Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש אנטנות שמתקפלות חשמלית, אני חושב שזה עם הפעלה וכיבוי של הרדיו.

זה משהו שצריך להיות מובנה ברכב. אתה לא יכול להתקין את זה כאפטרמרקט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא אפשר בלי בעיה להתקין אנטנה חשמלית אפטרמרקט במקום רגילה, אבל לא במקום אנטנת גג, כי אין מקום למנוע חשמלי.

אם האנטנה ממוקמת בכנף ויש מספיק מקום - אפשר להתקין חשמלית. הבעיה שאנטנות חשמליות סיניות שמסתובבות בשוק מאוד לא אמינות ונתקעות אחרי כמה חודשים.

פורסם
כשאתה נכנס לשטיפה מפרקים לך את האנטנה? אז לפני שאתה נכנס למכפיל אותו הדבר. לפרק לפני ולהרכיב בחזרה אחרי היציאה.

נו באמת.

לחניה אני נכנס פעם ביום לפחות ולשטיפה פעם בשבועיים-שלושה...

אני ממש לא הולך להבריג אותה החוצה כל פעם שאני נכנס ופנימה כל פעם שאני יוצא.

ומה יקרה בפעם שאני אשכח להבריג אותה החוצה?

פורסם

יש אנטנות בולדוג קצרות בוודאות היו לי בגולף, בפולו ועכשיו במאזדה 5.

חפש אצל המתקינים או בזול באיבי.

אכן איכות הקליטה נפגעת, עד כמה? תלוי בעוצמת השידורים ואיכות המקלט.

אנטנות קצרות המותקנות ברכבים חדשים מגיעות עם מתאם עכבה/מגבר בבסיס של האנטנה.

החלפה של האנטנה בלבד לא תעזור במאומה בקליטת שידורי רדיו אלא אם מתאמים את כול קו התמסורת בין האנטנה למקלט.

איזה כייף לי :)

פורסם
אין סיבה שתפגע איכות הקליטה, חפש באיביי יש המון, באנטנה של הרכב זה לא נכון שהיא צריכה להיות ביחס לעומת אורך הגל, האנטנה אגב, מתחילה מהרדיו ולא מהגג.

אתה לא הראשון, זה נפוץ כשיפור קוסמטי.

קשקוש מוחלט.

זה שיש באיביי שפע של אנטנות קצרות/כריש/חולדה זה לא אומר שהם טובות.

אורך האנטנה והעכבה הנומינלית של האנטנה צריכים להיות מתואמים לכבל קואקס בעל עכבה של 50 אוהם ולכניסה של המקלט שהיא גם 50 אוהם.

פורסם (נערך)

מרק מה שאתה אומר זה נכון.

אני לא הצעתי לו לקנות אנטנת כריש, אלא אנטנה מקוצרת(בדר"כ בחצי).

אני יודע שאתה בא מתחום הרדיו, ומה שאמרת הוא נכון, האנטנה ללא ספק צריכה להיות מתואמת(שנאי למדה רבע, גדם יחיד וכו) את התיאוריה גם אני יודע.

בפועל, 90% מאנטנות באיביי יעבדו לו מצויין. מנסיון רחב.

אתם אוהבים את המילה קשקוש בפורום.

עריכה: זה קצת יותר מורכב מתיאום פשוט, יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון.

בקיצור במציאות עובד.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם
אנטנות קצרות המותקנות ברכבים חדשים מגיעות עם מתאם עכבה/מגבר בבסיס של האנטנה.

החלפה של האנטנה בלבד לא תעזור במאומה בקליטת שידורי רדיו אלא אם מתאמים את כול קו התמסורת בין האנטנה למקלט.

גם בלי הצ'ופצ'יק של האנטנה - אפשרי לקלוט רדיו באיכות סבירה ברוב איזור המרכז.

אצלי אחרי שגנבו את המקורית (הארוכה יחסית) קניתי אנטנה קצרה כמו שמראים כאן בשרשור - והקליטה השתפרה לעומת המצב ללא אנטנה כלל.

אז נכון שאולי עם אנטנטה מקורית - תיאורטית ניתן להרגיש הבדל. אצלי לפחות - ואני נוסע הרבה ותמיד מקשיב לרדיו, אין הבדל מורגש.

פורסם

מנסיון עם דיהו סופר רייסר שהייתה לו אנטנה חשמלית שהוחלפה כמה פעמים- לא שווה להשקיע בזה.

למה שלא תלך למתקין מערכות ותראה איזה אנטנה הכי מתאימה לך?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
מרק מה שאתה אומר זה נכון.

אני לא הצעתי לו לקנות אנטנת כריש, אלא אנטנה מקוצרת(בדר"כ בחצי).

אני יודע שאתה בא מתחום הרדיו, ומה שאמרת הוא נכון, האנטנה ללא ספק צריכה להיות מתואמת(שנאי למדה רבע, גדם יחיד וכו) את התיאוריה גם אני יודע.

בפועל, 90% מאנטנות באיביי יעבדו לו מצויין. מנסיון רחב.

אתם אוהבים את המילה קשקוש בפורום.

עריכה: זה קצת יותר מורכב מתיאום פשוט, יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון.

בקיצור במציאות עובד.

גם בלי הצ'ופצ'יק של האנטנה - אפשרי לקלוט רדיו באיכות סבירה ברוב איזור המרכז.

אצלי אחרי שגנבו את המקורית (הארוכה יחסית) קניתי אנטנה קצרה כמו שמראים כאן בשרשור - והקליטה השתפרה לעומת המצב ללא אנטנה כלל.

אז נכון שאולי עם אנטנטה מקורית - תיאורטית ניתן להרגיש הבדל. אצלי לפחות - ואני נוסע הרבה ותמיד מקשיב לרדיו, אין הבדל מורגש.

אפשר לקלוט שידורי רדיו בעזרת חיבור של כבל קואקס כאשר הקצה שלו חשוף ואפילו בעזרת חיבור של מחט לשקע האנטנה.

את הדברים האלה עשיתי לפני 30 שנה שהייתי ילד בן 8.

כאן אני כותב מה נכון לעשות מבחינה טכנית ומקצועית לקליטה מקסימלית.

בדגמים מסויימים של קונצרן VAG (גולף דור 5) יש 2 אנטנות לתחום ה-FM אחת בגג והשנייה בשמשה האחורית והמקלט בוחר את האות החזק ביותר שמתקבל מאחת האנטנות.

אתה יכול לפרק את האנטנה המותקנת על הגג ועדיין תמשיך לקלוט מצויין.

פורסם
אנטנות דיפול וכד היא אנטנה שמכילה יותר מעמוד אחד של קליטה.

האנטנה המדוברת היא מונופול.

יש אנטנות בולדוג קצרות בוודאות היו לי בגולף, בפולו ועכשיו במאזדה 5.

חפש אצל המתקינים או בזול באיבי.

אכן איכות הקליטה נפגעת, עד כמה? תלוי בעוצמת השידורים ואיכות המקלט.

אתה צודק, אבל לא כל החומר תמיד מופיע תחת "דיפול" או תחת "מונופול" (במיוחד בעברית) ולכן יש צורך בחיפוש שניהם בשביל ידע תיאורטי שלם בשפה העברית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תקנה B4, הרכב מגיע בלי אנטנה בכלל. אגב מה זה אומר? יכול להיות שגוף הרכב משמש כאנטנה?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
תקנה B4, הרכב מגיע בלי אנטנה בכלל. אגב מה זה אומר? יכול להיות שגוף הרכב משמש כאנטנה?

האנטנה נמצאת בשמשה האחורית היכן שנמצאים הפסים של מפשיר האדים.

פורסם
טכנית אורך האנטנה צריך להיות ביחס לאורך גלי הרדיו (RF הכוונה ולא רק ספציפית רדיו) שהיא אמורה לקלוט.

ניתן באמצעים כאלה ואחרים לחלק את אורך האנטנה ל-2 ונדמה לי שגם ל-4 (לחיפוש חומר קריאה צריך לחפש "אנטנת מונופול" ו"אנטנת דיפול").

עד כאן הפינה הטכנית בנושא היחס בין אורך האנטנה ותדרי הגלים שהיא יכולה לקלוט.

אבל למה לכתוב שטויות ??!!!

• תוכן חדש...