Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי סונטה או B4 סובארו (2007/8)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מתנצל מראש על הסיפור הארוך אבל אשמח לעזרה ויעוץ.

במסגרת ההתלבטויות המתמשכות שלי לגבי רכב חדש עלתה בדעתי כמה פעמים האופציה של יונדאי סונטה או סובארו B4 משנתונים 2007/8.

רקע: היתה לי פורד מונדאו 2002 שהיתה לי נוחה ואהבתי מאד.

צריכת דלק יחסית גבוהה (מטורפת בעיר) ועלויות טיפולים די גבוהות.

עלויות התיקונים היו פראיות. בשנה האחרונה עשתה בעיות ועלתה המון כסף עד שנפרדתי ממנה בלב כבד.

קניתי אותה כשהיתה בת שבע (כבר בשנה הראשונה ספגתי סעפת יניקה, בשנה השניה/שלישית מודול EGR ובשנה השלישית/רביעית התחילו הצרות הגדולות).

אני שוקל שוב ושוב קניית רכב קטן יותר ויפני יותר (מהקוראניות המשפחתיות אני קצת מיואש) אבל קשה לי עם אובדן הנוחיות, המרחב והעובדה שלפחות מחיר הקניה הוא בד״כ גבוה יותר.

אי לכך, אני חוזר לאופציה של יונדאי סונטה או סובארו B4.

אני צריך רכב עם יכולת תמרון טובה (בגלל מגבלות קשות במקומות שבהם אני חונה) ורצוי כמובן שצריכת הדלק, עלות טיפולים, תיקונים, צמיגים, מצבר וכו׳ תהיה המינימלית האפשרית וכמובן עדיף שלא יהיה צורך בתיקונים בכלל אלא רק טיפולים שותפים.

ברור לי שלא מדובר במכוניות חסכוניות אבל אני מניח שהצריכה לא עולה על זו של המונדאו.

ב - B4 הבנתי שעלויות הצמיגים עשויות להיות גבוהות מאידך כנראה שיכולת התמרון של הסונטה נופלת בהרבה.

גם לבטיחות, יש משקל כמובן (הילדים באוטו).

מה דעתכם?

תודה

עריכה אחרונה על ידי eranbet
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ב - B4 גם עומדת אופציית הסטיישן (שמאד קוסמת לי) וכמדומני אינה קיימת בסונטה אבל זה בהחלט לא הכרחי.

גם הייתי רוצה ששלושה אנשים יכלו לשבת מאחורה.

במונדאו,אדם שלישי יכול היה לשבת אפילו בחברת שני כסאות בטיחות. לא אומר שבנוחיות אבל בהחלט סביר.

עריכה אחרונה על ידי eranbet
פורסם

התקציב הוא 50K+ ואם זה יראה מוצדק, אז עם מאמץ, אולי 60K.

כמו שציינתי כבר שקלתי מיצובישי לנסר 1.8, מאזדה 3 2.0, פורד פוקוס 2.0 וגם יונדאי i30cw וקיה פורטה אבל מאלה (האחרונות) ירדתי.

גם טויוטה קורולה והונדה סיויק נלקחו בחשבון, אולם שתיהן עולות על האחרות במחיר ונופלות בבטיחות.

מאזדה ומיצובישי עם קילומטרז׳ סביר ובמצב טוב אני מתקשה למצוא ולא משוכנע שאני שוב רוצה להתעסק עם הבעיות והעלויות של פורד.

פורסם

מתוך מה שראיתי, המחיר הוא בד״כ גבוה, הקילומטרז׳ עצום ועלויות האחזקה גבוהות גם (לא הדלק, מן הסתם, הטיפולים).

בנוסף, גם קראתי (אולי פה) שיש קרינה לא מבוטלת במושב האחורי.

פורסם

קח בחשבון שכל רכב שהוא מודל 2008 מתחיל להתיישן ויכולות להיות לך הפתעות לא נעימות כמו בולמים, מצבר, נזילות שמן/מים, צמיגים וכדומה.

לגביי הקרינה אינני יכול לומר לך בוודאות מכיוון שקראתי בהמון מקומות והדעות חלוקות בנושא ולדעתי המבחן שצריך לבצע זה השוואה בין רמת הקרינה ברכב רגיל לבין רכב היברידי (גם ברכב רגיל יש מערכות חשמל ומן הסתם- גם קרינה) ולבדוק מה רמת הקרינה והאם היא מעל שמתירים ארגוני הבריאות בעולם.

פורסם
קח בחשבון שכל רכב שהוא מודל 2008 מתחיל להתיישן ויכולות להיות לך הפתעות לא נעימות כמו בולמים, מצבר, נזילות שמן/מים, צמיגים וכדומה.

לכן חשבתי שאולי סובארו ויונדאי שידועות באמינות מופלגת מחד ובעלויות אחזקה נמוכות מאידך, יכולות להיות אופציה טובה.

אני טועה?

פורסם

אם לומר את האמת, עם תוספת קטנה, אולי גם מאזדה 6 מאותם שנתונים יכולה לבוא בחשבון.

למיטב הבנתי ה - 2008 שונה מה - 2007 לפחות בצורה, האם יש עוד משהו?

פורסם

על האינסייט אין מה לדבר, המושב האחורי שם מתאים ל2.5 נוסעים, הפריוס מעט מרווחת יותר, אך יש לבדוק האם מספיק לצרכיך.

הדאגה מהקרינה מובנת, אבל אנחנו חייב בתוך קרינה כל הזמן, מחקרים על הנושא יש המון, אך עוד לא הוכח שיש קשר בין קרינה אלקטרומגנטית ותחלואה, הגישה לנושא הזה היא בחזקת אם יש ספק אז אין ספק ותו לא.

היתרון בסובארו הוא התמורה למחיר, החסרון הוא בדמות צריכת דלק ועלויות צמיגים.

בנוסף המושב האחורי שם לא מאוד מרווח (ברנו פלואנס המושב מרווח יותר לדוגמא), וגירסת הסטיישן בהחלט שימושית, אך מדובר במכונית שאורכה כבר בסביבות 4.8 מטר, גדולה, אך לא בהרבה מהמונדאו/סונטה וכו'.

פורסם

היתרון בסובארו הוא התמורה למחיר, החסרון הוא בדמות צריכת דלק ועלויות צמיגים.

האם עלויות הצמיגים גבוהות בגלל ה AWD, כלומר בגלל שהם ״נאכלים״ מהר או בגלל שנדרשים צמיגים מיוחדים?

האם גם גירסת הסטיישן היא 4x4?

לגבי האורך, אני חושב שמדובר באותו אורך כמו של המונדאו (אולי סנטימטר לפה או לשם).

המונדאו שלי עשתה כ 6-8 בעיר וכ 8-10 בנסיעה מעורבת (בתלות בפקקים ובמזגן), האם את חושב שהסובארו גרועה יותר?

הקושי הגדול ביותר שלי עם הסובארו מהשנתונים האלה הוא העובדה שהיא מצוידת ב - 4 כריות אויר בלבד.

אני מאד מתקשה להעביר את זה לסדר היום, אחרת כבר הייתי הולך על זה מזמן, מאידך כל השאר נראה כמו האופציה הטובה ביותר.

פורסם (נערך)

עלויות הצמיגים נובעות מ2 פרמטרים:

1. מידה, מדובר בצמיג ספורטיבי ונמוך חתך (215/45/17), לרוב צמיגים אלו מעט יקרים יותר.

2. בשל מע' הAWD היצרן ממליץ להחליף צמיגים ברביעיות, אני מניח שאם לא עושים את זה זה לא בדיוק סוף העולם, אולי זה יותר נזק מצטבר במערכת לאורך זמן).

שחיקה מוגברת, אמנם הB4 שהייתה בבעלות משפחתי נזקקה ל2-3 כיווני פרונט ב5.5 שנים שהייתה בבעלות משפחתי.

אני לא חושב כדאי לוותר על מכונית בגלל שצמיגים יעלו לך קצת יותר, אחרי הכל לרוב הם מחזיקים 3-4 שנים.

אין לי נסיון עם הסובארו בשימוש עירוני נטו, אבל במשולב היא עשתה 1:8-9 כשהשתמשו בה בשעות העומס, ויותר לכיוון ה1:10 פחות או יותר תחת אותם תנאים אבל בשעות פחות עמוסות.

כל הB4 הן AWD, ב2007 אכן נמכרה רק עם 4 כריות, אך אם זיכרוני אינו מטעני, מתישהו ב2008 קיבלה עוד 2, כמו כן ב2008 למנוע ירד קצת ההספק ל150 כ"ס, לא יודע עד כמה זה מורגש (בכל מקרה הגיר האוטומטי עייף).

הB4 נותנת לך אמינות יפנית במחיר כמעט צרפתי, אני מכרתי את המכונית שהייתה של אבי וגיסתי (סטיישן 2007) לפני שנה וקצת, יד שניה פרטית (בתוך המשפחה) מעט פחות מ100 א' ק"מ וללא ריג'קטים רציניים בבדיקה ב43 אלף ש"ח כאשר המחירון היה 56-7, אם הייתי סוחר ממולח יותר אולי הייתי מקבל 45-6. קח זאת בחשבון בשעת המיקוח.

צריכת הדלק, כל עוד אתה נשאר בגודל הרכבים והמנועים הנ"ל לא תשתפר בהרבה וכתלות בכמות הנסועה יכולה להתגלות כשולית.

יש לה גם בונוס קטן בדמות הנאה מנהיגה, היא אוחזת נפלא, מתנהגת דיי טוב בשביל גוש מתכת מגודל ורך, הבלמים (לשם שינוי בסובארו) טובים וההגה ההידראולי טוב יחסית להגאים המחושמלים של אותה תקופה.

אני אישית לא אהבתי את מושב הנהג (לצערי והפתעתי היפנים עדיין מפגרים אחרי האירופאים בתחום הזה) לנהגים אחרים לא הפריע, הרכב נמוך והגישה אליו לא נוחה, נוחות הנסיעה לא מבריקה - מורגשות מהמורות קטנות (תלוי מאוד בסוג הצמיג) ובמהמורות גדולות המתלים לעיתים מתגלים כרכים מידי.

עריכה אחרונה על ידי עומר ב
פורסם

שחיקה מוגברת, אמנם הB4 שהייתה בבעלות משפחתי נזקקה ל2-3 כיווני פרונט ב5.5 שנים שהייתה בבעלות משפחתי.

אני לא חושב כדאי לוותר על מכונית בגלל שצמיגים יעלו לך קצת יותר, אחרי הכל לרוב הם מחזיקים 3-4 שנים.

אם, למרות השחיקה המוגברת, הצמיגים סוחבים 3-4 שנים אז זה לא נורא מבחינתי, חשבתי שמדובר ב 1-2 שנים.

הרכב נמוך והגישה אליו לא נוחה, נוחות הנסיעה לא מבריקה - מורגשות מהמורות קטנות (תלוי מאוד בסוג הצמיג) ובמהמורות גדולות המתלים לעיתים מתגלים כרכים מידי.

המאפיינים האלה זכורים לי עוד משנות השמונים מה - DL שהיו לאבי ואח״כ גם מתחילת שנות האלפיים כשקיבלתי אימפרזה בתור רכב חליפי מהליסינג.

כנראה שככה זה סובארו.

עזרת לי מאד, תודה.

• תוכן חדש...