Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי סונטה או B4 סובארו (2007/8)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב עם בגז׳ סביר (2 מזוודות בינוניות ואולי מנגל קטן + אביזרים), מושב אחורי שיכול לתת מקום למבוגר, לפעמים, + 2 ילדים (אחד לפחות במושב בטיחות) ושיסחוב את העליות לירושלים, לצפת או חזרה למרכז מים המלח.

לא רוצה לגרור טנק דלק אחרי אבל יכול לחיות עם בזבזנות ״סבירה״.

שלא יכנס למוסך כל 3 חודשים וידרוש 3K-5K ₪ כל פעם.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי בגאז בשנייהם יתאים ולא צריכה להיות בעיה,

הסונטה מרווחת יותר מאחורה מכל הבחינות, וגם יותר נוחה(גבוה יותר כבר אמרתי), לדעתי הסונטה תהיה מרווחת יותר ונוחה יותר לפי מה שאני מבין.

אם תקנה רכב שמור אז עם אף אחת מהם לא טיפול במוסך, לדעתי הסובארו קצת אמינה יותר אבל לא משהו קריטי.

אני כרכב חתונה העדפתי את הסונטה לדוגמא כי הרכב מרווח, גבוה והגישה אליו יותר נוחה.

הסונטה שלי 2.4 ובכביש בין עירוני בנסיעה רגוע המחשב דרך מראה 1:10, אני מניח שהוא קצת אופטימי, בעיר הרכב בכלל שתיין 1:5-6 לדעתי.

הסובארו באותה נסיעה תצרוך כ 1:13, לאילת על 90 קמ"ש הגעתי איתה ל 1:14.5 ונסיעה על 120 עם עקיפות וכו היא תציג 1:12

אני לא יודע איך המצב בגרסאת ה 2 ליטר ואם מדובר באותו רכב מבחינת גודל פיסי, אם כן יכול להיות שהמנוע קצת "קטן" עליו, אתה יכול לבדוק בכמה רכבים שמוצעים למכירה ביד מה המחשב דרך מציג, אצלי הוא בקבוע סביב 13.7 ליטר ל 100 בנסיעה משולבת, אם זה המצב ב2 ליטר אז הרכב שתיין,

אם הוא מתקרב יותר לכיוון 10 אז המצב בסדר ואין לך מה לדאוג מהבחינה הזאת

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לפי מה שקראתי, דוקא ה - 2.4 היא האופטימלית מבחינת צריכת הדלק.

נראה כאילו ה - B4 היא האופציה הנכונה יותר, רק צריך להשלים עם עניין כריות האויר המועטות או שאולי גם היא לא אופציה נכונה.

פורסם

אומרים שה 2.4 לא מתאמצת, ושה2.0 כן מתאמצת, לדעתי יונדאי פשוט לא חסכוניות.

למה אתה לא הולך על מאזדה 6 למשל? מודל 2008 תכנס לך יופי בתקציב וגם כן אמינה מאוד.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

בנוסף אולי כדאי לך לשקול טויוטה אוונסיס 2007-2008 , יכנסו בכיף לתקציב ואולי אף ישאר עודף .

אתה מקבל רכב נוח מאוד עם צריכת דלק של משפחתית רגילה .

גם לא כזה קשה למצוא שמורות שמטופלות במוסך מורשה , זה דיי רכב של זקנים , אני אישית מאוד מרוצה ממנה .

פורסם
בנוסף אולי כדאי לך לשקול טויוטה אוונסיס 2007-2008 , יכנסו בכיף לתקציב ואולי אף ישאר עודף .

אתה מקבל רכב נוח מאוד עם צריכת דלק של משפחתית רגילה .

גם לא כזה קשה למצוא שמורות שמטופלות במוסך מורשה , זה דיי רכב של זקנים , אני אישית מאוד מרוצה ממנה .

האופציה הזו נשקלה אך אחרי יעוץ וחיפוש פה בפורום, החלטתי לרדת מזה כיוון שנראה שיש מיעוט של רכבים כאלה ולכן תעריפי חלפים (לרבות פלסטיקים למיניהם וכו׳) עשויים להיות אסטרונומיים.

נסיונך אומר אחרת?

כמה זמן/קילומטרז׳ יש לך אותה?

פורסם

נכון שאין את הרכב הזה במספרים של הקורולה , אבל עדיין הדגם נמכר בין 2003-2008 כך שיש מספיק כאלה על הכביש , חוץ מזה איכות ההרכבה מעולה כך שלא היתי דואג לכך יותר מידי .

מבחינת חלקים , זה לא רכב נדיר ואין שום בעייה להשיג חלקים , גם EBAY יכול לעזור רבות .

לקבלת פרופורציות :

טיפול במוסך מורשה טויוטה הכולל :

שמן מנוע

מסנן שמן מנוע

החלפת נוזל בלמים

החלפת רפידות קדימה + אחורה

פילטר מזגן

כולל עבודה וחלקים מקוריים בלבד 1800 ש''ח .

נכון , לא זול אבל אין שום הבדל במחיר בין האוונסיס לסתם משפחתית אחרת , כמובן שטיפול כזה במוסך רגיל ושימוש בחלקים תחליפיים יוזילו את המחיר ביותר מחצי .

אני רכשתי את הרכב לפני יותר מ 3 חודשים ובינתיים צברתי איתו יותר מ 7K ק''מ .

הספקתי לבצע בו טיפול קטן (שמן+פילטר שמן+נוזל בלמים שעלה 605 ש''ח במוסך מורשה) .

שאר הפילטרים והמצתים הוזמנו מחו''ל ויוחלפו בקרוב (במחיר הרבה יותר נמוך מבמוסך המורשה).

צריכת דלק לפי מחשב הרכב מצביע כרגע על 8ליטר\100 ק''מ בנסיעה 60% בינעירוני 40% בחיפה .

בכל מקרה , אם אתה מחפש מנהלים עם אחזקה של משפחתית אין ספק שהרכב הזה עונה על הדרישות .

פורסם
מה לגבי מאליבו משנת 2008?

מפתה...

אבל זו כבר שחיתות :-D

גדול עליי.

גם המימדים, גם הצריכה ומניח שגם האחזקה.

• תוכן חדש...