורדה) לא יחויב בתשלום על המקטע הראשון.

- רכב אשר נשאר יותר מ 30 דקות במתחם "חנה וסע" לא יחויב בתשלום על המקטע הראשון.

זיכרו שיציאה חזרה מהמתחם לנתיב המהיר במקום לכביש 1 מחויבת בתשלום.

בנוסף ישנו המסמך הבא:

https://www.fastlane.co.il/Files/UnloadingBoardingClarification.pdf

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אבל שוב למה לא להציב מספר שלטים בחניון שמסבירים שפחות מ 30 דקות חייב בתשלום? מי מאיתנו נכנס לאינטרנט מייד לאחר שהוא מחנה את הרכב ומתחיל לבדוק את האותיות הקטנות?

פורסם
לפי מה שאתה מתאר עלית על הנתיב המהיר לת"א גם אחרי שהורדת את אשתך בחניון, מה שאומר שאתה צריך לשלם על הנסיעה.

חוץ מזה כבר ידוע שחייב לעשות מנוי כדי לא לשלם קנס.

אתה טועה.

הגעתי מכיוון שדה התעופה, נכנסתי לנתיב המהיר ונסעתי רק עד החניון, אחרי שהורדתי את אשתי, הסתובבתי וחזרתי חזרה לכוון שדה התעופה.

השתמשתי רק בחלק קטן של הנתיב, שמגיע עד לחניון. לא המשכתי לתל אביב. מה גם שבשעות שנסעתי (שלוש בצהריים, ותשע בערב)אין כלל פקקים בכביש מספר 1 במקטעים האלה.

פורסם

תיצור קשר איתם. הייתה לי בעיה דומה, אני איכשהו נתפסתי במצלמה של עליה למרות שבפועל זה לא קרה, התקשרתי אליהם, הסברתי שיש טעות, שלחתי מכתב וקיבלתי תשובה להתעלם מהבקשת תשלום

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אבל שוב למה לא להציב מספר שלטים בחניון שמסבירים שפחות מ 30 דקות חייב בתשלום? מי מאיתנו נכנס לאינטרנט מייד לאחר שהוא מחנה את הרכב ומתחיל לבדוק את האותיות הקטנות?

איני יודע להגיד מה קורה מבחינת שילוט בתוך המתחם, מאחר וכאמור מעולם לא השתמשתי בו.

אבל אמור לי נא, לפני שאתה נוסע בכביש 6 (אם יצא לך) בררת מראש איך זה עובד וכמה זה יעלה לך, או שפשוט נסעת וקיווית לטוב?

וחוץ מזה, מהציטוטים שהבאתי, זה לא רק ענין ה-30 דקות שאתה דבק בו.

אם כבר, מה שאני לא מבין זה למה אין אוטומציה מלאה בענין זה - כלומר, כמו שהמערכת יודעת לזהות חניה במקום של 30 דקות ומעלה, אם יש (ואם אין אז למה?) מצלמות שמזהות את רכבך בנתיב הכניסה למתחם (כל כניסה) ומצלמות שמזהות אותך ביציאה ממנו (כל יציאה אפשרית), מדוע המערכת לא מזהה לבד שהרכב שהה במקום רק פרק זמן קצר (כנראה הורדה/העלאת נוסעים) ופוטרת את המשתמש אוטומטית.

פורסם

הם מתפרנסים יופי מהטעויות שנהגים עושים שלא הולכים לאשנב לקבל פטור.

מערכת כזו באופן פוטנציאלי מורידה להם את ההכנסות ולא מעלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ראית את המסמך שצירפתי בסוף הודעה #5?

כבר היתה ועדת ערר על הענין של התשלום בדיוק בנושא הזה, כל מה שצריך זה עוד דחיפה קטנה כדי שתהיה אוטומציה מלאה בענין.

פורסם

ראיתי, בתור אחד שלא בילה בנתיב המהיר ולא בחניון שלו, מה זה נקודת הביקורת המיועדת? זה לא צמוד במקרה לאשנב של הפטור?

וזה לא סותר, אני בטוח שהמסמך הזה מלפני שנתיים יצא על דעת ובהסכמת החברה של הנתיב המהיר, רוצה לאמר, כנראה נקבע שבשביל הפטור צריך להוריד את הנוסעים ליד האשנב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

דיברתי איתם, הם צריכים לדון בזה ויש סיכוי שיוותרו על הקנסות המיותרים.

שאלתי לגבי הדרישה המוזרה לרישום או חנייה של 30 דקות כדי להיות פטורים מתשלום על הנסיעה בקטע הקצר עד לחניון. הם אומרים שבגלל שהיו אנשים שניצלו את הקטע הזה להתחמק מפקקים (היו נוסעים עד לחניון בנתיב המהיר, נכנסים לחניון ואחר כך יוצאים וממשיכים בכביש מס 1 לתל אביב) הם התחילו עם הדרישה של חנייה או ביקורת.

זה עדיין מוזר לי כי אני לא המשכתי לכיוון תל אביב אלא חזרתי חזרה. יש לי הרגשה שהם לא באמת רוצים לברר מי ממשיך לתל אביב ומי חוזר, כי הרבה יותר קל וזול פשוט לשלוח דרישת תשלום לכולם.

ותיקון קטן, טעיתי בדרישה לתשלום שרשמתי קודם - הקנס המלא על שימוש בנתיב ללא רישום הוא 85ש"ח ולא 120 כמו שרשמתי בטעות.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

דבר אחד אני לא מבין, למה שהנתיב המהיר יספק לך שירות הסעה בחינם? הרי לא התכוונת לחנות אלא רק לקבל נסיעה חינם. אולי בגלל זה הכניסו את התקנה החדשה.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...