Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה באנגליה - רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי לאחרונה ממסע עסקים באנגליה, שכלל בין היתר נסועה של כ- 3000 ק"מ ברחבי הממלכה. הנסיעות היו בתוך ערים גדולות (כולל פאתי לונדון), אוטוסטרדות וגם דרכים ציוריות - בביקור בסניפים קטנים בפריפריה.

הנסיעה בוצעה עם שותף, כאשר התכנון הייה שאת חלק הנהיגה נחלק בינינו שווה בשווה. לרוע המזל, עוד לפני שנכנסנו למשרדי חברת ההשכרה, השותף כמעט נדרס על ידי מכונית שהגיחה מימין, קיבל רגליים קרות והחליט להמשיך בתור נווט בלבד. לציין, שנינו מעולם לא היינו באנגליה.

נתחיל עם חברת ההשכרה: בדומה לארץ, הפקיד (הודי שדיבר אנגלית עילגת) ניסה למכור לנו ביטוחים נוספים (שמשות, פטור מלא מהשתתפות עצמית, ביטוח נגד פגיעת פילים וכו..), אך התעקשנו לא להוסיף דבר. סה"כ עלות ההשכרה ל- 10 ימים - 1000 ש"ח בדיוק.

המכונית: Vauxhall Astra ידנית, עם 5000 מייל שנת 2014 . צריכת הדלק דרך אגב הייתה בממוצע כ- 12 קילומטר לליטר ומחיר הבנזין דומה למחיר בארץ (כ- 7.6 ש"ח לליטר).

נכנסים לאוטו, לוחצים על הקלאץ' ומורידים יד ימין לשלב הילוך - ופוגעים בחלון. ביד שמאל נוטים בהתחלה לשלב להילוך שלישי אך לאחר מס' דקות מתרגלים. לאחר הכנסת כרטיס סים מקומי בטלפון פותחים את הוויז, מקלידים את הכתובת ולאחר כ- 2 דקות, "החל בנסיעה" , "בכיכר, צא ביציאה השלישית". יש לציין לטובה את האמינות והדיוק של הוויז, שהדהימה חלק ממארחינו.

המכונית עצמה הייתה נוחה ואמינה, ללא כאבי גב או הרגשת אי נוחות גם בנסיעות ארוכות. פשוטה מאוד וללא שום איבזור (ללא חלונות חשמליים מאחורה) . הכבישים מאידך, לפחות בערים הקטנות, מאוד צרים וצפופים, אפילו יחסית לארץ מולדתי (רוסיה). לציין ריבוי כיכרות ומעט מאוד רמזורים. לציין לטובה גם את תרבות הנהיגה של המקומיים, שנותנים זכות קדימה, לא נדחפים ולא חותכים.

סה"כ אפשר לסכם את כל החוויה כחיובית. אם שומרים על כללי זהירות בסיסיים ונעזרים בתכנת ניווט טובה - ניתן לנהוג בלי בעיות גם באנגליה.

פורסם

המקומיים באמת נוהגים בצורה מעוררת השראה, מסיר את הכובע בפניהם. הדרכים הצרות בערים לעומת זאת, צרה צרורה. מתיש לנהוג בתוך העיר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חזרתי משם חודש שעבר, השכרתי רכב, לנהיגה התרגלתי ב3 דקות ראשונות, לחוקים ב5 דקות,

לשיפשופי מדרכות אחרי 3 ימיים :)) ( שיפשוף בקטנה, לא חס וחלילה לעלות על מדרכות)

בקיצר היה לי שם רכב 10 ימיים, גם יצא לי לעלות על אוטוסטרדות וזה נחמד, אצלי הוויז עשה פדיחה, פעם 1, נתן לי להסתובב במשך 5 דקות סביב עצמי בכיכר,

פורסם

הייתי המון בלונדון בביקורים אצל המשפחה.

אין סיכוי שאני נוהג שם על הכביש, על מסלול נהגתי.

יש שם יותר מדי דברים מוזרים.

בתוך השכונות הנסיעה היא לשני הכיוונים אבל יש נתיב אחד. שמגיע רכב ממול צריך להיכנס בין המכוניות החונות ולתת לו לעבור.

גם אוטובוסים נוסעים ככה.

יש מקום אחד שאני מכיר שבאמצע רחוב די סואן עומד לו בית עתיק שמשאיר נתיב נסיעה אחד בכביש דו כיווני.

לחצות את הכביש אני כבר יודע.

אייל

פורסם

עשיתי את זה בהדרגה. בהתחלה הלכתי ברחוב והתרגלתי לחצות כבישים, אחר כך רכבתי כמה חודשים באופניים, ורק אז שכרתי רכב (ביטוח ללא השתתפות עצמית). מתרגלים, מחוץ לעיר זה באמת פשוט מאוד, בתוך העיר מורט עצבים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

אני מכיר כלכך טוב את העיר הזאת שמצאתי במפות של גוגל את הבית שעומד במאמצע הרחוב.

הוספתי תמונה של הרחוב שהקרובים שלי גרים בו.

באה מכונית ממול, מכונית חונה מימין ומכונית חונה משמאל.

מה הנהג של גוגל אמור לעשות?

lon.jpg

lon2.jpg

street.jpg

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם

יש לי בדרך לפאב דרך כל כך צרה שגוגל לא צילמו אותה. אני אצלם בהזדמנות.

מה שמדהים בה זה שלא משנה כמה רחב הרכב, תמיד ישאר ס"מ מכל צד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

מי שאין לו בעיית קואורדינציה יסתדר עם רכב ידני. הנהיגה בצד שמאל מחייבת ריכוז רב יותר כדי להמנע מתגובות "אוטומטיות" שגויות. חשוב ללמוד את העיקרון של בחירת הנתיב הנכון בכניסה וביציאה ממעגלי התנועה (rounabout). מכשיר נווט טוב הוא חיוני להפחתת עומס העבודה ובמיוחד למי שנוהג ללא "נווט" לצידו. לא השתמשתי בווייז אבל לקחתי אתי מכשיר מהארץ בו טענתי מראש את כל האתרים. כדאי להכין מראש את המסלול הראשון של היציאה ממגרש ההשכרה אל היעד הראשון. הדקות הראשונות של הנהיגה קשות יותר ובמיוחד אם הנסיעה היא במז"א גשום בלילה, כפי שקרה לי בעבר. הנהגים הבריטים אדיבים ורגועים יותר מן הישראלים. ה"כמעט תאונה" שקרתה לי בנסיעה האחרונה התרחשה דוקא כאשר קיבלתי זכות קדימה בצומת T וכמעט חציתי את נתיבו של רכב שהגיע מימיני.

פורסם

~

מנסיוני, כשאתה דרוך וערני לשאר עוברי הדרך, אפשר להתרגל לקאורדינציה ולהתמצא במרחב בקלות יחסית. הבעיה היא כשאתה מסתובב בכבישים ריקים ומוריד לרגע את ההגנות... במצב כזה קל למצוא את עצמך בנתיב הלא נכון עם משאית או אופנוע שבאים לעברך במהירות. לא נעים.

פורסם

Whoa! מאיפה זה בא?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
מי שאין לו בעיית קואורדינציה יסתדר עם רכב ידני.

מי שנוהג על רכב ידני בארץ ביום-יום יסתדר ללא שום בעיה עם רכב ידני בעל הגה בצד ימין.

מתרגלים לזה מהר מאוד.

מי שנוהג בארץ על רכב אוטומטי ופעם אחרונה נהג על ידני לפני 20 שנה בשיעורי נהיגה, כדאי שיחשוב על השכרת רכב אוטומטי, מכיוון שהחלפת הילוכים צורכת אצל בן אדם כזה יחסית הרבה משאבים של ה"מעבד הראשי".

חוץ מזה, ביום הראשון קצת קשה להרגיש את הצד השמאלי של הרכב וגם להתמקם נכון בנתיב. תמיד יש נטיה לברוח שמאלה יותר מדי ולעלות עם הגלגלים השמאליים על השוליים.

כנ"ל בחניה במקביל למדרכה.

ביום השני זה משתפר, ביום שלישי כבר נהגתי די רגיל.

כמובן נדרש קצת יותר ריכוז.

פורסם

חוץ מזה, ביום הראשון קצת קשה להרגיש את הצד השמאלי של הרכב וגם להתמקם נכון בנתיב. תמיד יש נטיה לברוח שמאלה יותר מדי ולעלות עם הגלגלים השמאליים על השוליים.

אחרי חצי שנה של נהיגה פעם בחודש בממוצע זה עדיין דורש ממני ריכוז.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

ומה קורה בחזרה ארצה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שום דבר.

היציאה מחניון של נתב"ג נראית קצת מוזרה מבחינת כיווני תנועה.

אחרי 10 דקות זה עובר ונוהגים רגיל.

אוסיף עוד דבר - במכוניות באנגליה מנופי איתות ומגבים מסודרים כמו בארץ, כמו ברכב עם הגה שמאלי.

במכוניות ביפן (ובמקומות בהם יש יובאו רכב משומש מיפן (קפריסין וכו') מנופי איתות ומגבים מסודרים הפוך ממה שאנחנו רגילים וזה דורש הסתגלות נוספת.

• תוכן חדש...