Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה נכנסתי לדירה חדשה בה החנייה מתבצעת באמצעות מכפילי חניה.

הכל טוב ויפה אך הבעיה היא שהגובה במכפיל מוגבל ל-1.5 מטרים.

גובהו של הרכב שלי (רנו קליאו) הוא 1.45. לכאורה הכל בסדר נכון? אז זהו שלא... האנטנה של הרדיו היא אנטנה מתברגת גבוהה יחסית ולא מתקפלת, וכשמעלים את האוטו למכפיל היא מתעקמת בצורה כזו שאני חושש שתשבר בשלב מסויים או גרוע מכך - תתלש.

ממש לא בא לי להבריג כל פעם את האנטנה החוצה

שאלתי היא (ואולי מקומה בפורום מערכות שמע, אך אני מאמין שלא) -

האם מישהו מכיר אנטנה קצרה יחסית (עד 5-6 ס"מ בגובה) שאני אוכל לשים שם בלי לפגוע משמעותית בקליטת הרדיו?

דיברתי עם מרכז השירות של רנו, הם טוענים שאין להם דבר כזה...

רעיונות מקוריים / לא מקוריים של חברי הפורום??

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טכנית אורך האנטנה צריך להיות ביחס לאורך גלי הרדיו (RF הכוונה ולא רק ספציפית רדיו) שהיא אמורה לקלוט.

ניתן באמצעים כאלה ואחרים לחלק את אורך האנטנה ל-2 ונדמה לי שגם ל-4 (לחיפוש חומר קריאה צריך לחפש "אנטנת מונופול" ו"אנטנת דיפול").

עד כאן הפינה הטכנית בנושא היחס בין אורך האנטנה ותדרי הגלים שהיא יכולה לקלוט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יש אנטנות שמתקפלות חשמלית, אני חושב שזה עם הפעלה וכיבוי של הרדיו.

אנטנות טלסקופיות שמתקפלות חשמלית עברו מהעולם בשנות ה90 :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אנטנות דיפול וכד היא אנטנה שמכילה יותר מעמוד אחד של קליטה.

האנטנה המדוברת היא מונופול.

יש אנטנות בולדוג קצרות בוודאות היו לי בגולף, בפולו ועכשיו במאזדה 5.

חפש אצל המתקינים או בזול באיבי.

אכן איכות הקליטה נפגעת, עד כמה? תלוי בעוצמת השידורים ואיכות המקלט.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני בדרך כלל נגד מה שאני הולך להמליץ לך לנסות אבל אולי הפעם זה יוכל לסייע לך- אנטנת סנפיר\כריש (בסגנון אלה שיש ב-BMW).

היתרון של האנטנות בסגנון הזה עבורך זה שהן נמוכות, כמובן שתצטרך להתייחס לעניין איכות הקליטה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין סיבה שתפגע איכות הקליטה, חפש באיביי יש המון, באנטנה של הרכב זה לא נכון שהיא צריכה להיות ביחס לעומת אורך הגל, האנטנה אגב, מתחילה מהרדיו ולא מהגג.

אתה לא הראשון, זה נפוץ כשיפור קוסמטי.

פורסם

שי - אתה קצת טועה - כי אורך האנטנה תלוי באורך הגל (או תחום אורכי הגלים) אותם רוצים לקנות. החלק החיצוני של האנטנה (זה שמחוץ לרכב) "משלים" את אורך האנטנה הרצוי לסה"כ האורך הכללי. זה הפיזיקה.

אני חושב שבמקרה זה - רק ניסוי ותהייה : כלומר - תשיג לך אנטנה קצרה ובעלת אותה הברגה ותבדוק. כ"כ - כנראה שתפגע איכות הקליטה. השאלה רק כמה.

alfa 156 2.5.

פורסם

קניתי אנטנה דומה למה שאדיר פירסם כאן לרכב שלי - אחרי שהמקורית נגנבה (אין לי מושג מי גונב אנטנות לרכב היום) - אין הבדל משמעותי בקליטה בינה לבין המקורי - אז אני ממליץ

פורסם
אין סיבה שתפגע איכות הקליטה, חפש באיביי יש המון, באנטנה של הרכב זה לא נכון שהיא צריכה להיות ביחס לעומת אורך הגל, האנטנה אגב, מתחילה מהרדיו ולא מהגג.

אתה לא הראשון, זה נפוץ כשיפור קוסמטי.

אתה חושב שזה PLUG & PLAY?

פורסם

אני בנוסף גם הייתי מנמיך את הרכב :silly::loco:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המון תודה לעוזרים!

אנסה לרכוש אנטנה קצרה יותר בתקווה שאיכות הקליטה לא תפגע...

הבעיה עם האנטנת כריש היא שאני מניח שמדובר במוצר אפטרמרקט שלא יהיה בצבע הרכב. ואנטנה כזו שלא בצבע הרכב לא באה בחשבון...

• תוכן חדש...