Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בנוגע לסט קומפוננט

orikoif
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,החלטתי להתחדש בסט קומפוננט חדש שיחליף לי סט של פולק אודיו דיי ישן(מה שגם הטוויטר בסט יושב על הרמקול)עכשיו אני מתלבט בין 4 סטים שהם :

[h=1]165A Focal[/h][h=1]GTO6507 JBL[/h][h=1]Tempo 6 Morel[/h][h=1]P162S Rockford[/h]את הפוקל שמעתי דגם כזה רק שהוא היה רמקול קואקסיאלי אבל נשמע לי טוב עם באס טוב יחסית,מורל טמפו גם שמעתי,אהבתי אבל נשמע לי משום מה טיפה מפוזר,את הjbl יש לאחי,אישית אהבתי אבל אני מרגיש שהטוויטר שמה חזק,את הרוקפורד לא שמעתי,כולם באותו טווח המחירים,אשמח לשמוע דעות נוספות שלכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אנחנו מדברים על בחירה רק מבין האפשרויות שמנית:

שמעת ואהבת את הפוקל? אז כנראה שהסט שלהם הוא הבחירה בשבילך.

אם אני לא טועה יש להם גם דגם 165AS שעדיף.

אם אתה מעוניין לשמוע על אפשרויות נוספות, יש כאן אין ספור שרשורים דומים. הנה אחד לאחרונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?542411-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%A0%D7%98-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D&highlight=165AS

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע לפוקל כתבתי ששמעתי אותו בתור קוואקסיאלי אז אני לא יודע איך הוא,אגב מה ההבדל בינו לבין ה as?והוצע לי גם סרווין וגה hed365c,מישהו מכיר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל החברות שומרות על צביון סאונד דומה במוצרים שלהן (אם כי לא תמיד), בעיקר אם מדובר באותה סדרה, הגם אם הרמקול היה קואקסלי ולא קומפוננט.

הסתמכתי בהודעתי הקודמת על מספר הודעות של אודיו קינג (אחת מהן בלינק שנתתי). אני חושב שפשוט מדובר בדגם החדש יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות,צימצמתי את האפשרויות למורל ולפוקל,יש לי שאלה אחת,המורל 140 rms והפוקל 60 rms,זה לא הפרש גדול מידי?הכוונה שלי שעם המורל אני אמור לקבל עוצמה הרבה יותר גבוהה לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפוקל נציל יותר ב-2db לכל וואט/מטר מאשר המורל.

באופן תאורטי בלבד, הוא זה שישמע חזק יותר כאשר יחובר לאותו המגבר.

(בפועל הבדל של 3db מורגש עדינות, הבדל של כ-6db מהווה הכפלה של העוצמה הנתפסת בתדרים נמוכים וכ-10db בתדרים אמצעיים וגבוהים).

אם יש לך כוח לקרוא:

http://www.audioholics.com/loudspeaker-design/loudspeaker-sensitivity

בשורה התחתונה - תלוי איך אתה מתכוון להגביר את הרמקולים. אם נתייחס רק לענין העוצמה, אזי בעוד הפוקל יהיו מוגבלים לאותם 60W, המורל יוכלו להמשיך ולספוג הספק שיתורגם לעוצמה סופית גבוהה יותר. אבל אם ההגברה זהה, ראה הסבר לעיל (שוב, באופן תאורטי בלבד).

אגב, אם אני זוכר נכון, המשמעות של הכפלת ההספק משמעה עליה של 3db בסה"כ.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה על התגובות,בסוף הלכתי לחנות ושמעתי את הjbl gto 6508c,אהבתי אותן מאוד והסתפקתי בהם,מה שגם הם זולים יותר,לא יודע עד כמה הם נופלים מהמורל אם בכלל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...