Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, פוסט ראשון בפורום.

היכרות קצרה: המכוניות הקודמות שלי היו אפלאוז 92 ולאנטיס 2003. יפניות משומשות קשישות ואמינות ששירתו אותי היטב שנים ארוכות, טופלו מכנית כהלכה, אבל הוזנחו לחלוטין מבחינה חיצונית (שטיפומט פה ושם וזהו). אתם יכולים להבין שאני לא מתעניין גדול בטיפוח רכב.

עכשיו לשם שינוי החלטתי לפנק את עצמי במכונית חדשה מהניילונים והזמנתי בשעה טובה מאזדה 3 2L ספיריט בצבע האדום העז המטאלי. התאהבתי בעיצוב של המכונית והאדום החמיא לה יותר מכל שאר הצבעים. החלטתי שהפעם כדאי להקפיד יותר גם בתחזוקה החיצונית של הרכב. לא חראם? במיוחד עם הצבע המיוחד הזה שלך תדע איפה אפשר יהיה לתקן אותו במקרה הצורך וכמה יעלה.

תנאי המגרש קשים: חניה ברחוב בשמש או (אם פנוי) תחת צל של עץ במחיר של חיריוני ציפורים וגם מין פירורים דביקים שנושרים מהעץ בתקופות מסוימות. הברז הקרוב נמצא בכניסה לבניין וצריך לטפס מדרגות ממנו אל הרחוב.

תאום ציפיות: אני רוצה בעיקר שהאוטו ייראה סבבה ולשמור על הפח והצבע במצב טוב לאורך השנים שאחזיק בו. אני עצלן בנקיונות וגם עסוק, אז אני לא רואה את עצמי עושה "דיטיילינג" אמיתי, ולא משחק בפלסטלינה. אבל אני כן מעוניין ומוכן לטפל באוטו בצורה הקלה והנוחה ביותר האפשרית כדי שייראה טוב ולא ייגרם לו נזק מצטבר.

חפרתי בימים האחרונים בפורום הזה, ואחרי סיפורי האימה על מכוני השטיפה המצויים, למדתי כאן אודות 2 הדליים, ONR, QD, ווקס ואוטמים, ניקוי ג'אנטים, וכיו"ב.

בהנחה והשטיפומטים אכן ירדו מהפרק (גם גרוע וגם יקר - אבל האם באמת פסול גם למי שלא כזה קפדן ואנין?), ואחרי שקראתי והחכמתי, אני פונה אליכם חברי הפורום להכוונה ותיאום ציפיות בדרכי הראשונה בתחזוקת הרכב - הראשון שבאמת אכפת לי ממנו.

בגדול, הייתי שמח להסתפק בשטיפת No Rinse עם ONR, אפליקציית QD בין לבין (אם זה חוסך בשטיפות), ואפליקציית אוטם או ווקס קלה ופשוטה לעתים רחוקות כמה שניתן. אם ONR לא מספיק ללכלוך יותר כבד או דביק, אני מבין שאאלץ לשטוף בשמפו והרבה מים (==לסחוב הרבה דליים).

חשבתי להתחיל אפילו רק מ-ONR, אבל קראתי כאן איפשהו שיש בעיית מלאי, וכאמור, ייתכן וזה לא יספיק ללכלוך כבד ולהגנה מספקת. אז נכנסתי לאתר אוטוסטור והתחלתי להוסיף דברים לעגלה, על-סמך מה שלמדתי כאן. הרשימה התנפחה מהר. אודה לכם מאוד אם תתנו הערות לרשימה לפני שאני מזמין ובעיקר תמנעו ממני הוצאות מוגזמות או מוצרים גרועים מדי או יקרים מדי.

• ONR הירוק 32oz מחיר 129
  • שמפו CG Citra Wash&Gloss מחיר 55
  • Sonax Xtreme (רק בגלל כל השבחים כאן. מיותר?) מחיר 55
  • תרסיס שמשות פשוט Carplan מחיר 10
  • אוטם AF Tough Coat (יקר אבל האם יותר משתלם מ-OptiSeal?) מחיר 189
  • מגבת Water Magnet מחיר 69
  • זוג מטליות מיקרופייבר Bluewash מחיר 29
  • כפפת צמר סינטטי SM Arnold (טובה מספיק?) מחיר 29
  • מברשת חישוקים Carplan מחיר 25

2 מיכלי ספריי ריקים + מיכל רסס 1.5-2L עם בוכנת לחץ אחפש במקום אחר, כי המחירים באוטוסטור גבוהים.

יצא 590 לפני משלוח. האם מוגזם בשביל מישהו כמוני? מה שמייקר כאן בעיקר זה ה-ONR והאוטם. אבל ONR תכל'ס נראה לי הכי שימושי מכולם, ואוטם או ווקס אני אהיה חייב לשים מתישהו, אז אין ברירה...

אני יודע שיש כבר המון שירשורי מתחילים שמחפשים המלצות, אבל לכל אחד פרופיל וצרכים שונים. אודה לכם מאוד אם תתייחסו לצרכים שלי ותתנו לי את הפוש הראשון בכיוון הנכון…

תודה מראש

נועם

פורסם

אם אתה לא מתכוון ליישם פלסטלינה אל תקנה אוטם..

כדי שהאוטם ייתחבר לצבע דרושה הכנה טובה של הפח - פלסטלינה + ipa

פה בפורום אוהבים בעיקר את אופטיסיל (קלות שימוש) ואת מנזרנה (עמידות ארוכה יותר) תחליט מה חשוב לך יותר.

צעד ראשון אם אתה חושב שתיישם פלסטלינה יהיה להזמין באיביי, עולה גרושים אבל לוקח נצח להגיע.

בינתיים תקנה רק onr כפפה ומגבות.

את השמפו לדעתי אין לאוטוסטור במלאי.

אני קניתי בהמלצת הפורום את הכפפה של מג'ס ומרוצה.

נסה להשיג מגבת של אובר, היא מעולה.

קרא קצת בשרשור המגבות האחרון פה למעלה.. יש ביקורת לא מחמיאה למגבת ווטר מגנט.

פורסם

אני לא הייתי ממליץ על אוטם יקר במידה אותה חדש בעסק,הסיבה לכל שפלסטלינה ואוטם זה משהו שמצרים זמן ומאמץ,אולי תגיד לעצמך שזה לא בשבילך ואז חבל על הכסף,תקנה ווקס של קרפלן שעולה 40 שקלים,נותן תוצאה טובה רק מחזיק ל חודשיים-3.

אם תיראה שאתה באמת אוהב את זה תעבור לאוטם או ווקס יקר יותר שיהיה עמיד יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות.

בחרתי באוטם כי הבנתי שמאוד מהיר ופשוט לשים אותו והוא אפקטיבי ועמיד יותר מרוב הווקסים. קלות וזמן העבודה והזמן שזה מחזיק חשובים לי יותר מעלות התכשיר. אבל אם אוטם ממש חייב פלסטלינה וווקס לא חייב, אז אני אלך בכיף על ווקס. בחרתי בווטר מגנט כי היא לא יקרה וחשבתי שכן מומלצת. אשמח להמלצות על מגבות אחרות במחיר לא מופקע. את האובר לא ראיתי באוטוסטור.כרגע אני מעדיף להזמין הכל מהארץ גם אם קצת יותר יקר, כי אני אוטוטו מקבל את הרכב ורוצה שהציוד יהיה זמין.

אני אשמח לעוד פידבקים על רשימת הקניות, אבל אפילו יותר חשוב להתמקד בענייני המהות והשיטה. זה ייבדל את השירשור הזה מעשרות האחרים ששואלים מה כדאי לקנות, וייתן ערך מוסף לאנשים עם פרופיל כמו שלי.

אז הרשו לי להתמקד ולחדד: אני קניתי רכב חדש. אני בעיקר רוצה לשמור עליו במצב חיצוני תקין ללא נזקים מצטברים. אני גם רוצה שהוא ייראה טוב. לא מעולה, לא כמו בתערוכה, אבל שייראה סבבה - נקי, ועם צבע רענן ומבריק. ואני רוצה לעשות את זה במינימום זמן ומאמץ.

אם יש מכון שטיפה טוב והגון באיזור חיפה - נשר - רמת ישי - מגדל העמק שיכול לשטוף את האוטו בלי לשרוט פעם ב-3-4 שבועות, ואני רק אעשה ניקויי ONR זריזים בין השטיפות, וווקס פעם בכמה חודשים, ואם אתם חושבים שזה מספיק בשביל לשמור על האוטו, אז אני אקח את האופציה הזו בשמחה בשתי ידיים. פתוח להמלצות.

אם אין כזה דבר במציאות, אז אני אשטוף לבד, אבל הייתי רוצה דרך קלה ומספקת, גם בהתחשב בזה שהרכב יעמוד בשמש או מתחת לעצים מלכלכים וציפורים ואין גישה לברז קרוב. אז בואו נדבר על "לו"ז הטיפולים" המספיק לצורך זה, ועל הדרך על החומרים הדרושים.

תשובה אפשרית לדוגמה: שטיפה במכון פעם בחודש + ONR בשיטת המטליות פעם בשבוע + ניקוי מיידי עם ONR של לשלשת ובוץ + ווקס פעם ב-3 חודשים.

תשובה אחרת לדוגמה: שטיפה מלאה בשמפו כולל Prewash וייבוש עם QD פעם בשבועיים + ONR פעמיים בשבוע + ווקס כל 3 שטיפות + פלסטלינה ופוליש פעמיים בשנה + + + ….

אני מניח שהאמת נמצאת איפשהו באמצע. אז מה לדעתכם לו"ז הטיפולים המספק לצרכים שלי? מראה והגנה סבירים, ומינימום השקעה של זמן ומאמץ?

אגב, בנוגע למכוני השטיפה, הפחד העיקרי שלי הוא מנזק ממשי לצבע. אם יהיו רק קצת סווירלים וזה לא באמת מזיק מעבר לפגיעה מינורית במראה, ואם זה בר תיקון (נגיד, פוליש לפני שאני מוכר את הרכב), אז אולי זה לא סוף העולם?

כל דעה, המלצה , וכל טיפ ייתקבלו בתודה ובברכה.

פורסם (נערך)

שלום לכולם, פוסט ראשון בפורום.

• ONR הירוק 32oz מחיר 129
  • שמפו CG Citra Wash&Gloss מחיר 55
  • Sonax Xtreme (רק בגלל כל השבחים כאן. מיותר?) מחיר 55
  • תרסיס שמשות פשוט Carplan מחיר 10
  • אוטם AF Tough Coat (יקר אבל האם יותר משתלם מ-OptiSeal?) מחיר 189
  • מגבת Water Magnet מחיר 69
  • זוג מטליות מיקרופייבר Bluewash מחיר 29
  • כפפת צמר סינטטי SM Arnold (טובה מספיק?) מחיר 29
  • מברשת חישוקים Carplan מחיר 25

תודה מראש

נועם

ברוכים הבאים אחי.

גם אני מתחיל בנושא הזה.

כמה דברים שהספקתי להבין.

-הONR והSONAX שכתבת באים על אותה המשבצת, מה גם שצי'פופו הממליץ הגדול של החומר הזה, כתב בשרשור שצריך ללמוד איך להתעסק עם החומר הזה. אני בתור מתחיל לא קונה אותו, אני מעדיף להתנסות ולהתמקצע בONR אולי אח"כ להתנסות בסונקס.

-האופטיסיל מאוד קל ליישום, אע"פ שלדעת הרוב המנזרנה טוב יותר בעמידות לאורך זמן, אבל האופטיסיל קל יותר למתחילים לכן הוא מומלץ יותר.

את האוטם שכתבת לא כל כך הספקתי להכיר בקריאה, זה החבר'ה המבינים יענו לך. מה שכן הוא יותר זול מהאופטיסיל (כמות) .

-הייתי מוסיף לרשימה כפפה של מגס מומלצת פה בפורום

-בקשר למגבת זה מחיר מעולה.

אני אשמח לעוד פידבקים על רשימת הקניות, אבל אפילו יותר חשוב להתמקד בענייני המהות והשיטה. זה ייבדל את השירשור הזה מעשרות האחרים ששואלים מה כדאי לקנות, וייתן ערך מוסף לאנשים עם פרופיל כמו שלי. כל שרשור כזה עוזר לחדשים, גמאני חדש

אם יש מכון שטיפה טוב והגון באיזור חיפה - נשר - רמת ישי - מגדל העמק שיכול לשטוף את האוטו בלי לשרוט פעם ב-3-4 שבועות, ואני רק אעשה ניקויי ONR זריזים בין השטיפות, וווקס פעם בכמה חודשים, ואם אתם חושבים שזה מספיק בשביל לשמור על האוטו, אז אני אקח את האופציה הזו בשמחה בשתי ידיים. פתוח להמלצות .לא מכיר את האזור,

אם אין כזה דבר במציאות, אז אני אשטוף לבד, אבל הייתי רוצה דרך קלה ומספקת, גם בהתחשב בזה שהרכב יעמוד בשמש או מתחת לעצים מלכלכים וציפורים ואין גישה לברז קרוב. אז בואו נדבר על "לו"ז הטיפולים" המספיק לצורך זה, ועל הדרך על החומרים הדרושים.

המוצר הזה מומלץ ע"י אחד מחברי הפורום, חוסך הרבה מאמץ עם דליים.

תשובה אפשרית לדוגמה: שטיפה במכון פעם בחודש + ONR בשיטת המטליות פעם בשבוע + ניקוי מיידי עם ONR של לשלשת ובוץ + ווקס פעם ב-3 חודשים. את הלשלשת ציפורים תוריד מיד בכל אחד מהאפשרויות שעומדות בפניך, היא צורבת את הצבע

תשובה אחרת לדוגמה: שטיפה מלאה בשמפו כולל Prewash וייבוש עם QD פעם בשבועיים + ONR פעמיים בשבוע + ווקס כל 3 שטיפות + פלסטלינה ופוליש פעמיים בשנה + + + …. לא נראה לי שצריך לעשות פעמיים בשנה פוליש. במיוחד אם אתה תשמור על האוטו.

כל דעה, המלצה , וכל טיפ ייתקבלו בתודה ובברכה.

תשובות באדום.

זאת דעתי, עד איפה שהספקתי ללמוד.

עריכה אחרונה על ידי Uriya nagar
פורסם

לדעתי תחלק את זה לתהליכים ארוכים ותהליכים קצרים..

פלסטלינה (ארוך) כל חצי שנה

אוטם (קצת פחות ארוך) כל 3 חודשים

שטיפה עם onr בשיטת 2 דליים כל שבוע שבועיים.

ממה שהספקתי ללמוד זה ייתן לך רכב שמור..

אם זה גדול עלייך אולי באמת תחפש מקום ששוטף סביר (ידני ולא עם מטאטא)

למרות שאף אחד פה לא דוגל או עושה כך.

פורסם

תודה על התגובות.

בנושא מכוני שטיפה מומלצים, נראה לי שאפתח שרשור נפרד. בשרשור הזה אשמח לשמוע עוד דעות ועצות לגבי "תכנית הטיפולים" (אנא קיראו את הפוסט הקודם שלי) והמוצרים המומלצים.

בהתאם להמלצות עד כה, הרשימה המעודכנת שלי תכלול ONR ירוק, ווקס פשוט של קארפלאן + פדים, כפפה של מג'ס, מטליות ומגבות.

בנוגע לווקס - בחנות היבואן של קארפלאן יש מיליון סוגים, באוטוסטור קצת פחות. יש אישור ללכת על Carplan Autofinish הנוזלי? אם לא אז פתוח להצעות אחרות.

בנוגע למגבות ומטליות - אני אזמין מהקוריאני... אבל אני קצת מבולבל. מדברים כאן על מגבות באפינג, הברקה, ייבוש, ייבוש סופי, מטליות דקות, וכיו"ב. כן ואפל, לא ואפל.

בואו נעשה את זה פשוט. מה להזמין מהקוריאני? את הרביעיה של ה-1100 הרבועות, הצמד של ה-750 הגדולות, הואפל? מה?? :cry::?:

תודה ויום שקט ונעים לכולם

פורסם

ווקס נוזלי,אני השתמשתי בו בהתחלה,רק אל תשתשמש בו על פלסטיק לא צבוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין קשר בין יכולות הקוויק דיטיילינג של onr לבין היכולות של sonax bsd.

הם על משבצת שונה לחלוטין, האחד נקיון/תחזוקה, השני הגנה.

מוזמנים להתייחס לשני כאוטם לכל דבר.

"יאללה בירי".

פורסם

ירדתי מה-Sonnax Xtreme לעת עתה. כאמור, אני אסתפק ב-ONR לכל המטרות, ובנוסף ווקס נוזלי פשוט של קארפלאן. מספיק בתור התחלה.

אבל אם אתה כבר כאן, תן כיוון בעניין המגבות הקוריאניות. האם הרביעיה של המגבות הרבועות 1100GSM תהיה טובה גם לייבוש, גם לניקוי זריז/QD או "שיטת המטליות" וגם לניגוב אחרי מריחת ווקס? או שאולי עדיף צמד המגבות הגדולות 750GSM לייבוש ולקנות בארץ עוד מטליות פשוטות יותר לצרכים האחרים? יוצא קצת יקר גם אלה וגם אלה מהקוריאני.

פורסם

שלום נועם,וברוך הבא לפורום.

הגעת ל!מקום להתייעץ בכל הנוגע לטיפוח הרכב.

אשתף אותך בתהליך שאני עברתי ועדיין עובר וזאת על מנת לעזור לך לקבל תמונת מצב קצת יותר רחבה בפני מה שעומד בפניך אם ברצונך להגיע ליכולת טיפוח ושמירה על הרכב מבחינה אסטטית בצורה עצמאית וברמה גבוהה.

גם אני רכשתי רכב חדש לפני 8 חודשים,עד אז החזקתי מכוניות ישנות והייתי שוטף במבצע עם תדלוק חיצוני ב 5 ש"ח כל חודשיים ככה, זו בערך רמת הטיפוח שהייתי משקיע על המכוניות הישנות.

ההתמקדות שלי היתה אחזקה מכנית והייתי פעיל בעיקר בפורום "טכני אחזקה וטיפולים".

בהתחלה שטפתי את הרכב מספר פעמים בשטיפות ידניות במכון,למזלי עשו שם עבודה יחסית טובה ללא שריטות אך לא הייתי מרוצה מרמת הניקיון. וחששתי שה"סווירלים" יופיעו בסוף וזה רק עניין של זמן.

או אז החלטתי שאני נערך עם כל מה שצריך על מנת לשטוף את הרכב בעצמי ללא צורך להתייצב כל חודש במכון שטיפה.

התחלתי ללמוד ולחקור בקשר לניקיון וטיפוח הרכב תוך כדי שמירה על הצבע,וכך התחלתי להיות פעיל גם בפורום הזה.

כשהבנתי פחות או יותר "מה הולך" בכל הקשור לנקיון הרכב, קפצתי לאוטוסטור ושיחררתי שם בערך 500 ש"ח על מוצרי טיפוח חיצוניים ופנימיים.

לא ידעתי זאת אז, אך זו היתה רק ההתחלה...

עם הזמן המשכתי לראות סירטונים,לחקור וללמוד לגבי טכניקות,לקרוא בפורומים בארץ ובחו"ל,לשאול פה ושם שאלות,ולאסוף ציוד בהתאם.

לאחר לבטים לגבי יישום הגנה החלטתי שאני משקיע בציפוי הגנה פרמננטי שנקרא OPTI COAT 2.0 שאמור להחזיק בתאוריה לאורך כל חיי הרכב(ובפועל כ3-5 שנים).עלה יחסית לא מעט אך כיוון שאין לי את הזמן והחשק ליישם הגנה כל מספר חודשים(ולהוציא עוד כספים על חומרים ואביזרים) אז בחרתי באפשרות הזו.

לגבי ניקיון וטיפוח,רציתי להיערך לכל האפשרויות ,כלומר,לטיפוח פנימי וחיצוני, לשטיפה "מסורתית",שטיפה בשיטת הדליים ושטיפה בשיטת המטליות. ולשם כך התחלתי לאסוף את הציוד המתאים לאט לאט לאחר מחקרים,קריאת חוות דעת,ותובנות של מה מתאים לי ומה לא וזאת על מנת להימנע מהוצאות גדולות וקניות מיותרות(על אף שתמיד יש כאלה ואי אפשר להימנע לגמרי,במקרים מסוימים רק לאחר הרכישה וצבירת נסיון אתה רואה שהמוצר\אביזר בעצם מיותר מבחינתך)

כיוון שאין לי גישה למים זורמים(גר בבניין) רכשתי סט משאבה עם צנורות וחיבור 12V לשקע המצית,אקדח קצף לפרי-ווש,אקדח שטיפה,דליים וג'ריקנים.

כמו כן רכשתי חומרים ואביזרים בהתאם(כפפות שטיפה, מגבות מיקרופייבר מסוגים שונים,לייבוש,ניקוי,הברקה,פשוטות מהסופר,מברשות שונות לדיטיילינג פנימי, חיצוני ולחישוקים,שמפו ייעודי.)

בנוסף הצטיידתי בכל מה שקשור לניקוי ללא שטיפה(ONR,שפריצרים,שפריצר משאבה,מגבות שונות שכבר הזכרתי).

כיוון שצריך מקום לאחסן את כל זה בצורה מסודרת פחות או יותר וגם לשנע את הציוד, אז חלק פיזרתי בארון שירות(חומרים בשימוש לעיתים רחוקות כגון חומרי דיטיילינג פנימיים,APC) ואת החלק שצריך לשנע כל שטיפה,ריכזתי במרפסת בקופסאות פלסטיק שקופות עם מכסהׁׁׁ(קופסה אחת לכל אביזרי השטיפה,קופסא שניה למגבות וכפפות,גיגיות אחת מרובעת ואחת עגולה(שגם משמשת להנחת המגבות הרטובות בתהליך השטיפה בשיטת המטליות),לאביזרים שונים כגון מברשות,אפליקטורים,מזרקי פלסטיק למדידת חומרים,מיכל פלסטיק חצי ליטר לאותו שימוש,קופסה עם פלסטלינה,קופסה עם טוש לדיסקים ואיזולירבנד לבן לסימון המגבות והמברשות. (לאחרונה רכשתי גם תיק ייעודי).

טוב לסיכום:

את הציוד הזה אני אוסף כבר חצי שנה,ותמיד מגלה שצריך עוד משהו,ופתאום יש חוות דעת טובה על עוד חומר,QD,או על עוד אביזר מעולה,ואז אתה חושב להצטייד גם בזאת וכן הלאה וכן הלאה...אין לזה סוף.(אבל צריך לשים לזה סוף בשלב כלשהו ואת רוב רובו של האיסוף סיימתי).

בהערכה מתונה שיחררתי עד היום בין 3 ל-4K באביזרים וחומרים שקשורים בטיפוח הרכב כולל רכישות בחו"ל ולא כולל הציפוי הפרמננטי שעשיתי.

יש חומרים שכבר השתמשתי בהם(רובם) אך יש כאלה שלא נגעתי בהם עדיין ויספיקו לי לשנים רבות,כאורך חיי הרכב לפחות.

רוב ההוצאות הם גדולות בהתחלה,אך החומרים והאביזרים יכולים להספיק לשנים רבות כך שבחישוב שנתי ההוצאה לא גדולה(במיוחד אם קונים בגלונים).

בהצלחה,תתחדש ותהנה.:-)

ניצן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני באותו מצב כמוך. עברתי לשטיפה ידנית לאחרונה, מנסה לטפח כמה שאני יכול ולשמור על הצבע.

לא ממש מבין איך מיישמים חלק מהחומרים וממה בכלל מתחילים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
שלום נועם,וברוך הבא לפורום.

הגעת ל!מקום להתייעץ בכל הנוגע לטיפוח הרכב.

אשתף אותך בתהליך שאני עברתי ועדיין עובר וזאת על מנת לעזור לך לקבל תמונת מצב קצת יותר רחבה בפני מה שעומד בפניך אם ברצונך להגיע ליכולת טיפוח ושמירה על הרכב מבחינה אסטטית בצורה עצמאית וברמה גבוהה.

גם אני רכשתי רכב חדש לפני 8 חודשים,עד אז החזקתי מכוניות ישנות והייתי שוטף במבצע עם תדלוק חיצוני ב 5 ש"ח כל חודשיים ככה, זו בערך רמת הטיפוח שהייתי משקיע על המכוניות הישנות.

ההתמקדות שלי היתה אחזקה מכנית והייתי פעיל בעיקר בפורום "טכני אחזקה וטיפולים".

בהתחלה שטפתי את הרכב מספר פעמים בשטיפות ידניות במכון,למזלי עשו שם עבודה יחסית טובה ללא שריטות אך לא הייתי מרוצה מרמת הניקיון. וחששתי שה"סווירלים" יופיעו בסוף וזה רק עניין של זמן.

או אז החלטתי שאני נערך עם כל מה שצריך על מנת לשטוף את הרכב בעצמי ללא צורך להתייצב כל חודש במכון שטיפה.

התחלתי ללמוד ולחקור בקשר לניקיון וטיפוח הרכב תוך כדי שמירה על הצבע,וכך התחלתי להיות פעיל גם בפורום הזה.

כשהבנתי פחות או יותר "מה הולך" בכל הקשור לנקיון הרכב, קפצתי לאוטוסטור ושיחררתי שם בערך 500 ש"ח על מוצרי טיפוח חיצוניים ופנימיים.

לא ידעתי זאת אז, אך זו היתה רק ההתחלה...

עם הזמן המשכתי לראות סירטונים,לחקור וללמוד לגבי טכניקות,לקרוא בפורומים בארץ ובחו"ל,לשאול פה ושם שאלות,ולאסוף ציוד בהתאם.

לאחר לבטים לגבי יישום הגנה החלטתי שאני משקיע בציפוי הגנה פרמננטי שנקרא OPTI COAT 2.0 שאמור להחזיק בתאוריה לאורך כל חיי הרכב(ובפועל כ3-5 שנים).עלה יחסית לא מעט אך כיוון שאין לי את הזמן והחשק ליישם הגנה כל מספר חודשים(ולהוציא עוד כספים על חומרים ואביזרים) אז בחרתי באפשרות הזו.

לגבי ניקיון וטיפוח,רציתי להיערך לכל האפשרויות ,כלומר,לטיפוח פנימי וחיצוני, לשטיפה "מסורתית",שטיפה בשיטת הדליים ושטיפה בשיטת המטליות. ולשם כך התחלתי לאסוף את הציוד המתאים לאט לאט לאחר מחקרים,קריאת חוות דעת,ותובנות של מה מתאים לי ומה לא וזאת על מנת להימנע מהוצאות גדולות וקניות מיותרות(על אף שתמיד יש כאלה ואי אפשר להימנע לגמרי,במקרים מסוימים רק לאחר הרכישה וצבירת נסיון אתה רואה שהמוצר\אביזר בעצם מיותר מבחינתך)

כיוון שאין לי גישה למים זורמים(גר בבניין) רכשתי סט משאבה עם צנורות וחיבור 12V לשקע המצית,אקדח קצף לפרי-ווש,אקדח שטיפה,דליים וג'ריקנים.

כמו כן רכשתי חומרים ואביזרים בהתאם(כפפות שטיפה, מגבות מיקרופייבר מסוגים שונים,לייבוש,ניקוי,הברקה,פשוטות מהסופר,מברשות שונות לדיטיילינג פנימי, חיצוני ולחישוקים,שמפו ייעודי.)

בנוסף הצטיידתי בכל מה שקשור לניקוי ללא שטיפה(ONR,שפריצרים,שפריצר משאבה,מגבות שונות שכבר הזכרתי).

כיוון שצריך מקום לאחסן את כל זה בצורה מסודרת פחות או יותר וגם לשנע את הציוד, אז חלק פיזרתי בארון שירות(חומרים בשימוש לעיתים רחוקות כגון חומרי דיטיילינג פנימיים,APC) ואת החלק שצריך לשנע כל שטיפה,ריכזתי במרפסת בקופסאות פלסטיק שקופות עם מכסהׁׁׁ(קופסה אחת לכל אביזרי השטיפה,קופסא שניה למגבות וכפפות,גיגיות אחת מרובעת ואחת עגולה(שגם משמשת להנחת המגבות הרטובות בתהליך השטיפה בשיטת המטליות),לאביזרים שונים כגון מברשות,אפליקטורים,מזרקי פלסטיק למדידת חומרים,מיכל פלסטיק חצי ליטר לאותו שימוש,קופסה עם פלסטלינה,קופסה עם טוש לדיסקים ואיזולירבנד לבן לסימון המגבות והמברשות. (לאחרונה רכשתי גם תיק ייעודי).

טוב לסיכום:

את הציוד הזה אני אוסף כבר חצי שנה,ותמיד מגלה שצריך עוד משהו,ופתאום יש חוות דעת טובה על עוד חומר,QD,או על עוד אביזר מעולה,ואז אתה חושב להצטייד גם בזאת וכן הלאה וכן הלאה...אין לזה סוף.(אבל צריך לשים לזה סוף בשלב כלשהו ואת רוב רובו של האיסוף סיימתי).

בהערכה מתונה שיחררתי עד היום בין 3 ל-4K באביזרים וחומרים שקשורים בטיפוח הרכב כולל רכישות בחו"ל ולא כולל הציפוי הפרמננטי שעשיתי.

יש חומרים שכבר השתמשתי בהם(רובם) אך יש כאלה שלא נגעתי בהם עדיין ויספיקו לי לשנים רבות,כאורך חיי הרכב לפחות.

רוב ההוצאות הם גדולות בהתחלה,אך החומרים והאביזרים יכולים להספיק לשנים רבות כך שבחישוב שנתי ההוצאה לא גדולה(במיוחד אם קונים בגלונים).

בהצלחה,תתחדש ותהנה.:-)

ניצן

אפשר בבקשה לינק לאקדח קצף למשאבה ?

פורסם

סבבה, הבנתי.

אפשר בבקשה לינק לאקדח קצף למשאבה ?

משאבה.

אקדח קצף

• תוכן חדש...