Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרצנו כבר מאות עמודים בשרשור הקוסמו-נבואי שבו כל המשתתפים כמעט צפו את נפילת בטר פלייס, עוד לפני שמכרו רכב בודד.

מה הוכחנו בשרשור הזה יותר מהכל? בעיקר שכל המיני אוליגרכים האלה משגשגים בעיקר בסביבה מונופולית, כשיש להם תחרות, פתאום מתחילים לראות קבלת החלטות שגויה, הפסדי כסף וכו'.

אז על בטר פלייס סגרנו את הגולל, אבל עכשיו יש סיפור חדש ישן, קורוס.

אז באמת, אני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם, ואפילו מכותרות בומבסטיות בעיתון כלכלה רדוד אני לא מתרגש:

קורוס של עידן עופר הפסידה כבר 621 מיליון דולר

גם אחרי קריסתה של בטר פלייס, החברה לישראל מסרבת לוותר על שוק הרכב. אלא שקורוס, המיזם שלה עם ממשלת סין לייצור מכוניות שממותגות כאירופאיות לסינים, מייצר בעיקר הפסדי עתק. הצלחת החברה תבחן בשנים הקרובות, כשברקע אתגרים וסיכונים רבים

ההפסדים האלה בכלל לא מרגשים, לוקח הרבה זמן והרבה מאוד כסף לפתח רכבים חדשים ועד שלא מוכרים את הרכב הראשון, אתה שופך על המיזם הרבה מאות מליונים של דולרים.

גם זה שהוא מכר רק 800 רכבים בכל 2013 לא מרגש, עם שיווק נכון, המספר הזה יכול להכפיל את עצמו פי 100.

רק שבין השורות, בין המספרים, אתה פתאום חוטף דג'ה וו מהסרטים ואתה מבין בדיוק לאן המיזם הזה הולך ללכת, ללא יד מכוונת נכונה.

על מה כל הרעש?

הרי זה שהם מכרו בכל 2013 800 מכוניות, כאשר הג'טה מכרה רק ביוני מעל 25 אלף מכוניות, זה לא כזה ביג דיל, אבל צריך לבדוק את הסיבות, למה ההבדל שביסודו מאוד צפוי, לנמה הוא כ"כ גדול.

ואז קופץ לעין נתון שמזכיר איזה מתכון סיני עתיק עם ביצים ועגבניות,

אותו נתון, גורם לך להרים גבה ולשאול אם מישהוא פה מסתלבט על כולנו? או אולי רק על הסינים? או על עצמו? על המשקיעים?

שימון לב היטב, קורוס ועידן עפר מנסים למכור לסינים רכב סיני במחיר יותר יקר מ VW ג'טה מקבילה!!!:shock::shock::shock:.

אני לא מכיר שום שוק עולמי שבו התוצרת המקומית (במיוחד בתוצרת סינית) יקרה יותר מתוצרת גרמנית (בקטגוריה זהה כמובן), זה נשמע מופרך, תלוש, הזוי וחוץ מכל הסופרלטיבים, זה פשוט נשמע כמו התאבדות כלכלית.

כמו שאמר שחקן הבייסבול הידוע יוגי ברה : ITS LIKE DEJA VUE ALL OVER AGAIN.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש למחיר הזה ביסוס כלשהו? למשל מיתוג כיוקרתית ואיכות חומרים והרכבה סופר-מעולים+איבזור עשיר או שסתם דפקו מחיר?

פורסם

"כך לדוגמה, מחירה הרשמי של קורוס 3 לצרכן הסיני הוא 119,900 יואן. לשם השוואה, מחירה של פולקסווגן ג'טה, כלי הרכב הנמכר ביותר בסין כיום, הוא כ־119,300 יואן, כך שבשלב זה קורוס מתקשה להתבלט בשוק הרכב הסיני."

הועתק מהכתבה שצרפת פה.

זה לא משפר בהרבה את המצב לפי דעתי. עדיין אי אפשר להכניס לשוק מכונית של מותג עם חבל לידה מחובר לטבור ולדרוש עליו מחיר של מותג שיש לו שם.

מוניטין צריך לבנות ולא לדרוש.

יש פה פוטנציאל גדול מאוד לעוד בטר פלייס, אני מקווה שהם יצליחו להתאושש ולמכור כמות נכבדת של מכוניות, אחרי הכל הכסף של כולנו מושקע במיזם הזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יפה כתבת בגירה.

כנראה ששכר הלימוד ששולם היה קטן מדי עליו.

בסוף יגיע שיעור יקר מדי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ההפסדים האלה בכלל לא מרגשים, לוקח הרבה זמן והרבה מאוד כסף לפתח רכבים חדשים ועד שלא מוכרים את הרכב הראשון, אתה שופך על המיזם הרבה מאות מליונים של דולרים.

אין לי מושג כמה עולה להקים יצרן רכב אבל אם המספר הזה מרגש או לא תלוי ב...

1. כמה כסף יש בקופה ו/או כמה כסף התחייבו הבעלים לתת, ביחס לקצב שריפת המזומנים.

2. האם הם עומדים בתוכנית העסקית.

רק אחרי שתענה לשאלות האלו תדע אם ההפסד הנוכחי הוא חדשות רעות או... טובות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פספסת את הנקודה,

לא אכפת לי אם ההפסדים האלה מרגשים או לא.

בס"הכ מעניין אותי להבין את מערך ההחלטות שגרמו לאיזה מופרך אחד להחליט החלטה ההזויה לחלוטין לקחת רכב בוסר ולתמחר אותו מעל מובילת הקטגוריה בקטע של...תן לי לחשוב רגע... אה, אולי בקטע של...לא, לא יכול להיות. נראה לי שהתמחור הוא פועל יוצא של... ואללה, אין לי מושג!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרצנו כבר מאות עמודים בשרשור הקוסמו-נבואי שבו כל המשתתפים כמעט צפו את נפילת בטר פלייס, עוד לפני שמכרו רכב בודד.

מה הוכחנו בשרשור הזה יותר מהכל? בעיקר שכל המיני אוליגרכים האלה משגשגים בעיקר בסביבה מונופולית, כשיש להם תחרות, פתאום מתחילים לראות קבלת החלטות שגויה, הפסדי כסף וכו'.

אז על בטר פלייס סגרנו את הגולל, אבל עכשיו יש סיפור חדש ישן, קורוס.

אז באמת, אני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם, ואפילו מכותרות בומבסטיות בעיתון כלכלה רדוד אני לא מתרגש:

גם זה שהוא מכר רק 800 רכבים בכל 2013 לא מרגש, עם שיווק נכון, המספר הזה יכול להכפיל את עצמו פי 100.

רק שבין השורות, בין המספרים, אתה פתאום חוטף דג'ה וו מהסרטים ואתה מבין בדיוק לאן המיזם הזה הולך ללכת, ללא יד מכוונת נכונה.

על מה כל הרעש?

הרי זה שהם מכרו בכל 2013 800 מכוניות, כאשר הג'טה מכרה רק ביוני מעל 25 אלף מכוניות, זה לא כזה ביג דיל, אבל צריך לבדוק את הסיבות, למה ההבדל שביסודו מאוד צפוי, לנמה הוא כ"כ גדול.

ואז קופץ לעין נתון שמזכיר איזה מתכון סיני עתיק עם ביצים ועגבניות,

אותו נתון, גורם לך להרים גבה ולשאול אם מישהוא פה מסתלבט על כולנו? או אולי רק על הסינים? או על עצמו? על המשקיעים?

שימון לב היטב, קורוס ועידן עפר מנסים למכור לסינים רכב סיני במחיר יותר יקר מ VW ג'טה מקבילה!!!:shock::shock::shock:.

אני לא מכיר שום שוק עולמי שבו התוצרת המקומית (במיוחד בתוצרת סינית) יקרה יותר מתוצרת גרמנית (בקטגוריה זהה כמובן), זה נשמע מופרך, תלוש, הזוי וחוץ מכל הסופרלטיבים, זה פשוט נשמע כמו התאבדות כלכלית.

כמו שאמר שחקן הבייסבול הידוע יוגי ברה : ITS LIKE DEJA VUE ALL OVER AGAIN.

אין בי שום שימחה לאייד אבל למכור 800 מכוניות בשוק הסיני זה הרבה מעבר לכישלון קולוסאלי. זה בטח מכוניות שהם נתנו לעובדים שלהם במחלקת הפחחות

.

פורסם

פיאט \ קרייזלר לא מצליחים למכור בסין מכוניות אז באו כמה ישראלים וחושבים שהם יכולים.

יש להם עלויות פיתוח של כמה מאות מיליונים על כל מכונית בזמן שהמתחרים מביאים מכוניות מוכנות ממדינות אחרות.

זה היה התכנון שלהם

capacity planning for 2014: 100.000 for the sedan, 55.000 for the hatchback, and 10.000 for the crossover

http://www.carnewschina.com/2014/02/10/qoros-plans-crossover-in-q4-new-suv-for-2015/

אייל

פורסם

זה מה שקורה כשמחפשים קיצורי דרך.

ההחלטה למכור את הרכב במחיר זהה או גבוה מרכב שיש עליו סמל של VW היא לא פחות מהזויה.

כשלא מנסים לבנות את השם בשוק הרכב אלא ישר מנסים למכור במחיר זה למתחרה מבוסס (ולא משנה כמה צרות עושים הגירים או המנועים שלהם) הדרך לכישלון ידועה מראש. על מנת להיקלט בשוק הרכב חייב לתת איזה שהוא יתרון שאין למתחרים שלו בין אם זה במחיר, באבזור או כל יתרון אחר.

אין ולא היו מעולם קיצורי דרך למעט זכייה בלוטו וכולנו יודעים מה הסיכוי שזה יקרה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפי וויקפדיה היא בעצם איזשהי ורסיה של סקודה ראפיד וסיאט טולדו. בהחלט לא הג'טה שחשבנו.

בערך.

הגרסה של פולקסוואגן לראפיד/טולדו נקראת סנטנה והיא החליפה את הסנטנה הישנה שהיתה מבוססת על הפאסאט דור שני.

בנוסף בשוק הסיני יש גם "ג'טה קינג" שזה ג'טה דור שני אחרי ים מתיחות פנים, יש את הג'טה המוכרת מהארץ, יש עוד דגם שנקרא "לאבידה" שזה בעיקר מכלולי פולקסוואגן ישנים באריזה "מודרנית".

ואאל"ט עדין מוכרים שם את הבורה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יתכן והתשוב התגיע עוד כמה שנים, לא מעט.

בין אם יצליח או לא (כנראה שלא) זה לא הסיפור של בטר פלייס.

לעופר יש מהלכים בחברה לישראל, שהיא משהו ענק וחובק עולם,מצויה בתחומים רבים, ואי אילו מהלכים במדינות שלישראלי אסור להכנס אליהן.

יתכן ויש פה סיפור של לעשות-מה-שמתחשק-לי ומה משנה הכסף, כי כסף יש בשפע.אז שחקתי כמה שנים בתעשיית הרכב - ואם לא הצליח- מילא. יכול להיות שגם איזו ממשלה תקח על עצמה חלק מהחובות.

אם היה מדובר ברכב מעניין, אולי בכוונה לעשות מהפכה בתמורה לכסף - אפשר להבין את השיקול העיסקי. אבל זה לא המצב בקורוס.

יש אפשרות שזהו מהלך של תן לי פה ואני אתן לך שם - כלומר התמורה באה לידי ביטוי בעסק שאינו בתחום הרכב, או זכויות בתחום מסויים, וככה נותנים למי שצריך את הרווח הפוליטי והכלכלי, מפסידים ברכב ומרויחים בגדול בתחום אחר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

החדרת מותג חדש בתחום הרכב הינה קשה , יקרה וצורכת זמן אבל היא גם דורשת תימחור נכון בתחילת הדרך ראה ערך יונדאי \ קיה אשר החדירו רכבים במחירים נמוכים בתחילת הדרך והיום מחירי הרכב של היצרנים הנ"ל דומה עד זהה ליצרנים אירופאים מקבילים.

מר עופר כנראה לא הפנים את הנפילה הקשה של בטרפליס , בו הוא ניסה באסטרטגית שיווק גרועה להחדיר מוצר חדשני לשוק שמרני כמו בישראל במחיר מקביל למאזדה 3... , את התוצאה הסופית כולנו יודעים ומכירים.

בכלל העסקים של מר עופר מראים שהרבה הבנה כלכלית אין שם , צים בפריסת חובות ומחיקה של כספי ציבור זו הפעם השלישית , מאחל למר עופר שיאבד את כספו והונו בדיוק כמו שהוא גילח וסיפר את ציבור החוסכים בארץ ובעולם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

1. לא מכיר את העסק הסיני הזה. גם לא הייתי ממהר להספיד אותו טרם עת. ישנם לא מעט אנשים שמועסקים במשכורות נאות בכדי להבין כיצד נכון לתמחר את המכוניות שהם מייצרים ביחס לקהל הקונים הפוטנציאלי אליו הן מכוונות. הכישלון של בטר פלייס אינו בהכרח אינדיקציה למבנה של כישלון מתגלגל בעסקיו של עידן עופר. ראוי גם לשים אל לב שטסלה למשל היתה צעד קטן לפני תהום בשנת 08/09 והיום היא חברה לא רעה, אם להיות עדין. בקיצור, ה"שמחה" מוקדמת.

2. ישנם עסקים כושלים שמזוהים עם עידן עופר, חלקם תחת החברה לישראל חלקם לא, צים היא דוגמה לכישלון מהדהד, בטר פלייס גם, אבל יש גם כיל שלא יודעת איזה אינסטלטור יוכל לעצור את השיטפון של הכסף, כבר שנים רבות מאוד והיא אחראית במידה רבה לעובדה שלעידן עופר יש עוד רזרבות לכמה מאות שנים להשתעשע במה שבא לו ואפילו להפסיד המון כסף פה ושם ועדיין להישאר מיליארדר כבד שכספו רק יודע לתפוח.

• תוכן חדש...