Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308 החדשה - יומן מעקב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האוקטביה כנראה מגיעה עם גיר dsg ומנוע tsi אם זה אכן העניין הייתי ממליץ לך לוותר מראש גיר ומנוע נורא בעיתיים מאז היוולדותם (סביבות ה2009).

אתה יכול להריץ חיפוש בפורום ולראות כמה אנשים פנו לעזרא וכמה היבואן לא רוצה לעזור.

ממליץ לך להתרחק מתגובות לא מבוססות.

בכל מקרה : חיפשתי את עזרא הוא אמר שמי שפנה איליו הא הפנה לעזרה בצמפיון ושם עזרו לו.

• תגובות 350
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אני פותח השרשור, והגיע העת לעדכן סטטוס.

השבוע - ה-308 שלי עברה טיפול 15,000 שנצברו ב-9 חודשי נסיעה.

מתחלקים כ-50% עירוני ו-50% בינעירוני.

אמינות:

נכון לעכשיו, 15,000 ק"מ : 0 תקלות.

במהלך כל החודשים, לא נתקלתי ולו בתקלה אחת מכל חומרה שהיא -

לא במנוע, ומערכות הנהיגה השונות, לא באלקטרוניקה הרבה, וגם לא בתא הנוסעים.

גם במוסך, בעת הטיפול כל המערכות נמצאו תקינות.

במהלך תקופה זו היו שתי "קריאות שירות" (תיקון ביוזמת היבואן), אך ניתן להגדירן

כ"תיאורטיות" - רק למען הסר ספק.

הראשונה - החלפת בורג לא תואם במשולש הקדמי של המתלה, והשנייה - בטיפול הנוכחי, חשש מאטם רופף לדוושת המצמד

(רכב אוטומטי נטול מצמד...). נבדק, ולא היה צורך להחליף דבר.

מחיר טיפול:

כאמור, לא היה צריך לתקן דבר, אלא רק טיפול שגרתי : החלפת שמנים ומסננים.

סך הכול - 864 ש"ח במוסך "הדקל", הרצליה, אחרי הנחה של 95 שקלים

("פירגנו" לי את החומר ניקוי מערכת...).

להלן החשבונית, לשיפוטכם :

308_15000.JPG

צריכת דלק ממוצעת:

משולב (עירוני + בינעירוני) = 14 קמ' / ל'

עירוני = 11 קמ' / ל'

בינעירוני בלבד = 18 קמ' / ל'

הפעלת מזגן מגדילה את הצריכה ב-10% בערך.

ראוי לציון

במהלך החודשים , נהניתי מאד מהנהיגה, הנוחות , החיסכון.

מספר "נקודות שיא" שראויות לציון במיוחד :

בחורף - נהיגה בסופת ברד קשה בכביש 6, במהירות של 100 קמ"ש שמרה על יציבות גבוהה תחושת ביטחון גבוהה, ואפילו שקט (יחסי...).

בקיץ - לפחות חמסין אחד קיצוני בנגב, ועוד אחד של לפני שבוע בצפון (45 מעלות בצל!) -

המזגן הקפיא באופן מפתיע ביחס למה שהייתי רגיל מפיג'ו בעבר, ושמר על טמפ' מאד נעימה בתא הנוסעים.

פלוסים :

מנוע מאד חזק ונמרץ (כולל בחמסין...), שקט, איכות הרכבה, נוחות ישיבה, אחיזת כביש והתנהגות (לא יודע על מה דיבר

הבחור הקודם, יש היזון חוזר מעולה מההגה! נכון, מרגישים שזה "אלקטרוני", אבל עושה את העבודה.)

הנדסת אנוש מעולה, במיוחד במסך המגע! ולפחות עד כה , כאמור, ללא תקלות.

תא מטען די גדול ופרקטי ביחס לקטגוריה.

מינוסים :

צפיפות במושב האחורי (בעיקר מקום לברכיים), אין תפעול מכאני של המזגן, אין עדיין עברית בדיבורית,

הערות "קוסמטיות" לשיפור:

כפתור ביטול למערכת Stop&Go די נחבא מאחורי ההגה, וגם לא רואים את החיווי שלו כל-כך.

לדעתי, הוא די שימושי (במיוחד כשלא רוצים שהמזגן הנפלא יפסיק לעבוד!)

המנוף של משענת היד לא עומד בסטנדרט האיכות הכללית, עושה רושם כאילו הולך להתפרק / לצאת מהמקום,

וגם המשענת עצמה לא נתפסת מספיק חזק (מחליקה בקלות...)

זהו, עד כאן.

סך הכל, הרושם שלי מה-308 החדשה הוא מאד חיובי עד כה,

אני יודע שרק 15K, אבל אני גם מכיר סיפורים מסמרי שיער על "הפתעות" לא נעימות ממכוניות חדשות לגמרי, כולל גם פיג'ו / סיטרואן של ימים עברו (לא רק..)

בקיצור, רק שימשיך ככה.

אמשיך לעדכן, במידת הצורך.

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

צריכת דלק ממוצעת:

משולב (עירוני + בינעירוני) = 14 קמ' / ל'

עירוני = 11 קמ' / ל'

בינעירוני בלבד = 18 קמ' / ל'

הפעלת מזגן מגדילה את הצריכה ב-10% בערך.

נתון מצויין.

מה האזור שבו אתה נוסע?

מינוסים :

... אין עדיין עברית בדיבורית,

מפתיע.

אצלנו ב-C4 Picasso עשו עדכון תוכנה ויש עברית. גם ברשימות הטלפונים וגם בנגן המוזיקה (שמות שירים/אלבומים וכו').

להבנתי זאת אותה מערכת, פחות או יותר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

באמת מעניין מה אומר "שמן מנוע חליפי". המחיר סביר ביחס למוסכי יבואן אחרים, אך האם לפי הוראות היצרן יש להחליף מסנן מזגן?

אני מאוד אוהב את הפז'ו 308 החדשה, תמשיך להנות עם האוטו.

פורסם

ברכבי הפיג'ו שברשותי:

206 נפח מנוע: 1.4 שנת יצור: 2006

207 נפח מנוע: 1.6 שנת יצור: 2012.

מבוצע החלפת מסנן מזגן בכל טיפול תקופתי.

בפיג'ו 206 טיפול תקופתי אחת לשנתיים או 30,000 ק"מ.

בפיג'ו 207 טיפול תקופתי אחת לשנה או 15,000 ק"מ.

זאת בהתאם להנחיות היצרן (יבואן)/ספר הרכב.

פורסם

"מסכים עם מיקה בכל מילה, ממליץ לרדת לתדירות טיפולים של כל 15K או שנה, 30K (לארץ לפחות) זה מוגזם".

בהתאם לספר הרכב והוראות היבואן לובניסקי -

בפיג'ו 206 1.4 אוט' שנת יצור: 2006,

ביקורת שנתית - לפי מפרט הרכב אחת לשנה או 15,000 ק"מ.

טיפול תקופתי - לפי מפרט הרכב אחת לשנתיים או 30,000 ק"מ.

הביקורת השנתית כוללת בדיקה כללית - טיפול בממצאים חריגים המתגלים בביקורת.

הוספת שמן מנוע + מים למיכל מים למתיזים לשמשות - ללא עלות.

החלפת מסנן מזגן (מידי שנה) - בעלות המסנן.

החלפת מגבים במקרה הצורך - בעלות המגבים.

במהלך התקופה האחרונה הרכב שברשותי נסע רק 3,000 ק"מ בשנה.

כך שבטיפול התקופתי העתידי (לאחר שנתיים) הרכב יעבור כ - 6,000 ק"מ בלבד.

פורסם (נערך)

אתה באמת נוסע מעט מאוד, כך שכנראה ביקורת שנתית מספיקה לך.

אני נוסעת 15-20 אלף בשנה, כך שיוצא לי טיפול שנתי בכל מקרה אחת לשנה, ואני יכולה להגיד לך שתמיד השמן במצב שמצדיק החלפה ולא רק הוספה, ושבהרגשה האישית שלי אם הייתי מושכת 30 אלף או שנתיים, האוטו לא היה מחזיק לי את ה4 שנים שהוא אצלי. לפחות לא בלי להיתקע או לסבול מתקלה משביתה אחרת.

היתה לי 306 אוטומטית פעם, גם כן עם כזה מרווח טיפולים, ואני זוכרת במפורש שבספר הרכב נכתב שבתנאים סביבתיים חמים/קשים, מומלץ לצמצם את טווח הטיפולים בחצי, כלומר 15/שנה, וישראל בהחלט נחשבת לבעלת תנאים קשים. עובדה שדוקא ברכבים החדשים יותר המרווח נעשה פתאום 15/שנה. זה לא כי האוטו פחות טוב.

להחליף מסנן מזגן ב206 זו עלות זניחה אמנם, אבל המסנן כל כך נגיש שאפשר בקלות לבדוק אותו עצמאית ולנקות אותו מלכלוך לבד. באמת שאין שום צורך להחליף אותו כל שנה ככלל. בטח ובטח ברכב שכמעט ולא נוסע.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

4. bluetooth מתממשק עם הטלפון בלבד (ורק אנגלית בינתיים). מוזיקה - ממשק מעולה, אבל רק דרך USB או AUX.

בעמוד 313 בספר הרכב, בחלק ה-Audio streaming, מוסבר איך לממשק את הטלפון למערכת המולטימדיה דרך ה-Bluetooth כדי להזרים מוזיקה מהטלפון:

Streaming allows audio files on your telephone to be played via the vehicle's speakers.

Connect the telephone: see the " Telephone " section, then" Bluetooth". Choose the " Audio " or " All " profile

If play does not start automatically, it may be necessary to start the audio playback from the telephone. Control is from the peripheral device or by using the audio system buttons

Once connected in streaming mode, the telephone is considered to be a media source. It is recommended that you activate " Repeat " on the Bluetooth peripheral.

• תוכן חדש...