Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בסקנדינביה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. קבענו עם המשפחה טיול של כ10 ימים בסקנדינביה. הנחיתה וההמראה מקופנהאגן והשכרנו רכב מדרגת משפחתית סטיישן משלמה סיקסט. היה מבצע די טוב מבחינת מחיר כ2000 שקל ללא הגבלת קילומטר. למישהו יש רעיון איזה רכב אפשר לקבל ? כמובן שלא מבטיחים כלום אבל בדרך כלל במדינות מסוימות יש חברות מסוימות וכן הלאה.. 90 אחוז שהרכב יהיה ידני דיזל. יש למישהו טיפים כללים למדינות האלה ? בנושאים של משטרה חוקים מגבלת מהירות וכדומה ? מדובר על דנמרק שוודיה ונורווגיה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ככלל, אני יכול לספר לך שבשוודיה נוהגים לאט יחסית (המהירות המקסימלית שם בכבישים היא 120 או משהו כזה, ולא עובירם את זה).

חלק מהמקומות היותר כפריים בהם נהגתי שם (אזור סטוקהולם מחוץ לעיר עצמה, רצועת האיים והחוף Bohuslan ליד גוטבורג), היו מרושתים במצלמות מהירות, עם שילוט מתריע לפני לרוב. המצלמות הן לא מהסוג שיש אצלנו, ונראות שונה לגמרי, ולכן כדאי לא להיות מופתע ופשוט לנסוע בהתאם לשילוט.

בדנמרק יצא לי לנהוג לאורכה ולרחובה גם במהירויות מעט גבוהות מהמותר (נניח 140-150 במקום 120-130), והרגשתי בנח לעשות זאת, כי כולם סביבי נהגו כך חוץ מנהגי משאיות. עם זאת, זו לא גרמניה ולא הייתי מנסה להגיע למהירויות גבוהות מדי לא שם ולא שם.

בקופנהגן התנועה קשה יחסית עם הרכב, היות ומרכז העיר מרושת בנתיבים ורמזורים לרוכבי אופניים וצריך להיות מודעים אליהם כל הזמן. בסטוקהולם סתם היה עמוס יחסית. בכל מקרה, בכל עיר כזו מומלץ לעשות שימוש בתחבורה הציבורית, ולהשאיר את הרכב בבית מלון. בכל מקום כזה כמובן גם מוכרים כרטיסיות מוזלות ל24 שעות ויותר, ואפשר גם לקנות כרטיסיות שכוללות כניסות לאטרקציות המקומיות, אם זה מעניין אותכם.

בשתי המדינות יש תנועה ערה יחסית של משאיות, כמו בכל אירופה. בדרך כלל נהגי המשאיות שומרים על הימין, אך לפעמים יוצאים גם לעקיפות, כך שצריך לקחת את זה בחשבון כשעוקפים אותם בשמאל. כמובן שבאופן כללי לא שם ולא שם לא נהוג להתנחל בנתיב השמאלי, ואנשים זזים ימינה ברגע שמגיע מישהו מהיר יותר מאחורה.

בשוודיה יש גם שלטים המתריעים על חיות בר שעלולות להכנס לכביש. ראינו כמה מהן (אייל הצפון או מה שזה לא יהיה) רצות בצידי הדרך, והטענה שם היא שהתנגשות בבעלי חיים זו אחת הסיבות העיקריות לתאונות, לכן כדאי להיות ערניים גם בהקשר הזה.

לא ראיתי נוכחות מסיבית של משטרה לא שם ולא שם (בשוודיה לא נראה לי שראיתי אפילו שוטר אחד).

אה כן, בשוודיה ההמלצה של סיקסט הייתה לבוא עם הרישיון הבינלאומי הזה שמדפיסים בממס"י ומקומות אחרים, למרות שלא ביקשו ממני להציג אותו שם במקום, ולפי אתרי הממשלה אמורים להכיר שם בפלסטיק הרגיל שלנו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בשביל 10 ימים נשמע מבצע מצוין. מניח שתקבלו איזו מגאן או אסטרה סטיישן (או משהו בסגנון). בהחלט מומלץ ידני דיזל אם אתם עושים הרבה ק"מ.

מה מסלול הטיול? ממליץ לכם לתכנן מראש. המדינות האלו ענקיות (לפחות נורבגיה ושוודיה) והמרחקים עצומים.

מגבלות המהירות מחמירות למדי והקנסות גדולים. מצד שני בכבישים הצדדיים והנטושים לא צפויה בעיה לנהוג מהר, אבל כדאי להיזהר מניידות מוסוות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נורוגיה מהממת. יש לא מעט מצלמות מהירות דווקא בעיירות ולא בכבישים המהירים. מהירות ממוצעת של 80 במקרה הטוב והמון כבישים צרים.

מדינה יקרה שגורמת לישראל להראות כמו מדינה במבצע :twisted:

פורסם
ככלל, אני יכול לספר לך שבשוודיה נוהגים לאט יחסית (המהירות המקסימלית שם בכבישים היא 120 או משהו כזה, ולא עובירם את זה).

חלק מהמקומות היותר כפריים בהם נהגתי שם (אזור סטוקהולם מחוץ לעיר עצמה, רצועת האיים והחוף Bohuslan ליד גוטבורג), היו מרושתים במצלמות מהירות, עם שילוט מתריע לפני לרוב. המצלמות הן לא מהסוג שיש אצלנו, ונראות שונה לגמרי, ולכן כדאי לא להיות מופתע ופשוט לנסוע בהתאם לשילוט.

בדנמרק יצא לי לנהוג לאורכה ולרחובה גם במהירויות מעט גבוהות מהמותר (נניח 140-150 במקום 120-130), והרגשתי בנח לעשות זאת, כי כולם סביבי נהגו כך חוץ מנהגי משאיות. עם זאת, זו לא גרמניה ולא הייתי מנסה להגיע למהירויות גבוהות מדי לא שם ולא שם.

בקופנהגן התנועה קשה יחסית עם הרכב, היות ומרכז העיר מרושת בנתיבים ורמזורים לרוכבי אופניים וצריך להיות מודעים אליהם כל הזמן. בסטוקהולם סתם היה עמוס יחסית. בכל מקרה, בכל עיר כזו מומלץ לעשות שימוש בתחבורה הציבורית, ולהשאיר את הרכב בבית מלון. בכל מקום כזה כמובן גם מוכרים כרטיסיות מוזלות ל24 שעות ויותר, ואפשר גם לקנות כרטיסיות שכוללות כניסות לאטרקציות המקומיות, אם זה מעניין אותכם.

בשתי המדינות יש תנועה ערה יחסית של משאיות, כמו בכל אירופה. בדרך כלל נהגי המשאיות שומרים על הימין, אך לפעמים יוצאים גם לעקיפות, כך שצריך לקחת את זה בחשבון כשעוקפים אותם בשמאל. כמובן שבאופן כללי לא שם ולא שם לא נהוג להתנחל בנתיב השמאלי, ואנשים זזים ימינה ברגע שמגיע מישהו מהיר יותר מאחורה.

בשוודיה יש גם שלטים המתריעים על חיות בר שעלולות להכנס לכביש. ראינו כמה מהן (אייל הצפון או מה שזה לא יהיה) רצות בצידי הדרך, והטענה שם היא שהתנגשות בבעלי חיים זו אחת הסיבות העיקריות לתאונות, לכן כדאי להיות ערניים גם בהקשר הזה.

לא ראיתי נוכחות מסיבית של משטרה לא שם ולא שם (בשוודיה לא נראה לי שראיתי אפילו שוטר אחד).

אה כן, בשוודיה ההמלצה של סיקסט הייתה לבוא עם הרישיון הבינלאומי הזה שמדפיסים בממס"י ומקומות אחרים, למרות שלא ביקשו ממני להציג אותו שם במקום, ולפי אתרי הממשלה אמורים להכיר שם בפלסטיק הרגיל שלנו.

בשביל 10 ימים נשמע מבצע מצוין. מניח שתקבלו איזו מגאן או אסטרה סטיישן (או משהו בסגנון). בהחלט מומלץ ידני דיזל אם אתם עושים הרבה ק"מ.

מה מסלול הטיול? ממליץ לכם לתכנן מראש. המדינות האלו ענקיות (לפחות נורבגיה ושוודיה) והמרחקים עצומים.

מגבלות המהירות מחמירות למדי והקנסות גדולים. מצד שני בכבישים הצדדיים והנטושים לא צפויה בעיה לנהוג מהר, אבל כדאי להיזהר מניידות מוסוות.

רוני

נורוגיה מהממת. יש לא מעט מצלמות מהירות דווקא בעיירות ולא בכבישים המהירים. מהירות ממוצעת של 80 במקרה הטוב והמון כבישים צרים.

מדינה יקרה שגורמת לישראל להראות כמו מדינה במבצע :twisted:

תודה רבה ממש על התגובות המהירות. קבלו תיקון המחיר הוא קצת יותר מ2000 אבל לא הרבה יותר לא זוכר בדיוק, בהחלט מחיר טוב. יש לנו ניסיון עם רכבים כאלה בטיולים קודמים היו לנו גולף סטיישן וC4 פיקאסו דיזל ידני ככה שמתאים פחות או יותר. כבר סגרנו את המסלול פחות או יותר והזמנו גם אתרי לינה. הטיסה היא לקופנהאגן ומשמה ישירות לשוודיה. מתקדמים לעבר סטוקהולם ומטיילים באזור, חוצים את הגבול לנורווגיה ודרך הדרך האטלנית לעבר דרום המדינה, שמענו שיש שם נופים מדהימים. כרגע אנחנו בהתלבטויות אם לנסוע אם הרכב מאוסלו לקופנהאגן או לקחת מעבורת. לקחנו בחשבון את היוקר במדינות האלה.

פורסם

עדיין אין לי נסיון בסקנדינביה (פינלנד בתכנון בזמן הקרוב) אבל ממה שלמדתי בפורום הנורבגים מטורפים לגמרי בנושא המהירות - עד כדי עונשי מאסר ללא משפט על חכיגות גדולות (40 קמ"ש). בכלל - מניסיוני באירופה מגרמניה עד ספרד, בדרך כלל כדאי להקפיד על המהירות המותרת - אתה לא מכיר את השגעונות המקומיים, להקפיד על נסיעה בנתיב הימני ביותר הפנוי וכמובן לכבד את כל שאר חוקי הנהיגה. כיון שאתה מתכנן נהיגה ב-3 מדינות חפש בגוגל driving in.... (מלא את החסר) ותמצא שלל עצות טובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח בחשבון שבנורבגיה הכבישים גם די קשים - יש הרבה קטעי כביש עם מנהרות, גשרים, מקומות מאוד צרים ועקלקלים, גם מחוץ לעיר. סע בזהירות ובהתאם לחוק.

בתקופת הקיץ יש גם אפשרות שתקבלו שדרוג. אגב במחיר מעט יותר נמוך שכרנו בגרמניה לפני שבועיים פורד מונדיאו סטיישן, בסוף הציעו לנו שדרוג (שהתברר כמשתלם) והלכנו עליו (A6 סטיישן TDI).

שים לב שאין להם התחייבות על דיזל, כשבאנו לקבל את המונדיאו אמרו לנו שהיא לא דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתקופת הקיץ יש גם אפשרות שתקבלו שדרוג. אגב במחיר מעט יותר נמוך שכרנו בגרמניה לפני שבועיים פורד מונדיאו סטיישן, בסוף הציעו לנו שדרוג (שהתברר כמשתלם) והלכנו עליו (A6 סטיישן TDI).

שים לב שאין להם התחייבות על דיזל, כשבאנו לקבל את המונדיאו אמרו לנו שהיא לא דיזל.

גרמניה הכי זולה באירופה מבחינת השכרת רכב, אתה לא יכול להשוות בינה ובין מדינות אחרות.

פורסם

אם יש לכם את הזמן, הייתי מציע לכם גם לא לוותר על יום בקופנהגן עצמה. מרכז העיר שם מאוד מרשים (כל האזור של nyhavn).

לגבי המרחקים - כבר כתבו על זה, אבל חשוב שתזכרו שזה המון נסיעה. לנו לקח משהו כמו 6-7 שעות של נהיגה כדי להגיע מקופנהגן לסטוקהולם, כולל עצירות אוכל וכו'. אני מניח שגם מאוסלו לקופנהגן זה לא מעט שעות, אם מכוונים לעבור את זה ביום אחד. אולי באמת מעבורת זה רעיון יותר טוב, למרות שיאן לי מושג כמה זמן היא לוקחת ומה העלויות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לנרווגיה הזמנתי דרך rentalcars. שילמתי 2300 ש"ח ל-11 ימי השכרה על רכב בקטגוריה משפחתית קומפקטית (גולף וכו'). כשהגעתי הבחור ביורופקאר שאל אותי אם אני רוצה בנזין אוטומטית, עניתי שאני רוצה דיזל ידנית. קיבלתי וולוו V40 קרוס-קאונטרי D2. מכונית מצויינת - חזקה וחסכונית בטירוף. מחיר הבנזין בנורווגיה מגרד את ה-8 ש"ח לליטר. הסולר מעט זול יותר אבל עדיין המחיר גבוה מבארץ.

צירפתי טעימה של כמה תמונות.

9DC_1335.jpg

9DC_1365.jpg

9DC_1402.jpg

פורסם (נערך)

10 ימים ל 3 מדינות, ועוד גדולות כל כך בשטחן?

לאן אתם רצים?

חזרנו לימים של אירופה הקלאסית, 4 מדינות ב 7 ימים?

לא מצליח להבין את זה.

מציע לכם הצעה ידידותית-להרגיע.

טיילתי שם לפני שנה.

הפיקוח והקנסות על מהירות - לא אנושיים.

עדיף לכסות פחות שטח אבל ביסודיות רבה יותר.

זו דעתי.

תהנו ותבלו.

עריכה אחרונה על ידי סלע

סלע

פורסם
כרגע אנחנו בהתלבטויות אם לנסוע אם הרכב מאוסלו לקופנהאגן או לקחת מעבורת. לקחנו בחשבון את היוקר במדינות האלה.

שימו לב כי בחלק מחברות ההשכרה אין כיסוי ביטוחי לעניין מעבורות. קחו את זה בחשבון בעת ההחלטה.

כמי שנסע את נורבגיה מדרומה ועד צפונה, שימו לב כי הכבישים חד מסלוליים ברובם, מפותלים ואיטיים מאוד, במיוחד בקיץ בו אתה יכול להתקע אחרי קרוואן איטי בלי אפשרות עקיפה למשך זמן רב.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)
לא ציינת אם אתם אמורים להיעזר ב-gps. אני הייתי טוען לו גם קובץ מצלמות עדכני לאירופה.

בטיול הקודם לספרד ופורטוגל הורדתי IGO לפלאפון galaxy3. במדינות האלה כנראה שההתראה על המצלמות הייתה בילד אין במפה. (הורדתי מהאינטרנט, ללא תשלום). עכשיו רק הורדתי מטורנט מפות של כל העולם ויש לי אותם במחשב. העברתי לפלאפון את הקבצים הרלוונטים לטיול ובדקתי שעובד. מקווה שיכסה לנו התראות על מצלמה.

יש מקום לציין שבטיול לספרד ופורטוגל השכרנו C4 פיקאסו מיורוכאר אני חושב. אני לא נהגתי אבל היה מערכת ניווט בילד אין במכונית. ממש נוח ולא ידענו על כך כלום רק שנכנסו לאוטו גילינו.

קח בחשבון שבנורבגיה הכבישים גם די קשים - יש הרבה קטעי כביש עם מנהרות, גשרים, מקומות מאוד צרים ועקלקלים, גם מחוץ לעיר. סע בזהירות ובהתאם לחוק.

ברור לי שאין התחייבות לכלום בחברות האלה. אני מקווה שנקבל רכב טוב שיתאים לנו מבחינת מקום וצריכת דלק סבירה.

אם יש לכם את הזמן, הייתי מציע לכם גם לא לוותר על יום בקופנהגן עצמה. מרכז העיר שם מאוד מרשים (כל האזור של nyhavn).

לגבי המרחקים - כבר כתבו על זה, אבל חשוב שתזכרו שזה המון נסיעה. לנו לקח משהו כמו 6-7 שעות של נהיגה כדי להגיע מקופנהגן לסטוקהולם, כולל עצירות אוכל וכו'. אני מניח שגם מאוסלו לקופנהגן זה לא מעט שעות, אם מכוונים לעבור את זה ביום אחד. אולי באמת מעבורת זה רעיון יותר טוב, למרות שיאן לי מושג כמה זמן היא לוקחת ומה העלויות.

כן, יומיים אחרונים של הטיול אנו בקופנהגן עצמה. יש לנו 3 רישיונות במשפחה ונקווה שלא ניסחט מנהיגה. (אני בטוח לא)

לנרווגיה הזמנתי דרך rentalcars. שילמתי 2300 ש"ח ל-11 ימי השכרה על רכב בקטגוריה משפחתית קומפקטית (גולף וכו'). כשהגעתי הבחור ביורופקאר שאל אותי אם אני רוצה בנזין אוטומטית, עניתי שאני רוצה דיזל ידנית. קיבלתי וולוו V40 קרוס-קאונטרי D2. מכונית מצויינת - חזקה וחסכונית בטירוף. מחיר הבנזין בנורווגיה מגרד את ה-8 ש"ח לליטר. הסולר מעט זול יותר אבל עדיין המחיר גבוה מבארץ.

צירפתי טעימה של כמה תמונות.

נראה רכב חזק, בחיים לא ראיתי אותה בארץ. תקן אותי אם אני טועה.

10 ימים ל 3 מדינות, ועוד גדולות כל כך בשטחן?

לאן אתם רצים?

חזרנו לימים של אירופה הקלאסית, 4 מדינות ב 7 ימים?

לא מצליח להבין את זה.

מציע לכם הצעה ידידותית-להרגיע.

טיילתי שם לפני שנה.

הפיקוח והקנסות על מהירות - לא אנושיים.

עדיף לכסות פחות שטח אבל ביסודיות רבה יותר.

זו דעתי.

תהנו ותבלו.

ניסע ברגוע, על המהירות המותרת אולי טיפה יותר. אתה יודע אם המהירות כוללת 10% כמו בארץ ? האמת שנקווה שנטעם את המדינות בצורה טובה. אין לנו כוונה לחרוש את כל המקומות שיש לטייל בהם, הזמן לא מאפשר.

שימו לב כי בחלק מחברות ההשכרה אין כיסוי ביטוחי לעניין מעבורות. קחו את זה בחשבון בעת ההחלטה.

כמי שנסע את נורבגיה מדרומה ועד צפונה, שימו לב כי הכבישים חד מסלוליים ברובם, מפותלים ואיטיים מאוד, במיוחד בקיץ בו אתה יכול להתקע אחרי קרוואן איטי בלי אפשרות עקיפה למשך זמן רב.

אתה מדבר על הדרך האטלנטית ? במערב המדינה ?

מה הכוונה אין כיסוי ביטוחי לעניין מעבורות ?

עריכה אחרונה על ידי ec276
פורסם (נערך)
בטיול הקודם לספרד ופורטוגל הורדתי IGO לפלאפון galaxy3. במדינות האלה כנראה שההתראה על המצלמות הייתה בילד אין במפה. (הורדתי מהאינטרנט, ללא תשלום). עכשיו רק הורדתי מטורנט מפות של כל העולם ויש לי אותם במחשב. העברתי לפלאפון את הקבצים הרלוונטים לטיול ובדקתי שעובד. מקווה שיכסה לנו התראות על מצלמה.

כן, יומיים אחרונים של הטיול אנו בקופנהגן עצמה. יש לנו 3 רישיונות במשפחה ונקווה שלא ניסחט מנהיגה. (אני בטוח לא)

ב-iGO, התראות על מצלמות הן לא חלק מהמפות.

המפות יושבות במחיצה content/map (למתי מעודכנות המפות שהורדת?)

קובצי מצלמות יושבים במחיצה content/speedcam

לגבי 3 הרשיונות, חייבים לתאם כל נהג נוסף מול חברת ההשכרה. בד"כ 1 נוסף זה בחינם. קיימת גם מגבלת גיל, נדמה לי 21.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

• תוכן חדש...